Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18,19,20,21,22,23,24... hvala milom Bogu, jednom - Roland Garros 2026

Featured Replies

3 minutes ago, G. L. said:

Je l i ti mislis da bi uzela 40GS, poput brata Bradile? Ako mislis tako, ne bih te dalje uznemiravao.

daj ne budi bukvalista

• Replies 323
  • Views 14.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Zizou
    Zizou

Noksa rešio grešnika. 😂

• johan nagel
    johan nagel

Јбг сад ил никад дословно, овакву прилику више неће имати рекло би се. Нек извуче све из себе и може и да батали ако освоји.

• Meda ko slika sa služenja vojnog roka u Jenea 1983. u Bosanskom Grahovu

Posted Images

Da nije onaj skot koji se odazivao na inicijale G. P. pokusao atentat, Monika bi bila prva teniserka koja bi probila cifru 20GS. Samim tim, Graf ne bi prebacila taj magicni broj. U to sam ubedjen.

Ali, da li bi Monika bila zenski GOAT - pa.... ne bi. Bez Wimbledona je to nemoguce.

osvojila bi i vimbldon. pocela je da dobija stefi graf koja je jos samo tamo bila neprikosnovena.

8 minutes ago, bradilko said:

osvojila bi i vimbldon. pocela je da dobija stefi graf koja je jos samo tamo bila neprikosnovena.

Tesko.

1992. ju je Grafica bas ubila u finalu - 6-2, 6-1. Moniki nizak odskok trave i generalno brza igra nisu odgovarali. Steta sto @harper lee nije tu, da kaze on svoje misljenje. Ja sam tada bio klinac, ali se secam muka Monikinih na travi.

10 hours ago, papapavle said:

Jab to pre rekao "zamah", koji se postiže kao posledica nekog impulsa koji daje "vetar u leđa".

Ма ја се то спрдам са српским спортским коментаторима који користе реч коју су чули од америчких колега као буквалан превод не знајући да описују физичку величину. Свакако је замах (или нешто слично) доста бољи превод.

Он топик, Мира на пет последњих турнира има само три пораза (Гоф, Костјук и Рибакина). Феноменална сезона шљаке.

Monika bi sigurno imala svoj shot na vimbldonu i mislim da bi ga pre uzela nego obratno da se ono nije desilo. poklopio bi joj se makar jednom.

tih godina su spanske majstorke sljake, koje je stalno tamburala, bile maltene redovne u wim finalima.

Edited by TS-CS

Bilo bi kao Novak sa Rolan Garosom.

zavisi koliko dugo bi imala motiva da igra, kod žena se nikad ne zna kada će da se promanekenišu, da im dosadi sport i naprezanja i odricanja koje vrhunski rezultati zahtevaju, setite se kurnjikove, pa naše ane ivanović koja se zadovoljila sa 1 rg, pa enan koja je naprasno odlučila da se povuče u prime-u, pa njene naslednice kim klajsters koja je u prime-u rešila da se ostvari kao majka, koliko je ona gs titula izgubila videlo se kada se nakon porodiljskog vratila i rutinski nastavila da pegla konkurentkinje....

Monika je imala 19 godina, kao Mira sada, i već osam grend slemova.

Enan je za celu karijeru osvojila 7, Klajsters 4, Ivanović 1 i Kurnjikova 0.

Igrači sa velikim brojem slemova nisu samo talentovaniji od onih koji imaju par slemova ili nijedan, već su daleko i mentalno superiorniji.

Ogromna disciplina i mentalna snaga je potrebna da bi se uzelo 8 slemova sa 19 godina i poređenja sa nekom Kurnjikovom koja je jednom došla do polufinala slema su smešna.

Ne računajući Vimbldon, osvojila je sve slemove 1991. i 1992. godine i onda i Australijan oupen 1993. godine i onda ju je aprilu kreten ubo nožem.

