Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Otimanje Grenlanda

Featured Replies

Just now, Lezilebovich said:

Da, sigurno ce sledeci predsednik vratiti Grenland ako ga ovaj ludak uzme na bilo nacin - da li kroz dugorocni zakup ili kako god .. to vise nece ni biti tema, bice zavrsen posao i nova realnost

Šta da uzme? Vidiš da će samo baze biti njihova teritorija, piše u članku, postavio @Jimmy Kowalski. Kad smo kod toga, imali su već gomilu baza i vojnika tamo pa su se povukli, tada im Grenland nije bio toliko bitan, jbg. Otkud znamo da neka sledeća administracija neće opet povući vojsku koju će Tramp nakrcati tamo?

Ja mislim da je sve to predstava za domaće US patriote ali ajde da sačekamo, možda pojedem govno na kraju...ne bi bio prvi put.

• Replies 1.1k
  • Views 66.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Mogu Danci da im podmetnu sitne lego kocke svuda po Grenlandu..pa da se Ameri nabadaju kad hodaju bosi..i tako ih odvrate. Mom klincu uspeva savrseno protiv mene.

• Tribun_Populi
    Tribun_Populi

E, da se razumemo, SAD preti invazijom na deo teritorije suverene zemlje, jer joj se može i treba trenutnom državnom vrhu da bi MAGAo. Nemojte da vam briga za prava 60.000 eskima, ili koja god smrdlj

• ovo je jedna od najgorih stvari koje su se mogle dogoditi danskoj. danci su vezani pupcanom vrpcom za ameriku i ne samo u poslovnom smislu, vec i kulturnom. imaju dugu istoriju kolonizacije amerike i

Posted Images

2 minutes ago, Rudolf Pingvinoglu said:

Šta da uzme? Vidiš da će samo baze biti njihova teritorija, piše u članku, postavio @Jimmy Kowalski. Kad smo kod toga, imali su već gomilu baza i vojnika tamo pa su se povukli, tada im Grenland nije bio toliko bitan, jbg. Otkud znamo da neka sledeća administracija neće opet povući vojsku koju će Tramp nakrcati tamo?

Ja mislim da je sve to predstava za domaće US patriote ali ajde da sačekamo, možda pojedem govno na kraju...ne bi bio prvi put.

Samo da svi ne pojedemo govno, lako ćemo ako ti ili ja pojednmo, to je najmanji problem... )

Na kraju ćemo na pivo, kako god... :)

27 minutes ago, radisa said:

Odakle Ruteu Čmaraljubnom pravo da pregovara oko Grenlanda? Odobrio mu danski paralemnet?

Meni je ovo malo glup, juče nisma sve ispratio, ali meni ovo deluje da je našao budalu da mu potvrdi nešto i sad maše time... A dance i Grenlanđane niko nije pitao ništa...

Munchau je klovn u punom smislu već barem 4 godine

Edited by Roger Sanchez

19 minutes ago, radisa said:

Samo da svi ne pojedemo govno, lako ćemo ako ti ili ja pojednmo, to je najmanji problem... )

Na kraju ćemo na pivo, kako god... :)

Znam ko neće pojesti govno, ili će pojesti vrlo malo obzirom na okolnosti, a to su Evropljani...da imamo pametne ljude na čelu zemlje mogli bismo lepo da iskoristimo ovu situaciju. Pošto nemamo, jbg...zaječarac.

Edited by Rudolf Pingvinoglu

Ja se ne bih oslanjao na reči opasnog ludaka iz US ili polupismenih birokrata EU.

Možda stvarno sve prođe, da se izljube i pomire. Dok ovaj ne krene da tumači dogovor kako je zamisio....

20 minutes ago, Zaboravan said:

Ja se ne bih oslanjao na reči opasnog ludaka iz US ili polupismenih birokrata EU.

Možda stvarno sve prođe, da se izljube i pomire. Dok ovaj ne krene da tumači dogovor kako je zamisio....

On je upravo ovo i zamislio, da pojača vojno prisustvo tamo i šatro dobije teritoriju...sve ostalo bi mu bilo bonus, zato je i krenuo onako trgovački agresivno pa ako prođe, prođe. A pošto su sa druge strani prevejani razbojnici koje ne možeš baš tako da izblefiraš i koji mogu da makar malo uzvrate, dobio je ono što je već imao. Ajde, ušićario je i taj lease za par vojnih baza, Dancima verovatno puca penis za to obzirom na alternativu. Za sada je stanje takvo, dalje ćemo videti, ali mislim da je vojna akcija definitivno out.

Mislim, možemo mi da se sprdamo sa polupismenim Evropljanima, ali oni izbegoše sukob i još će da uzimaju pare...mi bi verovatno poleteli da se bijemo i dobili po tamburi.

