Thursday at 14:014 days Na jednij strani kostura EU plus Maroko, na drugoj strani non-EU plus Argentina
Thursday at 15:384 days 9 hours ago, Ratamahatta said:Secam se da je 2014. Aguero imo bulju od prvenstva, mislim da nije dao nijedan gol, ili mozda 1 u grupiIguain je dao Belgiji, prokleti Maxi Rodrigez odlucujuci penal Nizozemskoj, Mesija je slabo bilo na tom turniru takodje. Ali je morao zlatnu loptu da dobije da ne dreciMaskerano glavni, ADM druga violina, Iguain treca. Teveza se ne secam da li je uopste bio tad tamo, Laveci je polivao trenera vodom jer je pizdio sto je rezerva, Palasio je ulazio s klupeU finalu je i Aguero usao umesto ne znam koga, izvadio ga je iz postave matori Sabelja. Mesija se secam da je asistirao protiv Svice i Belgije i da je dao gol Iranu u grupi u 90+, ostalo i ne basSecam se da sam posle 90 minuta ARG-SWI u 1/8 narucio picu jer sam bio siguran da idu penali. 2 mrtvokurca od timovaZvoni dostava na vrata, ja otvaram, placam, vracam se kad ono vesele se divlji zabari, ADM ga muno u 119'. Napad kasnije ovi pogadjaju stativu i krajTad mi SWI jos nije bila odvratna14/15 je bila poslednja sezona da sam bas pratio fudbal, a ovo poslednji mundijal s kog se secam detalja. Bilo je to lepo prvenstvo s dosta zanimljivih tekmiA bilo je i pokoje iznenadjenje, tipa SPA, ENG i ITA koje ispadaju u grupi, a dalje idu ujedac Suarez, Jeljcin Teheda do 1/4 i sinovi Pinocea do srceparajuceg poraza na penale od Brazila koji nije bio jaci od njih tada, kao ni od KolumbijeCicarito ulazi na poluvremenu protiv momcadi i Sinaloa im mece 3 komada za poluvreme i ide dalje. Vode 1-0 do 90' protiv Nizozemske i okrece ih jebeni Huntelar na brzaka CRC dobija Grke na penale skoro sat vremena s igracem manje, u 1/4 Van Gal vadi Zivadinovicevu minijaturu iz sveske i ubacuje Krula i ovaj brani penale i prodjoseMaskerano u 90+ spasava gaucose onim klizecim, Roben tragicar drugi put zaredom na mundijalima. Bitno da je nama mogo da ga stavi bemga ustaAlzir drzo svabove za jaja 120 minuta, a pre toga u direktnom duelu sjebo napuvane RujeBelgija jedva tukla muricu isto u produzecima, u sutevima bilo fazon 28-3, Hauard je cuda pravioNigeriji nekim cudom popustila koncentracija u zadnjih 10 minuta i dadose im pijetlovi 2 komada jedvaI golcine Hamesa, Kejhila i RVPRecimo Bosna je bila jaca tad nego sad, bas su se dobro pofajtali s Mesijem i mucacosima, bilo mi je zao sto nisu uspeli da izvuku nereseno/pobedu. Onaj Besic sto je igro za Everton posle je leteo po terenu, sam se tukao sa svim ovim azdajama napredU 1/4 GER-FRA i ARG-BEL 2 potpuno iste tekme. 1-0 iz svlacionice i kontrola do kraja bez nekih velikih panika i iskakanjaTacno se videlo da su generacije FRA i BEL na pocetku i da fali iskustva i samopouzdanja, iako su jos tad bili kvalitetniji igracki od oboje finalistaPo meni su na tom turniru najlepsi/najbolji fuzbalj igrali BEL, FRA, NED i COL, ali jbg. Uvek neki smarac osvojiSvasta. Nemacka je toliko bila dominantna i toliko lep fudbal igrala i metnula sedam komada Brazilu da bi bila jedna od vecih nepravdi da nisu dobili to prvenstvo.
