August 14, 2025Aug 14 On 9. 8. 2025. at 13:43, Sandradjer said:Nisam nikad bila u Valensiji. Madrid obozavam, licno vise od Barselone. Mada je tesko uporediti ta dva gradaNi ja ne volim da ih poredim. Barsa je kosmopolitskija, evropskija, ima more i meni po arhitekturi ipak lepsa. Madrid je kulturno jaci, bolji muzeji i deluje nesto ludji grad. 1 hour ago, Lo Zingaro said:Ne znam, ja sam po nekim net pteporukama isao i na ekstremnu periferiju i uvek je bilo razocarenje. Srecom ne postoji samo paelja ali eto volem je kad je dobra.Probaj u Graciji mozda. Solidna paelja je bila u restoranu Envalira na Plaça del Sol (google kaze privremeno zatvoreno, mozda zbog odmora?), a mislim da to imaju i u ponudi u El Far del Nord, isto Gracia, Plaça del Nord (tamo sam prosle godine dobro jeo, ali neke druge stvari). Doduse, imam utisak da su paelje u Kataloniji, van turistickih lokala, cesto nesto izmedju klasicne spanske paelje i rizota (i onda je cesto i u meniju prikazano kao "arroz").
January 10Jan 10 Kazu Spanci, a nisu Japanci , da ce zavrsiti Sagradu ove godine (sto godina od Gaudijeve smrti). Ako neko planira da ide, a nije bio, mogu da kazem uci unutra je posebno lepo. Kao na drugoj planeti da je covek. Virtrazi i svetlost
January 27Jan 27 On 10. 1. 2026. at 8:28, Sandradjer said:Kazu Spanci, a nisu Japanci , da ce zavrsiti Sagradu ove godine (sto godina od Gaudijeve smrti).Ako neko planira da ide, a nije bio, mogu da kazem uci unutra je posebno lepo. Kao na drugoj planeti da je covek. Virtrazi i svetlost valjda treba dosta pre da se bukira
January 27Jan 27 5 minutes ago, Mr.Mxyzptlk said:valjda treba dosta pre da se bukiraPozeljno je. Zbog tih smaranja, jos dobijes i termin (pa plan da ga ne propustis), godinama nisam isla u npr. park guell
January 27Jan 27 jbt, nikako da mi refundiraju metro kartu... niko nije odgovoran... spanci me uvek opeljese za 50 eur, kako god da okrenes
January 27Jan 27 42 minutes ago, Mr.Mxyzptlk said:jbt, nikako da mi refundiraju metro kartu... niko nije odgovoran... spanci me uvek opeljese za 50 eur, kako god da okrenesNe znam ni za kakvu refundaciju metro karata. Pre dve godine su mi refundirali uredno voz, o to nije bilo malo, posto sam iskorististila priliku 6 zona, vazilo je samo za Rodalies, katalonski deo Renfe-a
January 27Jan 27 kupio sam greskom duplu petodnevnu. gde su mi na salteru rekli da su pokrenuli refund i da on stize najkasnije za 14 dana... nije stigao nikad
January 27Jan 27 3 minutes ago, Mr.Mxyzptlk said:kupio sam greskom duplu petodnevnu. gde su mi na salteru rekli da su pokrenuli refund i da on stize najkasnije za 14 dana... nije stigao nikadTo nije bas beznacajna suma. Koristim T - casual, one sa 10 voznjiObicno turisti kad napustaju Barselonu ostane im neka voznja. Ima onih koji skupljaju na aerodromu te karte. S njima je uvek moguce napraviti dobar deal na dolasku tamo kod voza nakon tunela
January 28Jan 28 ja sam ovih dana u barsi i uzela sam mesečnu (t usual, oko 22 e), isplatila mi se bukv za 2 dana. za boravke do 5 dana najbolje uzeti hola barcelona karte (oko 18 e), za neograničen br. vožnji 5 dana. oba tipa karata važi i za metro od/do aerodroma. za mesečnu se samo ukuca br. pasoša pri kupovini. kupuje se na svakoj mašini.u drugim vestima, procvetale su mimoze a i ja, pa sam sinoć u povratku iz grada malo plesuckala s likom u podzemnoj koji je svirao the girl from ipanema na saksofonu ❤️