March 12, 20197 yr Plaza Malvarrosa je lako dostupna iz centra grada. Do nje ide nekoliko linija gradskog prevoza, a ako se smestis negde na Mestaji ili oko Okeanografika mozes da stignes i za nekih pola sata peske. Ima i nekih autobusa koji voze na plaze juzno od grada (Pinedo, Saler...), ali voze redje, tipa na sat vremena, posto je to prigradska linija. Mozes da ides i biciklom. Meni se te plaze ne svidjaju. Ne volim nepreglednu kolicinu peska bez trunke hlada, ali svakako preporucujem da obidjes grad. Mnogo je lep i ima svasta da se vidi.
March 12, 20197 yr Bio u Valensiji, iskreno, ne bih preporucio letovanje tamo, bio na gradskoj plazi i na nekoj van grade do koje smo isli GSPom (nasli na netu koju najvise preporucuju, ne secam se imena). Bzvz su, ko neki Becici ili Canj, dugacka peskovita plaza prepuna ljudi, nikakve posebne prirodne lepote. Bio sam i na juznoj obali Spanije, i tu mi je bilo bzvz, ako bas pikiras kopnenu Spaniju za more ja bih ti preporucio onaj mali deo na jugu kod Kadiza sto izlazi na okean (guglaj Zahara de los Atunes). Skroz druga prica, prelepo, pomalo pusto i divlje sto je dodatni plus. Inace Valensija je prelep i prezanimljiv grad, svakako preporuka za obilazak od bar nekoliko dana.
March 13, 20197 yr Hvala za info! Ideja je da bude neko mesto da je na obali a da ima i sta da se vidi jer su mi malo dosadili odmori od 10 dana plaza pa je zato Valensija upala u kombinaciju. Generalno pojma nisam imao o gradu ali ovo malo sto sma guglao stvarno deluje kao zanimljiv grad + bih pokusao da uglavim termin tak oda zahvatim i Tomatinu kada sam vec u tom kraju. A sto se Kadiza tice, znam da je taj deo prelep kao i onaj donji deo Portugala oko Faroa, ali ne znam koliko se tu moze kupati jer ipak je okean.
March 13, 20197 yr Taj deo okeana oko Gibraltara je prelep, uzivancija od mora i lepo je za kupanje. Ima talasa ali nisu strasni, jedina zackoljica je da ubodes period kad ne duvaju vetrovi, ako duvaju onda surferi izlaze u more i nema kupanja. Ako ti je ideja za odmor obilazak plus malo kupanjca, pola-pola, onda ti Valensija mozda i bude ok. Ne znam kakve plaze volis, ono je ok da ubijes 3-4 dana, sa po danom izmedju. Druga opcija, verovatno skuplja, bi ti bila Kanarska ostrva, mozda Lisabon, mada tu je opet okean. Verovatno ih ima jos ali nisam skolovao
March 13, 20197 yr 8 hours ago, *edited by mod said: A sto se Kadiza tice, znam da je taj deo prelep Jeste. I nekako - meni barem - uvek bio nekako malo skrajnut: sto se kupanja tice, na celom potezu od Gibraltara do Kadiza je OK, ipak se radi o pomalo zalivu, morao bi da budes bas baksuz pa da te strefi vetar u letnje doba Kadiz je prelep, nije preveliki grad, po meri je za svako sunjanje. Ali, iduci uz obalu od Algezirasa do Kadiza imas malih mesta onoliko sa sve odlicnim plazama i cak i leti bez preterane guzve. I, ne budi mi zamereno, 1 preporuka, ako te put nanese na tu stranu: obavezno, 30-ak kilometara severno od Kadiza, Sanlucar de Barrameda, evropska pa i svetska luka svih luka, odakle su svi Spanci, sa sve Kolumbom kretali, danas zaboravljen, na uscu Gvadalkivira, sta znam, vredi truda i 1 dana...
March 13, 20197 yr 8 hours ago, *edited by mod said: Hvala za info! Ideja je da bude neko mesto da je na obali a da ima i sta da se vidi jer su mi malo dosadili odmori od 10 dana plaza pa je zato Valensija upala u kombinaciju. Generalno pojma nisam imao o gradu ali ovo malo sto sma guglao stvarno deluje kao zanimljiv grad + bih pokusao da uglavim termin tak oda zahvatim i Tomatinu kada sam vec u tom kraju. A sto se Kadiza tice, znam da je taj deo prelep kao i onaj donji deo Portugala oko Faroa, ali ne znam koliko se tu moze kupati jer ipak je okean. Jesi uzeo u obzir Marsej? Ja nisam bio, ali po slikama bih rekao da su plaze oko grada lepse (i to dosta) nego plaze oko Valensije.
