Jump to content
IGNORED

O serijama

Mr.Smith

Recommended Posts

Posted

Serija je o WeWorku. Mislila sam da  znaš nešto o tome.

Posted

N

Just now, Ptica trkacica said:

Serija je o WeWorku. Mislila sam da  znaš nešto o tome.

Nisam gledala. Znam da su imali sjajan pitch za investitore i da su agresivno zakupljivali prime lokacije i islo im okej do korone. Meni licno nije jasno bilo kako su pokrivali rentu jer su ofisi bili prilicno prosecna cena, ja sam htela za sebe, gde je rentanje lokacije, cesto cele zgrade, bruka visoka. 

Posted

Cela firma je bila prevara, pa mi je neverovatno kako je moguće da tako nešto potraje skoro deset godina u Amerikama. Kao Poncijeva šema su bili, otprilike.

Posted
11 minutes ago, Ptica trkacica said:

Cela firma je bila prevara, pa mi je neverovatno kako je moguće da tako nešto potraje skoro deset godina u Amerikama. Kao Poncijeva šema su bili, otprilike.

Wow, nisam znala. A pa sad cu morati da pogledam. Nisam iznenadjena. Amerikanci su najbolji prodavci magle. Meni nije jasno kako je netflix tako profitabilan sa piss of shit 80% sranje sadrzajem, isto preskupim ofis zgradama, zakupljivanjem studija, plaćanjem talenta....

Posted

bastovani, ali u nesto sirem kontekstu - kako je to vec uobicajeno,

negde od adama.

Posted
27 minutes ago, mustang said:

Meni nije jasno kako je netflix tako profitabilan sa piss of shit 80% sranje sadrzajem, isto preskupim ofis zgradama, zakupljivanjem studija, plaćanjem talenta....

da veoma nejasno s' obzirom da većina gledalaca uključujući i milione dece žudi za Bergmanom i Antonionijem. Meni nije jasno kako nisu 10 puta profitabilniji nego što jesu

• +1 1
Posted (edited)
45 minutes ago, Ptica trkacica said:

Pa nije takva prevara, firma i dalje posluje, samo joj je vrednost bila napumpana što je generalno čest slučaj, samo što je ovo ekstreman primer.

Jel se pojavljuje Masa San u seriji i ko ga igra?

Tek planiram da gledam seriju, ali priča mi je dobro poznata…

Edited by mraki
Posted
50 minutes ago, Ptica trkacica said:

isto kao sto je moguce da postoji 1 wall street od davnina

Posted
2 minutes ago, mraki said:

Pa nije takva prevara, firma i dalje posluje, samo joj je vrednost bila napumpana što je generalno čest slučaj, samo što je ovo ekstreman primer.

Jel se pojavljuje Masa San u seriji i ko ga igra?

Tek planiram da gledam seriju, ali priča mi je dobro poznata…

Gde nije, čovek je deset godina fejkovao tržišnu vrednost firme, uzeo od investitora silne milijarde dolara koje je većinski trošio na sopstveno luksuziranje.

Firma je spašena, jer ga je upravni odbor smenio u poslednji čas, a Masa shvatio da ne treba da mu dozvoli da ga i dalje čerupa.

Pojavljuje se Masa, igra ga neki južnokorejski glumac.

Hatavejeva i Leto malo preglumljuju, ali ok je serija.

Moj ti je savet da prvo pogledaš dokumentarac, pa seriju, poredjenja radi.

• Hvala 1
Posted (edited)

Narativ serije ne mora nužno biti tačan. Njega u ovom slučaju diktira Apple, koji godinama saradjuje sa Softbankom, uložio je milijardu u Vison fund, a ne zaboravimo i Arm na čijoj arhitekturi su izgradjeni Apple chipovi..

Najlakše je svaliti potpunu krivicu na Neumana, a jadan i naivan investitor sa najvećim tech fondom na svetu punom saudijskog novca nije znao u šta ulaže i koliko to vredi…

Edited by mraki
Posted
1 minute ago, mraki said:

Narativ serije ne mora nužno biti tačan. Njega u ovom slučaju diktira Apple, koji godinama saradjuje sa Softbankom, uložio je pare u Vison fund, a ne zaboravimo i Arm na čijoj arhitekturi su zasnovani Apple chipovi..

Najlakše je svaliti potpunu krivicu na Neumana, a jadan i naivan investitor sa najvećim tech fondom na svetu punom saudijskog novca nije znao u šta ulaže i koliko to vredi…

Serija na stranu, ja sam prvo gledala doumentarac, upravo to da toliki investitori ulažu u fejk firmu tek tako mi je potpuni fenomen.

Njemu svaka čast na prodaji magle. Treba i to umeti.

Slična priča je i Theranos ( isto je prvo napravljen dokumentarac), ali serija Dropout mi je negledljiva.

Posted (edited)

Kompanija nije sama oo sebi fejk, evo ih i na berzi konačno, tržišna vrednost oko 4.5 milijarde dolara. Sharing ekonomija jaše na hajpu samo tako, Pogledaj Airbnb ili Uber i sve njegove iteracije širom sveta… Slično se dešava i sa industrijom elekteičnih vozila, koliko je samo Tesla precenjena, ili pak neki drugi startapovi koji još uvek nisu proizveli ni jedan auto.

Isti taj Masa je ulagao u ride sharing kompanije mahom u Aziji i pumpao im cene, da bi na kraju kupio ogroman udeo baš u Uberu.

Theranos je ipak druga priča…

Inače, ima serija i o Uberu, Super Pumped.

Edited by mraki