Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kuba - ¡Hasta la victoria siempre! ili posle smrti Kastra i ne baš?

Featured Replies

koliko se secam restrikcije su bile pred olimpijadu u sarajevu

• Replies 290
  • Views 18.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Strašno je šta im rade već decenijama i onda se to tako upakuje u "eto vidite koliko su nesposobni". Ne postoji nijedna zemlja na svetu ili bilo koji sistem koji bi bio funkcionalan u takvim uslovima.

• kako smo krenuli, doci cemo dotle da kuba ima srece s tim sankcijama. ko zna u kojoj banani bi bili da ih nema.

• Lo Zingaro
    Lo Zingaro

Ti si druze bas jadan i zao.

Posted Images

@dragance @banecare1

To, to; sad mi se prividja 8 Zona u BG, po 8 sati

nisam bio, samo gledam youtube bode mi oci kolicina smeca na ulicama, kao da je javno preduzece prestalo da radi?

Opet, solidan broj ljudi koji izgledaju sasvim normalno a drzavna plata u pezosima je svakako nenormalno niska?

Izgleda svako od njih ima access to dolares kroz turizam ili Miami dolares?

Ili youtube ide samo u havanu?

On 18. 12. 2025. at 18:11, Weenie Pooh said:

Ako uđeš u italijanski bistro za turiste i digitalne nomade, ješćeš isto kao u Beogradu (cene su tu negde, često su mi delovale više). Ako uđeš u lokalnu prčvarnicu, prvo što će te gledati kao da nisi normalan što si tu zalutao, drugo na jelovniku imaju samo ribu sa bljutavim povrćem, piletinu sa bljutavim povrćem, obe opcije ultrajeftine. (Svakako ima da se loče, to ne može da omane.)

Nisam bas shvatio. Jesi na kraju jeo sa narodom ili sa mrskim burzujima? fantom

Interesantno ko snabdeva wiki cifre od $200 bil gdp 2023, koje su sada $21bil; Havana shtimuje 2023 sa 3 razlicita kursa pezosa?

Nije mi jasno kako se ovaj kombedak zapatio u zemlji sa malo stanovnika - bilo je mnogo exodus, movement of Jah people cubans, yeah?

Izgleda nekih 10k komparti mamojeba vlada 8mil populacijom ispod granice siromastva?

Evo bizarnog faktoida (ili ne?), kad je kastro izgladnjivao populaciju za vreme Specijalnog Perioda life expectancy porastao, a @Venom smrtnost beba opao!

Healthcare

During the Special Period, indicators of Cuban health showed a mixed impact. The Cuban health system was impaired.[6]: 71  However, unlike Russia, which saw a significant drop in life expectancy during the 1990s, Cuba actually saw an increase, from 75.0 years in 1990 to 75.6 years in 1999.[19] During the Special Period, child mortality rates also dropped.[19] One researcher from Johns Hopkins described the Special Period as "the first, and probably the only, natural experiment, born of unfortunate circumstances, where large effects on diabetes, cardiovascular disease and all-cause mortality have been related to sustained population-wide weight loss as a result of increased physical activity and reduced caloric intake".[31] The changes to travel patterns and food consumption during the Special Period resulted in increased levels of physical activity and decreased obesity levels.[6]: 71 

To njihovo "mrsavljenje" me podsetilo na cuvenu izjavu Karadzic dr Radovana o zdravim i mrsavim ljudima, te kako je i on bio mrsav kad je bio mlad.

puke

Kao neki oldschool ekonomista mišljah do danas da smo elaborirali da komunistička ekonomija i sistem na kraju uvijek implodiraju kad nemaju neku sisu da se nakače da ih finansira, ka SSSR Kubu do 1991.

No evo ovdje shvatih da bi tamo teklo med i mlijeko da ih ne zajebavaju US sankcije.

Ja sam mislio da na ovaj forum ima onaj jedan lik što troluje kako je Sjeverna Koreja raj, no izgleda da je virus Nokšić mutira u neki novi Kubanski soj koji se lakše prenosi i masovnije je od sjevernokorejskog.

I još udrobiše Ukrajinu i Rusiju kremljofili. Da čorba bude gušća.

Ljepota.

kako ceniš kada će implodirati kina ili severna koreja ili vijetnam....

Pa Kina je nakacena na ceo svet a Vijetnam i SKoreja na Kinu...

Da ceo svet otkaci kinu imlodirali bi i oni... fantom

Kao i svaka drzava kojoj su uvedene sankcije celog sveta, ili prvog i velikog suseda...

Edited by radisa

1 hour ago, gone fishing said:

kako ceniš kada će implodirati kina ili severna koreja ili vijetnam....

Kina je komunistička ekonomija?

Kina je liberalni kapitalizam na steroidima.

A Nokšići preživaljavaju na kinesku sisu.

Uz povremena umiranja od gladi kad se Kim previše uskurči, pa dok se ne otkurči.

Edited by milfisland

50 minutes ago, radisa said:

Da ceo svet otkaci kinu imlodirali bi i oni... fantom

Kao i svaka drzava kojoj su uvedene sankcije celog sveta, ili prvog i velikog suseda...

u tom vijetnamu se prave i adidas i nike patike, znači ne zavise samo od kineske milostinje, već gle čuda i komunistička privreda može da funkcioniše kada se ne davi sankcijama, da skratimo priču, kuba bi mogla biti turistički raj da nema američkih sankcija, milioni turista iz amerike i evrope bi punili hotele na tom velikom ostrvu, uz izvoz šećera i proizvoda konditorske industrije, ruma i cigara, imho oni bi mogli da žive pristojno, da imaju barem naš hihi ako ne i grčki životni standard

1 hour ago, radisa said:

Jesi li siguran za Vijetnam? Znam da su od rata 79e sve do početka 90ih imali probleme na kopnenoj granici, a sa pomorskom valjda i dan danas.

2 minutes ago, zorglub said:

Jesi li siguran za Vijetnam? Znam da su od rata 79e sve do početka 90ih imali probleme na kopnenoj granici, a sa pomorskom valjda i dan danas.

Ma neznam tacno, pretposravio sam... Kolega iznad je napisao u tom stilu, pa sam mu poverovao... Moguce da je lupio, a da sam ja samo naseo...

Edit: najveci partner i za uvoz i za izvoz Vijetnamu je Kina i to raste prema AI... Bice da jesu usko povezani...

Edited by radisa

1 hour ago, milfisland said:

Kao neki oldschool ekonomista mišljah do danas da smo elaborirali da komunistička ekonomija i sistem na kraju uvijek implodiraju kad nemaju neku sisu da se nakače da ih finansira, ka SSSR Kubu do 1991.

No evo ovdje shvatih da bi tamo teklo med i mlijeko da ih ne zajebavaju US sankcije.

Ja sam mislio da na ovaj forum ima onaj jedan lik što troluje kako je Sjeverna Koreja raj, no izgleda da je virus Nokšić mutira u neki novi Kubanski soj koji se lakše prenosi i masovnije je od sjevernokorejskog.

I još udrobiše Ukrajinu i Rusiju kremljofili. Da čorba bude gušća.

Ljepota.

aha... a koju to sisu sisaju kinezi? nesto ne vidim da propadaju.

moras biti prilicno ideoloski zaslepljen da bi konstatovao da je rezim unutar kube glavni krivac za bedu i nestasice a ne decenije sankcija. sve je to ipak malo komplikovanije od kapitalizam raj, komunizam pakao.

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.