Thursday at 15:544 days Gde je bila dominantna, sve tekme osim te su dobili na guzove i produzetkeI Alžir i Argentina su ih mogli uzeti2010 su zgazili ARG i ENG, prve posteno Edited Thursday at 15:544 days by Ratamahatta
Thursday at 16:214 days 22 minutes ago, kralj said:Ubili su i Engleze. Ubili bi i Špance da je igrao najbolji igrač prvenstva.To nije bio isti turnir. 2010 su iskidali te 2 tekme, 14 su bili Alzir, Francuska, Brazil i Argentina u nokaut fazi.2010 nisu priznali zgoditak Lampardu, a kontrama su urnisali i jedne i drugeU grupi su bili s Ganom, muricom i zaboravio sam jos kim. Ganci se popickali nesto oko premija, igrali Boatengovi jedan protiv drugog bilo 2-2 Edited Thursday at 16:224 days by Ratamahatta
Thursday at 17:154 days 10 hours ago, Ratamahatta said:Secam se da je 2014. Aguero imo bulju od prvenstva, mislim da nije dao nijedan gol, ili mozda 1 u grupiIguain je dao Belgiji, prokleti Maxi Rodrigez odlucujuci penal Nizozemskoj, Mesija je slabo bilo na tom turniru takodje. Ali je morao zlatnu loptu da dobije da ne dreciMaskerano glavni, ADM druga violina, Iguain treca. Teveza se ne secam da li je uopste bio tad tamo, Laveci je polivao trenera vodom jer je pizdio sto je rezerva, Palasio je ulazio s klupeU finalu je i Aguero usao umesto ne znam koga, izvadio ga je iz postave matori Sabelja. Mesija se secam da je asistirao protiv Svice i Belgije i da je dao gol Iranu u grupi u 90+, ostalo i ne basSecam se da sam posle 90 minuta ARG-SWI u 1/8 narucio picu jer sam bio siguran da idu penali. 2 mrtvokurca od timovaZvoni dostava na vrata, ja otvaram, placam, vracam se kad ono vesele se divlji zabari, ADM ga muno u 119'. Napad kasnije ovi pogadjaju stativu i krajTad mi SWI jos nije bila odvratna14/15 je bila poslednja sezona da sam bas pratio fudbal, a ovo poslednji mundijal s kog se secam detalja. Bilo je to lepo prvenstvo s dosta zanimljivih tekmiA bilo je i pokoje iznenadjenje, tipa SPA, ENG i ITA koje ispadaju u grupi, a dalje idu ujedac Suarez, Jeljcin Teheda do 1/4 i sinovi Pinocea do srceparajuceg poraza na penale od Brazila koji nije bio jaci od njih tada, kao ni od KolumbijeCicarito ulazi na poluvremenu protiv momcadi i Sinaloa im mece 3 komada za poluvreme i ide dalje. Vode 1-0 do 90' protiv Nizozemske i okrece ih jebeni Huntelar na brzaka CRC dobija Grke na penale skoro sat vremena s igracem manje, u 1/4 Van Gal vadi Zivadinovicevu minijaturu iz sveske i ubacuje Krula i ovaj brani penale i prodjoseMaskerano u 90+ spasava gaucose onim klizecim, Roben tragicar drugi put zaredom na mundijalima. Bitno da je nama mogo da ga stavi bemga ustaAlzir drzo svabove za jaja 120 minuta, a pre toga u direktnom duelu sjebo napuvane RujeBelgija jedva tukla muricu isto u produzecima, u sutevima bilo fazon 28-3, Hauard je cuda pravioNigeriji nekim cudom popustila koncentracija u zadnjih 10 minuta i dadose im pijetlovi 2 komada jedvaI golcine Hamesa, Kejhila i RVPRecimo Bosna je bila jaca tad nego sad, bas su se dobro pofajtali s Mesijem i mucacosima, bilo mi je zao sto nisu uspeli da izvuku nereseno/pobedu. Onaj Besic sto je igro za Everton posle je leteo po terenu, sam se tukao sa svim ovim azdajama napredU 1/4 GER-FRA i ARG-BEL 2 potpuno iste tekme. 