Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Svetsko prvenstvo u fudbalu - SAD 2026. - opšta tema

Featured Replies

Kad 2038. domacin SP bude Jupiter, bice Turaka tamo isto

• Replies 699
  • Views 34k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Nikodije
    Nikodije

Ovo silovanje Iranaca svakako ulazi u istoriju beščašća. Irancima svaka čast na dostojanstvenom držanju. Velika nacija.

• Zadao sam mu da napise monolog o odlasku u klonju kao da je pisao Aca Informacija

• Takoe, a sudiju osvežavaju u bunaru.

Posted Images

10 minutes ago, bios said:

Pa dobro, ovo su cene karata preko stubhub tapkaroša. Imale su valjda kao i na svakom prvenstvu karte preko nacionalnih federacija.

Ko se nije plasirao, nema tih jeftinih karata... :(

Ali ja sam najskuplju kartu u Kataru platio oko 200€, linija 16erca, oko sredine, Arg Mex, dakle bez federacije, čisto čekanje da se pojave i skripta koja pokušava da ih kupi, jer na običan klik nije bilo šanse...

Sad ni sa skriptama nije radilo, bukvalno nije bilo moguće kupiti karte nikako, kao da su odmah sve otišle tapkarošima... Sad za 200€ ne bih mogao ni ispred stadiona da budem, verovatno...

16 minutes ago, radisa said:

Ko se nije plasirao, nema tih jeftinih karata... :(

Ali ja sam najskuplju kartu u Kataru platio oko 200€, linija 16erca, oko sredine, Arg Mex, dakle bez federacije, čisto čekanje da se pojave i skripta koja pokušava da ih kupi, jer na običan klik nije bilo šanse...

Sad ni sa skriptama nije radilo, bukvalno nije bilo moguće kupiti karte nikako, kao da su odmah sve otišle tapkarošima... Sad za 200€ ne bih mogao ni ispred stadiona da budem, verovatno...

Bilo je za nekih $150 Saudi Arabija - Kuarsao lol To sam mogao kolima da odem, ali kad sam skapirao da će za gledanje takve utakmice iz golubarnika da mi ode sigurno preko $500, oladio se nisam ni gledao više.

Pisali smo već ovde negde, Ticketmaster je usavršio do perfekcije pumpanje cena ulaznica za sve događaje. Pokupuju karte, pa onda preprodaju i šteluju cene. Sad to ne mora preko drugih sajtova, jer i oni rade resale.

@đorđe geprat jeste malo nezahvalno pitanje jer dosta može da varira. Ono što i inače važi za putovanja u slučaju USA je još izraženije. Ako se na vreme planira i bukiraju ulaznice, letovi, smeštaj, neuporedivo se povoljnije prođe od plaćanja surge cena u zadnji čas. Osim u slučaju lude sreće i dobre last minute ponude.

Jos malo na temu Mesi-Ronaldo, imali smo jednu raspravu pre pocetka SP ko bi mogao da bude najbolji strelac, kvota na Mesija i Ronalda je bila tu negde priblizna, i argumenti koje smo isticali u potvrdu toga da su oni dobri kandidati, iako su obojica matorci, jeste ti da ce pre svega izvoditi sve penale svoje ekipe, da imaju relativno lakse grupe (pogotovu Argentina), te da ce biti rastereceni od defanzivnih zadataka za razliku od mladjih kolega iz drugih reprezentacija. U Ronalda sam iskreno sumnjao zbog jako lose igre na prethodna dva SP, i zbog toga sto ulazi u neki "napeti mod" uvek na SP, njegova cuvena zelja da osvoji sve ovde radi protiv njega, i sam sebi pravi teret - prosto kao da zaboravi da igra fudbal kada dodje na SP, krece se i finisira kao amater. Kontra toga, bila je njegova dobra forma iz Lige Nacija.

Medjutim, ono sto tada nisam mogao da primetim, a sto je sada jasno kao dan, jeste koliko zapravo saigraci Ronalda i Mesija iz Portugala i Argentine zele da se zrtvuju za njih. I mislim da, nije igra, nisu golovi, nije plasman - glavna "pobeda" Mesija nad Ronaldom ovoga puta je tu: De Pol, Mekalister, Romero... poginuce za Mesija ne zato sto im je trener to rekao i usadio u glavu, i ne zato sto je to deo taktike, vec zato sto to zaista zele. Ne mora da znaci da je Mesi neki dobar lider, cak mislim i da nije, previse je cutljiv i nerazborit za tako nesto, ali ovde je prosto jasno da su oni resili da ga dozive kao vodju, i ne smeta im sto kampuje gore, i uradice sve da zatvore prostor koji on ostavlja praznim.

