Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ostatak Spanije

Featured Replies

1 minute ago, Milosh76 said:

Valensija je perfektna... skoro kao Sevilja D

Valensija je Barsa u malom... skoro savrsen spanski grad.

Trosoban stan u Valensiji, 70kvm, 200 metara od obale mora - 110k. Još da živimo u normalnoj zemlji i da mogu da dignem kredit za nekretninu napolju, uradio bih to u roku od odmah.

Edited by Rudolf Pingvinoglu

• Replies 109
  • Views 240
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Vapad
    Vapad

Izvinjavam se zato što stalno imam ove duple postove, ima neka kombinacija dugmića koja ne pomera sliku ili red nego postuje a ja prebrzo to radim... Elem. Pre malo jače od godinu, padne nama na pa

Posted Images

a koliko je skup zivot u valensiji?

skoro mi se bivsi kolega koji se relocirao u sevilju zalio kako je sve dosta skupo, pritom ne zaradjuje malo.

1 minute ago, Mr.Mxyzptlk said:

skoro mi se bivsi kolega koji se relocirao u sevilju zalio kako je sve dosta skupo, pritom ne zaradjuje malo.

Za Valensiju ne znam, par ne baš reprezentativnih primera iz Barselone (ove godine) kojih se sećam:

- kafa u centru grada, 1.5 evra

- neke Najk patike koje sada klinci nose, 90 evra, ovde 24K dinara

- piće za nas troje oko 10ak evra

Utisak mi je da je cena hrane slična kao ovde ili jeftinija, garderoba mnogo jeftinija ako malo potražiš. Za ostalo, računi, tehnika, itd., ne znam.

Edited by Rudolf Pingvinoglu

5 minutes ago, Mr.Mxyzptlk said:

Jel zna prijatelj cene u Srbiji, Beogradu?

Ne ono pre 4-5 godina.

Cene hrane u Barseloni su slicne kao BG samo sto je tri klase sve bolje.

Imaju isto skupu i jeftinu struju, stede vodu itd

Edited by Sandradjer

1 minute ago, Rudolf Pingvinoglu said:

kafa u centru grada, 1.5 evro

U centru BG espresso nema ispod 2e ili 240 dinara. Domaca kafa mooozda 220 negde, to su najnize cene.

Dao bih 5e za produzeni bez mleka u Valensiji ili Sevilji samo da zivim tamo.

P.S. U Italiji bih platio 20e 😁

Edited by Milosh76

3 minutes ago, Milosh76 said:

U centru BG espresso nema ispod 2e ili 240 dinara. Domaca kafa mooozda 220 negde, to su najnize cene.

Milosu, ne ubacuj Italiju na ovu svetu temu D

28 minutes ago, Rudolf Pingvinoglu said:

Trosoban stan u Valensiji, 70kvm, 200 metara od obale mora - 110k. Još da živimo u normalnoj zemlji i da mogu da dignem kredit za nekretninu napolju, uradio bih to u roku od odmah.

Nisi moj direktor.

13 minutes ago, Milosh76 said:

U centru BG espresso nema ispod 2e iki 240 dinara. Domaca kafa mooozda 220 negde, to su najnize cene.

Slagao sam te, bila je 1.7, ja zaokružio na 2. Americana to go, ali možeš da sedneš i popiješ u kafiću bez frke. Ručak u onom 5 Guys, 2 ogromna burgera, 2-3 soka, neka ogromna količina krompira, oko 20e, čini mi se. Toliko bih platio i ovde u Meku, a ovo je bolja hrana i više je ima.

3 minutes ago, Svemir Zeka said:

Nisi moj direktor.

Ja i sebi teško direktorišem, kamoli drugima...

1 hour ago, Rudolf Pingvinoglu said:

Meni je Valensija najbolji grad u Spaniji. Pa Madrid, pa Barsa tek na trecem mestu. Ne bi sad davio zasto taj redosled ali sto se Valensije tice e tu mogu da napisem poprilicno. Na kraju sije sve ostale u skoro svim kategorijama vezanim za kvalitet i udobnost zivota izuzev posla i evenata. Ali posto je Madrid na 2 sata brzim vozom a u toku je izgradnja iste brze zeleznice i do Barse problemcic odlazaka na koncerte i sl prakticno je resen. Ono sto nije reseno i nece biti reseno je mnogo, mnogo manja ponuda poslova.

Ali ako neko radi kao digi nomad ili nesto sl i jos ako ima decu nekog predskolskog uzrasta (zbog brzeg uklapanja) VLC je verovatno najbolji izbor ne samo u Spaniji vec, usudicu se da mozda i preteram, na celom Mediteranu ako ne i sire.