1-0 iz svlacionice i kontrola do kraja bez nekih velikih panika i iskakanjaTacno se videlo da su generacije FRA i BEL na pocetku i da fali iskustva i samopouzdanja, iako su jos tad bili kvalitetniji igracki od oboje finalistaPo meni su na tom turniru najlepsi/najbolji fuzbalj igrali BEL, FRA, NED i COL, ali jbg. Uvek neki smarac osvojiBravo.2014 je najbolje moderno prvenstvo po grupama.Ali su eliminacije bile uzasne, totalni antiklimaks. Kao da su se svi istrosili po grupama.Zato iskreno meni je draze prvenstvo u Africi 4 god ranije jer je nokaut faza bila fenomenalna. Urugvaj, Gana...na krv I noz. Mladi Nemci koji furiozno razbijaju Engleze I Gaucose. I najbolja Spanija ikada koja secka komad po komad svakog protivnika. Edited Thursday at 17:194 days by dillinger
Thursday at 17:254 days I oni su visili protiv Paragvaja, a i iz grupe su stresno izasli. Izgubili od Svice, pa onda ne mogu da se setim sta je islo prvo, mislim Honduras neka lagana pobeda i onda jeeeedva protiv Cilea u zadnjem kolu. Ne secam se tacno, mislim 1-0 da je bilo.Ukrstaju s grupom smrti - Brazil prvi, Portugal drugi, Bjelokost treca i Severna Koreja isto prvaBrazil ugazio Cile, ovi tukli Penalda 1-0, mislim da je Vilja dao gol i Penaldu ponisten zbog opsajdaA onda Paragvaj, mislim da je prvo Xabi Alonso masio penal, pa onda negde u 80+ Kardozo masi penal za Paragvaj i nekako ga Vilja stavi tako sto se u istom napadu 3x odbijala od stative. Opet 1-0Pujol svabovima pred kraj glavom opet 1-0I finale opet 1-0, Iniesta skida dres a ispod Dani JarqueKako je Kasiljas skino ono Robenu i kako De Jong nije dobio crveni... Izvadio ih je i u 1/4 i u finalu, svaka mu cast. Tih godina je on sigurno bio bolji gosa od Bufona i Nojera i najbolji na svijetu. Po meni je uvek i bio bolji od Bufona, ne samo tad. I on i KahnMislim igrali su ono svoje, u svakoj tekmi su imali vise od igre™, ali mislim da je 6 tekmi bilo 1-0. 5 dobili jednu izduvaliTo SP je najvise sjebala lopta, naravno Musleru izmedju ostalih, a koga ce. Zaboravio sam ko mu je dao gol s 30 metara, Muntari ili Esijen, bukvalno ga lopta izjebala skrenula Edited Thursday at 17:264 days by Ratamahatta
Thursday at 17:314 days Muntari. Esjen nije igrao to prvenstvo. Urugvaj-Gana je bio dvoboj prvenstva. Suarez u nekom 118. minutu skida loptu rukom s gol linije, dobija crveni I placuci izlazi sa terena. Ali pred tunelom skace od srece jer - Asamoa Djan masi penal za prolaz Gane u polufinale. Ide se u penale gde dobija Urugvaj, mislim da matori Abreu puca odlucujuciA obe ekipe u 1/8 prolaze Koreju I USA u takodje fenomenalnim okrsajima Edited Thursday at 17:324 days by dillinger
Thursday at 17:454 days Da da, Abreu je bocno panjenku, to je bio zadnji elfmeterDjan je odvalio precku iz tog Suarezovog penala, a ne secam se vise da li je masio i u seriji, i da li je pucao uopsteBitno da je nama dao gol ize mi kuracJako mi je tesko pao taj turnir zbog tekme s Australijom, gotovo svi igraci iz te generacije i dan danas pate za tom tekmomAko se dobro secam URU - KOR je bio neki bas zesci pljusak, ali se rezultata ne secam, mislim da je bilo 2-1 i da je Suarez muno neki od golovaGana je prosla muricu na produzetke, a murica je imala haos u grupi kako su otisli dalje. U zadnjem minutu su svi bili zivi za prolaz - SLO/ENG/USA/ALG i Donovan ga ubaci iz neke kontre u zadnjem minutu za prvo mesto u grupi. Da ga nije dao ispali biTo smo trebali biti mi
