October 5, 2025Oct 5 Popular Post Istrčan i prvi polumaraton. Posebno mi je drago što to sam uspeo da istrčim tik ispod 2h, za šta sam se spremao tokom septembra udarnički. Istrčao 138km i trenirao 16h kaže strava. U poslednjih deset dana mi je već bilo puno sve to, ali šteta da se odustane. Zato je jako važno da se ima neki cilj. Inače... Danas vreme neko šušumetno™. Kiša hoće-neće, 12 stepeni... Da li trčati u kratkom, ili se oblačiti. Odlučujem se za prvu varijantu jer kako sad da trčim u nečemu u čemu nisam trenirao. Srećom nije mi bilo hladno tokom trke. Međutim, kiša na početku mi smokrila stopala, što je bio problem pred kraj. Krenuo žulj na palcu sa donje strane. Sve vreme sam trčao brže od zadatog tempa (5:45) i u poslednja tri kilometra padam na 5:56. Sve zbog jbnog palca. Setio sam se Đure i njegovog izveštaja sa prvog Ironman-a. Drugi krug za ćerku, treći za sina. Zvuči kao proseravanje, ali jbg znači. To me vuklo preko bola da probam da izvučem vreme ispod 2h jer sam mu obećao da ću dati sve od sebe. Preko zime mi je cilj da radim na vežbama snage, a to mi teeeško da se nakanim. Videćemo... :)
October 5, 2025Oct 5 8 minutes ago, smooth.Op said:Istrčan i prvi polumaraton. Posebno mi je drago što to sam uspeo da istrčim tik ispod 2h, za šta sam se spremao tokom septembra udarnički. Istrčao 138km i trenirao 16h kaže strava. U poslednjih deset dana mi je već bilo puno sve to, ali šteta da se odustane. Zato je jako važno da se ima neki cilj. Inače...Danas vreme neko šušumetno™. Kiša hoće-neće, 12 stepeni... Da li trčati u kratkom, ili se oblačiti. Odlučujem se za prvu varijantu jer kako sad da trčim u nečemu u čemu nisam trenirao. Srećom nije mi bilo hladno tokom trke. Međutim, kiša na početku mi smokrila stopala, što je bio problem pred kraj. Krenuo žulj na palcu sa donje strane. Sve vreme sam trčao brže od zadatog tempa (5:45) i u poslednja tri kilometra padam na 5:56. Sve zbog jbnog palca.Setio sam se Đure i njegovog izveštaja sa prvog Ironman-a. Drugi krug za ćerku, treći za sina. Zvuči kao proseravanje, ali jbg znači. To me vuklo preko bola da probam da izvučem vreme ispod 2h jer sam mu obećao da ću dati sve od sebe.Preko zime mi je cilj da radim na vežbama snage, a to mi teeeško da se nakanim. Videćemo... :)Bravo, majstore! Veliki uspeh i konkretan plan za dalje. Samo cepaj!
October 12, 2025Oct 12 Izgleda da sam oporavio kolena dovoljno da icepam krug oko Ade svojim nekadašnjim standardnim 10k pejsom. Prošli put sam trčao 5k tempok 6 pre jedno dva meseca, čisto probe radi.
October 12, 2025Oct 12 danas je bio maraton u cikagu. sjajnu trku je imao kioplimo koji se izdvojio posle 20km. delovalo je da ce oboriti wr ali mozda je malo prerano napao i na kraju pobedio ali sa 2min zaostartka od wr. ozbiljan je trkac, bice zanimljivo pratiti ga.ono sto je meni bilo interesantno je da je conner mantz oborio usa rekord u maratonu. pratio sam u poslednje vreme kako vezba i uspeo je u onome za sta se spremao. inace, po mom misljenju mantz je najbolji belac trkac.