Od 9 poslednjih odigranih slemova da osvojiš 7, to je nezaustavljiva sila koja se retko viđa, ako je ikad i viđena.

19 godina je imala, sve i da ju je smorilo ili nešto, smorilo bi je gotovo sigurno ipak par godina kasnije, a do tada bi još osvojila boga oca.

znam zato sam i napisao druge primere, ne možemo znati do kada bi imala motivaciju, videli smo da ju je ona, posle povratka, držala do osvajanja kengur opena, kada je sa 22,5 godine završila sa ozbiljnim tenisom, možda bi taj trenutak došao 94 kada je štefi ispala u 1 kolu, nakon osvajanja vimbldona, ništa ne garantuje da bi ostala fanatik poput sestara vilijams i imala preko 20 gs titula....

Posle povratka nije bila ista, razorilo ju je to mentalno skroz.

Ne možemo znati, Štefi ne bi ispala u prvom kolu 1994. godine, tj. najverovatnije ne bi jer bi jednostavno sve bilo drugačije.

U trenutku kada je ubodena, Monika ima 8 slemova i u naletu je, Graf ima 11 slemova i nije preko tri godine osvojila slem koji se je zove Vimbldon.

Pobedom na Rolan Garosu koji je sledio, Monika bi imala 9 slemova, a Štefi Graf 11 i krenula bi trka za koju bi sigurno bila motivisana.

Monika je i ovako osma po broju slemova i šesta u oupen eri.

Ne moramo pričati o dugoj karijeri sa kojom bi skinula sa trona Margaret, mogla je recimo potpuno da pokvari planove Štefi, da ova nikad ne dođe do 22 slema odnosno da Monika ima više od nje.

Seleš je jednostavno imala potencijal da uzme baš mnogo slemova sve i da ju je samo još par sezona zanimao tenis.

A svaki njen slem je uglavnom značio i jedan manje za Graf.

Tako sam i ja to video. Monika na 20+, Steffi na 15ak. Onda umire bese Karolj i to je, uz ubod nozem, unistilo Moniku. Ne vidim kako bi bila dominantna ili u konkurenciji za GS turnire posle 1997/98. nikako. Tad je vec Hingis krenula da dominira, a godinu ili dve kasnije i sestre Williams. Uz Davenport, Mauresmo, Capriati, Henin, Clijsters ... bas je WTA bio jak u tim godinama (1997-2003).

niko ne bi dominirao kod zdrave-prave seles, kakva crna hingis.

Taj majmun nije bio ni zatvoren, a Monika je razvila PTSD. Fizičke posledice i nisu bile toliko teške. Ako se u takvoj situaciji vratila i još uzela i slem, teško je zamisliti da bi se u normalnom okolnostima samo smorila i polako počinjala da bataljuje tenis. Bila je veliki ratnik i borac.

Bila je veliki ratnik i borac, ali PPPreturuje, kao po obicaju. Kad sam ovde pre pola godine pisao da je Djokovic uz puno srece igrao finale AO i da to nije realno njegov nivo vise, vec da treba da budemo zadovoljni svakim njegovim odlaskom u drugu nedelju GS turnira, jer ne trenira vise kako treba + je mator + ima malo i do konkurencije - ovde su me neki namazali svakojakim nazivima. Nema veze, realnost je pokazala na kraju, ko je bio u pravu.

Monikina karijera bez atentata, je najvece what if tenisa, vece i od legendarnog "da je Borg nastavio da igra" ili da su Laver, Rosewall i Gonzales igrali sa Emersonom u 60im. Ali, nemojmo ucitavati njoj nerealne mogucnosti. Ta Hingis je mnogo mladja i imala je sa Monikom u RL 15-5 h2h. Isto bi bilo i sa sestrama i jos nekim. Prosto, tesko je igrati godinama na vrhunskom nivou, bez povreda, bez gubitka fokusa i sa uvek istom zeljom. Pregori covek, jednostavno. Evo vam primer Alcaraza. Hoce on, ali telo kaze NE.