Edited by Rudolf Pingvinoglu

Samo sto je on vec mogao da radi sta hoce i pravi baze gde hoce na Grenlandu. Ovim je samo sjebao poverenje "saveznika" i potpuno promenio tok istorije i srusio svaki soft power koji je Amerika imala.

14 minutes ago, Rudolf Pingvinoglu said:

On je upravo ovo i zamislio, da pojača vojno prisustvo tamo i šatro dobije teritoriju...sve ostalo bi mu bilo bonus, zato je i krenuo onako trgovački agresivno pa ako prođe, prođe. A pošto su sa druge strani prevejani razbojnici koje ne možeš baš tako da izblefiraš i koji mogu da makar malo uzvrate, dobio je ono što je već imao. Ajde, ušićario je i taj lease za par vojnih baza, Dancima verovatno puca penis za to obzirom na alternativu. Za sada je stanje takvo, dalje ćemo videti, ali mislim da je vojna akcija definitivno out.

Mislim, možemo mi da se sprdamo sa polupismenim Evropljanima, ali oni izbegoše sukob i još će da uzimaju pare...mi bi verovatno poleteli da se bijemo i dobili po tamburi.

Koje pare?

Možda ja pogrešno tumačim ili predviđam ali EU će da plaća i to da ne pita koliko košta.

Danska da se nada da pored US zastave mora da stoji i njihova (kao što sada nalaže dogovor) i to je to.

Mislim da će biti kao u Stuttgart-u tamo negde 60-tih.

Soft power je za sekaperse, njegov power je najtvrdji i najduži i uopšte ne izgleda kao pečurka, laže ona kurvoštija

8 minutes ago, dragance said:

Samo sto je on vec mogao da radi sta hoce i pravi baze gde hoce na Grenlandu. Ovim je samo sjebao poverenje "saveznika" i potpuno promenio tok istorije i srusio svaki soft power koji je Amerika imala.

Pa to je jasno, o tome pišemo već 60 i kusur strana...jbg, čovek je previše sirov za politiku i prilično nezreo, bilo mu je važno da postavlja tvitove sa Grenlandom u bojama US zastave i preti.

Moja teorija je da ga je neko pritisao kući i objasnio da sjebavanje NATO nije opcija. Naravno, teorija ispred zadruge i možda pogrešna.

4 minutes ago, Rudolf Pingvinoglu said:

Naravno, teorija ispred zadruge i možda pogrešna.

Mani deluje da u poslednje vreme zadruga i svetsjka politika (bar u zapadnom svetu, gde računam i Rusiju) nemaju prevelike razlike...

Ja bih pre rekao da su mu Makron i ekipa rekli da će da sjebu US bondove, i da bi ekonomija otišla u kurac i on bi bio krivac. Ne znam.

6 minutes ago, Zaboravan said:

Koje pare?

Možda ja pogrešno tumačim ili predviđam ali EU će da plaća i to da ne pita koliko košta.

Danska da se nada da pored US zastave mora da stoji i njihova (kao što sada nalaže dogovor) i to je to.

Mislim da će biti kao u Stuttgart-u tamo negde 60-tih.

Ne znamo detalje ugovora i ko će kome da plaća lease, valjda je logično da USA plaća Danskoj? Ako ne, to onda nije lease već nešto drugo...ali ta vojska mora da jede, troši neke pare negde...ili će da im stiže hrana iz Amerike a oni da šalju plate kući? Ajde da sačekamo detalje ugovora pa da vidimo. Ono što je meni bitnije je da ipak postoji granica moći i za Trampa, ne može ni on baš sve...barem tako sada izgleda, možda grešim.

4 minutes ago, dragance said:

Ja bih pre rekao da su mu Makron i ekipa rekli da će da sjebu US bondove, i da bi ekonomija otišla u kurac i on bi bio krivac. Ne znam.

Da, može da bude i to...nešto je verovatno odrađeno iza kulisa, možemo samo da nagađamo šta. Ne verujem da se Tramp probudio prekjuče i rekao jebeš Grenland, naljutiće se Evropljani.

2 minutes ago, Rudolf Pingvinoglu said:

Ne znamo detalje ugovora i ko će kome da plaća lease, valjda je logično da USA plaća Danskoj? Ako ne, to onda nije lease već nešto drugo...ali ta vojska mora da jede, troši neke pare negde...ili će da im stiže hrana iz Amerike a oni da šalju plate kući? Ajde da sačekamo detalje ugovora pa da vidimo. Ono što je meni bitnije je da ipak postoji granica moći i za Trampa, ne može ni on baš sve...barem tako sada izgleda, možda grešim.

Videćemo, meni liči da će ostali plaćati da ih Đuro ne bije nešto kao air policing samo jadnije.

Ali ko zna, možda Melanija bila dobre volje pa se nešto dogovorili juče.

(Nije mizoginija, nego ludak, ko zna šta ga trigeruje)

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.