September 7, 2025Sep 7 Zvanicno sam na 5:02, ko me jebe sto sam zalutao na kraju Inace, iznenadio sam se koliko je ljudi setalo ili kaskalo u zadnja 2-3km, ne znam kako ne mogu da izguraju istim tempom do kraja kad su vec odradili dobar tempo do tad
September 8, 2025Sep 8 Zato što se preforsiraju na početku. Vrlo se lako desi. Meni se desilo pre nekoliko nedelja na trci od 5 km, ponela me masa pa sam prvih 3,5 km trčala ispod 4:30 što je za mene prebrzo i onda se ugasila.
September 8, 2025Sep 8 Ma jasno mi je to nego su neki setali bukvalno na zadnjem kilometru, ocekivao sam da vidim lagani dzoging kod nekih preforsiranih ali totalno stajanje i setanje bas i nisamMislim da cemo drug i ja da prijavimo ovaj bokeski maraton u decembru, videcu jel mi bolje 10 ili 21km Edited September 8, 2025Sep 8 by Zli Gli
September 8, 2025Sep 8 Jednom sam trcao poslednju izmenu u polumaratonskoj stafeti na Beogradskom maratonu i imao sporu ekipu pre mene. To mi je bila najteza trka jer sam krenuo svez da trcim medju onima kojima je dusa u nosu, baldisali i vise stoje i setaju nego sto pokusavaju da trce. Em ne mogu da uhvatim neki pravac jer moram da trcim slalom oko njih, em nemam za koga da se uhvatim da trcimo zajedno. Negde na Brankovom mostu me pristize pobednim maratona i pomislim sad cu da krenem da trcim sa njim, prosao je pored mene kao brzi voz. Na kraju na Terazijama sam razgrtao setace da dodjem do cilja.
September 8, 2025Sep 8 Bravo @Zli Gli !Ah, trebao bih napisati izvestaj sa dva ironmana u ovoj godini, a mrzi me. Cekam zapravo da @burekdzija ispuni svoje dugovanje 😂.Sad su me ove price motivisale da istrcim nesto do nove godine. Možda bas Kotor? Ili sledeceg vikenda Pula?Gledali smo nesto i Pisa-u, taman je negde oko bozica/nove godine.
September 14, 2025Sep 14 Malo sam istrazivao oko patika i skontao da sam glup. Ove Pegasus 41 u kojima sam trcao su odlicne ali za lagane treninge i krace distance jer imaju ocajan taj neki povrat energije, dok su ove Saucony sto imam odlicne po tom pitanju i imaju super recenzije i za 5-10km a pogotovo za polumaraton i maraton.Sad sam video da ima Adidas Adizero EVO SL broj 48 2/3 a to je gaziste 31.5cm, one vaze za vrhunske i univerzalne za nas rekreativce i mislim da cu i njih da kupim za 155e, nek ide zivot. Pegasus ostaju za recovery i easy trcanja, nikako za trke i tempo. Edited September 14, 2025Sep 14 by Zli Gli
September 14, 2025Sep 14 Ja nosim od skora 48 2/3 Adidas i to je za stopalo 30cm, pasuju mi, a tako piše i na sajtu. Moguće da je drugačije za patike za trčanje, ne znam.
