Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kuba - ¡Hasta la victoria siempre! ili posle smrti Kastra i ne baš?

Featured Replies

31 minutes ago, adam said:

cenis da 60 godina sankcija nije kubance ic kostalo u zivotima nevinog stanovnistva?

Normalno da je koštalo. Bilo je procena za Venecuelu da ima oko 40 hiljada viška mrtvih kao posledica sankcija. Leči dijabetičare kad nemaš insulin. Ali to se sve isplati jer je "moralno" da se skine Maduro. Samo onda Biden 2023. zaboravi na moralne prioritete i digne sankcije jer im treba nafta zbog sankcija Rusiji. I onda dođe ovaj gaslighter da glumi neukost.

• Replies 290
  • Views 18.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Strašno je šta im rade već decenijama i onda se to tako upakuje u "eto vidite koliko su nesposobni". Ne postoji nijedna zemlja na svetu ili bilo koji sistem koji bi bio funkcionalan u takvim uslovima.

• kako smo krenuli, doci cemo dotle da kuba ima srece s tim sankcijama. ko zna u kojoj banani bi bili da ih nema.

• Lo Zingaro
    Lo Zingaro

Ti si druze bas jadan i zao.

Posted Images

1 minute ago, Venom said:

Normalno da je koštalo. Bilo je procena za Venecuelu da ima oko 40 hiljada viška mrtvih kao posledica sankcija. Leči dijabetičare kad nemaš insulin. Ali to se sve isplati jer je "moralno" da se skine Maduro. Samo onda Biden 2023. zaboravi na moralne prioritete i digne sankcije jer im treba nafta zbog sankcija Rusiji. I onda dođe ovaj gaslighter da glumi neukost.

ma znam. a zna i on da je kostalo al mu se ne uklapa u narativ.

19 minutes ago, Venom said:

Dete može da se ubije dronom i bombom, a može i nedostatkom lekova i medicinske opreme.

Screenshot_20251219-112601~2.png

To su podaci do 2022. U međuvremenu je skočilo na preko 8%. Znači skoro duplo više mrtve dece kao posledica sankcija.

Reci drugu da ima mozak i da počne da ga koristi.

Ja skroz razumem šta si ovde hteo da kažeš i pokažeš grafikonom ali situacija sa grafikona nije toliko drastična (drastična jeste svakako) kao što si je prikazao odnosno u kojim se uslovima nalazi sama zemlja i kako hendluju. Meksiko i Brazil imaju 12.1/12.8 child mortality rate, Bugarska i Rumunija oko 7 dok je USA negde oko 6-7. U kakvim uslovima rade kubanski doktori i u kakvim uslovima narod živi njihov cmr je zapravo priličan uspeh da nisu na 20%

Edited by Baldrick S.

3 minutes ago, Baldrick S. said:

Ja skroz razumem šta si ovde hteo da kažeš i pokažeš grafikonom ali situacija sa grafikona nije toliko drastična (drastična jeste svakako) kao što si je prikazao odnosno u kojim se uslovima nalazi sama zemlja i kako hendluju. Meksiko i Brazil imaju 12.1/12.8 child mortality rate, Bugarska i Rumunija oko 7 dok je USA negde oko 6-7. U kakvim uslovima rade kubanski doktori i u kakvim uslovima narod živi njihov cmr je zapravo priličan uspeh da nisu na 20%

Nisam rekao da je situacija drastična, nego samo ono što sam napisao: deca mogu da se ubijaju na razne načine. Njima je svejedno da li ih je neko ubio dronom ili ih je ubio sankcijama.

19 minutes ago, Venom said:

Dete može da se ubije dronom i bombom, a može i nedostatkom lekova i medicinske opreme.

Screenshot_20251219-112601~2.png

To su podaci do 2022. U međuvremenu je skočilo na preko 8%. Znači skoro duplo više mrtve dece kao posledica sankcija.

Reci drugu da ima mozak i da počne da ga koristi.

nemoj 8% to je nivo južnog sudana, afganistana i sličnih hororičnih mesta.

8 promila je srećom u pitanju

The U.S. infant mortality rate (IMR) was around 5.6 deaths per 1,000 live births in 2023, holding steady after a slight increase from 2021 to 2022, with significant disparities by race and state, and remains higher than many comparable countries, with leading causes including birth defects, preterm birth, and SIDS. Black infants have the highest mortality rates, while rates vary widely by state, with Mississippi having the highest and New Hampshire the lowest. 

5.6 promila u US, znaci Kuba je super imajuci u vidu sankcije i sve ostalo.

jebi ga, i na ovom topiku gde je za očekivati bilo da se piše o stanju na kubi i uzrocima desilo se "a kako oni tamo". izgleda da ne može bez toga.