Thursday at 18:264 days Da da URU-KOR drugo poluvreme ponpljusku I fenomenalna drugi gol Suareza a mislim da je I prvi njegov.Bilo je to cudno prvenstvo al meni jako drago I zanimljivo posle smarackog 2006. 2006. Je mozda najgore zato sto je bilo mnogo zasluznih igraca koji su prosli svoj prajm I slabo do nista pokazivali. Matori Zidan igrac prvenstva. Puno golova iz daleka jer je sve mrzelo da igrajuA onda dolazi 2010 puno mladih igraca puno trcanja I brze igre ali ne preterano efikasno, zato sto je prvenstvo vrhunac okrsaja dve skole, tiki take I murinjovke sa 10 igraca iza lopte Edited Thursday at 18:264 days by dillinger
Thursday at 18:454 days Sad vidim, Vilja dao gol iz opsajda Penaldu, pobrkao sam. Od preckuDosta su srece imali i oni. Tesko se osvaja SP ubedljivo. Na zadnjih 9 mundijala jedino je Francuska 2018 i Italija 06 imala 2 tekme u nokaut fazi s pobedama od 2 razlike, a jedino Francuzi u 90 minuta. Zabari su dali 2 komada svabovima u produzetku3x se desilo da nijednom osvajac nije dobio 2 razlike nikoga u nokaut fazi (90. 94, 10)Jedino FRA 18 i BRA 02 nisu igrali nijedne produzetke/penale do titule, svih ostalih 7 prvaka u tom periodu jesu. Ta FRA 2018 titula je ako izuzemo drogiranog Pogbu verovatno i najzasluzenija po prikazanom. Ili oni ili Belgija su trebali uzeti, ali naleteli su u polufinalu jedni na druge22 jedva protiv Degeneka, penali protiv NED, guzenje momcadi i opet penali18 triler protiv ARG, pa onda stari dobri Muslera, na guzove protiv BEL i onda najlakse protiv CRO06 jedva preziveli Australiju, penalom kakav se svira protiv Egiptova, pa onda i produzetak sa svabovima i penali protiv FRA, jedino su Sevcenka naguzili02 pljacka protiv Vilmoca, Simenu s po terena, Ronaldova madjija spicom protiv Rustua i u finalu greska Kana i jos jedan komad98 prvo produzetak protiv Paragvaja, penali protiv Zabara, s igracem manje protiv momcadi i na kraju trovanje Ronalda94 prvo USA s igracem manje, pa triler protiv NED, pa Lutovac desetak minuta pre kraja protiv SWE i na kraju penali90 finale pre finala kad su se pljuvali Feler i Rajkard, pa penal protiv Ceha, pa penali protiv ENG, pa penal protiv ARGSvakoj repstaciji koja je osvojila mundijal u ovom periodu je u toku turnira sviran bar po jedan penal Edited Thursday at 18:574 days by Ratamahatta
Thursday at 19:464 days Da ali ni za jedno pomenuto prvenstvo ne mozes reci da je titulu zasluzio neko drugi mimo postojeceg sampiona.Italijani 06 su imali jednu od tezih grupa koju su relativno lagano resili. Celo prvenstvo primili 1 autogol I 1 gol iz penala.Polufinale su bili dosta bolji a u produzecima su bas izdominirali. Niko ih nije nadigrao Edited Thursday at 19:474 days by dillinger
Thursday at 19:514 days Bili Francuzi bolji od Italijana te 2006. , pa mozda i Brazilci, al Italijani najnamazaniji, i imali Materacija