Jump to content
IGNORED

SUV- dobri na asfaltu i malo van njega

Zizou

Recommended Posts

Posted
6 hours ago, I*m with the pilots said:

Pa nije samo to: svakako su širi. Ovi u Nemačkoj ubijaju dva mesta za parking u garazama pravljenim pre vise od dvadeset godina za normalne automobile, budu često od linije do linije pa se ljudi parkiraju tako da mogu da otvore vrata i pojedu mesto pored. Nešto ne vidim da plaćaju i kartu za dva mesta.

I “normalni” automobili su postali širi (i duži i teži).

Posted
19 hours ago, I*m with the pilots said:

Pa nije samo to: svakako su širi. Ovi u Nemačkoj ubijaju dva mesta za parking u garazama pravljenim pre vise od dvadeset godina za normalne automobile, budu često od linije do linije pa se ljudi parkiraju tako da mogu da otvore vrata i pojedu mesto pored. Nešto ne vidim da plaćaju i kartu za dva mesta.

to vazi za sva kola, ne samo za SUV. danasnji vw polo je veci nego sto je bio golf 2. I ja mislim da je to glup trend.

Posted

To jeste trend koji ne znam ko od proizvođača nije prihvatio. Istina maši me poenta ali to je što je. 

Posted

Delom su automobili nabubrili zbog sigurnosnih rešenja, i to mi je skroz ok. Delom se preteruje, a tu SUVovi prednjače drastično.

Posted

ali kako drasticno? koliko je to drasticno? pricamo o evropskim prilikama, ne americkim. uglavnom se razlika u sirini i duzini meri u cm, i to jednocifrenim brojem, izmedju suv i klasicnih kola uporedive klase, npr golf vs mitsubishi asx vs suzuki sx4 s cross

Posted (edited)
4 hours ago, zorglub said:

Evo npr. Nissan Juke. VW Up! je komforniji auto, a da uporedimo karoserije:

https://www.carsized.com/en/cars/compare/volkswagen-up-2011-5-door-hatchback-vs-nissan-juke-2019-suv/

poredis babe i zabe. u toj klasi ne postoji ekvivalentni suv. juke je za poredjenje sa cliom i tom kategorijom, i tu su razlike minimalne. sledeca kategorija suvova-qq, asx, sx4 s cross su golf klasa, ono dalje su rav4, xtrail i slicno vs passat, bmw 5 i slicno. tvoja poenta i dalje stoji, i ja se slazem sa njom. kola postaju sve veca, ali sva. i to je lose.

edit: sad sam se setio. zapravo postoji suv uporediv sa upom-suzuki ignis, i duzi je cak 3 cm, a siri cak 6cm od njega

Edited by Grunf
Posted
1 hour ago, Grunf said:

zapravo postoji suv uporediv sa upom-suzuki ignis

Ne bi mi palo na pamet nikada. Mada kad pogledam testove jednog i drugog, tih par cm u širinu i dužinu (i nekoliko u visinu) je baš lepo iskorišteno u Ignji. 

Posted

Novi Ignis je ozbiljno malo off road vozilo, probao sam ga u terenskim fensi uslovima

Posted
13 minutes ago, Eleniko said:

Novi Ignis je ozbiljno malo off road vozilo, probao sam ga u terenskim fensi uslovima

Evo ti ultimativni terenac

IMG_3162.jpeg

Posted
58 minutes ago, Eleniko said:

ozbiljno malo off road vozilo,

Pričaš o Ignisu ili o Jimny ?

Posted
1 hour ago, Desmond Bojčinski said:

Pričaš o Ignisu ili o Jimny ?

Đimni je terenac džin malih gabarita, daleko bolja kupovina za čisti off road.

Ignis je ozbiljan mali awd koji se lepo vozi po asfaltu i istovremeno iznenađujuće lako čupa iz peska bez proklizavanja iako nema blokadu diferencijala i sam bira kako raspoređuje prenos između osovina. Pišem na osnovu kratkog, jednosatnog iskustva vožnje pozajmljenog vozila na malo asfaltu malo makadamu i malo pesku. Čak mi se čini da ako je gro vožnje asfalt da mi se u toj funkciji zbog fantastično pogođenog  težišta više sviđa od Đimnija na asfaltu. Žao mi je što nisam uspeo da nagovorim drugaricu da ga uzme umesto novog Swifta.

• +1 1
  • Hvala 1
Posted

Ja se zaljubio na prvi pogled u Ignisa kad je došao u Srbiju, promo cena bila 8700, imao keša da ga uzmem, žena kad ga videla bila u fazonu 

Spoiler

Music Festival No GIF by Cosmic Accents

Danas bih, umesto da prodajem 13 godina starog punta za 2000, prodavao 6 godina starog Vatroslava za 12k al jebiga. 

• Haha 1