September 22, 2025Sep 22 Ove Adidas Adizero EVO SL su 48 2/3 i 31.5cm, male mi za pola broja ali sam odradio vec jedno brzo trcanje 5km i podnosljivo je, samo sto cu ih verovatno brzo sjebati gore na vrhu kao i ove Saucony koje su isto 31.5 cmNego, trcao sam prekjuce 7km na rumskom polumaratonu, prva 4km tempo planiranih 4:15 a onda sunce tj. sparina uzela maha i na kraju 30:13 po Stravi (4:19 po km) a 30:30 zvanicno (4:21) jer se racuna od pucnja a ja krenuo negde u sredini, nisam se gurao napred. Trka bila u 16h, temperatura oko 28 stepeni, hlada prakticno nigde i vec posle treceg kilometra usta bila suva skroz a posle cetvrtog krenula borba za vazduh i nekako navatao jednu casu vode (mnogo losije organizovano nego u Sapcu) ali popio dva polugutljaja i ostalo polio po glavi, totalni raspad sistema. Na kraju 12. u trci zadovoljstva, pobedio neki decko sa 23:37 a i ovi ostali ispred mene svi mrsavi vizljasti, zadovoljan sam osim sto je bila pogibija i na kraju kaskao u cilj jedva. Ujutru ili uvece imam lagano ispod 30 minuta bez problema. Sad ide 10km u Apatinu sredinom oktobra, za to sam dobio besplatnu startninu na tomboli u Sapcu, a prijavicemo i 21 ili cak 42 u Kotoru sredinom decembra pa sta bude. Edited September 22, 2025Sep 22 by Zli Gli
September 22, 2025Sep 22 VID-20250920-WA0045.mp4Umesto planiranog sprinta kaskanje, nisam ni hteo a otprilike ni mogao brze, korektno je bilo i ovako a sacuvao sam zivu glavu ipakPobednik polumaratona crnac imao 1:06 a pobednica crnkinja 1:16
September 22, 2025Sep 22 Bravo @Zli Gli , to je brz tempo! A da nastavim ja u istom tonu, juce je bio berlinski maraton sa (za Berlin) paklenim uslovima: 27 temperatura, vlaznost preko 80%. Nismo mogli da se ohladimo kako treba, prvi put u zivotu sam se polivao vodom na svakoj okrepnoj stanici. Ako je i prva polovina trke jos licila na neku trku, druga je bila prezivljavanje. Video sam relativno rano kako stoje stvari i nakon prolaza na 1/2 sam namerno smanjio tempo, iako sam do tada bio na pace-u tu negde oko najboljeg vremena. Nije bilo sanse da se drzi taj tempo bez velikog rizika i bila je dobra odluka, jer je kraj bio bas mucenje, na kraju 3:34, za vremenske uslove zadovoljan. Ljudi su lezali pored staze, bilo je reanimacija koliko citam u novinama, preko 150 ljudi je zaglavilo bolnicu, nekima su merene temperature od 44 (to je ako se ne hladi odmah sifra sigurna smrt). Na ulasku u cilj sam video coveka kako pada ispred mene, mozda 200m pred ciljem, i ostaje onako bez tonusa misica mlitav na asfaltu, a lekari skacu da mu pomognu. Ruzna scena, ali koliko vidim svi su se izvukli na srecu. U samom cilju devojka povraca i smeje se istovremeno, oci odsutne, nema pojma gde je. Mnogo bitnije od vremena, kad sam vec video da nema sanse da se pojuri pb, bilo je uci u cilj jer mi je ovo bio 10. berlinski finis i sad dobijam garantovano startno mesto svake godne (ako zelim naravno) i dozivotni licni startni broj, neka vrsta vip kluba. Cool. Iskustvo sa metaspeed sky: promenljivo, i pomalo razocaran. Do sada sam ih nosio na treningu jakog tempa, intervalima i najduze na distanci od 25km (duze 30+ distance sam radio u starim asics cumulus, da se super shoe "ne potrosi" na treningu ). Imao sam dobar osecaj na svim treninzima. Tako je i trka pocela, medjutim u nekom momentu je patika prosto prestala da "radi", kao da se "izduvala". Mislim da je bilo do smanjenog tempa, jer ona naravno "radi" na visem pace-u. Kako sam spustio pace na 5, tako sam i prestao da osecam efekat, stavise bila mi je previse tvrda i vrlo neudobna. Nakon trke bol u obe pete koji davno nisao osetio (nista strasno, danas je vec sve proslo). Da sam celu trku vukao brze i jurio pb, mozda bi bilo dobro, ovako ne znam sta da mislim. Mislim da cu Atinu sredinom novembra da trcim u starim, ta staza je ionako horor (brdo), a i pace ce biti nebitan, jer ce mi to biti 4. maraton ove godine i trcim ga za svoju dusu, zbog istorijske staze.Sasvim neverovatno, bas juce mi pise jedna drugarica da vidi da li sam ziv i kaze da hoce da trci bokeljski 1/2, kao Zli, pa lozi i mene da trcim. Pun ne bih trcao svakako posto je staza "dosadna", tri puta napred-nazad oko zaliva, a i dosta je za ovu godinu, ali mozda 1/2 ako uspem da se organizujem, pa se mozda i vidimo tamo.
