Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Svetsko prvenstvo u fudbalu - SAD 2026. - opšta tema

Featured Replies

Na jednij strani kostura EU plus Maroko, na drugoj strani non-EU plus Argentina

• Replies 699
  • Views 34k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Nikodije
    Nikodije

Ovo silovanje Iranaca svakako ulazi u istoriju beščašća. Irancima svaka čast na dostojanstvenom držanju. Velika nacija.

• Zadao sam mu da napise monolog o odlasku u klonju kao da je pisao Aca Informacija

• Takoe, a sudiju osvežavaju u bunaru.

Posted Images

9 hours ago, Ratamahatta said:

Secam se da je 2014. Aguero imo bulju od prvenstva, mislim da nije dao nijedan gol, ili mozda 1 u grupi

Iguain je dao Belgiji, prokleti Maxi Rodrigez odlucujuci penal Nizozemskoj, Mesija je slabo bilo na tom turniru takodje. Ali je morao zlatnu loptu da dobije da ne dreci

Maskerano glavni, ADM druga violina, Iguain treca. Teveza se ne secam da li je uopste bio tad tamo, Laveci je polivao trenera vodom jer je pizdio sto je rezerva, Palasio je ulazio s klupe

U finalu je i Aguero usao umesto ne znam koga, izvadio ga je iz postave matori Sabelja. Mesija se secam da je asistirao protiv Svice i Belgije i da je dao gol Iranu u grupi u 90+, ostalo i ne bas

Secam se da sam posle 90 minuta ARG-SWI u 1/8 narucio picu jer sam bio siguran da idu penali. 2 mrtvokurca od timova

Zvoni dostava na vrata, ja otvaram, placam, vracam se kad ono vesele se divlji zabari, ADM ga muno u 119'. Napad kasnije ovi pogadjaju stativu i kraj

Tad mi SWI jos nije bila odvratna

14/15 je bila poslednja sezona da sam bas pratio fudbal, a ovo poslednji mundijal s kog se secam detalja. Bilo je to lepo prvenstvo s dosta zanimljivih tekmi

A bilo je i pokoje iznenadjenje, tipa SPA, ENG i ITA koje ispadaju u grupi, a dalje idu ujedac Suarez, Jeljcin Teheda do 1/4 i sinovi Pinocea do srceparajuceg poraza na penale od Brazila koji nije bio jaci od njih tada, kao ni od Kolumbije

Cicarito ulazi na poluvremenu protiv momcadi i Sinaloa im mece 3 komada za poluvreme i ide dalje. Vode 1-0 do 90' protiv Nizozemske i okrece ih jebeni Huntelar na brzaka frust

CRC dobija Grke na penale skoro sat vremena s igracem manje, u 1/4 Van Gal vadi Zivadinovicevu minijaturu iz sveske i ubacuje Krula i ovaj brani penale i prodjose

Maskerano u 90+ spasava gaucose onim klizecim, Roben tragicar drugi put zaredom na mundijalima. Bitno da je nama mogo da ga stavi bemga usta

Alzir drzo svabove za jaja 120 minuta, a pre toga u direktnom duelu sjebo napuvane Ruje

Belgija jedva tukla muricu isto u produzecima, u sutevima bilo fazon 28-3, Hauard je cuda pravio

Nigeriji nekim cudom popustila koncentracija u zadnjih 10 minuta i dadose im pijetlovi 2 komada jedva

I golcine Hamesa, Kejhila i RVP

Recimo Bosna je bila jaca tad nego sad, bas su se dobro pofajtali s Mesijem i mucacosima, bilo mi je zao sto nisu uspeli da izvuku nereseno/pobedu. Onaj Besic sto je igro za Everton posle je leteo po terenu, sam se tukao sa svim ovim azdajama napred

U 1/4 GER-FRA i ARG-BEL 2 potpuno iste tekme. 1-0 iz svlacionice i kontrola do kraja bez nekih velikih panika i iskakanja

Tacno se videlo da su generacije FRA i BEL na pocetku i da fali iskustva i samopouzdanja, iako su jos tad bili kvalitetniji igracki od oboje finalista

Po meni su na tom turniru najlepsi/najbolji fuzbalj igrali BEL, FRA, NED i COL, ali jbg. Uvek neki smarac osvoji

Svasta. Nemacka je toliko bila dominantna i toliko lep fudbal igrala i metnula sedam komada Brazilu da bi bila jedna od vecih nepravdi da nisu dobili to prvenstvo.

