Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Barselona

Featured Replies

40 minutes ago, ultra plasticni said:

9 evra naramak drva?

Da.

Da je makar naramak :D.

Doduse dobijes ovu fensi gajbicu 

Edited by Sandradjer

• Replies 310
  • Views 46.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted Images

U Barseloni je nevidjena guzva, ja ovo u zivotu nisam videla, a cene smestaja otisle u nebo. Ko ne voli guzvu da izbegava, ko voli raj :).

Malo shoping prica, svuda su redovi ispred prodavnica i imaju one brojace gde pustaju ljude da ulaze kad beko izadje :D.

Svakako svratite u najlepsi massimo dutti, tik pored Case La Pedrera. To je jedna prelepa zgrada koja na drugom spratu ima dvoriste za dobar predah. Iz dvorista se vidi Pedrera sa unutrasnje strane 

IMG_20240816_224416.jpg

Terasa je deo prodavnice koja izgleda ovako 

IMG_20240816_223510.jpg

Pazarila sam nista, rebajas (snizenje) nikakvo. Htedoh makar neku sitnicu da uzmem kad ono 50evrica :blush:

IMG_20240816_225827.jpg

• 11 months later...

Španija je prelepa, mi već tri godine porodično letujemo na Kosta Bravi, sat vremena od Barse busom. Barsu smo obišli uzduž i popreko, grad kao lutka...narod opušten, sve trankilo, prodavačica u marketu pored hotela nas već poznaje, izgrli kad god dođemo. Jes da nas posle odere za vodu, ali ne zameram joj ništa.

Sledeća destinacija Valensija ili Madrid, a ako Bog da, voleo bih da kupim stan u Valensiji, mnogo je jeftinije nego ovde...bilo bi lepo penziju krckati tamo.

@Sandradjer ako te put nekada nanese u Ljoret, ima tamo jedna super radnja sa nakitom...žena koja radi tamo me zna i još malo pa će da prostire crveni tepih kada uđem, ni sam ne znam koliko sam joj para ostavio za prstenje.

image.png

Edited by Rudolf Pingvinoglu

1 hour ago, Rudolf Pingvinoglu said:

Španija je prelepa, mi već tri godine porodično letujemo na Kosta Bravi, sat vremena od Barse busom. Barsu smo obišli uzduž i popreko, grad kao lutka...narod opušten, sve trankilo, prodavačica u marketu pored hotela nas već poznaje, izgrli kad god dođemo. Jes da nas posle odere za vodu, ali ne zameram joj ništa.

Sledeća destinacija Valensija ili Madrid, a ako Bog da, voleo bih da kupim stan u Valensiji, mnogo je jeftinije nego ovde...bilo bi lepo penziju krckati tamo.

@Sandradjer ako te put nekada nanese u Ljoret, ima tamo jedna super radnja sa nakitom...žena koja radi tamo me zna i još malo pa će da prostire crveni tepih kada uđem, ni sam ne znam koliko sam joj para ostavio za prstenje.

image.png

Nikad nisam bila u Ljoretu, taj potez obale me mimoilazio. Znam svako mesto do Blanesa uz obalu. Gironu i okolinu u kopnu (tu ima fantasticnih mesta i nekretnina na 20-30km od obale). I posle od obale znam sam sever prema Francuskoj, Cadakesh itd. To je iz perioda dok sam se lozila na Salvador Dalija D.

Ima i u Barsi dobrog originalnog nakita samo su se izbezobrazili sa cenama. Mada ja El Born obozavam iako je totalno drugaciji nego pre deceniju i vise.

Da, Barselona je lepa. Madrid jos vise, samo nema more. Valensiju ne poznajem.

4 minutes ago, Sandradjer said:

Nikad nisam bila u Ljoretu, taj potez obale me mimoilazio. Znam svako mesto do Blanesa uz obalu. Gironu i okolinu u kopnu (tu ima fantasticnih mesta i nekretnina na 20-30km od obale). I posle od obale znam sam sever prema Francuskoj, Cadakesh itd. To je iz perioda dok sam se lozila na Salvador Dalija D.

Ima i u Barsi dobrog originalnog nakita samo su se izbezobrazili sa cenama. Mada ja El Born obozavam iako je totalno drugaciji nego pre deceniju i vise.

Da, Barselona je lepa. Madrid jos vise, samo nema more. Valensiju ne poznajem.

Ljoret je vrlo blizu Girone, ove godine je trebalo da odemo tamo u Dalijev muzej ali nismo stigli, jbg. Sam Ljoret je prepun mladih turista, stalno je gužva...žena i klinac vole gužvu, ja ne, ali trpim. E sad, ima jedan deo Ljoreta preko brda koji je mirniji, nema puno noćnog života osim klinaca koji se vrate u hotel da nastave cirku, ali to se lako reši, uvek se smire kao bubice kada im zakucaš na vrata.

Ima u Ljoretu jedna fenomalna bašta u kojoj je snimana Igra Prestola, mislim da se zove bašta Sv. Klotilde ili tako nekako. Ima i jedna jako lepa mala crkvica u centru, pa zamak, izleti brodom na razne destinacije...more je lepo za kupanje u Julu i Avgustu. Mislim da vredi otići makar na proputovanju, nama je baš gotivno mesto ako izuzmeš gužvu (u mom slučaju), ali gužva je i u Barsi...mada, ove godine mi se čini da je bila malo manja.