Nisam znao da je sen. Rubio imao 1 veliki hard on kad je Kastro umroD

“One thing is clear, history will not absolve Fidel Castro,” said Rubio. “It will remember him as an evil, murderous dictator who inflicted misery and suffering on his own people.

Glede Batiste, interesantno je da je mladom Kastru dao amnestiju za teroristicke akte; El Comandante en Jefe je, nakon dolaska na vlast, “uzvratio uslugu” sa nekih pola miliona politickih zatvorenika (po Freedom House); znaci nije bilo dovoljno sto mu je milion+ pobeglo - pola miliona je trebalo prevaspitati nezavisno od US sankcija.

Opet nema struje

"It is clear that they are working and making a tremendous effort: they have left us without water, electricity, medicine, food… They are carrying out a tremendous job of mass extermination," wrote a user.

image.jpeg

“Those who have no revolutionary genes, those who have no revolutionary blood...we do not want them, we do not need them,” Castro declared in a May 1, 1980 speech.

Jefe, Jefe, nakon tebe jos 2-3miliona bez revolucionarnih gena pobegloD

kad vec smaram secam se restrikcije struje kad je bg bio podeljen na 4(6?) zona, svaka bez struje po 8sati; jel to bilo zbog US sankcija 1980-ih?

Cijenim da bi Ukrajinci bili presrećni da ih Rusija kaznila kakvim god sankcijama i da uveče mogu zaspat i da znaju da će se ujutro živi probudit bez ruskih dronova i raketa koje su se zabile u zgradu đe se konači. Mada ruske sankcije, baš zvuče onako... šaljivo.

Mislili su i da će se Evrope smrznut bez njihovog gasa, kada ono, međutim.

No da ne dužimo, izjednačiše se sankcije i bombe.

Ono što znam jeste da za dolarske transakcije uvijek ima neka američka banka korespodent u svakoj međunarodnoj transakciji sa istima. Naravno, stopiraju sve što ima veze sa Kubom, tako da ni treće zemlje sa Kubom, a ni firme ne mogu da rabotaju sa dolarima.

Što se tiče ostalih valuta, Kube nema ni na crnoj pa ni na sivoj listi Moneyval-a, pa je plaćanje lagano u eur, cad, gbp itd...

Nego, izgleda da im je od korone puka turizam skroz, odnosno nije se oporavio, zašto ne znam.

Pukla im je i poljoprivreda, prinosi višestruko manji nego prije 50 godina.

Baš je mnogo gadno ekonomski sad tamo. Kad krepa Raul (94), vidjećemo što će dalje.

Zanimljiva činjenica, doduše pokupljena iz jedne serije Startup, da su u Majamiju, u odnosu na druge hispano i karipske nacije, Kubanci plemstvo otprilike i da su bili od starta privilegovani, dok su drugi getoizirani imigranti.

Edited by milfisland

3 minutes ago, milfisland said:

Zanimljiva činjenica, doduše pokupljena iz jedne serije

hail

Posle me pitaju zašto plaćam pretplatu na PPP.

4 minutes ago, Weenie Pooh said:

hail

Posle me pitaju zašto plaćam pretplatu na PPP.

Ogradih se, ne bi me čudilo, ali evo ovdje ima Amerikanaca i Majamljanatm

18 hours ago, Bud Stonebraker said:

kad vec smaram secam se restrikcije struje kad je bg bio podeljen na 4(6?) zona, svaka bez struje po 8sati; jel to bilo zbog US sankcija 1980-ih?

Ne sećam se toga, ali bilo je restrikcija kad je bilo bombardovanje. Grafitne bombe po dalekovodima npr. sa ciljem da prekinu prenos struje i izazovu štetu u elektranama koje proizvode struju koja odjednom nema potrošače. Ne znam dal je to isto kao rusko bombardovanje civila kad neko umre zbog udara na civilnu infrastrukturu i neplaniranog nestanka struje, šta kaže milfijev drug.

32 minutes ago, Venom said:

Ne sećam se toga, ali bilo je restrikcija kad je bilo bombardovanje. Grafitne bombe po dalekovodima npr. sa ciljem da prekinu prenos struje i izazovu štetu u elektranama koje proizvode struju koja odjednom nema potrošače. Ne znam dal je to isto kao rusko bombardovanje civila kad neko umre zbog udara na civilnu infrastrukturu i neplaniranog nestanka struje, šta kaže milfijev drug.

Bile su redukcije struje 1980. godine u celoj zemlji. Pala je mreža, i svi smo ostali u mraku. Posle je bilo redukcija i zbog krize. Igrali smo se unutra uz lampe i sveće, a vojni stanovi su skoro uvek prvi dobijali struju nazad, pa tek onda i mi.

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.