Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ostatak Spanije

Featured Replies

7 hours ago, Milosh76 said:

Za Valensiju ti treba bar 5 dana, bolje novo putovanje, nego pola dana.

Za klopu ti ne mogu pomoci, mi smo jeli po principu na sta naletimo u datom trenutku.

Paelja koji smo jeli bila je ok, nista specijalno.

znam da Valensia zaslužuje više. ovde je ideja bila da sednemo u taj brzi voz, koji pretpostavljam da je udoban i dobar, da prođemo tu mediteransku liniju kraj mora, da to bude atrakcija po sebi, da baš u valnesiji overinmo neku paelju i posetimo par mesta koja vrede pa uveče nazad. možda sve to nema smisla, zato i pitam :)

7 hours ago, Sandradjer said:

U Barseloni se solidno jede. Ima na svakom koraku hrane. 

Mozes da odes na Mercado de La Boqueria, tamo jeste guzva ali prepoznaces sigurno bolja mesta. Moze se odlicno jesti.

Ako bi malo dalje (nekoliko metro stanica) gde nema puno turista imas El Poblenou kraj, pesacka ulica izlazi na more i prepuna je restorancica. 

U Bornu su kul mesta, obavezno svrati u Guzzo ( @maheem je ljubitelj takodje :grozan:) makar na pice, ima i klope, ok je. Mada tu u ovom periodu ne radi bas sve i uvek proveri radno vreme. Opusteni su previse. 

I jedi slobodno Menu Del Dia, nemoj da mislis da je nesto losije u odnosu na ostalu ponudu, skroz regularno 

la Boqueria prva na listi, a negde u El Pblenou smo i smešteni. Guzzo ubeležen, izguglao sam ga, izgleda kao mesto baš za nas, hvala

6 hours ago, burekdzija said:

U cetvrti El Born se dobro jede, pored Guzzo preporucujem i Calabrasa (paelja). Uzivaj.

thnx!

• Replies 109
  • Views 240
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Vapad
    Vapad

Izvinjavam se zato što stalno imam ove duple postove, ima neka kombinacija dugmića koja ne pomera sliku ili red nego postuje a ja prebrzo to radim... Elem. Pre malo jače od godinu, padne nama na pa

Posted Images

@banatjanin

Mozda nesto blize, npr Taragona, ili na sever Djirona. Saragosa je blizu, ali je i najslabija.

Evo ako naletite jos jedna preporuka za solidan obrok, to je isto u Bornu 

IMG_20240209_155643.jpg

Taragona pre Djirone, mada nece pogresiti sta god da izabere.

On 9. 2. 2024. at 23:08, Patty Lee said:

Za Valensiju ne znam, ja sam se cimala da idem u Toledo (ali ja sam tenkre i bila mi je ogromna želja da vidim Toledo… zbog knjige El Club Dumas… don’t judge) tako da vrv vredi.

Toledo je jedan od najlepsih gradica na svetu, sa jednom od najlepsih katedrala na svetu, gde je vreme stalo i El Greco prisutan. Jede se dobro i ukusno.

Samo je 500km od Barselone :D

I vrlo blizu Madrida... Eto izgovora za nedelju dana u Madridu 😃 Mada treba bar 2 puta toliko.

5 minutes ago, Milosh76 said:

I vrlo blizu Madrida... Eto izgovora za nedelju dana u Madridu 😃 Mada treba bar 2 puta toliko.

Samo temeljno. Postujem :).

I El Escorial je blizu Madrida, ima tu posla 

4 hours ago, Sandradjer said:

Toledo je jedan od najlepsih gradica na svetu, sa jednom od najlepsih katedrala na svetu, gde je vreme stalo i El Greco prisutan. Jede se dobro i ukusno.

Samo je 500km od Barselone :D

Vrv zato sam tenkre, nisam čak ni jela dobro i ukusno, nego sam samo htela “da malo budem tamo”, svakako kriminalno kratko i nedovoljno da bi stekao bilo kakav utisak o gradu. Ali moja računica je tada bila da je to cimanje plemenito :lolol: jer se inače ugl maltretiram da bi došla do nekog outleta bogu iza nogu. U Madridu nisam nikad bila :mellow:

• 3 weeks later...

