November 28, 20178 yr Super, tako nesto sam trazio. Hvala, bice poseceno.Daj/te jos predloga, bicu tamo 7 dana u turizmu :)
November 28, 20178 yr Navona Notte 150m od Navone u zabacenom cosku. Kafanska atmosfera i povoljne cijene. Pice, paste, morski plodovi, pasulj, corbe...
November 28, 20178 yr U Via dei Serpenti imas gomilu sasvim pristupacnih restorancica, poslasticarnica i tako to. Restaurant Cul De Sac, Piazza di Pasquino 73, blizu Piazza Navone je recimo izuzetno dobar, a nije bio mnogo skup... U Testacciu se fino jede u "la fata ignorante" ili u "pecorino". Pazi na standardnu foru - u barovima popij kafu i kapućino stojeći, da ti ne bi naplatili 5€ za sedenje. A kad smo vec kod kafe, uU blizini Pantheona obavezno popiti najbolji espresso u Rimu - Tazza D'Oro, Via degli Orfani 84. Die beste pica u Rimu - Pizzarium, Via della Meloria 43, Prati, ali uopšte ne oklevaj da pojedeš pizzu na mestima gde se prodaje "a taglio", samo da nije baš neka očigledno turistička pljačka, znači ne preko puta ulaza u Vatikan i sl. U Rimu preporucujem pizza alla salsiccia. Ostale stvari za jesti u Rimu: bucatini all'amatriciana, abbacchio alla romana, coda alla vaccinara, porchetta, spaghetti alla carbonara. Za desert - maritozzo alla panna.
November 28, 20178 yr 10 minutes ago, aram said: U Via dei Serpenti imas gomilu sasvim pristupacnih restorancica, poslasticarnica i tako to. Restaurant Cul De Sac, Piazza di Pasquino 73, blizu Piazza Navone je recimo izuzetno dobar, a nije bio mnogo skup... U Testacciu se fino jede u "la fata ignorante" ili u "pecorino". Pazi na standardnu foru - u barovima popij kafu i kapućino stojeći, da ti ne bi naplatili 5€ za sedenje. A kad smo vec kod kafe, uU blizini Pantheona obavezno popiti najbolji espresso u Rimu - Tazza D'Oro, Via degli Orfani 84. Die beste pica u Rimu - Pizzarium, Via della Meloria 43, Prati, ali uopšte ne oklevaj da pojedeš pizzu na mestima gde se prodaje "a taglio", samo da nije baš neka očigledno turistička pljačka, znači ne preko puta ulaza u Vatikan i sl. U Rimu preporucujem pizza alla salsiccia. Ostale stvari za jesti u Rimu: bucatini all'amatriciana, abbacchio alla romana, coda alla vaccinara, porchetta, spaghetti alla carbonara. Za desert - maritozzo alla panna. Hvala puno, ovo je bas iscrpno. Baci, molim te, neku dobru sladoledarnicu, posto mi klinja, pored pica, najvise voli da jede sladoled i vec je u niskom startu za isti.
November 28, 20178 yr Imas toliko preporuka, pogotovo za sladoled, na temi vec, pogledaj malo prethodne stranice. Sa Gromom mislim da generalno ne mozes da omanes u Italiji a ja sam probala neke od onih koje je Helloween preporucila samo se ne secam svih imena, Giolitti je bio super, ali se pripremi na guzvanjac, i da te ne cudi, na jednom mestu platis a na drugom uzmes sladoled Edited November 28, 20178 yr by I*m with the pilots
November 28, 20178 yr Ok, u pravu si, lenj sam :D Znam za Groma, jeo sam u Torinu, ali nisam znao da ga ima po celoj Italiji. Kod Italijana me generalno ne moze nista iznenaditi radio sam sa njima 3.5 godine :) Hvala!!! Edited November 28, 20178 yr by precog
November 28, 20178 yr Taj sistem mi se zapravo cini sasvim efikasnim, tj. bolje nego da jednu musteriju radi isti covek koji i uzima sladoled i naplacuje (kao sto je npr. u Crnoj ovci u BGu a gde je uvek nevidjeni guzvanjac, veci nego sto bi morao biti)... Videla sam to i u Milanu po poslasticarnicama.
June 28, 20187 yr Da našaram temu bojama iz Umbrije. Kako volim kad se mrtva umorna uveče vratim u hotel pa uključim RAI.
June 30, 20187 yr Kad sam bio u Toskani ove godine, ubedjivao me lik iz hotela da odemo u Asizi ... Mi otisli u Todi Jeste da nije Toskana nego Umbrija, ali sve je to blizu bilo Moracu u Toskanu i treci put, tesko ce mi pasti Pogled ka Todiju me asocira na Volteru... vrlo simpatican gradic
June 30, 20187 yr Asizi je remek delo arhitekture, naročito plato ispred Bazilike. A i čitav grad je kao skulptura, ima neizbežnih turističkih momenata, ali su minorni. Franjevci se čine uvek spremni na šalu, vrlo vedra atmosfera.
June 30, 20187 yr Bez teksta sam, nepretenciozna i vrlo tutta vera Italia. Naravno da ti zavidim, prvo živeti u Italiji, a onda što sva ova mesta možeš polagano da obilaziš. Montalčino Ima ogromnu fortifikaciju, koja ne odgovara veličini i značaju mesta, jedino da zaplaši potencijalne osvajače da im ne padne na pamet da krenu na Sijenu. Pijenca, vredi posetiti la citta' ideale, ali je na svakom koraku prava pljačka. Osim toga, posetila sam Muzej dijeceze, u kome je izložena relikvija - ortodoksni krst sa nekim nemuštim obrazloženjem da je nastao u Sijeni čiča miča i gotova priča. Međutim, naši naučnici tvrde da se među eksponatima nalazi stavroteka sv. Save. Da li je to tačno i da li je to ovo što je na fotografijama, ne znam. Sve i da je tako, izgleda da je neki Srbin uzeo da pričuva da se ne izgubi, pa potom prodao. Edited June 30, 20187 yr by halloween