Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Otimanje Grenlanda

Featured Replies

nije mi samo jasno sta su dogovorili. ili sam nesto propustio?

Donald Tramp zapravo ne želi da odgovori o čemu se radi u sporazumu o Grenlandu. Na izlasku iz sala za sastanke u Davosu kaže da će to verovatno biti objašnjeno. Kasnije, razumete. Ali on iznova i iznova govori da je to fantastičan sporazum za sve. - Daje nam sve što želimo. Uključujući nacionalnu i međunarodnu bezbednost. - To je trenutno pomalo napredan proces. Ali je uznapredovao. Daje nam sve što želimo. Kada ga direktno pitaju da li to takođe znači da će Sjedinjene Države dobiti vlasništvo nad Grenlandom, on okleva. Umesto toga, kaže da će se sporazum proširiti daleko u budućnost. Zauvek, zapravo.

• Replies 1.1k
  • Views 66.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Mogu Danci da im podmetnu sitne lego kocke svuda po Grenlandu..pa da se Ameri nabadaju kad hodaju bosi..i tako ih odvrate. Mom klincu uspeva savrseno protiv mene.

• Tribun_Populi
    Tribun_Populi

E, da se razumemo, SAD preti invazijom na deo teritorije suverene zemlje, jer joj se može i treba trenutnom državnom vrhu da bi MAGAo. Nemojte da vam briga za prava 60.000 eskima, ili koja god smrdlj

• ovo je jedna od najgorih stvari koje su se mogle dogoditi danskoj. danci su vezani pupcanom vrpcom za ameriku i ne samo u poslovnom smislu, vec i kulturnom. imaju dugu istoriju kolonizacije amerike i

Posted Images

Znači orangutan će predstaviti već postojeći dogovor iz 1951. kao “great deal, the best deal in the world ever”?

The Promised Land

5 minutes ago, Milošica said:

The Promised Land

Hitčina

https://youtu.be/BJyD_TPeJAI?si=4bMntofdXBie3IZt

• Popular Post
1 hour ago, precog said:

IMG_1605.jpeg

ako dobro racunam deveti rat koji je sprecio

10 minutes ago, Ayatollah said:

Može Cica da im da licencu da koriste DINU... fantom

K'o za inat, baš Danci imaju svoju (Dankort)

33 minutes ago, 189- said:

ako dobro racunam deveti rat koji je sprecio

Mislim da ne računaš dobro jer je 8+ ratova sprečio

Dobro, pisali smo jos pre nekoliko dana da ce se ovako nekako zavrsiti ta prica.

toot.community
No image preview

Nick in Moldova (@[email protected])

Attached: 1 image If Moldova controlled Greenland...
10 hours ago, Krampa said:

nije mi samo jasno sta su dogovorili. ili sam nesto propustio?

Donald Tramp zapravo ne želi da odgovori o čemu se radi u sporazumu o Grenlandu. Na izlasku iz sala za sastanke u Davosu kaže da će to verovatno biti objašnjeno. Kasnije, razumete. Ali on iznova i iznova govori da je to fantastičan sporazum za sve. - Daje nam sve što želimo. Uključujući nacionalnu i međunarodnu bezbednost. - To je trenutno pomalo napredan proces. Ali je uznapredovao. Daje nam sve što želimo. Kada ga direktno pitaju da li to takođe znači da će Sjedinjene Države dobiti vlasništvo nad Grenlandom, on okleva. Umesto toga, kaže da će se sporazum proširiti daleko u budućnost. Zauvek, zapravo.

10 hours ago, dragance said:

Znači orangutan će predstaviti već postojeći dogovor iz 1951. kao “great deal, the best deal in the world ever”?

Upravo htjedoh ovo da napišem, rasporediće vojsku na Grenlandu, slikati se i to predstaviti kao pobjedu. A u suštini to je odmah mogao uraditi bez problema, kakav gospodin :D Mene samo zanima who buys this shit?

