Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Barselona

Featured Replies

Dobrodosli u suncanu Spaniju :)

Nema guzve, nadomak Barselone 

IMG_20230806_151215.jpg

IMG_20230806_151231.jpg

Edited by Sandradjer

• Replies 310
  • Views 46.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted Images

1 hour ago, Milosh76 said:

PortAventura je prosle godine imala 5M turista, a cela Srbija 3.8M 😃

A u godini korone 2020 svega 700.000 turista 😃

Inace, taksi do zeleznicke stanice PortAventura oko 9e, voz putuje oko 1:40h do Barse oko 8e povratna. 😃

Uzivaj u Barseloni :).

Imam neku mesecnu regionalnu, cena 10evra depozit (ako napravis 4 povratne voznje vracaju pare, resila sam da ih castim). Samo se svrckam (6 zona oko Barselone). Na sever pruga ide pored mora, razgledas sva mesta i gde ti se svidi sidjes. Vazi i za unutrasnjost. 

Bila sam juce u Sitgesu, guzva nevidjena, pakao. Nadam se da nisi isao tamo. Treba ici van sezone, mesto je divno 

Muzej Pikasa u Barseloni mozda nije top atrakcija grada ali je veoma simpatican. Svake prve nedelje u mesecu je besplatan ulaz, samo je potrebno uzeti tu besplatnu kartu unapred onlajn. Onda se ulazi mimo reda koji uglavnom bude ogroman taj dan. 

Muzej je u jednoj divnoj palati velicine da se zaista uziva. Uvek bude jos neka postavka nekog drugog umetnika.

Tu je pikasova kolekcija dok je studirao i postovao sva pravila akademije (uz imitacije velakseza, el greka), slike iz pikasove plave faze i kolekcija vise desetina slika njegovih varijanti Las Meninas :D. Muzej koji nece nikoga umoriti, bas za uzivanje :)

Palau Guelj je manje reklamirano Gaudijevo delo. Ona je u vlasnistvu opstine te su ulaznice za nju jeftinije nego za Batljo i Pedreru (Milja) koje su u vlasnistvu nekih investicionih fondova. Bespatan je ulaz svake prve nedelje u mesecu (kao i za Pikasov muzej).

Ne znaci da je slabije Gaudijeco delo, usudjujem se reci mozda i najbolje. Palata je pravljena za porodicu Guelj koja je zaista tu zivela pa je utisak najkompletniji (sve je Gaudi radio za svog prijatelja od vrhunskih materijala) -od konjusarnice do terase na krovu.

Cuvene Gaudijeve kvake koje krase mnoge barselonske domove i danas :heart:

IMG_20230813_231209.jpg

Evo jos malo lepota Barselone. Kod katedrale, sa strane gde je pijaca antikviteta je jedan mali pasaz i nalazi se keramicki foto mozaik. Simpaticno :)

IMG_20230818_005242.jpg

IMG_20230818_005328.jpg

• 2 weeks later...

Na trgu Espanja nalazi se Muzej koji izmedju ostalog ima puno slika iz srednjevekovnog doba. Iz nekog razloga tada su izgleda bas bili opcinjeni mucenjem.

IMG_20220102_103626.jpg

Ko, nakon sto obidje samostan, se odluci da se popne na vrh Monsterata, imace priliku da uziva u ovom prirodnom spomeniku morzevima :) 

IMG_20220104_142004.jpg

4 hours ago, Shan Jan said:

Na trgu Espanja nalazi se Muzej koji izmedju ostalog ima puno slika iz srednjevekovnog doba. Iz nekog razloga tada su izgleda bas bili opcinjeni mucenjem.

IMG_20220102_103626.jpg

Mislis na muzej umetnosti katalunje?

I on je besplatan, cini mi se subotom posle 3 i cuveni termin prva nedelja u mesecu.

Kome je do Gaudija ima i toga :)

• 2 months later...

Idem u Barsu 5 noci, u januaru, za sopstveni rodjendan. Na dan rodjendana Barsa igra kao domacin..znaci moram i kartu za fudbal da kupim :D

Za mene i zenu preko wizza sa 2 prajoriti opcije i najjeftinija sedista :D  nesto ispod 30.000 dinara :D  Vise me kosta prajoriti nego cena karte.

Sad neki dobar smestaj na liniji busa koji ide sa aerodroma... i jedno 150e ponoci :cry:  pa da uzivanje moze da pocne :D 

P.S. bio sam vec 3 puta  po pola dana..sad je vreme za potpuno uzivanje u gradu.

Edited by Milosh76

Izvini zaboravila sam, ides prvi put u barselonu? Ulazak na stadion nije jeftin, bolja ti je varijanta to sa utakmicom. Kad vec placas makar i da vidis nesto :). Kad nadjes smestaj posalji lokaciju, mozda mogu da pomognem nekim savetom.

Procitala sam sad da si bio, onda sve znas :)

Edited by Sandradjer

Meni mnogo bolji ulaz u stadion nego utakmica, proći teren, muzej (koji je spektakularan sa onim velikim video bimovima između ostalog), a i koliko beše ulaz, 20ak eura kada sam bio?... Siguran sam da su karte mnogo skuplje...

Edited by Mil@n

5 minutes ago, Mil@n said:

Meni mnogo bolji ulaz u stadion nego utakmica, proći teren, muzej (koji je spektakularan sa onim velikim video bimovima između ostalog), a i koliko beše ulaz, 20ak eura kada sam bio?... 

Ne znam cene. Ide to po nekim paketima. Ako hoces da sutnes na go onda je skuplje :D. Pricam napamet ali mislim da je davno bilo to za 20evra.

I da, stadion je mnogo lep 

Edited by Sandradjer

1 minute ago, Sandradjer said:

Ne znam cene.

Ja znam da ne bi dao više od 25, 30e sigurno, znači tu negde 20ish :D

Na Santjago Bernabeu ulaz je bio 23e toga se sećam.

1 minute ago, Mil@n said:

Ja znam da ne bi dao više od 25, 30e sigurno, znači tu negde 20ish :D

Na Santjago Bernabeu ulaz je bio 23e toga se sećam.

U Barseloni deru sa ulaznicama zestoko, ali zato sve ostalo klopa/pice jeftino 

Camp Nou je zatvoren zbog renoviranja, igraju na drugom stadionu na Monzuiku :D

Bio sam u muzeju i obisao stadion kad sam prvi put bio u Barsi.

Slikao se u Zvezdinom dresu :D 

Edited by Milosh76