E sad, ko je bio pametan pa tamo kupio gajbu u sirem gradskom jezgru, po mogucstvu u blizini Turie, pre nekih 3+ godina mogao je za oko 1-1,5k po kvadratu da nadje nesto sto danas ne postoji nigde. Kad kazem ne postoji nigde, mislim nigde pa ni u VLC. Cene su drasticno porasle i tamo u proseku vise od 2-3 puta. Pa tako sad dobrih stanova nema za manje od 2,5k. Sto je i dalje bolje od ostalih velikih gradova u Spaniji (sa BGD ne poredim jer je prosto neuporedivo). Ali broj Amera koji pristizu u potrazi za rezervnom Kalifornijom posto im se prethoda uzjebala raste eksponencijalnom brzinom na mesecnom nivou. To je sad tamo doseglo nivo solidnog ludila da je lokalno stanovnistvo ispizdelo cini mi se i vise nego ovde zbog porasta cena nekretnina. Srecom oni su pametniji pa se to nije u tolikoj meri prenelo na hranu na primer.

To sto si video na toj udaljenosti od mora, bez gledanja mogu da ti kazem da je u pitanju Cabanal, u prastaroj zgradi, u prizemlju u nedzentrifikovanom kraju naseljenom dosta heavy populacijom, unistenom teskom sirotinjom i porocima. Taj kraj se smanjuje i jednom ce postati nesto drugo, kad te ljude zamene oni drugi sa parama. Ali kako god to nije neki izbor za mesto za zivot iako izgleda dosta zivopisno.

2 minutes ago, bloodymir said:

Meni je Valensija najbolji grad u Spaniji. Pa Madrid, pa Barsa tek na trecem mestu. Ne bi sad davio zasto taj redosled ali sto se Valensije tice e tu mogu da napisem poprilicno. Na kraju sije sve ostale u skoro svim kategorijama vezanim za kvalitet i udobnost zivota izuzev posla i evenata. Ali posto je Madrid na 2 sata brzim vozom a u toku je izgradnja iste brze zeleznice i do Barse problemcic odlazaka na koncerte i sl prakticno je resen. Ono sto nije reseno i nece biti reseno je mnogo, mnogo manja ponuda poslova.

Ali ako neko radi kao digi nomad ili nesto sl i jos ako ima decu nekog predskolskog uzrasta (zbog brzeg uklapanja) VLC je verovatno najbolji izbor ne samo u Spaniji vec, usudicu se da mozda i preteram, na celom Mediteranu ako ne i sire.

E sad, ko je bio pametan pa tamo kupio gajbu u sirem gradskom jezgru, po mogucstvu u blizini Turie, pre nekih 3+ godina mogao je za oko 1-1,5k po kvadratu da nadje nesto sto danas ne postoji nigde. Kad kazem ne postoji nigde, mislim nigde pa ni u VLC. Cene su drasticno porasle i tamo u proseku vise od 2-3 puta. Pa tako sad dobrih stanova nema za manje od 2,5k. Sto je i dalje bolje od ostalih velikih gradova u Spaniji (sa BGD ne poredim jer je prosto neuporedivo). Ali broj Amera koji pristizu u potrazi za rezervnom Kalifornijom posto im se prethoda uzjebala raste eksponencijalnom brzinom na mesecnom nivou. To je sad tamo doseglo nivo solidnog ludila da je lokalno stanovnistvo ispizdelo cini mi se i vise nego ovde zbog porasta cena nekretnina. Srecom oni su pametniji pa se to nije u tolikoj meri prenelo na hranu na primer.

To sto si video na toj udaljenosti od mora, bez gledanja mogu da ti kazem da je u pitanju Cabanal, u prastaroj zgradi, u prizemlju u nedzentrifikovanom kraju naseljenom dosta heavy populacijom, unistenom teskom sirotinjom i porocima. Taj kraj se smanjuje i jednom ce postati nesto drugo, kad te ljude zamene oni drugi sa parama. Ali kako god to nije neki izbor za mesto za zivot iako izgleda dosta zivopisno.

Znao sam da ima neka caka, prosto je isuviše lepo da bi bilo stvarno...ništa, i dalje Konjarnik...

Valensija je predivna za život ali mislim da je to zlatno doba za nekretnine tamo već prošlo i da se sada popunjavaju razni Alikanti, Malage i Sevilje.

Stanova ima i za manje od toga sto si naveo ali u "viđenom" stanju što najčešće podrazumeva i zaštićene okupas podstanare, pa ako možeš da ih izbaciš, bujrum.

Fali nam tema:

Hoću da kupim stan/kuću na mediteranu (iskustva i utisci)

beko je skoro kacio plaze alikantea, dosta lici na one u belgiji. inace bi meni najbolje cucnuo taj aridni deo spanije.

6 hours ago, Rudolf Pingvinoglu said:

Sumnjivo mi je to.

Cene su vise u Valensiji, gotovo beogradske.