„Bezbednost na Arktiku je pitanje celog NATO saveza. Stoga je dobro i prirodno da se o tome razgovara i između generalnog sekretara NATO-a i predsednika SAD. Kraljevina Danska dugo je radila na tome da NATO poveća svoje angažovanje na Arktiku. Danska vlada je tokom celog procesa koordinirala naše napore sa grenlandskom vladom Nalakersuisut. Bili smo u bliskom dijalogu sa NATO-om i razgovarala sam sa generalnim sekretarom NATO-a Markom Ruteom kontinuirano, uključujući i pre i posle njegovog sastanka sa predsednikom Trampom u Davosu. NATO je potpuno svestan stava Kraljevine Danske. Možemo pregovarati o svemu političkom; bezbednosti, investicijama, ekonomiji. Ali ne možemo pregovarati o našem suverenitetu. Obaveštena sam da ni to nije bio slučaj. I naravno, samo Danska i Grenland mogu donositi odluke o pitanjima koja se tiču Danske i Grenlanda. Kraljevina Danska želi da nastavi da se angažuje u konstruktivnom dijalogu sa saveznicima o tome kako možemo ojačati bezbednost na Arktiku, uključujući i Zlatnu kupolu SAD, pod uslovom da se to radi uz poštovanje našeg teritorijalnog integriteta.“

izjava danske premijerke na ovo sa trampovim ugovorima i dogovorima.

"Možemo pregovarati o svemu političkom; bezbednosti, investicijama, ekonomiji. Ali ne možemo pregovarati o našem suverenitetu."- interesantna recenica. ako ti drze bezbednost, investicije, ekonomiju sta je onda suverrnitet u toj situaciji?

Edited by Krampa

5 minutes ago, Krampa said:

„Bezbednost na Arktiku je pitanje celog NATO saveza. Stoga je dobro i prirodno da se o tome razgovara i između generalnog sekretara NATO-a i predsednika SAD. Kraljevina Danska dugo je radila na tome da NATO poveća svoje angažovanje na Arktiku. Danska vlada je tokom celog procesa koordinirala naše napore sa grenlandskom vladom Nalakersuisut. Bili smo u bliskom dijalogu sa NATO-om i razgovarala sam sa generalnim sekretarom NATO-a Markom Ruteom kontinuirano, uključujući i pre i posle njegovog sastanka sa predsednikom Trampom u Davosu. NATO je potpuno svestan stava Kraljevine Danske. Možemo pregovarati o svemu političkom; bezbednosti, investicijama, ekonomiji. Ali ne možemo pregovarati o našem suverenitetu. Obaveštena sam da ni to nije bio slučaj. I naravno, samo Danska i Grenland mogu donositi odluke o pitanjima koja se tiču Danske i Grenlanda. Kraljevina Danska želi da nastavi da se angažuje u konstruktivnom dijalogu sa saveznicima o tome kako možemo ojačati bezbednost na Arktiku, uključujući i Zlatnu kupolu SAD, pod uslovom da se to radi uz poštovanje našeg teritorijalnog integriteta.“

izjava danske premijerke na ovo sa trampovim ugovorima i dogovorima.

"Možemo pregovarati o svemu političkom; bezbednosti, investicijama, ekonomiji. Ali ne možemo pregovarati o našem suverenitetu."- interesantna recenica. ako ti drze bezbednost, investicije, ekonomiju sta je onda suverrnitet u toj situaciji?

Možda se radi o tome da EU/NATO doooobro finansira veliku vojnu infrastukturu koja je potrebna pre svega Državama.

Kupole, ozbiljne luke i sl...

Naravno nagađam, sutra može biti "Ipak ćemo tamo iskrcati 20k trupa, nisu nam pouzdani partneri"

Ako se ima u vidu da ga Makron baš zajebava i nije bio voljan da ga sluša u Davosu...

3 minutes ago, Zaboravan said:

Možda se radi o tome da EU/NATO doooobro finansira veliku vojnu infrastukturu koja je potrebna pre svega Državama.

Kupole, ozbiljne luke i sl...

Naravno nagađam, sutra može biti "Ipak ćemo tamo iskrcati 20k trupa, nisu nam pouzdani partneri"

Ako se ima u vidu da ga Makron baš zajebava i nije bio voljan da ga sluša u Davosu...

sve se drzi u tajnosti za sada. interesanto je da nato ocigledno izigrava posrednika u ovim pregovorima.

Ministar odbrane Troels Lund Poulsen kaže da je sada reč o nastavku razgovora sa Amerikancima. - Ovo je dobro mesto za nas da započnemo razgovore sa Amerikancima, iako će oni naravno biti teški. Ali bar smo danas u boljem položaju nego što smo bili juče, kaže on. Da li se ovde radi i o više američkih baza na Arktiku? - U budućnosti će najverovatnije biti potrebno da Amerikanci imaju drugačije vojno prisustvo, to je nešto o čemu moramo razgovarati sa Amerikancima.

Edited by Krampa

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.