5 hours ago5 hr a bila je neka slična situacija lovrenovoj i na zvezdi, znam da sam i njih morao učiti ofsajdu nekom prilikom. i bio naravno u pravu Edited 5 hours ago5 hr by Pokojni Ruxin
5 hours ago5 hr 1 minute ago, Weenie Pooh said:Svaki pravilnik je podložan interpretaciji. Od Lovrena do Matanovića, sudije su jasno driftovale u pravcu moje interpretacije a ne tvoje - glupo im je da poništavaju ofsajde kad god branič neuspešno proba da ispuca.koje primere imaš u glavi kad to tvrdiš? ja nikad nisam primetio da se ovo o čemu pričam ne primenjuje konzistentno
5 hours ago5 hr 36 minutes ago, Mindaugas Žukauskas said:Komšije su pokradene prvenstveno jer je ono smejurija od penala. Čovek nije bio ni blizu da dođe do one lopte, guranje i držanje ništa što ne viđamo kod otprilike svakog kornera. Igrač se bačio kao u bazen, ali za razliku od slučaja Kejn, ovde je nekako narativ 'ma šta ovaj ima da drži ruke na njemu' Ofsajd je bio, jbgmeni je ronaldov ofsajd dosta sumnjiv. bukvalno milisekunde odlucuju gde je najvaznije kada zaustave kadar. kako se tu odlucuje kontakt kod centarsuta...
5 hours ago5 hr Just now, Mindaugas Žukauskas said:"Slučaj Lovren" za ljude koji žele da znaju kako izgleda neofsajdHvala, mene mrzelo da tražim. Ovde je krivac bio pomoćni sudija koji je zvao glavnog da ga pita da li je Lovren dirao loptu, jer u slučaju da nije on bi mahao ofsajd (i poništio penal), ali pošto nije bio siguran onda nije mahao Čestiti Phil Dowd, zbunjen, kaže "Ne znam da li je Lovren dirao, ostajem pri odluci da nije ofsajd tj. jeste penal."Problem je naravno u pomoćnom koji nepametno ceni da bilo kakav kontakt braniča sa loptom poništava ofsajd, što pravila apsolutno ne tvrde.
5 hours ago5 hr 1 minute ago, 189- said:meni je ronaldov ofsajd dosta sumnjiv. bukvalno milisekunde odlucuju gde je najvaznije kada zaustave kadar. kako se tu odlucuje kontakt kod centarsuta...Od ovog prvenstva dodir sa loptom imaju sinhronizovan sa slikom, valjda
5 hours ago5 hr 5 minutes ago, Mindaugas Žukauskas said:"Slučaj Lovren" za ljude koji žele da znaju kako izgleda neofsajdnije baš idealan snimak, ali i na osnovu ovog vidimo koliko bi bilo smešno tvrditi da lovren nije deliberately played the ball
5 hours ago5 hr 2 minutes ago, 189- said:bukvalno milisekunde odlucuju gde je najvaznije kada zaustave kadar. kako se tu odlucuje kontakt kod centarsuta...Senzori u lopti navodno pokazuju tačno do u milisekundu kad je ostvarila kontakt sa stopalom i naglo promenila pravac kretanja. Koliko je to precizno, da li stvarno razlikuje kontakt sa zemljom od kontakta sa stopalom, i sl. - boga pitaj.
5 hours ago5 hr ofsajd je super kretensko pravilo u fudbalu, treba ih pustiti da rade sta hoce pa kom obojci kom shimike
5 hours ago5 hr 3 minutes ago, Weenie Pooh said:Koliko je to precizno, da li stvarno razlikuje kontakt sa zemljom od kontakta sa stopalom, i sl. - boga pitaj.Meni je potpuno suludo koristiti te čipove za ovakve slučajeve. Goni u pm.
5 hours ago5 hr 4 minutes ago, Pokojni Ruxin said:nije baš idealan snimak, ali i na osnovu ovog vidimo koliko bi bilo smešno tvrditi da lovren nije deliberately played the ball Deliberate play bi bilo da je Lovro uštopovao loptu a onda je ćušnuo nazad, misleći da su tu Trent ili Karius, kad ono međutim Kejn. To bi bila nova akcija, Dele Alijev pas nebitan, nema ofsajda.Deliberate play nije kad Lovro ukliza da preseče pas ali trapav kakvim ga je bog dao dozvoli da mu lopta ipak pređe preko noge i stigne do Kejna. To je onda ista ona početna akcija, Dele Ali dodaje do saigrača u nedozvoljenoj poziciji, ofsajd ko vrata."Deliberate" nije isto što i "intentional" - podrazumeva nameru ali i "careful consideration", dakle situacije kad branič svesno i mirno odigrava loptom.
5 hours ago5 hr Razliciti tipovi ofsajda postoje u puno sportova. U hokeju na ledu, izbacivanje paka iz svoje direktno u protivnicku trecinu.Americkom fudbalu, pomeranje igraca u liniji kod izvodjenja lopte kod novog napada.U ragbiju, pozicija igraca u odnosu na loptu.Da nema ofsajda u fudbalu igra bi bila potpuno drugacija, ne nuzno bolja. Edited 5 hours ago5 hr by Emerald
5 hours ago5 hr Evo još jedan zanimljiv slučaj kojeg sam se setio. Ovde je sudija priznao gol, ali se PL kasnije oglasila da je to bila pogrešna odluka
5 hours ago5 hr 5 minutes ago, Gandalf said:Meni je potpuno suludo koristiti te čipove za ovakve slučajeve. Goni u pm.meni to ima neuporedivo više smisla nego var. tehnologiju u fudbalu treba koristiti samo ako može da pruži jasan da/ne odgovor. ili se nešto dogodilo ili nije.2 minutes ago, Weenie Pooh said:Deliberate play nije kad Lovro ukliza da preseče pas ali trapav kakvim ga je bog dao dozvoli da mu lopta ipak pređe preko noge i stigne do Kejna. To je onda ista ona početna akcija, Dele Ali dodaje do saigrača u nedozvoljenoj poziciji, ofsajd ko vrata."Deliberate" nije isto što i "intentional" - podrazumeva nameru ali i "careful consideration", dakle situacije kad branič svesno i mirno odigrava loptom."uklizao da preseče pas" je dosta ambiciozna formulacija. imao je sve vreme ovog sveta da odigra loptom i formuliše svoju nameru da odigra loptom. prešla mu je preko noge. da je nije dirao bio bi ofsajd. Edited 5 hours ago5 hr by Pokojni Ruxin
4 hours ago4 hr 5 minutes ago, Pokojni Ruxin said:da je nije dirao bio bi ofsajd.Upravo je ovo suštinski problem sa tvojom (i Dowdovom) interpretacijom - stavlja odbrambene igrače u užasno nezgodnu situaciju, motiviše ih da gledaju više iza sebe nego ispred, pa ako je ko u ofsajdu da se brže-bolje sklanjaju od lopte.
4 hours ago4 hr to nije problem, bukvalno im je poso da ne budu glupi i prave onsajdove Edited 4 hours ago4 hr by Pokojni Ruxin