Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Odiseja [K. Nolan] - Rasno uravnotezavanje filmova

Featured Replies

30 minutes ago, Weenie Pooh said:

Za razliku od Ahilove, uloga Sinona mu savršeno leži. Em je žrtva, em laže, em mu odsecaju delove tela...

1280px-RomanVirgilFolio101r.jpg

zafalice Eliotu za odsecanje.

btw svrsavaju na Odiseju koji su gledali, bar u Guardianu

• Replies 210
  • Views 8.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• garcia
    garcia

trebalo je d'uzmu Štulićeve prevode.

• Filozof manijak
    Filozof manijak

• Њујоркер
    Њујоркер

Ja jedva cekam da se vrate stara dobra vremena ocekurac:)

Posted Images

Guardian dao 5 zvezdica One battle after another tako da ne sumnjam da se na Odiseju desavaju erupcije Peter North style

Nakon svega što je pratilo promociju, Guardian će svršavati na film pa makar bio i najveće govno na svetu.

Meni su veci problem Dejmon koji osim Vil Huntinga i ono sa Robin Williamson i nema vise nekih sjajno odigranih uloga i Zendaja sa jednom te istom facom za sve.Dejmon ce da igra Odiseja kako bi Brolin igrao Odiseja .To je macho Dejmon sa bradom .

21 hours ago, zorglub said:

Ok, možda nije najbistrija stvar za izjaviti, ali količina nefiltriranog rasizma u tviter komentarima je neverovatna.

19 hours ago, Weenie Pooh said:

Taj rasizam daje publicitet filmu, hajp mašina se mora nečim hraniti.

Šta bi ti, da ljudi ne budu rasisti pa da Lupita Nyongo i Travis Scott ni ne dobiju uloge u filmu jer se nema šta isprovocirati? Jel' to hoćete, jel' to hoćete, jel' to hoćete mad

Oni hoće da izjave nešto što će da uzbudi javnost, onda će jbni Polymarket to da prenese samo da generiše što veći shitstorm i klikove, onda će Vini i ostali načitani da proširuju svoj reach ili makar ego demonstrirajući znanje grčke literature i na kraju će bottom feederi da prosipaju svoj gnoj o rasnim i woke pitanjima.

Ljudi stalno govore o rage baitingu i onda se svi pecaju non stop. Da se makar prcaju kao što mi nudi autocorrect za pecanje ali avaj.

• Author

Koju ti alternativu predlažeš, da mase ćute i klapću kao trenirane foke dok ih industrija podbada sve agresivnije, plasirajući sve veće bedastoće?

Moj reach je, baš kao i ego, odavno dosegao maksimum; nema se gde više širiti. Nolanovu verziju Odiseje ću svakako pogledati, ali tek kad bude bila džaba.

Sve to i jeste dizajnirano da bude povratna sprega. Da su umesto Lupite, Zendaje i Eliota Pejdža uloge dobili Margo Robi, Kejt Vinslet i Kris Prat, o filmu se ne bi pričalo ni 10% koliko sada.

Ovako, napraviš kasting za koji znaš da će biti kontroverzan, u trejler ubaciš primere dijaloga na modernom jeziku koji će ljudima zaparati uši, digne se dreka, tokom promotivnog perioda sve to dupliraš, reakcije budu histerične, pa idu reakcije na reakcije i sve tako u krug.

Na kraju će gomila ljudi gledati film prosto iz dužnosti da bi odbranili svoj svetonazor, druga gomila će ga hejt-vočovati što je opet bolje nego da ga ne gleda uopšte i eto.

Bilo bi zanimljivo videti šta bi se desilo da makar jednom taj početni backlash izostane.

1 hour ago, Halvard said:

Bilo bi zanimljivo videti šta bi se desilo da makar jednom taj početni backlash izostane.

Pa nista, modifikovao bi se marketing u hodu, nema problema.

Ja iz principa nisam htio ići na premijeru u Londonu.

Mnogo je ovde pogresnih castinga. I Met Dejmon kao lukavi Odisej i Zendaja kao bozanska Atena i ova crnkinja kao Jelena Trojanska i onaj LGBT ko ratnik... da ne pricam o izboru kostima, na sta lice kiklopi itd... mislim, secam se kad sam se smejao prcastom Ahilu od strane Bred Pita, ono je bre savrseno u odnosu na ovaj izbor.