September 23, 2025Sep 23 23 hours ago, burekdzija said:Bravo @Zli Gli , to je brz tempo!A da nastavim ja u istom tonu, juce je bio berlinski maraton sa (za Berlin) paklenim uslovima: 27 temperatura, vlaznost preko 80%. Nismo mogli da se ohladimo kako treba, prvi put u zivotu sam se polivao vodom na svakoj okrepnoj stanici. Ako je i prva polovina trke jos licila na neku trku, druga je bila prezivljavanje. Video sam relativno rano kako stoje stvari i nakon prolaza na 1/2 sam namerno smanjio tempo, iako sam do tada bio na pace-u tu negde oko najboljeg vremena. Nije bilo sanse da se drzi taj tempo bez velikog rizika i bila je dobra odluka, jer je kraj bio bas mucenje, na kraju 3:34, za vremenske uslove zadovoljan. Ljudi su lezali pored staze, bilo je reanimacija koliko citam u novinama, preko 150 ljudi je zaglavilo bolnicu, nekima su merene temperature od 44 (to je ako se ne hladi odmah sifra sigurna smrt). Na ulasku u cilj sam video coveka kako pada ispred mene, mozda 200m pred ciljem, i ostaje onako bez tonusa misica mlitav na asfaltu, a lekari skacu da mu pomognu. Ruzna scena, ali koliko vidim svi su se izvukli na srecu. U samom cilju devojka povraca i smeje se istovremeno, oci odsutne, nema pojma gde je. Mnogo bitnije od vremena, kad sam vec video da nema sanse da se pojuri pb, bilo je uci u cilj jer mi je ovo bio 10. berlinski finis i sad dobijam garantovano startno mesto svake godne (ako zelim naravno) i dozivotni licni startni broj, neka vrsta vip kluba. Cool.Iskustvo sa metaspeed sky: promenljivo, i pomalo razocaran. Do sada sam ih nosio na treningu jakog tempa, intervalima i najduze na distanci od 25km (duze 30+ distance sam radio u starim asics cumulus, da se super shoe "ne potrosi" na treningu ). Imao sam dobar osecaj na svim treninzima. Tako je i trka pocela, medjutim u nekom momentu je patika prosto prestala da "radi", kao da se "izduvala". Mislim da je bilo do smanjenog tempa, jer ona naravno "radi" na visem pace-u. Kako sam spustio pace na 5, tako sam i prestao da osecam efekat, stavise bila mi je previse tvrda i vrlo neudobna. Nakon trke bol u obe pete koji davno nisao osetio (nista strasno, danas je vec sve proslo). Da sam celu trku vukao brze i jurio pb, mozda bi bilo dobro, ovako ne znam sta da mislim. Mislim da cu Atinu sredinom novembra da trcim u starim, ta staza je ionako horor (brdo), a i pace ce biti nebitan, jer ce mi to biti 4. maraton ove godine i trcim ga za svoju dusu, zbog istorijske staze.Sasvim neverovatno, bas juce mi pise jedna drugarica da vidi da li sam ziv i kaze da hoce da trci bokeljski 1/2, kao Zli, pa lozi i mene da trcim. Pun ne bih trcao svakako posto je staza "dosadna", tri puta napred-nazad oko zaliva, a i dosta je za ovu godinu, ali mozda 1/2 ako uspem da se organizujem, pa se mozda i vidimo tamo.Ne znam brt, eno gled’o sam Harry Styles-a, u dugackim rukavima trč’o, u pamučnom duksu…Ma čuj mene, “trč’o”… Džogirao čovek, ‘ladno ispod 3 sata, a na videu kad ga gledas, ne bi rekao da je to 4:10 tempo..Šalu na stranu - Bravo za maraton!
September 23, 2025Sep 23 2 hours ago, Djuro said:Ne znam brt, eno gled’o sam Harry Styles-a, u dugackim rukavima trč’o, u pamučnom duksu…Ma čuj mene, “trč’o”… Džogirao čovek,‘ladno ispod 3 sata, a na videu kad ga gledas, ne bi rekao da je to 4:10 tempo..Šalu na stranu - Bravo za maraton!Haha, ma video sam i isto sam se prvo upitao wtf u cemu ovo trci, kako ne umre od vrucine??? Sjajno vreme je istrcao, svaka mu cast!
September 23, 2025Sep 23 Nije se ni oznojio. A da ne pricamo o tome da je za 30 minuta popravio PB vreme od pre 6 meseci. Malo je sumnjivo sve, ovako, na prvu loptu.Al’ to iz mene progovara zavist, nista drugo 😂.
September 23, 2025Sep 23 @Djuro tebe sam se setio pre neki dan, jesi li ti ranije učestvovao na Ironman trci ili sam nešto pomešao?
September 23, 2025Sep 23 3 hours ago, Ras said:@Djuro tebe sam se setio pre neki dan, jesi li ti ranije učestvovao na Ironman trci ili sam nešto pomešao?Jesam, na desetak. Imas na triatlon topiku. Edited September 23, 2025Sep 23 by Djuro