March 15, 20197 yr Hvala na svima na savetima, definitivno ostaje Valensija. Presudio je low cost let i relativno jeftin smestaj kod Okeanografika. Posle dve godine Grcke i odmora gde si po ceo dan na plazi, kontam da ce mi fino leci grad u kom mogu i da preskocim plazu i da mi bude zabavno. + da obidjem bar Tomatinu kada sam sam mator van forme za Pamplonu,
July 9, 20223 yr Dal je neko bio u Valensiji? Kakve su prognoze sto se tice zatvaranja negde u to vreme krajem septembra, pocetkom oktobra?
July 10, 20223 yr 22 hours ago, Olimpijac said: Dal je neko bio u Valensiji? Kakve su prognoze sto se tice zatvaranja negde u to vreme krajem septembra, pocetkom oktobra? Ne znam za prognoze, ali ja sam bio leto pred koronu. Zavisi zbog čega ideš i sa kim ideš? Meni je bilo prijatno iznenađenje jer sam izabrao Valensiju jer je to bio jedini način da ženu ubedim da odemo na Tomatinu. Grad je prelep, ima svašta da se vidi, plaže su ok, velike i gradske, možeš svuda prevozom. Klopa dobra, svuda ima tapasa tj pinchosa kako oni kažu. Od lokalnih stvari paella Valenciana je ok, aqua di Valencia je odlična a onaj njihov doručak sa paradajz tostom i djusom slobodno zaobiđi.
July 10, 20223 yr Hvala na informacijama. Sa drustvom bin isao na dve nedelje. A uskoro bi trebalo uzeti karte pa zato pitam za sve korisne info
July 10, 20223 yr Onda će vam biti super. Nije baš lokacija ako tražiš samo ležanje na plaži, ali kao grad sa društvom je skoro idealno. Dosta imaju studentskih barova oko obale gde im je i ceo taj univerzitetski deo. Bioparc i akvarijum vredi videti. I obavezno posetite Clann bar tapas tu su bili daleko najbolji tapasi. Negrito bar ili koji god na tom trgu gde je Negrito za večernju bleju. Cafe de Las horas je zabavan posebno unutrašnji deo a i Aqua di Valencia im je dobra. Ako treba još nešto samo reci.
October 31, 20223 yr On 10.7.2022. at 10:53, *edited by mod said: Ako treba još nešto samo reci. Treba meni Idem u Valensiju sledeceg vikenda, ostajem do 11. novembra, tacnije 5 noci i 6 punih dana Neki predlog za neturisticko mesto za klopu, autenticno lokalno mesto. Neki dobar bar na plazi, mada se necemo kupati. Top 5 mesta za ne propustiti (da, googlao sam, zanima me licni utisak) Bilo koji predlog sta videti tj ne propustiti...
October 31, 20223 yr 16 minutes ago, Milosh76 said: Treba meni Idem u Valensiju sledeceg vikenda, ostajem do 11. novembra, tacnije 5 noci i 6 punih dana Neki predlog za neturisticko mesto za klopu, autenticno lokalno mesto. Neki dobar bar na plazi, mada se necemo kupati. Top 5 mesta za ne propustiti (da, googlao sam, zanima me licni utisak) Bilo koji predlog sta videti tj ne propustiti... Bio sam bio sad početkom oktobra. Usralo me da je tada bila parada za dan Valensije a odmah posle i dan državnosti. Ne znam kakvo će biti vreme, ali mi smo se opušteno kupali tada. Barova na plaži nešto i nema. Za hranu idi obavezno u Clann na tapase, bolje nisam našao. Za izlazak gadjaj Rusaffu, počni od Ubika gde je isto kul klopa a i odatle je praktično i buknuo taj kraj. Odatle lutaju pa gde ti se svidi sedi. Ceo taj deo je za izlaske. Ja u Valensiji volim da pijem aqua di Valencia, to će biti na sve strane i nema neke mudrosti gde je bolja a gde lošija. Ako hoćeš craft piva onda olhops pivnice. Probaj i orchatu, možeš na ulici a možeš i u Santa Catalina uz churose i umak od čokolade. To im je jedna od starijih poslastičarnica. Jedan dan obavezno do pijace, ima sve i svašta, može da se napravi odličan obrok na licu mesta + da se svašta degustira. Uveče je fino i živahno na negrito trgu, ako je lepo vreme bukvalno bude prepuno, jeste malo studentski ali je lepo da se prodje. Ove glavne stvari si verovatno i sam našao. I glavna stvar čuvaj se sieste 😃 Edited October 31, 20223 yr by *edited by mod