Thursday at 07:381 day 2 hours ago, steins said:Heh,Omiljeni igra; pokojnog Edina.Macka u dzakuE jeste ga hvalio jako i čudio se što mu Skariolo ne da više minuta u EL.
Thursday at 08:041 day 27 minutes ago, Nikodije said:Nije mačka u džaku samo je pitanje da li je to profil koji nam treba. Možda i jeste ako Ibon vidi Kartera kao igrača sa loptomRecimoDžons, KarterBatler, KramerAko pak dovedu još jednog pleja onda je neko višak, verovatno KarterKarter je kod Ibona u Unikahi igrao baš dosta sa loptom. Sa Perijem bi bio kao sekundarni kreator, što će verovatno i biti pored Batlera i Džonsa, a u višoj petorci je igrao na kecu.Kramer je baš zanimljiv potpis. Nekako se uklapa u stil koji gajite. Energičan, grize u odbrani, u napadu stalno pokretan, katuje... Njega bih uporedio sa Dobrićem koji ima šut iz driblinga i iz blokova. Verujem da je Navaro insistirao na njegovom dovođenju. Po meni iznenađujuć i baš dobar potez.Šta je s Nvorom? On ide ili ostaje?Skroz fino deluje ovaj roster. Uz max dva apgrejda ovo je za top 10. Edited Thursday at 08:051 day by smooth.Op
Thursday at 08:071 day Da, to za energičnost Kramera sam baš primetio u toj utakmici sa Hrvatima koju sam pominjao. Nije ga išao šut ali je grizao sve vreme, čak mislim da je ukrao odlučujuću loptu. Dakle hoće da se cima u odbrani.
Thursday at 08:511 day Neće Carter biti višak kod bivšeg trenera, to je sigurno.95% sam sigurand a dovodimo pleja, onda bi nam bekovska linija bila popunjena kako valja. Dva pleja, jedan kombo i dve dvojke. Plus Miljenovic da uskoči kad treba.
Thursday at 10:391 day 13 hours ago, assignment said:Ako je to tačno za prvu opciju, to znači starting five... Ako Navaro nastavi kao do sada da koristi igrače, to znači da će nam trebati drugi plej, za nešto izmedju 15-18 minuta na parketu, a da nije krater pozicija kao prošle dve godine...Pa tu će poziciju pokrivati sem Džonsa Miljenović, Batler i Karter. Poprilično sam siguran da nećemo na poziciji jedan više dovoditi bilo koga.
Thursday at 11:201 day 30 minutes ago, Dankan Ajdaho said:Pa tu će poziciju pokrivati sem Džonsa Miljenović, Batler i Karter.Poprilično sam siguran da nećemo na poziciji jedan više dovoditi bilo koga.Ja sam ipak ubedjen i vec sam pisao o tome, da ce dovesti jos jednog keca. Kakvog tacno profila, ne znam. Ok, kosarka se promenila, nema vise praaaavih plejmejkera kao nekada koji ce primarno da organizuje, deli, razigrava, pozicije se "prelivaju" da svi rade gomilu stvari sa pozivije iznad ili ispod, to je jasno, pa tako Batler i Carter to mogu da dopune, nije im strano, ali mislim da je gre'ota trositi ih na to cele sezone. Videli smo pred kraj prosle kako je sve izgledalo kada nije bilo CMM u ekipi. Pa niti imas organizatora, niti ova dvojica mogu dati maksimum u stvarima u kojima su primarno bolji. Edited Thursday at 11:211 day by Segundo
Thursday at 11:301 day Ja sam mišljenja da na pozicijama 1 i 2 moraš imati petoricu u normalnoj rotaciji. Kao i na 3-4. A razloga su dva, glavna. Prvo, veliki je broj utakmica i minuti se moraju raspoređivati pametno. Drugo, ne daj bože neko se povredi na duže od par nedelja (što može da se pokrpi), onda te taj isti raspored pojede prosto.U principu, moraš imati 10 standardnih kvalitetnih igrača za rotaciju plus trojicu koji jesu bekap ali nikako nisu inventar, već moraju biti dovoljno kvalitetni da doprinesu.Plus eto dvojica, trojica klinaca.To je, nažalost, neki minimum u današnje vreme gde je raspored malte ne na NBA nivou a logistika nije ni blizu. Tamo bre timovi imaju svoje avione, raspored koji je racionalizovan maksimalno (nisu robovi toga da se igraju klasična "kola" već svako ima svoj raspored), tako da je njima to sve uređeno. Kod nas ne mali broj puta igrači čekaju na aerodromu po nekoliko sati. Pa onda ko zna kakav je prevoz i slično.Tako da:1) Jones, Pojačanje2/1) Carter2) Butler, Kremer3) Nwora, Đurišić3/4) Kalinić4) Moneke, Ojeleye5) Pojačanje, Izundu, PojačanjeMi plus ovoga imamo Dobrića, Davidovca, Miljenovića, Medarevića. 13 redovnih plus ova 4 koji će da uskaču.17 ukupno. Jebiga, deluje mnogo ali nije. Samo ovako ti pokrivaš 90% eventualnosti. Naravno i sa ovim može da nas potera maler ali nije velika verovatnoća.
