May 17May 17 Evo setih se jednog u međuvremenu:Celu karijeru sam igrao igrao na jednom kontinentu, u dve države, iako sam pretežno karijeru proveo u matičnoj državi; imam 2 titule prvaka države i jednu klupsku kontinentalnu titulu. Za reprezentaciju sam igrao više od 100 puta, bio sam na 3 svetska prvenstva iako sam igrao samo na 2. Igrao sam na 2 pozicije koje nisu međusobno povezane Edited May 17May 17 by vorda
May 17May 17 Po mom skromnom misljenju, Italija kroz vijekove tradicionalno ima najbolje svetske golmane, mozda jedino Njemacka u ukupnosti dobrih golmana moze da im pariraTask kaze sledece:Pocev i zakljucno sa SP 1990 - 19 golmana Italije je putovalo na SP i EPDevetorica su branili, desetorica su blejaliNabrojte ih sve, prvo devetoricu koji su videli terena, posle i ove ostale
May 17May 17 Zenga, pagliuca, tacconi, peruzzi, rossi, bucci, marchegiani, toldo, buffon,Jbt starih se secam, novih ne
May 17May 17 Branili: Zenga, Paljuka, Peruci, Markedjani, Toldo, Bufon i jos trojicaBlejali: Takoni, Buci i jos osmoricaFun fact: Toldo bi ostao mozda i dozivotni blejac da se Bufon nije povredio par dana pred EURO 2000, a na isti nacin je Paljuka odradio 1998, tad se Peruci sjebo Edited May 17May 17 by Ratamahatta
May 17May 17 Trazimo jos dvojicu sto su branili i jos 7 rezervi - pogresio sam. Ima 9 blejaca takodje, brojao sam Tolda slucajno 2xPrvi sto je branio - Bufon se povredio na jednom SP, pa je ovaj pokrioDrugi sto je branio brani i sad - svi znamo ko jeOd blejacaJedan se proslavio u Romi, drugi je istisnuo Rosija, treci je dao 1 legendaran gol, cetvrti je branio i u inozemstvu a karijeru poceo kao rezervni/treci u Juveu, peti je iz Djenove, sesti iz Napolija i sedmi se bori za opstanak u Premijer Ligi
May 17May 17 Mislim da je Marketi nešto branio na ep 2016. Naravno i Donaruma.Sa klupe recimo Antonioli, Abiati, Amelia, Morgan de Sanktis
May 17May 17 Pogodili ste sve sem dvojiceOvog iz Djenove sto je sad rezerva u Juveu, i onog iz Napolija koji vise nije neprikosnoven u Napoliju - obojica blejaci, nikad nisu branili na turnirimaMarketija se nikad ne bih setio da nisam pripremao task Edited May 17May 17 by Ratamahatta
May 17May 17 Da dodam medj hintove - 1 sasvim dobri golmani poput Kudicinija ili Flavija Rome nikad nisu putovali. 1 Sebastiano Rosi poput Kudicinija nema odigran jedan jedini sekund za repstaciju
May 17May 17 Od ovih 21 nabrojanih, jedno 15 bi bili najbolji engleski/francuski golmani svih vremena Edited May 17May 17 by Ratamahatta