Jump to content
IGNORED

Avijacija u Srba i regionu

nesha taxista

Recommended Posts

Posted

Ovo stiže vamo za manje od pola godine :happy:

Posted
26 minutes ago, x500 said:

Isporucen je drugi protivpozarni  KA-32 i ima registraciju YU-SVS :)

Cela vest na T6.

Todor18:16, 20. sep. 2023.

Dovoljno su prostrani da se i Mile Dodik vozi u njima.

• Haha 1
Posted
23 minutes ago, Peter Fan said:

Todor18:16, 20. sep. 2023.

Dovoljno su prostrani da se i Mile Dodik vozi u njima.

Mislim da Mile ima svoje Ansat letilice da ga vozaju. 

Znacaj ova 2 protivpozarna Ka-32 je u tome da nove, a i stare, visoke zgrade u Bgd ne mozemo efikasno da gasimo bez njih. Takodje, mogu da se koriste za gasenje pozara na planinama i sl.

• +1 1
Posted
19 minutes ago, x500 said:

Mislim da Mile ima svoje Ansat letilice da ga vozaju. 

Nije li ga nedavno vozilo™ na sastanak sa Milanovicem u helikopteru MUP-a Srbije?

19 minutes ago, x500 said:

Znacaj ova 2 protivpozarna Ka-32 je u tome da nove, a i stare, visoke zgrade u Bgd ne mozemo efikasno da gasimo bez njih. Takodje, mogu da se koriste za gasenje pozara na planinama i sl.

svakako

Posted
9 minutes ago, Peter Fan said:

Nije li ga nedavno vozilo™ na sastanak sa Milanovicem u helikopteru MUP-a Srbije?

svakako

Ne pratim Mileta bas tako detaljno + ovo je prica o letilicama, a ne instant politika na "severu" foruma.

Ako sam dobro razumeo vesti sa kraja jula meseca, Mile se dva dana vozio u H215 Puma (YU-VIP). I tu postoji osnovno pitanje - za koje babe zdravlje Mile koristi resurse Republike Srbije. Kao sto rekoh, to je politicko pitanje i nema veze sa tehnikom :)

takodje, YU-VIP je civilna letilica koja je registrovana na MUP RS, tako da "prdjenje" novinara u HiB i RH o nekakvim bezbedonosim propustima je letnja zabava za razbijanje monotonije u toplim dosadnim danima.

Posted
57 minutes ago, msv said:

Verovatno da iznajmi, za pocetak, 2 Embreara 145 i da pokusa da napravi low-cost pricu. 

Po meni je svion sa 50 sedista previse mali da bi bio profitabilan na lc trzisru.

Posted

Da li biste leteli Air Pink-om? :ph34r:

• +1 1
Posted

why not, ako bude bilo do 50e za solun ili atinu 

ko da je air serbia moralniji biznis

qatare etihade itd da ne pominjem....

• +1 1
  • 2 weeks later...
Posted

Dobijeni su vlasnički papiri za prvi Rafale

• Wub 1
Posted

Ne pokazuj to javno, Zelenski ce odmah da ga zatrazi...

• Haha 1
Posted

Ma neće, on se loži na F16

• 3 weeks later...
Posted

... mlađi piloti sa završenom obukom na PC-9 u RH, u Francuskoj su obuku započeli prvo na PC-21, koji posjeduje kokpit 4. generacije, a onda s njih prelaze na Rafale. Ubuduće HRZ će u Francusku na obuku na PC-21 i dalje slati naše mlade pilote koji će potom u Hrvatskoj prijeći na obuku na dvama Rafaleima dvosjedima HRZ-a.

Kad se bratska srca slože sve se može sve se može

• Haha 1