Jump to content
IGNORED

Apple Macintosh

henrik larsson

Recommended Posts

Posted

štos je što do sada nikada nisam imala cr, zato i pitam. Moja pretpostavka je da ide preko usb-a, ali možda i nije tako.

Posted

Kiki, iPhoto mnoge nevrira u pocetku :)aliCrop vec imas, dakle pod edit... najnormalnije.Resize u okviru samog iPhoto-a nije ni potreban - on cuva fotografije u dimenzijama u kojima ih je i dobio. Ako hoces da ih saljes Mail-om - imas opciju Share- tu mozes da biras izmedju 3 velicine, on ih sam smanji.Za bilo sta drugo, izvadis fotku iz iPhotoa, i sredis je u Preview-u.Novi iPhoto (nisam jos probao, kazu drugari sa macserbia foruma) odmah salje na facebook i flickr, i ima foru sa prepoznavanjem lica... kazu da radi sjajno. Mozda je nesto i dodato sto se tice resize-a, ne znam dok ne probam.Probaj pa vidi - kao i sa samim mekom, uz malo prilagodjavanja novoj logici, dodjes do necega sto je veoma zgodno.Opet iz licnog iskustva... ja sam ga zavoleo, radi taman ono sto mi treba. Veoma pregledan library, sa zgodnim opcijama za brzi edit fotki i slanje. Uklopljen u sistem. Foto-aparate prepoznaje, cita, sve kako treba.Foru sa prepoznavanjem lica jedva cekam da probam...

Posted

Da se bavim stock fotografijom, vrlo rado bih koristio njegov plugin za batch slanje na istock, al na žalost ne radi sa vektorima.

Posted

Lepo je što on sve to radi, ali meni veliki deo toga što si naveo naprosto ne treba, ne koristim na taj način. Resize i crop na način na koji meni treba, iPhoto ne podržava. I do sada je najbliže tome što sam imala sa asdsee-em (kako ovo rogobatno izgleda :lolol:) pixelmator. Nije baš to to, ali je najbliže. Naravno, tu je i picasa za neke druge stvari.

Posted

Ako obradjujes slike, onda photoshop, ili pixelmator.Za arhiviranje kucnih fotografija, iPhoto... tako bar ja kapiram.

Posted

Nesto se nije pokrenula lavina komentara na temu novog iLife-a?

Posted
Nesto se nije pokrenula lavina komentara na temu novog iLife-a?
ja instalirah u ofisu, jer mi je mala biblioteka slika da isprobam. Osim geotagging-a i face recognition-a [koji mi nije nesto ni dobro radio] - sta su jos bese bitna unapredjenja?nisam siguran da bih da provlacim trenutnu biblioteku od 25k+ fotki kroz to sto i ne radi :)
Posted

Radi manje-vise... neki su zadovoljni, neki uopste ne, ja polovicno - ocekivao sam preciznije prepoznavanje lica.Mada, sto kaze na jednom forumu covek, dobar put samo treba da se usavrsava.

Posted

nisam uspeo instalirati dmg fajl sa minove. do mene je verovatno, vidim da se ne zale ostali oko instalacije. probljem: failed to mount - codec overruninteresuje me prvenstveno geotagging, ostalo me ne uzbudjava :)

Posted

Probaj sa nekog drugog torrent trackera, dzavoloid ili guslarski zaljev...

Posted

niko se nije zalio oko instalacije, mislim da nije do fajla. tnx anyway

Posted (edited)

Kako se radi tracert? Pretpostavljam preko Terminala?Ok, provalila. Samo se malo drugačije piše :).

Edited by kiki
Posted
Kako se radi tracert? Pretpostavljam preko Terminala?Ok, provalila. Samo se malo drugačije piše :).
imas i Network Utility u Applications/Utilities sa osnovnim tcp/ip alatkama (ping, traceroute, netstat itd.)
Posted

šta mislite o programu quicksilver? Deluje mi zanimljivo, ali izgleda da su odustali od njega. Oni plug-inovi su stari po 2-3 godine. Ima li tu nešto novije ili je to to. Skinula sam program sa njihovog sajta, tako da je to, verovatno, nešto najnovije.