Kod Ronalda i Portugala cini mi se da je drugacija situacija - godine dizanja ruku, prebacivanja saigracima, i isticanje svog imena u prvi plan (a sto je i potvrdio u intervjuu nakon ispadanja kada je rekao "Pre Kristijana Portugal nije osvojio nista") su napravili od njegovih saigraca koji to rade, da budu kao zaposleni - igraju za njega, ali ne uzivaju u tome, pa cak postoji i skepticizam kod njih koji se, normalno, prenosi i na njihovu losiju igru (Bruno je neprepoznatljiv bio ovde, Vitinja takodje...). Ubedjen sam da ce Portugal na prvih nekoliko EP ili SP bez Ronalda i sa novim trenerom igrati kao sa krilima - ne mora da znaci da ce osvojiti, ali videce se polet u igri i vrlo verovatno neko visoko mesto u plasmanu. Ronaldo je prosto fejlovao da nadje sebi mesto u timu tako da mu odgovara i da se ne opterecuje golovima i rekordima (koji bi dosli "prirodno"), za razliku od Mesija.

Edited by JohnnyD

gledao sad po yt, masovno ljudi spominju cifre od 15-20k$(za grupnu fazu)

e

evropljani, australci, azijci…

4 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:

pominju cifre od 15-20k$(za grupnu fazu)

pa to je na tragu onog što sma i napisao...

Mnogo...

Edited by radisa

sećam se nekih vesti koje sam slučajno čuo, a bile su posle onog ep u francuskoj ‘16 kad je uefa objavila bilans po završetku takmičenja

4mlrd € bruto

2mlrd € neto

odigrana je 51 utakmica, na ovom svetskom će biti odigrano 96

navodno se očekuje ~10mlrd $

imao sam danas godina kad sam saznao da su reklame na stadionu tj oko terena izvesne vbr(virtual board replecement). gledaoci u usa vide jednu reklamu, u evropi drugu, u aziji treću…

bajo

posle čekaj var da izbace, pa vidi za dva milimetra nije u ofsajdu, ili vidi pipnuo je loptu sa dve vlati kose

kad je ovolika lova…

@JohnnyD nije portugal fejlovo zbog runaldua. svi ste na krivom tragu. veza je podbacila debelo, igranje unazad, malo lopti ka napred, skoro nista ka runaldou.

uostalom nije im smetalo da osvoje evropsko kao runalduovi zaposleni.

2 minutes ago, Mr.Mxyzptlk said:

@JohnnyD nije portugal fejlovo zbog runaldua. svi ste na krivom tragu. veza je podbacila debelo, igranje unazad, malo lopti ka napred, skoro nista ka runaldou.

uostalom nije im smetalo da osvoje evropsko kao runalduovi zaposleni.

Oce veza da pogresi jednom... a ne na zadnja 3 SP. Uspeh na EP je bio pre 10 godina, Ronaldo je bio mladji, rastereceniji, brzi, a i saigraci sa vise poverenja u njega. Ako si procitao post od pocetka do kraja, jasno je da napominjem da se taj jaz na distanci Ronaldo - saigraci povecavao vremenom, a naravno da nije bio tu 2016. A cak i ako hocemo da se vratimo u 2016. finale je osvojeno bez Ronalda.

33 minutes ago, JohnnyD said:

De Pol, Mekalister, Romero... poginuce za Mesija ne zato sto im je trener to rekao i usadio u glavu, i ne zato sto je to deo taktike, vec zato sto to zaista zele. Ne mora da znaci da je Mesi neki dobar lider, cak mislim i da nije, previse je cutljiv i nerazborit za tako nesto, ali ovde je prosto jasno da su oni resili da ga dozive kao vodju

Dovoljno je da poslušaš samo 3-4 izjave argentinskih igrača, on je njihov neprikosnoveni lider i obožavaju ga, to sam pisala baš pre neki dan. Mi ne znamo za ovo da je ćutljiv a tek pa nerazborit (wtf, otkud ovo).

