July 2, 20187 yr Sajam antikviteta u Arecu, slavi 50 godina postojanja. Ceo centar grada opsedaju nizovi štandova sa starim stvarima. Vrlo živopisno, najveća koncentracija zgodnih muškaraca, pažljivo i s merom doterani. Čini mi se da ovaj nije imao cipele na bosu nogu. Evo jednog šaljivog štanda, gde trgovac nudi gluposti po nenormalnim cenama (uz to plastičnu lutku trudne žene za izlog prodaje kao devicu). Pjetra paezina- mali pejzaži u kamenu, delo prirode. Italijani vole da poziraju, diskretno ih pokretom pitate za saglasnost, a oni oduševljeno "ko, je l' ja" ili se samo nameste u pozu. Ovaj je otvorio berbernicu nasred trga i ima posla. Pri tom je odvrnuo neku kanconu na tranzistoru. Edited July 2, 20187 yr by halloween
July 3, 20187 yr (Izgleda da ti je Italija opila fotoaparat, nešto su ti mutne fotke? ;D Ili se sa mojim vidom nešto dešava?)
July 3, 20187 yr 1 hour ago, I*m with the pilots said: (Izgleda da ti je Italija opila fotoaparat, nešto su ti mutne fotke? ;D Ili se sa mojim vidom nešto dešava?) Ne ometa praćenje, zaista dobrih reportaža. Vid ti je u redu. Na ove dve može da se tumači i kao koncept: 12 hours ago, halloween said: Kao da su van fokusa, poput Harija
July 3, 20187 yr 12 hours ago, halloween said: Ove dve fascinantne su zbog senke koja skriva identitet osoba.
July 3, 20187 yr Kvalitetan fotoaparat nemam, a i da imam ne bih nosila skupe stvari na put. Slikam telefonom, onako napamet, bez podešavanja i hvatam momenat. Ponekad mi je žao zbog toga, ali nema veze- bitno je da dobijete orijentacione informacije i inspiraciju. Edited July 3, 20187 yr by halloween
July 4, 20187 yr : ) Panorama iz Orvijeta. Do podnožja može da se stigne i vozom, a odatle ide žičara (funicolare). Fasada Katedrale u Orvijetu je prepuna detalja, fresaka, reljefa u mozaiku. Izgleda da stanovnici Orvijeta nisu bili baš preterano pobožni (etrurski uticaj), pa su morali da im crtaju spolja ne bi li ih zainteresovali. Sam ulazak u katedralu je besplatan ali postoji ograđeni deo u koji se plaća ulaz 4 evra i u kom je moguće doći do svih delova katedrale. Na teritoriji Umbrije ima dosta lokaliteta koji su proglešeni za etrurske, ali te tvrdnje treba uzeti u obzir cum grano salis. Edited July 4, 20187 yr by halloween
July 4, 20187 yr Pa ti mi se priblizavas? [emoji16] gde si sutra?Inviato dal mio Redmi 4 utilizzando Tapatalk
July 4, 20187 yr Već sam se vratila. Ovog puta Umbrija, Toskana i Veneto. Montepulčano, postojbina vino nobile. jedna od mnogih enoteka. Vinogradi nobile. Dečaci Montepulčana odmaraju u hladovini crkvenih vrata, nakon igre na platou ispred. Radionica za izradu predmeta od bakra. Edited July 4, 20187 yr by halloween
July 4, 20187 yr Umbrijska omiljena životinja je svinja, i domaća i divlja, slobodna u prirodi ali i na stolu. To važi i za deo Toskane. Veprić kao plišana igračka ili kao privezak je uobičajeni ricordo, ali nema uličnih prodavaca suvenira koji iskaču kao čupavac iz kutije i vuku za rukav, svi suveniri se kupuju u radnjama kod domicilnog stanovništva. Edited July 4, 20187 yr by halloween
July 5, 20187 yr 19 hours ago, halloween said: jedna od mnogih enoteka. boldrik? super reportaža, halloween. uživam.