Thursday at 11:511 day 1 hour ago, Dankan Ajdaho said:Pa tu će poziciju pokrivati sem Džonsa Miljenović, Batler i Karter.Poprilično sam siguran da nećemo na poziciji jedan više dovoditi bilo koga.27 minutes ago, Segundo said:Ja sam ipak ubedjen i vec sam pisao o tome, da ce dovesti jos jednog keca. Kakvog tacno profila, ne znam. Ok, kosarka se promenila, nema vise praaaavih plejmejkera kao nekada koji ce primarno da organizuje, deli, razigrava, pozicije se "prelivaju" da svi rade gomilu stvari sa pozivije iznad ili ispod, to je jasno, pa tako Batler i Carter to mogu da dopune, nije im strano, ali mislim da je gre'ota trositi ih na to cele sezone. Videli smo pred kraj prosle kako je sve izgledalo kada nije bilo CMM u ekipi. Pa niti imas organizatora, niti ova dvojica mogu dati maksimum u stvarima u kojima su primarno bolji.da bi butler i carter cepali na PG, to zahteva neki prajm željko obradović sistem uručenija. ovako u standardnoj basketsports igri koja je dominantna ovih dana, ne verujem da mogu da pokriju iza jonesa, koji nije mađioničar usput.tako da, ili ćemo imati neki ingeniozni napad, koji ne može da profercera odmah, ili ćemo uzeti još nekog PGa, kao što segundo besedi. imo. Edited Thursday at 11:531 day by uini
Thursday at 12:471 day @JPM Iznenadiću se jako ako Đurišić završi ispred Dobrića u rotaciji za EL. Nikola će verovatno kroz ABA ligu biti uvođen. Mada sve je to nepoznanica jer nemamo pojma kako će se Navaro snaći što se tiče hendlovanja rasporeda EL i ABA, kao i kako će se nositi sa pritiskom ako ne krene dobro. Ja sam od igrača koje je trenirao čuo da je tremaroš. E sad, to je bilo pre iskoraraka sa Unikahom.
Thursday at 12:561 day 6 minutes ago, smooth.Op said:Iznenadiću se jako ako Đurišić završi ispred Dobrića u rotaciji za ELSlažem se, nažalost. Ono što Nikola može da uradi u petorkama sa Butlerom ili Jonesom ili Nworom, kao neko ko je defanzivno potentan i može da preuzme pozicije 1 do 3 je mnogo više od onoga što Dobrić donosi (povremeno šutersko ludilo), ali dosadašnja praksa i mene navodi na ovaj tvoj zaključak. Ali hajde da vidimo, želim da Navaro stvori sistem u kojem se minuti zaslužuju i nisu garantovani. Zapravo, celo delo mi vapi za takvom Zvezdom.
Thursday at 13:261 day 28 minutes ago, Mil@n said:Ako Dobrić bude igrao pre Đurišića - da bog da izgubili sve...Nema pojma taj Navaro kao ni oni prije njega
Thursday at 15:001 day Decko je i vise nego kvalitetan suter, a to sto ga je neko ovlas ispratio, i to u tekmama gde je imao mizerne procente, nije toliko bitno. Moglo je da bude i obrnuto, i opet ne bi bilo bitno. Od nekih imena koje smo veoma voleli na mestu beka sutera (Beron prvi) ovde imamo momka koji nije beskoristan u odbrani, naprotiv - brz/snazan i s dobrim fokusom, pride dobro preuzima, agresivan i jak u tranziciji, moze da pokriva i poziciju 3 po potrebi. Nista od svega toga nije top class, ali je veoma zahvalan u zadacima koji mu se poveruju. Takodje, prica se i da je covek dobrog karaktera, veoma zahvalan za saradnju, i u sportskom kolektivu, kao i van njega. Na kraju, bio je zelja trenera koji ga prati godinama, i to je fundament razloga zbog kojih bi bilo normalno da podrzimo ovaj potpis. Ako ni zbog cega drugog, a onda radi cinjenice da jos uvek, i pored svega, ne znamo kako ce Ibon da postavi igru i poslozi ovu ekipu. Imamo naznake obzirom na njegov dosadasnji rad, ali u kosarci, kao i u svakom drugom sportu, uvek postoje faktori koji katkad i te kako uticu na finalni izgled ekipe/pojedinca, i sama prilagodjavanja datim okolnostima. Naravno, osim u slucaju celavog implementatora, on ipak radi kako je zamislio jos pre koju godinu.Ja sam stvarno zadovoljan ovim dolaskom, jer jbg, odavno me hvata muka od izandjanih vedeta koje su se sukljale po svakom haustoru koji ih je prepoznavao. Ovakav nacin razmisljanja uprave i trenera mogu samo da pohvalim, ako ni zbog cega drugog, a onda jer ne znam sta mogu da ocekujem. A u danasnje vreme, to i nije tako malo.