12 hours ago12 hr 1 minute ago, JPM said:Ovo je tačno. Ali kog pa oni imaju. Evo sad će u penziju i Modrić i Perišić. Ostaju im Gvardiol i Kovačić. Svi ostali su igrači našeg nivoa.Kult reprezentacije je termin koji se koristi upravo onda kada sistem postoji. Kod nas ne postoji sistem, savez je užasno korumpiran, obitavaju razne Kokeze. To se onda prenosi na same igrače koji nisu zainteresovani da se lome za takvu ekipu.Hrvatska de facto pravi daleko veće uspehe od svog realnog kvaliteta i svaka im čast na tome.Stanišić, Baturina, Sučić, Vusković...Ne zejebavaj.
12 hours ago12 hr 14 minutes ago, bags said:Porediti Hrvatsku i Srbiju u fudbalu je bas neumesno. Mi od Vidica nismo imali graca svetske klase. Plus vecina njihovih igraca ima ozbiljne uloge u svojim klubovima. Mi nemamo dva ifraca neke trece klase. Nedostatak sistema i kulta je manji problem u odnosu na volju da se dovede neko ozbiljan koji moze u 3,4 godine rapidno popraviti situaciju.A što lupaš palac gore čoveku zbog toga što je rekao da imaju kult? Najjače da nemaju. Nije kult sam po sebi dovoljan, ali donosi jedan turbo pogon.Uđeš na Index, prva vest je - Bravo, Hrvatska. Sve to stvara jednu atmosferu u kojoj je lakše dovesti tog nekog ozbiljnog koga ti spominješ, istrpeti ga...
12 hours ago12 hr 2 minutes ago, bags said:Ni blizu nismo...Meni ovo uopšte nije reprezentacija svetskog nivoa. Ali ok... mišljenja se razlikuju.
12 hours ago12 hr Hrvaska trenutno ima najbolje igrace u odbrani. Mislim da ce sa odlaskom Modrica, videcemo za Perisica(mnogo znacajan, i danas je pogodio) a ni Kovacic nije u cvetu mladosti, verovatno igrati drugacije. Edited 12 hours ago12 hr by Emerald
12 hours ago12 hr Vise sam lupio prst dole jer kult bez kvaliteta ne znaci nista. Da imaju kult ali to im sifurno nije donelo uspehe. Nece porucnik biti potresen zbog jede reakcije.@JPMPa ne mozes ocekivati da svi igraju u top klubovima liga petice. To mozda imaju 2,3 reprezentacije. Treba gledati i koju ulogu imaju u klubovima. U svakom slucaju u ovom momentu manja je razlika izmedju ARG (ili bilo koje druge od najboljih ) i HR nego izmedju nas i Hrvatske. Nasi igraci imaju vece uloge samo u grckoj ligi.
12 hours ago12 hr Just now, bags said:u ovom momentu manja je razlika izmedju ARG (ili bilo koje druge od najboljih ) i HR nego izmedju nas i Hrvatske.I ovo se slažem, samo što mislim da nije ključna razlika u pojedinačnom kvalitetu. Ali dobro, da ne dužimo.
12 hours ago12 hr Mislim da bi trebala neka ozbiljna antropoloska studija o transgeneracijskom prenosenju timskom mentaliteta. Jer mislim da je tu kljuc uspeha Hrvatske. Kult je mozda nuzan, ali nije dovoljan. I mnogo manje uspesne reprezentacije imaju kult, tipa, sta znam, Svedska. Ali taj pobednicki mentalitet je nesto vise od toga. On znaci da ce Hrvatska mozda i doci u situaciju da joj kvalifikacije vise o koncu, ali ce ipak uspeti da se kvalifikuje. A onda na turnirima daju svoj maksimum. Oni su do finala 2018. dosli bez pobede u regularnom delu, ali to ne umanjuje njihov uspeh, naprotiv, to samo naglasava taj pobednicki mentalitet po kom oni u ravni sa onim Linekerovim Nemcima.
12 hours ago12 hr Hrvatska je na SP 2018 igrala fenomenalno u grupi, pobedili sve, ukljucujuci Argentinu, i to su razvalili Argentinu visokim presingom. Oni su imali problema u osmini protiv Danske, i to nisu imali srece u produzetku jer je bas Modric promasio jedanaesterac na kraju drugog produzetka, ako se dobrop secam. I mislilo se da ispadaju jer su Danci na golu imali Smajhela, koji je skinuo 2 penala a prethodno odbranio Modricu penal, ali je Subasic tada, neverovanto, skinuo 3 Dancima. I tu je krenula prica.U stvari, Hrvatska pre 2018 cesto nije imala puno srece. Npr. ispadanje od Turaka u 1/4 finalu EP 2008, kada su Turci izjednacili u nadoknadi drugog produzetka i onda pobedili na penale. Iako je Hrvatska to EP igrala odlicno, u grupi pobedili sve, ukljucujuci Nemacku.Hrvati su imali luzersku tradiciju pre 2018.E, ali je pred SP 2018 Modric dosao na sud u Zagreb... Edited 12 hours ago12 hr by Emerald
12 hours ago12 hr Prva situacija je čist penal.Međutim ne kukaju igrači Hrvatske na to da li je igrač sa brojem 15 u ofsajdu u trenutku ove slike. Kukaju na to jer misle da hrvat prethodno nije dirao loptu.Zanimljiv tekst OVDE.Da li je teorija zavere ili ne, nemam pojma, ali po ovom tekstu taj senzor nije detektovao dva kontakta sa loptom koji su se desili jedan za drugim, već samo jedan i to onaj hrvatskog igrača koji je bio daleko manjeg intenziteta.
12 hours ago12 hr 12 minutes ago, Kampokei said:Mislim da bi trebala neka ozbiljna antropoloska studija o transgeneracijskom prenosenju timskom mentaliteta. Ovo je jedan veoma zanimljiv fenomen i ono što odvaja top evropske reprezentacije od npr afričkih.
12 hours ago12 hr Ono sto je kvalitet Hrvatske je konstantost u nastupima, sto je rezultat dobrih igraca, pre svega Modrica. Oni su skoro na svakom EP i SP, i na gomili su ispadali nesrecno, moze se i ovo ispadanje tako gledati, ali ako stalno ucestvujes imas nekada i srece kao SP 2018 ili 2022.
12 hours ago12 hr call me hater ali ovo svetsko prvenstvo je odvratno... jebena FIFA i domacini turnira... dajte nam onaj stari privid da nije sve about benjamins, gutacemo to ponovo i tesiti se da tu ima sta da se gleda jer volimo, ali nemojte da nas ovako bodete kurcem u oci
12 hours ago12 hr Rukomet je tu najgori. Domaćini u rukometu uvek makar do polufinala doguraju Ali da...Elem, što se sreće tiče. Uvek je ona faktor, baš uvek, jer je toliko različitih stvari koje mogu otići po lošem, toliko nepoznatih u jednačini. Od forme glavnih igrača do povreda pa sve to par trenutaka nepažnje, nekog isključenja i slično. Može recimo neki nosilac ekipe biti i štetan po ekipu ako se neposredno pred prvenstvo oporavio od duge povrede pa realno tad nije u stanju da izvuče svoju ulogu.Uvek je i sreća. Ali za nešto više mora i kvalitet.