Gde je bila dominantna, sve tekme osim te su dobili na guzove i produzetke

I Alžir i Argentina su ih mogli uzeti

2010 su zgazili ARG i ENG, prve posteno

Edited by Ratamahatta

Ubili su i Engleze. Ubili bi i Špance da je igrao najbolji igrač prvenstva.

Veliki Tomas Miler. Najveći.

22 minutes ago, kralj said:

Ubili su i Engleze. Ubili bi i Špance da je igrao najbolji igrač prvenstva.

To nije bio isti turnir. 2010 su iskidali te 2 tekme, 14 su bili Alzir, Francuska, Brazil i Argentina u nokaut fazi.

2010 nisu priznali zgoditak Lampardu, a kontrama su urnisali i jedne i druge

U grupi su bili s Ganom, muricom i zaboravio sam jos kim. Ganci se popickali nesto oko premija, igrali Boatengovi jedan protiv drugog bilo 2-2

Edited by Ratamahatta

10 hours ago, Ratamahatta said:

Secam se da je 2014. Aguero imo bulju od prvenstva, mislim da nije dao nijedan gol, ili mozda 1 u grupi

Iguain je dao Belgiji, prokleti Maxi Rodrigez odlucujuci penal Nizozemskoj, Mesija je slabo bilo na tom turniru takodje. Ali je morao zlatnu loptu da dobije da ne dreci

Maskerano glavni, ADM druga violina, Iguain treca. Teveza se ne secam da li je uopste bio tad tamo, Laveci je polivao trenera vodom jer je pizdio sto je rezerva, Palasio je ulazio s klupe

U finalu je i Aguero usao umesto ne znam koga, izvadio ga je iz postave matori Sabelja. Mesija se secam da je asistirao protiv Svice i Belgije i da je dao gol Iranu u grupi u 90+, ostalo i ne bas

Secam se da sam posle 90 minuta ARG-SWI u 1/8 narucio picu jer sam bio siguran da idu penali. 2 mrtvokurca od timova

Zvoni dostava na vrata, ja otvaram, placam, vracam se kad ono vesele se divlji zabari, ADM ga muno u 119'. Napad kasnije ovi pogadjaju stativu i kraj

Tad mi SWI jos nije bila odvratna

14/15 je bila poslednja sezona da sam bas pratio fudbal, a ovo poslednji mundijal s kog se secam detalja. Bilo je to lepo prvenstvo s dosta zanimljivih tekmi

A bilo je i pokoje iznenadjenje, tipa SPA, ENG i ITA koje ispadaju u grupi, a dalje idu ujedac Suarez, Jeljcin Teheda do 1/4 i sinovi Pinocea do srceparajuceg poraza na penale od Brazila koji nije bio jaci od njih tada, kao ni od Kolumbije

Cicarito ulazi na poluvremenu protiv momcadi i Sinaloa im mece 3 komada za poluvreme i ide dalje. Vode 1-0 do 90' protiv Nizozemske i okrece ih jebeni Huntelar na brzaka frust

CRC dobija Grke na penale skoro sat vremena s igracem manje, u 1/4 Van Gal vadi Zivadinovicevu minijaturu iz sveske i ubacuje Krula i ovaj brani penale i prodjose

Maskerano u 90+ spasava gaucose onim klizecim, Roben tragicar drugi put zaredom na mundijalima. Bitno da je nama mogo da ga stavi bemga usta

Alzir drzo svabove za jaja 120 minuta, a pre toga u direktnom duelu sjebo napuvane Ruje

Belgija jedva tukla muricu isto u produzecima, u sutevima bilo fazon 28-3, Hauard je cuda pravio