Argentina će njegovim odlaskom svakako zapasti u krizu dok se ne iskristališe novi lider. Da će imati status Mesija - neće, ali ako se zadrži core trenutne ekipe i dođe do prirodne predaje dužnosti, možda ga neko dostojan nasledi.

12 minutes ago, Valk said:

Dovoljno je da poslušaš samo 3-4 izjave argentinskih igrača, on je njihov neprikosnoveni lider i obožavaju ga, to sam pisala baš pre neki dan. Mi ne znamo za ovo da je ćutljiv a tek pa nerazborit (wtf, otkud ovo).

Argentina će njegovim odlaskom svakako zapasti u krizu dok se ne iskristališe novi lider. Da će imati status Mesija - neće, ali ako se zadrži core trenutne ekipe i dođe do prirodne predaje dužnosti, možda ga neko dostojan nasledi.

Mesi nije komunikativan tip, tip koji bodri glasno, sto je donekle i normalno, priroda mu je dala pre svega talenat za igru, ne i za liderstvo. On samopouzdanje, sopstveno i timsko uliva igrom, ali tu prestaju njegove liderske moci. To se prosto vidi i na samom terenu, pa i iz intervjua, behind scenes klipova, videa sa treninga itd. Susta suprotnost nekom knjiskom primeru kapitena, kakvi su npr. Dunga, Kafu, Balak, Rikelme, Ramos... Da se razumemo, ne smatram ni da je Ronaldo olicenje govornistva, ali njegove liderske moci ubija ego i zelja za sopstvenim isticanjem, pre svega.

Argentina je vec u padu, sa Mesijem, i bez njega. Nije problem kod njih sto nemaju mlade igrace, vec sto su napravili sistem u Kataru koji je od tada u blagom padu. To se vidi vec i sa mucenjem protiv Zelenortskih i Egipta, oba puta potrebne su bile zadnje minute. Ne pricamo o Spaniji i Francuskoj, nego o africkim ekipama, i to ne bas njihovim najboljim timovima.

Predvidjam mnogo bolji i uspesniji Portugal u odnosu na Argentinu u svetskim okvirima u post-Mesi/Ronaldo eri.

Edited by JohnnyD

5 hours ago, Valk said:

Mesi se radja jednom u 50 godina

I to ne nuzno u Argentini

A ni Argentina nuzno s Mesijem nije velesila, cesce nije bila nego sto jeste. Ovaj tim sad bez njega je negde u top 8 treceplasiranih u grupi

Mesi dok je zaista bio dobar i mlad nije osvojio go kurac s repstacijom. Naosvajao se sad pod stare dane kad nije ni pola igraca sto je pre bio

A ni repstacija Argentine koja je uzela SP u Kataru po kvalitetu nije jaca od tima iz 2014. npr. To je i sad manje-vise isti tim, stariji za 4 godine, fali samo ADM

Mislim da je na papiru Maradona imo najbolji tim kad je bio selektor 2010., po meni su sad jaci jedino na golu. Martinez je bolji gosa od Romera sigurno

Mesi, Tevez, Aguero, Iguain, Laveci - odjednom. Jedino su ovi Francuzi sad jaci napred od toga i mozda Rivaldo-Ronaldo-Ronaldinjo

Edited by Ratamahatta

meni je vazda ronaldo išao na qrac svojim zakopavanjem raširenih nogu a i ostalim gestovima.

sa loptom, svaka čast.

o mesiju, sve najbolje u svakom smislu. mađioničar.

Edited by đorđe geprat

1 hour ago, Ratamahatta said:

Mesi se radja jednom u 50 godina

I to ne nuzno u Argentini

A ni Argentina nuzno s Mesijem nije velesila, cesce nije bila nego sto jeste. Ovaj tim sad bez njega je negde u top 8 treceplasiranih u grupi

Mesi dok je zaista bio dobar i mlad nije osvojio go kurac s repstacijom. Naosvajao se sad pod stare dane kad nije ni pola igraca sto je pre bio

A ni repstacija Argentine koja je uzela SP u Kataru po kvalitetu nije jaca od tima iz 2014. npr. To je i sad manje-vise isti tim, stariji za 4 godine, fali samo ADM

Mislim da je na papiru Maradona imo najbolji tim kad je bio selektor 2010., po meni su sad jaci jedino na golu. Martinez je bolji gosa od Romera sigurno

Mesi, Tevez, Aguero, Iguain, Laveci - odjednom. Jedino su ovi Francuzi sad jaci napred od toga i mozda Rivaldo-Ronaldo-Ronaldinjo

Meni su sve Arg reprezentacije od 2002-2010 za klasu iznad svega posle. Doduše, ovaj argentinski journey teško mi je i da uzimam u obzir kao reper za bilo šta. Ovo je kao onaj RG kada je Nadal ušao u finale, a da nije izbacio nikog iz top 30. Ma i gore od toga. Zato mi je nefer da se povlače paralele sa Portugalom. Sa druge strane, kapiram narativ, ali više nema mesta nekom velikom rivalitetu između Mesija i Ronalda.