Jel' bio neko u Galiciji? Kaže gugl da je Vigo od Madrida ni 5 sati vozom? Ili možda ima neki low cost iz komšiluka do Porta?

A Koruna, Lugo, na fotkama sve izgleda fantastično, a Pontevedra nestvarno.

divno je, preporuka za low cost do porta pa car rental na sever

zeleno, svežije od spaljene centralne espanje, odlična atlanska hrana

nisam bio svuda ali taj deo kad se uđe iz portugala i obiđe vigo, santjago de compostela i la korunja, fantastiše

za dalje ima podosta da se vozi a ovo je taman za 4-5 dana polagano da se gustira

20 hours ago, zorglub said:

Jel' bio neko u Galiciji? Kaže gugl da je Vigo od Madrida ni 5 sati vozom? Ili možda ima neki low cost iz komšiluka do Porta?

A Koruna, Lugo, na fotkama sve izgleda fantastično, a Pontevedra nestvarno.

ima, zove se Camino :)

Edited by Djuro

Mislio sam iz Budimpešte, Temišvara - do Porta. Ili Madrida.

ok, nije tema samo za Barsu, jel' da?

idem krajem maja u Valensiju par dana i na Ibicu par dana, u Valensiji sam bila pre 20+ godina, pa sam sve već i pozaboravljala, osim da mi je baš lep utisak ostavila, da je nekako elegantna.

sad tražim preporuke za oba mesta, kapiram da partijanje na Ibici još neće biti u zamahu u to vreme...?

njaviše dobro došle preporuke za iće i piće, narafski

20 minutes ago, decak Kejt said:

ok, nije tema samo za Barsu, jel' da?

idem krajem maja u Valensiju par dana i na Ibicu par dana, u Valensiji sam bila pre 20+ godina, pa sam sve već i pozaboravljala, osim da mi je baš lep utisak ostavila, da je nekako elegantna.

sad tražim preporuke za oba mesta, kapiram da partijanje na Ibici još neće biti u zamahu u to vreme...?

njaviše dobro došle preporuke za iće i piće, narafski

Ja sam u Valensiji bio prošle godine oko 1. maja i bilo je odlično. Toplo vreme, kratki rukavi, rentirali bajseve na par dana i špartali gradom, super se proveli gospođa i ja.

Doručkovali smo uglavnom u DDL-u. Brutalna peciva sa avokadom, sendviči, slatkiši, i odmah pored u Hundredu jeli dobre burgere. Za paelju smo išli čak na plažu, u La Pepicu.

Ono što uvek radim kad sam u Španiji, uđem u prvi Carrefour market i iscedim narandže na Zumex aparatu, da imam za ceo dan. Koliko se sećam, flaša od 1 litra je oko 4e.

1 hour ago, Behemoth said:

Ja sam u Valensiji bio prošle godine oko 1. maja i bilo je odlično. Toplo vreme, kratki rukavi, rentirali bajseve na par dana i špartali gradom, super se proveli gospođa i ja.

Doručkovali smo uglavnom u DDL-u. Brutalna peciva sa avokadom, sendviči, slatkiši, i odmah pored u Hundredu jeli dobre burgere. Za paelju smo išli čak na plažu, u La Pepicu.

Ono što uvek radim kad sam u Španiji, uđem u prvi Carrefour market i iscedim narandže na Zumex aparatu, da imam za ceo dan. Koliko se sećam, flaša od 1 litra je oko 4e.

Jeste, 4 evra litar je bio proslog avgusta. To isto radim i ja :D

• 1 year later...
1 hour ago, Sandradjer said:

Barselona je lepa. Madrid jos vise, samo nema more. Valensiju ne poznajem.

Valensija je perfektna... skoro kao Sevilja D

Valensija je Barsa u malom... skoro savrsen spanski grad.