Nigeriji nekim cudom popustila koncentracija u zadnjih 10 minuta i dadose im pijetlovi 2 komada jedva

I golcine Hamesa, Kejhila i RVP

Recimo Bosna je bila jaca tad nego sad, bas su se dobro pofajtali s Mesijem i mucacosima, bilo mi je zao sto nisu uspeli da izvuku nereseno/pobedu. Onaj Besic sto je igro za Everton posle je leteo po terenu, sam se tukao sa svim ovim azdajama napred

U 1/4 GER-FRA i ARG-BEL 2 potpuno iste tekme. 1-0 iz svlacionice i kontrola do kraja bez nekih velikih panika i iskakanja

Tacno se videlo da su generacije FRA i BEL na pocetku i da fali iskustva i samopouzdanja, iako su jos tad bili kvalitetniji igracki od oboje finalista

Po meni su na tom turniru najlepsi/najbolji fuzbalj igrali BEL, FRA, NED i COL, ali jbg. Uvek neki smarac osvoji

Bravo.

2014 je najbolje moderno prvenstvo po grupama.

Ali su eliminacije bile uzasne, totalni antiklimaks. Kao da su se svi istrosili po grupama.

Zato iskreno meni je draze prvenstvo u Africi 4 god ranije jer je nokaut faza bila fenomenalna. Urugvaj, Gana...na krv I noz. Mladi Nemci koji furiozno razbijaju Engleze I Gaucose. I najbolja Spanija ikada koja secka komad po komad svakog protivnika.

Edited by dillinger

I oni su visili protiv Paragvaja, a i iz grupe su stresno izasli. Izgubili od Svice, pa onda ne mogu da se setim sta je islo prvo, mislim Honduras neka lagana pobeda i onda jeeeedva protiv Cilea u zadnjem kolu. Ne secam se tacno, mislim 1-0 da je bilo.

Ukrstaju s grupom smrti - Brazil prvi, Portugal drugi, Bjelokost treca i Severna Koreja isto prva

Brazil ugazio Cile, ovi tukli Penalda 1-0, mislim da je Vilja dao gol i Penaldu ponisten zbog opsajda

A onda Paragvaj, mislim da je prvo Xabi Alonso masio penal, pa onda negde u 80+ Kardozo masi penal za Paragvaj i nekako ga Vilja stavi tako sto se u istom napadu 3x odbijala od stative. Opet 1-0

Pujol svabovima pred kraj glavom opet 1-0

I finale opet 1-0, Iniesta skida dres a ispod Dani Jarque

Kako je Kasiljas skino ono Robenu i kako De Jong nije dobio crveni... Izvadio ih je i u 1/4 i u finalu, svaka mu cast. Tih godina je on sigurno bio bolji gosa od Bufona i Nojera i najbolji na svijetu. Po meni je uvek i bio bolji od Bufona, ne samo tad. I on i Kahn

Mislim igrali su ono svoje, u svakoj tekmi su imali vise od igre, ali mislim da je 6 tekmi bilo 1-0. 5 dobili jednu izduvali

To SP je najvise sjebala lopta, naravno Musleru izmedju ostalih, a koga ce. Zaboravio sam ko mu je dao gol s 30 metara, Muntari ili Esijen, bukvalno ga lopta izjebala skrenula

Edited by Ratamahatta

Muntari. Esjen nije igrao to prvenstvo. Urugvaj-Gana je bio dvoboj prvenstva. Suarez u nekom 118. minutu skida loptu rukom s gol linije, dobija crveni I placuci izlazi sa terena. Ali pred tunelom skace od srece jer - Asamoa Djan masi penal za prolaz Gane u polufinale. Ide se u penale gde dobija Urugvaj, mislim da matori Abreu puca odlucujuci

A obe ekipe u 1/8 prolaze Koreju I USA u takodje fenomenalnim okrsajima

Edited by dillinger

Da da, Abreu je bocno panjenku, to je bio zadnji elfmeter

Djan je odvalio precku iz tog Suarezovog penala, a ne secam se vise da li je masio i u seriji, i da li je pucao uopste

