February 9, 20242 yr 7 hours ago, Milosh76 said: Za Valensiju ti treba bar 5 dana, bolje novo putovanje, nego pola dana. Za klopu ti ne mogu pomoci, mi smo jeli po principu na sta naletimo u datom trenutku. Paelja koji smo jeli bila je ok, nista specijalno. znam da Valensia zaslužuje više. ovde je ideja bila da sednemo u taj brzi voz, koji pretpostavljam da je udoban i dobar, da prođemo tu mediteransku liniju kraj mora, da to bude atrakcija po sebi, da baš u valnesiji overinmo neku paelju i posetimo par mesta koja vrede pa uveče nazad. možda sve to nema smisla, zato i pitam 7 hours ago, Sandradjer said: U Barseloni se solidno jede. Ima na svakom koraku hrane. Mozes da odes na Mercado de La Boqueria, tamo jeste guzva ali prepoznaces sigurno bolja mesta. Moze se odlicno jesti. Ako bi malo dalje (nekoliko metro stanica) gde nema puno turista imas El Poblenou kraj, pesacka ulica izlazi na more i prepuna je restorancica. U Bornu su kul mesta, obavezno svrati u Guzzo ( @maheem je ljubitelj takodje ) makar na pice, ima i klope, ok je. Mada tu u ovom periodu ne radi bas sve i uvek proveri radno vreme. Opusteni su previse. I jedi slobodno Menu Del Dia, nemoj da mislis da je nesto losije u odnosu na ostalu ponudu, skroz regularno la Boqueria prva na listi, a negde u El Pblenou smo i smešteni. Guzzo ubeležen, izguglao sam ga, izgleda kao mesto baš za nas, hvala 6 hours ago, burekdzija said: U cetvrti El Born se dobro jede, pored Guzzo preporucujem i Calabrasa (paelja). Uzivaj. thnx!
February 9, 20242 yr @banatjanin Mozda nesto blize, npr Taragona, ili na sever Djirona. Saragosa je blizu, ali je i najslabija. Evo ako naletite jos jedna preporuka za solidan obrok, to je isto u Bornu
February 11, 20242 yr On 9. 2. 2024. at 23:08, Patty Lee said: Za Valensiju ne znam, ja sam se cimala da idem u Toledo (ali ja sam tenkre i bila mi je ogromna želja da vidim Toledo… zbog knjige El Club Dumas… don’t judge) tako da vrv vredi. Toledo je jedan od najlepsih gradica na svetu, sa jednom od najlepsih katedrala na svetu, gde je vreme stalo i El Greco prisutan. Jede se dobro i ukusno. Samo je 500km od Barselone
February 11, 20242 yr I vrlo blizu Madrida... Eto izgovora za nedelju dana u Madridu 😃 Mada treba bar 2 puta toliko.
February 11, 20242 yr 5 minutes ago, Milosh76 said: I vrlo blizu Madrida... Eto izgovora za nedelju dana u Madridu 😃 Mada treba bar 2 puta toliko. Samo temeljno. Postujem . I El Escorial je blizu Madrida, ima tu posla
February 11, 20242 yr 4 hours ago, Sandradjer said: Toledo je jedan od najlepsih gradica na svetu, sa jednom od najlepsih katedrala na svetu, gde je vreme stalo i El Greco prisutan. Jede se dobro i ukusno. Samo je 500km od Barselone Vrv zato sam tenkre, nisam čak ni jela dobro i ukusno, nego sam samo htela “da malo budem tamo”, svakako kriminalno kratko i nedovoljno da bi stekao bilo kakav utisak o gradu. Ali moja računica je tada bila da je to cimanje plemenito jer se inače ugl maltretiram da bi došla do nekog outleta bogu iza nogu. U Madridu nisam nikad bila
February 26, 20242 yr Jel' bio neko u Galiciji? Kaže gugl da je Vigo od Madrida ni 5 sati vozom? Ili možda ima neki low cost iz komšiluka do Porta? A Koruna, Lugo, na fotkama sve izgleda fantastično, a Pontevedra nestvarno.
February 26, 20242 yr divno je, preporuka za low cost do porta pa car rental na sever zeleno, svežije od spaljene centralne espanje, odlična atlanska hrana nisam bio svuda ali taj deo kad se uđe iz portugala i obiđe vigo, santjago de compostela i la korunja, fantastiše za dalje ima podosta da se vozi a ovo je taman za 4-5 dana polagano da se gustira
February 27, 20242 yr 20 hours ago, zorglub said: Jel' bio neko u Galiciji? Kaže gugl da je Vigo od Madrida ni 5 sati vozom? Ili možda ima neki low cost iz komšiluka do Porta? A Koruna, Lugo, na fotkama sve izgleda fantastično, a Pontevedra nestvarno. ima, zove se Camino Edited February 27, 20242 yr by Djuro
March 5, 20242 yr ok, nije tema samo za Barsu, jel' da? idem krajem maja u Valensiju par dana i na Ibicu par dana, u Valensiji sam bila pre 20+ godina, pa sam sve već i pozaboravljala, osim da mi je baš lep utisak ostavila, da je nekako elegantna. sad tražim preporuke za oba mesta, kapiram da partijanje na Ibici još neće biti u zamahu u to vreme...? njaviše dobro došle preporuke za iće i piće, narafski
March 5, 20242 yr 20 minutes ago, decak Kejt said: ok, nije tema samo za Barsu, jel' da? idem krajem maja u Valensiju par dana i na Ibicu par dana, u Valensiji sam bila pre 20+ godina, pa sam sve već i pozaboravljala, osim da mi je baš lep utisak ostavila, da je nekako elegantna. sad tražim preporuke za oba mesta, kapiram da partijanje na Ibici još neće biti u zamahu u to vreme...? njaviše dobro došle preporuke za iće i piće, narafski Ja sam u Valensiji bio prošle godine oko 1. maja i bilo je odlično. Toplo vreme, kratki rukavi, rentirali bajseve na par dana i špartali gradom, super se proveli gospođa i ja. Doručkovali smo uglavnom u DDL-u. Brutalna peciva sa avokadom, sendviči, slatkiši, i odmah pored u Hundredu jeli dobre burgere. Za paelju smo išli čak na plažu, u La Pepicu. Ono što uvek radim kad sam u Španiji, uđem u prvi Carrefour market i iscedim narandže na Zumex aparatu, da imam za ceo dan. Koliko se sećam, flaša od 1 litra je oko 4e.
March 5, 20242 yr 1 hour ago, Behemoth said: Ja sam u Valensiji bio prošle godine oko 1. maja i bilo je odlično. Toplo vreme, kratki rukavi, rentirali bajseve na par dana i špartali gradom, super se proveli gospođa i ja. Doručkovali smo uglavnom u DDL-u. Brutalna peciva sa avokadom, sendviči, slatkiši, i odmah pored u Hundredu jeli dobre burgere. Za paelju smo išli čak na plažu, u La Pepicu. Ono što uvek radim kad sam u Španiji, uđem u prvi Carrefour market i iscedim narandže na Zumex aparatu, da imam za ceo dan. Koliko se sećam, flaša od 1 litra je oko 4e. Jeste, 4 evra litar je bio proslog avgusta. To isto radim i ja
July 25, 2025Jul 25 1 hour ago, Sandradjer said:Barselona je lepa. Madrid jos vise, samo nema more. Valensiju ne poznajem.Valensija je perfektna... skoro kao Sevilja Valensija je Barsa u malom... skoro savrsen spanski grad.