October 13, 2025Oct 13 Imam prijavljeno 10km u Apatinu sad za vikend a vucem neku povredu kolena dve nedelje, trcao 5 i 7 km laganim tempom zadnja dva dana i kao podnosljivo je ali nista od planiranih 4:20 po km u Apatinu, ipak je polumaraton u Kotoru u decembru prioritet. Probacu 4:30 bez da se mnogo zamaramInace, mislio sam da cu od trcanja da se stesem za par meseci, kao to je najjaci kardio, teretanu bacio skroz u drugi plan, hrana jednako losa kao uvek... trenutno izgledam otprilike najgore ikad a Sejseli me cekaju u drugoj polovini novembra, izgleda da cu slikati samo more i plaze a sebe jok Za bolje rezultate moram smrsati na max 90 kila, definitivno
October 27, 2025Oct 27 Popular Post Moja sezona trka završena juče ličnim rekordom na 10 km (51:18). Cilj za trku juče mi je bio ispod 53:00, tako da sam vrlo pozitivno iznenadila samu sebe, pogotovo što uopšte nisam imala fokus na 5 ili 10 km ove godine. 😊Vrhunac sezone mi je bio 26. septembra kad sam trčala terensku trku na 30 km. Fenomenalna trka, na prelepom mestu, mnogo učesnika i mnooogo publike! Ali je sama trka ubitačna. Uzbrdo-nizbrdo-uzbrdo-nizbrdo… i tako 25 km. Nizbrdice takve da se par ljudi kotrljalo ispred mene. A posle 25 km - pakao. Prestrma uzbrdica od 700-800 metara, gde te negde na polovini čeka tv ekipa sa pitanjem: “Šta misliš o ovoj uzbrdici?” 🙃 Na 28 km, još jedna iste strmine, ali nešto kraća… 🤪 Poslednji kilometar je bio ravan. 😅Kod 20 km se protrčava pored cilja, tu su mnogi odustali jer je umor već tu ogroman nakon uzbrdo-nizbrdo u tih prvih 20 km, a svi znaju da “najbolje” tek sledi. Kod mene nije bilo ni pomisli o odustajanju, pre svega zato što sam baš uživala u celoj trci i jedini cilj mi je bio da završim. Na kraju 3:22:01. 😊 Trčaću i sledeće godine ako me ne izvuku na lutriji za Berlin, pošto se održava istog vikenda. Za sledeću godinu plan je, za sada, jedan backyard ultra u maju, Berlin u septembru ako me izvuku, a ako ne, onda Midnight Sun maraton na severu Norveške u junu, a usput i ganjanje 10 km ispod 50:00, sad kad sam već blizu. 😊
October 27, 2025Oct 27 Ja sam ispostovao Apatin 10km i pored jake prehlade i stravicnih bolova u levom kolenu koje mi kleca i pri obicnom hodu, namazao neki gel i stavio steznik i istrcao zvanicno 44:57, sto je 4:30 po km a mislio sam samo da se pojavim radi reda i istrcim bilo kako.Posto mi se i posle toga koleno nastavilo raspadati, zakazao sam za sredu neki pregled a danas mi odradili rengden (ili rentgen, jebem li ga) i otprilike mi je receno da mi je odlomljen deo tibije ili kako vec, prelepo. Nekako cu verovatno izgurati polumaraton u Kotoru (ispod 1:43 obavezno bez obzira na vremenske prilike) jer mi se ide na taj produzeni vikend da malo kuliram tamo a onda cu se baciti na lecenje kolena i ovih kalcifikacija i vode u ramenima i kolenima.Kad to sve resim, sledece godine placam instruktora plivanja i napadam sa Djurom triatlon
October 28, 2025Oct 28 Hajde @Tolaa , @Strahan , @Djuro (i svi ostali zainteresovani), prijavite se za Berlin pa da se ako posluzi sreca okupimo na ovoj divnoj trci i gradu i trcimo zajedno!
October 28, 2025Oct 28 ajde!Prijavih se vec, odmah po otvaranju registracije. Sad mi treba samo malo srece, koja me je zaobisla vec 5 puta u Berinu! 😂🤞 Edited October 28, 2025Oct 28 by Djuro
October 28, 2025Oct 28 Mrzim da trcim. Ne znam da li bih mogla kilometar da pretrcim. Al ozbiljno se razmisljam da se prijavim za LA maraton pa makar prosetala tih 40km. Treba mi fizicki izazov, gde se boris sam sa sobom kada te telo vec izdaje, da se boris za "goli zivot" Nedostaje mi taj adrenalin. Inace 4-5 sati aktivnog kardija mi je okej, to mogu bez problema ali su drugi misici u pitanju.
October 28, 2025Oct 28 @Zli Gli ne razumem kako mozes onda da trcis sa takvim kolenom? Kako si odlomio?
October 28, 2025Oct 28 4 hours ago, mustang said:Mrzim da trcim. Ne znam da li bih mogla kilometar da pretrcim. Al ozbiljno se razmisljam da se prijavim za LA maraton pa makar prosetala tih 40km. Treba mi fizicki izazov, gde se boris sam sa sobom kada te telo vec izdaje, da se boris za "goli zivot"Nedostaje mi taj adrenalin.Inace 4-5 sati aktivnog kardija mi je okej, to mogu bez problema ali su drugi misici u pitanju.Nemoj se prijavljivati za maraton. Bolje se prvo prijavi za neku trku od 5km. To ti je dovoljan izazov. Nakon toga 10km, pa 21.1 (polumaraton).Svaki maraton ima cut-off time, u LA je 6 i po sati. Za to vreme neces stici na cilj, a smorices se, verovatno i povrediti (bez adekvatne pripreme).
October 28, 2025Oct 28 8 hours ago, burekdzija said:Hajde @Tolaa , @Strahan , @Djuro (i svi ostali zainteresovani), prijavite se za Berlin pa da se ako posluzi sreca okupimo na ovoj divnoj trci i gradu i trcimo zajedno!Može! Ja sam prijavljena. 😊 Na lutriji sam imala sreće za Berlin 2019, ali zbog povrede sam već tog leta znala da neću moći trčati. Posle toga mi maraton nije ni padao na pamet sve do ove godine.
October 28, 2025Oct 28 7 hours ago, mustang said:@Zli Gli ne razumem kako mozes onda da trcis sa takvim kolenom? Kako si odlomio?Mislim da je ovo odavno sjebano nego mi je manje smetalo u svakodnevnom zivotu a sad me iritira jako, boli, smeta bas pa sam resio da proverim sta je problem i kako da resim. Navodno neka operacija to resava i posle mesec dana moze opet sportske aktivnosti, ta varijanta sto sam cuo bi bila fenomenalna.Prijavite mene za taj Berlin, obecavam da cu istrcati 3:30 pa sve i sa sjebanom nogom