Bitno da je nama dao gol ize mi kurac

Jako mi je tesko pao taj turnir zbog tekme s Australijom, gotovo svi igraci iz te generacije i dan danas pate za tom tekmom

Ako se dobro secam URU - KOR je bio neki bas zesci pljusak, ali se rezultata ne secam, mislim da je bilo 2-1 i da je Suarez muno neki od golova

Gana je prosla muricu na produzetke, a murica je imala haos u grupi kako su otisli dalje. U zadnjem minutu su svi bili zivi za prolaz - SLO/ENG/USA/ALG i Donovan ga ubaci iz neke kontre u zadnjem minutu za prvo mesto u grupi. Da ga nije dao ispali bi

To smo trebali biti mi fantom

Da da URU-KOR drugo poluvreme ponpljusku I fenomenalna drugi gol Suareza a mislim da je I prvi njegov.

Bilo je to cudno prvenstvo al meni jako drago I zanimljivo posle smarackog 2006. 2006. Je mozda najgore zato sto je bilo mnogo zasluznih igraca koji su prosli svoj prajm I slabo do nista pokazivali. Matori Zidan igrac prvenstva. Puno golova iz daleka jer je sve mrzelo da igraju

A onda dolazi 2010 puno mladih igraca puno trcanja I brze igre ali ne preterano efikasno, zato sto je prvenstvo vrhunac okrsaja dve skole, tiki take I murinjovke sa 10 igraca iza lopte

Edited by dillinger

Sad vidim, Vilja dao gol iz opsajda Penaldu, pobrkao sam. Od precku

Dosta su srece imali i oni. Tesko se osvaja SP ubedljivo. Na zadnjih 9 mundijala jedino je Francuska 2018 i Italija 06 imala 2 tekme u nokaut fazi s pobedama od 2 razlike, a jedino Francuzi u 90 minuta. Zabari su dali 2 komada svabovima u produzetku

3x se desilo da nijednom osvajac nije dobio 2 razlike nikoga u nokaut fazi (90. 94, 10)

Jedino FRA 18 i BRA 02 nisu igrali nijedne produzetke/penale do titule, svih ostalih 7 prvaka u tom periodu jesu. Ta FRA 2018 titula je ako izuzemo drogiranog Pogbu verovatno i najzasluzenija po prikazanom. Ili oni ili Belgija su trebali uzeti, ali naleteli su u polufinalu jedni na druge

22 jedva protiv Degeneka, penali protiv NED, guzenje momcadi i opet penali

18 triler protiv ARG, pa onda stari dobri Muslera, na guzove protiv BEL i onda najlakse protiv CRO

06 jedva preziveli Australiju, penalom kakav se svira protiv Egiptova, pa onda i produzetak sa svabovima i penali protiv FRA, jedino su Sevcenka naguzili

02 pljacka protiv Vilmoca, Simenu s po terena, Ronaldova madjija spicom protiv Rustua i u finalu greska Kana i jos jedan komad

98 prvo produzetak protiv Paragvaja, penali protiv Zabara, s igracem manje protiv momcadi i na kraju trovanje Ronalda

94 prvo USA s igracem manje, pa triler protiv NED, pa Lutovac desetak minuta pre kraja protiv SWE i na kraju penali

90 finale pre finala kad su se pljuvali Feler i Rajkard, pa penal protiv Ceha, pa penali protiv ENG, pa penal protiv ARG

Svakoj repstaciji koja je osvojila mundijal u ovom periodu je u toku turnira sviran bar po jedan penal

Edited by Ratamahatta

Da ali ni za jedno pomenuto prvenstvo ne mozes reci da je titulu zasluzio neko drugi mimo postojeceg sampiona.

Italijani 06 su imali jednu od tezih grupa koju su relativno lagano resili. Celo prvenstvo primili 1 autogol I 1 gol iz penala.

Polufinale su bili dosta bolji a u produzecima su bas izdominirali. Niko ih nije nadigrao

Edited by dillinger

Bili Francuzi bolji od Italijana te 2006. , pa mozda i Brazilci, al Italijani najnamazaniji, i imali Materacija ;)