Inače, valjda je engleski komentator rekao da je Bekam zaradio 25 miliona od hydratation breaka. puke

Secam se da je 2014. Aguero imo bulju od prvenstva, mislim da nije dao nijedan gol, ili mozda 1 u grupi

Iguain je dao Belgiji, prokleti Maxi Rodrigez odlucujuci penal Nizozemskoj, Mesija je slabo bilo na tom turniru takodje. Ali je morao zlatnu loptu da dobije da ne dreci

Maskerano glavni, ADM druga violina, Iguain treca. Teveza se ne secam da li je uopste bio tad tamo, Laveci je polivao trenera vodom jer je pizdio sto je rezerva, Palasio je ulazio s klupe

U finalu je i Aguero usao umesto ne znam koga, izvadio ga je iz postave matori Sabelja. Mesija se secam da je asistirao protiv Svice i Belgije i da je dao gol Iranu u grupi u 90+, ostalo i ne bas

Secam se da sam posle 90 minuta ARG-SWI u 1/8 narucio picu jer sam bio siguran da idu penali. 2 mrtvokurca od timova

Zvoni dostava na vrata, ja otvaram, placam, vracam se kad ono vesele se divlji zabari, ADM ga muno u 119'. Napad kasnije ovi pogadjaju stativu i kraj

Tad mi SWI jos nije bila odvratna

14/15 je bila poslednja sezona da sam bas pratio fudbal, a ovo poslednji mundijal s kog se secam detalja. Bilo je to lepo prvenstvo s dosta zanimljivih tekmi

A bilo je i pokoje iznenadjenje, tipa SPA, ENG i ITA koje ispadaju u grupi, a dalje idu ujedac Suarez, Jeljcin Teheda do 1/4 i sinovi Pinocea do srceparajuceg poraza na penale od Brazila koji nije bio jaci od njih tada, kao ni od Kolumbije

Cicarito ulazi na poluvremenu protiv momcadi i Sinaloa im mece 3 komada za poluvreme i ide dalje. Vode 1-0 do 90' protiv Nizozemske i okrece ih jebeni Huntelar na brzaka frust

CRC dobija Grke na penale skoro sat vremena s igracem manje, u 1/4 Van Gal vadi Zivadinovicevu minijaturu iz sveske i ubacuje Krula i ovaj brani penale i prodjose

Maskerano u 90+ spasava gaucose onim klizecim, Roben tragicar drugi put zaredom na mundijalima. Bitno da je nama mogo da ga stavi bemga usta

Alzir drzo svabove za jaja 120 minuta, a pre toga u direktnom duelu sjebo napuvane Ruje

Belgija jedva tukla muricu isto u produzecima, u sutevima bilo fazon 28-3, Hauard je cuda pravio

Nigeriji nekim cudom popustila koncentracija u zadnjih 10 minuta i dadose im pijetlovi 2 komada jedva

I golcine Hamesa, Kejhila i RVP

Recimo Bosna je bila jaca tad nego sad, bas su se dobro pofajtali s Mesijem i mucacosima, bilo mi je zao sto nisu uspeli da izvuku nereseno/pobedu. Onaj Besic sto je igro za Everton posle je leteo po terenu, sam se tukao sa svim ovim azdajama napred

U 1/4 GER-FRA i ARG-BEL 2 potpuno iste tekme. 1-0 iz svlacionice i kontrola do kraja bez nekih velikih panika i iskakanja

Tacno se videlo da su generacije FRA i BEL na pocetku i da fali iskustva i samopouzdanja, iako su jos tad bili kvalitetniji igracki od oboje finalista

Po meni su na tom turniru najlepsi/najbolji fuzbalj igrali BEL, FRA, NED i COL, ali jbg. Uvek neki smarac osvoji

Edited by Ratamahatta