Edited by Rudolf Pingvinoglu

10 minutes ago, Rudolf Pingvinoglu said:

Ljoret je vrlo blizu Girone, ove godine je trebalo da odemo tamo u Dalijev muzej ali nismo stigli, jbg. Sam Ljoret je prepun mladih turista, stalno je gužva...žena i klinac vole gužvu, ja ne, ali trpim. E sad, ima jedan deo Ljoreta preko brda koji je mirniji, nema puno noćnog života osim klinaca koji se vrate u hotel da nastave cirku, ali to se lako reši, uvek se smire kao bubice kada im zakucaš na vrata.

Ima u Ljoretu jedna fenomalna bašta u kojoj je snimana Igra Prestola, mislim da se zove bašta Sv. Klotilde ili tako nekako. Ima i jedna jako lepa mala crkvica u centru, pa zamak, izleti brodom na razne destinacije...more je lepo za kupanje u Julu i Avgustu. Mislim da vredi otići makar u proputovanju, nama je baš gotivno mesto ako izuzmeš gužvu (u mom slučaju), ali gužva je i u Barsi...mada, ove godine mi se čini da je bila malo manja.

Dalijev muzej je u Figeresu. Simpaticno. Preporuka za selo Pubol (tu je zivela Gala sa mladim ljubavnikom) i tu je sjajna Dalijeva kolekcija u toj kuci.

Najznaimljivija mi je promena klime/vegetacije, svega, kad se krene od Blanesa prema severu. Tacno nije slucajno sto taj deo obale ima poseban naziv tj. costa brava. Hvala za info o Ljoretu. Mimoilazila sam ga jer ne moze vozom

45 minutes ago, Sandradjer said:

Dalijev muzej je u Figeresu.

Da, u Figueresu, sorry...pomešao sam ih. Figueres spada u Girona province, verovatno zato.

27 minutes ago, Sandradjer said:

Cene hrane u Barseloni su slicne kao BG samo sto je tri klase sve bolje.

Čak su i Berlinu, koji je prestigao Minhen po skupoći, cene hrane slične, ili manje nego u BG. A ako pratiš one akcije, uzimaš robu 10ak dana pre isteka roka itd., možeš baš dobro da prođeš. Ima naravno i baš skupih stvari, ali ima i kod nas.

21 minutes ago, Rudolf Pingvinoglu said:

Čak su i Berlinu, koji je prestigao Minhen po skupoći, cene hrane slične, ili manje nego u BG. A ako pratiš one akcije, uzimaš robu 10ak dana pre isteka roka itd., možeš baš dobro da prođeš. Ima naravno i baš skupih stvari, ali ima i kod nas.

Pa tesko je uporediti cene. Kvalitet spanskih prsuta, sireva, vina, voca i povrca daleko iznad nase ponude. U prevodu, u Spanijo se dobro jede, od supermarketa, preko pijaca, bakalnica, do restorana. Cene dobar zalogaj i vole da jedu i piju van kuce masovno te su cene pristojne

2 minutes ago, Sandradjer said:

Pa tesko je uporediti cene. Kvalitet spanskih prsuta, sireva, vina, voca i povrca daleko iznad nase ponude. U prevodu, u Spanijo se dobro jede, od supermarketa, preko pijaca, bakalnica, do restorana. Cene dobar zalogaj i vole da jedu i piju van kuce masovno te su cene pristojne

Čak i sitne stvari su bolje. Ja sam se ove godine slatko napio Fante, ukus skoro kao ceđena narandža...daleko od ove tečnosti za sudove koje nam uvaljuju kao Fantu ovde. Ali to je druga tema, kvalitet iste robe u EU i kod nas.

1 minute ago, Rudolf Pingvinoglu said:

Čak i sitne stvari su bolje. Ja sam se ove godine slatko napio Fante, ukus skoro kao ceđena narandža...daleko od ove tečnosti za sudove koje nam uvaljuju kao Fantu ovde. Ali to je druga tema, kvalitet iste robe u EU i kod nas.

Moram da priznam da obavezno pojedem u Meku dupli ciz. Ne da nije isti nego je bogovski D. Ima onaj menu 4 u. Smazem ih vise od jednog. I to u meku preko puta Case Batljo ako znas koji je

Edited by Sandradjer

ja sam bio u barsi 2015. isao da gledam f1, ortak isao da gleda fudbal.

u nekom baru u barsi su nas odrali po 5 eur za pivo. fontana je bila apsolutni hit, mislim da su svi turisti bili tamo :)

5 minutes ago, Mr.Mxyzptlk said:

ja sam bio u barsi 2015. isao da gledam f1, ortak isao da gleda fudbal.

u nekom baru u barsi su nas odrali po 5 eur za pivo. fontana je bila apsolutni hit, mislim da su svi turisti bili tamo :)

Sad je tamo pustos, ne radi fontana, stednje vode ako mislis na muzicku fontanu na spanskom trgu. Sta smo uzivali smo uzivali