3 hours ago, Weenie Pooh said:

Koju ti alternativu predlažeš, da mase ćute i klapću kao trenirane foke dok ih industrija podbada sve agresivnije, plasirajući sve veće bedastoće?

Moj reach je, baš kao i ego, odavno dosegao maksimum; nema se gde više širiti. Nolanovu verziju Odiseje ću svakako pogledati, ali tek kad bude bila džaba.

Hteo sam samo da ti kažem da si i ti na svoj način deo celog tog paketa. Predlažem da se ljudi manje pecaju na gluposti. Ako te neko provocira da bi te uhvatio u kolo da diskutuješ i generišeš engagement(TM) onda je baš glupo da to i dalje radiš. To je kao kad naletiš na forumskog trola i on(a) te podjebava i ti objašnjavaš i on(a) te i dalje drka da bi ti penio i onda ti ja kažem "don't feed the troll" i to kažeš "a šta predlažeš".

Boli njih kurac i za Odiseju i za Homera i bilo šta. Bitno je da se pare vrte. Don't feed the troll.

• Author
13 minutes ago, Venom said:

Hteo sam samo da ti kažem da si i ti na svoj način deo celog tog paketa. Predlažem da se ljudi manje pecaju na gluposti. Ako te neko provocira da bi te uhvatio u kolo da diskutuješ i generišeš engagement(TM) onda je baš glupo da to i dalje radiš. To je kao kad naletiš na forumskog trola i on(a) te podjebava i ti objašnjavaš i on(a) te i dalje drka da bi ti penio i onda ti ja kažem "don't feed the troll" i to kažeš "a šta predlažeš".

Boli njih kurac i za Odiseju i za Homera i bilo šta. Bitno je da se pare vrte. Don't feed the troll.

Nije adekvatno poređenje sa trolovima. Ovde nisu u pitanju nebitni likovi sa interneta koje je lakše ignorisati nego napušavati. Ovde je u pitanju zeitgeist, standardi globalne industrije zabave od koje bežanja nema (osim eventualno u manastir).

Ako ja hoću da vidim, primera radi, ekranizaciju knjiga Džordža Martina a HBO mi ponudi kompletno sranje od serije, ja ne mogu prosto da se pravim da to sranje ne postoji - da koncipiram sebi u glavi bolju verziju, pa vrtim to i uživam u solipsizmu.

Ćutati nije rešenje za loš entertainment content, isto kao što voziti bicikl do posla/lepiti dupe za asfalt nisu rešenja za klimatske promene.

Rešenje je engagement, ali konstruktivan. Objasniš ljudima "Ovo je teško sranje, a evo i zašto..."

Onda ti odgovore "Nije sranje nego ti mrziš žene, crnce, trandže, marsovce, polarne medvede..."

Onda ti ponoviš, "Ne, veruj mi da jeste sranje, evo dozvoli da ti objasnim kako može & mora bolje..."

Onda neko upadne sa, "Ma sranje je jer ima žena, crnaca, trandži, marsovaca, i polarnih medveda"

Onda ti ponoviš, "Ne, medvedi su samo mali deo problema, evo dozvoli da ti objasnim kako može & mora bolje..."

I tako u beskrajon.

Edited by Weenie Pooh

• Author

A-level kostimografija:

Punisher obukao neki poliester za lov, obojica natakli plastične oklope.

Kaže neko u komentarima, izgledaju kao archery nerds sa nekog YouTube kanala.

Moram da sednem da pročitam sve što je pisano, ali pre svega moram da odreagujem gospode na ono što viđam po mrežama, a to su mahom lepa Jelena s 8 sekutića i Eliot (majko draga). I da postoji zabrana da se komentariše po mrežama gospode

Zašto je tom čoveku bio potreban ovakav proser s filmom, eto pitanja svih pitanja!

Vi ste svi cepidlake, hejteri i nemači pojma.

Ovo će biti najbolji film since Plan 9 From Outer Space. Mark my words.