Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Portugalija - Hrvatska 03. jul 01:00 Toronto

dalje ide… 25 members have voted

1. 1. dalje ide…

This poll is closed to new votes

Poll closed on 07/02/26 at 23:00

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

8 minutes ago, Jesper23 said:

Očigledno da su zagrljaji za njega stvar svakodnevnice i integralni dio sporta.

kod kornera jesu

• Replies 567
  • Views 15.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Milošica
    Milošica

• Porediti Hrvatsku i Srbiju u fudbalu je bas neumesno. Mi od Vidica nismo imali graca svetske klase. Plus vecina njihovih igraca ima ozbiljne uloge u svojim klubovima. Mi nemamo dva ifraca neke trece k

• Milošica
    Milošica

Bitno da je Real znao.

Posted Images

41 minutes ago, Roger Sanchez said:

Sačuvaj me bože hrvatskog humora

Kako je bio ofsajd ako je lopta zakačila Portugalca pre nego što je stigla do komšije? Ili se gleda samo položaj igrača pri inicijalnom dodavanju?

Edited by Rudolf Pingvinoglu

1 minute ago, Rudolf Pingvinoglu said:

Kako je bio ofsajd ako je lopta zakačila Portugalca pre nego što je stigla do komšije? Ili se gleda samo položaj igrača pri inicijalnom dodavanju?

ovo što kaže vini, nije deliberately played the ball. da jeste računalo bi se kao nova akcija od tog trenutka, kao ono kad je lovren odigao sa namerom onomad sleep

A otkud mi znamo da je igrao slucajno? fantom

1 minute ago, Pokojni Ruxin said:

ovo što kaže vini, nije deliberately played the ball. da jeste računalo bi se kao nova akcija od tog trenutka, kao ono kad je lovren odigao sa namerom onomad sleep

To ostavlja prostor za kreativna tumačenja, ne verujem da bi Ronaldu poništili gol iz ovakve akcije...ali šta znam, možda i bi, ako su Nemcima svirali sve ono možda bi i njemu.

1 minute ago, radisa said:

dobro, ne moze baš svaka situacija biti toliko očigledna kao ono kad lovren najjasnije moguće s namerom odigra loptom ali je slučajno promaši jer je lovren fantom

20 minutes ago, Pokojni Ruxin said:

vini ne prijavljuješ da si ladno naučio šta je ofsajd i zašto ono lovrenovo nije bilo. rispekt, pa posle kažu ljudi se ne menjaju

Nikad, mi stojimo postojano kano klisurine.

Ono je bio ofsajd isto kao što je i ovo ofsajd. Jedino što se promenilo jesu sudijski standardi + VAR + nije tu da Phil Dowd da kaže "I don't know if he's touched it but I'm giving a penalty".

Nema govora o "novoj akciji"/"deliberate play" ako je lopta stigla do igrača. Pas je kompletiran, znači ofsajd se svira.

Hrvati su tragični u odbrani od prekida.

Oni "mrdači magneta" sa Tribine na YT su obećali analizu uskoro...

BTW, oni vrlo često pomenu da je Nemanja Vidić medju 3 najbolja igrača na njegovoj poziciji ikada...

13 minutes ago, Rudolf Pingvinoglu said:

5 minutes ago, radisa said:

Jednostavno, ne gleda se uopšte namera.

"Deliberately played the ball" je nesrećna formulacija jer liči na "intentionally handled the ball" kod enca, ali nije ista stvar uopšte.

Gleda se da li je zaista odigrao loptom, tj. imao je u posedu i poslao je negde. Ako jeste, onda je "deliberately played" i nema veze da li je napadač u ofsajdu kad eventualno uleti i da gol.

Ja sam još onomad očinski strpljivo objašnjavao na kakve se situacije gornja formulacija odnosi. Klasičan primer, Porto vs. Man Utd, Bruno Alveš pokušava da vrati loptu golmanu ali ne vidi Runija koji iz dubokog ofsajda preseca taj pas i daje gol - sve regularno jer je Portugalac "deliberately played the ball". Jeste glupo da pravila opisuju očigledan ne-ofsajd, ali i to se negde mora definisati.

Ništa od toga ne treba primenjivati na neuspešne pokušaje da se pas preseče, kao što je ovo sad, kao ono Lovrenovo protiv Totenhema, kao pre par godina kad neki Španac slučajno pipne loptu koja ide ka Mbappea u ofsajdu...

ovo su naravno vinijeva slobodna tumačenja jer njemu tako ima smisla, čisto da razgraničimo jer smo se do sad uglavnom držali pravilnika

Edited by Pokojni Ruxin

Meni je samo neverovatno koliko vini dobro zna srpski.

"Slučaj Lovren" za ljude koji žele da znaju kako izgleda neofsajd

1 minute ago, Pokojni Ruxin said:

ovo su naravno vinijeva slobodna tumačenja jer njemu tako ima smisla, čisto da razgraničimo jer smo se do sad uglavnom držali pravilnika

Svaki pravilnik je podložan interpretaciji. Od Lovrena do Matanovića, sudije su jasno driftovale u pravcu moje interpretacije a ne tvoje - glupo im je da poništavaju ofsajde kad god branič neuspešno proba da ispuca.