November 9, 2025Nov 9 Pauzirao posle Apatina, bio kod ortopeda lokalnog, opet je sav onako lezeran kao i kad sam imao rupturu bicepsa, kaze da se ne zalecem sa magnetnom i da mozda nije zalomljena tibija nego da imam Ozgud Slaterov sindrom i dao mi da pijem neki Joint Ace kolagen koji reklamira verovatno za procenat i neki lek Arcoxia 90mg, da pijem to 4 nedelje i dodjem na kontrolu.U medjuvremenu se ipak spremam za Kotor polumaraton u decembru, odradio tri relativno lagana trcanja po 7-8 km sa nekim novim malim super steznikom koji hvata samo taj deo sto mi je izrastao napred i nije bilo vecih problema. Sad jos nedelju dana jedan tempo i jedan long run pa 10 dana egzoticno letovanje i onda foto finis 15 dana, planiram ispod 1:43 na trci ali dosta ce zavisiti i od vremenskih uslova jer kazu da tamo zna da bude i jakog vetra i kise i svega.
November 10, 2025Nov 10 Popular Post Da prijavim Atinu juce: “originalna” staza, od Maratona do stadiona u Atini. Teska, ali ne toliko koliko su me naplasili, ili koliko sam sam sebe naplasio. Posle prvih ravnih 10km, sledi 21km kroz brda, to je bas tesko (i sporo), ali ako se ne bori na silu protiv brda, nego se pusti da te brdo nosi, prezivljava se. Brutalan je uspon na 31. km, mnogi tu hodaju, ali kad se to savlada, skoro sve do cilja je nizbrdo. Sto je takodje opasno ako se ne zna kontrolisati. Uzivao sam u tih poslednjih 10 km kao ni u jednom drugom maratonu. Carbon patika je tu konacno proradila, i uz fantasticnu podrsku pored staze sam uleteo u cilj, sa rezervom.Na kraju ravno 3:40, ja sam kao ocekivao 3:3x, ali sam zadovoljan jer se bas dobro osecam i bez ikakvih problema sam istrcao, skoro prelako (dakle bilo je tu rezerve).Organizacija savrsena, expo super, prevoz do Maratona bez problema, stadion tamo i start savrseni, okrepe i vise nego sto treba, na ulazak u cilj na (starom) olimpijskom stadionu i atmosferu u njemu verovatno ne treba trositi reci.Detalj: u selu Maraton, na prvim kilometrima trke, deca pored staze dele maslinove grancice trkacima, ja sam svoju u ruci doneo u cilj i nosim je kuci, draza mi je uspomena od medalje. Tu je sve pocelo, i taj osecaj nekako decentno lebdi nad celom trkom, bez da je preteran ili prenaglasen.I na kraju neocekivanj bonus: bio na Njolovom finalu vece pred trku, nisam ni znao da se igra turnir a ni da on igra do petka, kad sam video reklamu u gradu. Brutalna 3 sata tenisa, na jednom poenu kad je Njolo u Bekerovom stilu na mrezi zavrsio poen bacanjem na teren, hala je eksplodirala.Kratko: svakom ko trci, preporucujem da jednom u zivotu odradi ovo. Jer kao sto Grci kazu: samo je jedna maratonska trka, sve ostalo je long distance running.
November 27, 2025Nov 27 On 28. 10. 2025. at 13:34, burekdzija said:Hajde @Tolaa , @Strahan , @Djuro (i svi ostali zainteresovani), prijavite se za Berlin pa da se ako posluzi sreca okupimo na ovoj divnoj trci i gradu i trcimo zajedno! I am in!!
November 27, 2025Nov 27 @Djuro i ostaliKoliko je telesna tezina presudna za rezultate tj. brzinu? Malo sam cackao chatgpt i na pitanje o razlici izmedju 93 i 90kg mi je izbacio kao potencijalno 9 sekundi brze po kilometru (3 sekunde za svaki km) a kad sam pitao sta da ocekujem sa 85kg sam dobio odgovor da cu se preporoditi i biti zverkica. Jel to realna prica? Na ovim trkama sto sam bio, svi ovi ispred su bas bas lagani, nevezano za godine.Krenuo sam prvu trku sa 98, sad imam 93 ali mislim da moram da se osusim lepo ako zelim da napredujem i da kolena trpe manje udarce.
November 27, 2025Nov 27 Ima smisla.Ali polako i oprezno. Mislim da je za tebe previse da smrsas na 85.
November 27, 2025Nov 27 Sad nije, postao sam pravi onaj skinny fat (za moj pojam) i ima tu prostora, znao sam nekad ranije da izgledam super i budem maksimalno izrezan sa 89-90 kila, a sad me izgled vise ne zanima. Jos sad kad sam video ove na Sejselima kako su mrsavi a izdefinisani do koske, sama krtina, shvatio sam da mi je buduci cilj da tako izgledam. Neko vece nam voce nudio neki stariji lik, posle mi rekao da ima 48 godina, znaci covek ima mozda 175cm i do 65 kila ali procenat masti od 1-3% onako odokativno, svaka mu cast.Eto taman 193cm i 83kg ciste mase, to mi je cilj narednih godinu dana 10 kila dole, 30 sekundi brze po kilometru
November 27, 2025Nov 27 Ne ide to bas tako, nazalost (ovo 30sec/km). Znas i sam da neces gubiti samo masti ;). To bi bilo super kad bismo mogli tako.
November 27, 2025Nov 27 U principu jeste, fizika kaze da uz isti utrosak energije to jeste tacno. Trik je da i mrsavije telo treba da generise istu kolicinu energije jednako efikasno. Ali ako zdravo mrsavis, ispravno treniras, trebalo bi da budes brzi. Koliko, vrlo je individualno.
November 27, 2025Nov 27 Just now, burekdzija said:Juhu! Idemo po pb na jesen zajedno!Samo ti šibaj po PB, a ja ću da navijam za tebe iz zaledja .Ja bih bio presretan i sa BQ vremenom - 3:30 za moje pozne godine.(PB 3:18, 2018)Baš se radujem što sam upao!!! Ovo mi je, mislim, 4.put da sam pokusao.Ej moraces mi pomoci sa savetima oko smestaja! (a i svega ostalog )
November 27, 2025Nov 27 Super, @Djuro , baš mi je drago da si napokon upao! ❤️ Ja nisam upala ovog puta.