Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kuba - ¡Hasta la victoria siempre! ili posle smrti Kastra i ne baš?

Featured Replies

21 hours ago, Mel said:

Sve je to logicno, mozes da predjes i na onaj topik o Ukrajini da objasnis zasto nije puj pike cvrc kad neko ulece u saveznistvo sa neprijateljem br 1+, hoce da postavlja rakete, i da likujemo koliko je Ukrajinaca pobeglo u izbeglistvo zbog mudre politike svog vodjstva.

mozemo da translirmao ina prosle sukobe - zasto o zasto su bas svi po Evropi pogromisali Jevreje, koji je njihov udeo u tome?

I tako da picimo redom na izivljavanje jaceg nad slabijim bez kraja i konca.

Jedna sitna razlika. Koliko su USA ispalile raketa i dronova na Kubu i pobile civila i djece u stambenim objektima?

Pitam za druga.

• Replies 290
  • Views 18.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Strašno je šta im rade već decenijama i onda se to tako upakuje u "eto vidite koliko su nesposobni". Ne postoji nijedna zemlja na svetu ili bilo koji sistem koji bi bio funkcionalan u takvim uslovima.

• kako smo krenuli, doci cemo dotle da kuba ima srece s tim sankcijama. ko zna u kojoj banani bi bili da ih nema.

• Lo Zingaro
    Lo Zingaro

Ti si druze bas jadan i zao.

Posted Images

Just now, milfisland said:

Jedna sitna razlika. Koliko su USA ispalile raketa i dronova na Kubu i pobile civila i djece u stambenim objektima?

Pitam za druga.

Jao kako mi doskoci, jel izvozite pamet iz Crne Gore, pitam za drugaricu, valjalo bi i nama ovde malo a nema ni od korova cry

12 minutes ago, milfisland said:

Pitam za druga.

Iz glave:

-Kampanja terora i terorizma 60ih

-Bomba u avionu 70ih

- bombe po hotelima 90ih

Naravno, često su izvođači radova Kubanci, al konci se vuku iz langlija.

3 minutes ago, Zverilla said:

Iz glave:

-Kampanja terora i terorizma 60ih

-Bomba u avionu 70ih

- bombe po hotelima 90ih

Naravno, često su izvođači radova Kubanci, al konci se vuku iz langlija.

CIA snajka CIA.

Broj žrtava identičan.

• Prema najnovijem izveštaju Ujedinjenih nacija (UN), od početka pune invazije ukupno je registrovano oko 53.006 civilnih žrtava, uključujući oko 14.534 ubijenih civila i oko 38.472 ranjenih.

Koliko su Rusi i Ukrajini pobili civila za 3 i po godine vs USA u Kubi za 65 ljetah.

Slaba vam je ta paralela nešto. Meni bi bilo malo neprijatno da upoređujem.

Pa i neka sam izvoznik pameti iz provincije srpskog sveta Crne Gore.

22 minutes ago, milfisland said:

CIA snajka CIA.

Broj žrtava identičan.

• Prema najnovijem izveštaju Ujedinjenih nacija (UN), od početka pune invazije ukupno je registrovano oko 53.006 civilnih žrtava, uključujući oko 14.534 ubijenih civila i oko 38.472 ranjenih.

Koliko su Rusi i Ukrajini pobili civila za 3 i po godine vs USA u Kubi za 65 ljetah.

Slaba vam je ta paralela nešto. Meni bi bilo malo neprijatno da upoređujem.

Pa i neka sam izvoznik pameti iz provincije srpskog sveta Crne Gore.

U pravu si sve. Osim za deo da ja Rusima opraštam mrtve civile u Ukrajini. To su maaaalko učitao.

Nego, nauči me slepog kod očiju: Koliko mrtvih civila je zanemarivo? Sve ispod 10, 50, 100, 1000? Da ne grešim više

Edit: e da, ti si pitao i dobio si odgovor. Tako da teraj se i u tri lepe za ovo učitavanje

Edited by Zverilla

1 hour ago, Zverilla said:

U pravu si sve. Osim za deo da ja Rusima opraštam mrtve civile u Ukrajini. To su maaaalko učitao.

Nego, nauči me slepog kod očiju: Koliko mrtvih civila je zanemarivo? Sve ispod 10, 50, 100, 1000? Da ne grešim više

Edit: e da, ti si pitao i dobio si odgovor. Tako da teraj se i u tri lepe za ovo učitavanje

Amerikanci su sigurno napravili manje žrtava na Kubi nego heroj Kastro tokom pobune.

A tek jem nnogo manje nego braća Kastro po zatvorima kad su uzjahali.

Što se učitavanja tiče, prvi si počeo, jedan post iznad gdje sam ja replicirao Mel koja je krenula da jednači SAD štetu Kubi i Rusku Ukrajini.

Tako da je negdje ovo bio post i za tebe i za Mel koju ne kvotovah.

Za tri lepe... postoje četri čarobne reči...

Koliko je američka vojska pobila civila na Kubi? Podatak koji sam ja iznio UA je citat UN i rusku vojsku.

Za svakoga ko se pobunio i pobio neke ljude za 60 godina revolucije pripisat CIA, malo je pretenciozno složićemo se. Posebno za bombu u avionu, nisam siguran koliko Ameri to vole (Kavaja, SFRJ).

12 minutes ago, milfisland said:

Amerikanci su sigurno napravili manje žrtava na Kubi nego heroj Kastro tokom pobune.

A tek jem nnogo manje nego braća Kastro po zatvorima kad su uzjahali.

Što se učitavanja tiče, prvi si počeo, jedan post iznad gdje sam ja replicirao Mel koja je krenula da jednači SAD štetu Kubi i Rusku Ukrajini.

Tako da je negdje ovo bio post i za tebe i za Mel koju ne kvotovah.

Za tri lepe... postoje četri čarobne reči...

Koliko je američka vojska pobila civila na Kubi? Podatak koji sam ja iznio UA je citat UN i rusku vojsku.

Za svakoga ko se pobunio i pobio neke ljude za 60 godina revolucije pripisat CIA, malo je pretenciozno složićemo se. Posebno za bombu u avionu, nisam siguran koliko Ameri to vole (Kavaja, SFRJ).

Nisu na Kubi, jesu u Vijetnamu ili u Iraku. Isto kao sto je Rusija pre Ukrajine pobila civile u Gruziji ili u Siriji.

I jedni i drugi prebijaju svoje ambicije preko tudjih ledja, nekad je ambicija bila sirenje komunizma i pljacka resursa, sad je komunizam prop'o, da ne kazem ubili ga kapitalisti ko misa, pa mogu da se mlate samo oko resursa. I Kuba i Ukrajina su primeri kako kad ugrozis bezbednost velikom komsiji nije bas dobro, a ako hoces da jednacis ubijanje civila imas drugih primera ohoho.

Recimo onomad kad je Irak pretio Americi oruzjem za masovno unistenje, ostali su bez prilicno civila, negde oko milion, nesto od toga je otpalo i na americke doprinose.

Ali sve to znas i ti nego biras da se pravis lud.

nateraš celu zemlju da se leči flasterom i toplomerom i hrani na kašičicu i onda govno dođe da broji dronove i metke po zgradama

obrazujte se braćo Kubanci, možete i kod nas na menaĐerske studije, da nemate više tih problema sa tim mismanagement-om

26 minutes ago, Mel said:

Nisu na Kubi, jesu u Vijetnamu ili u Iraku. Isto kao sto je Rusija pre Ukrajine pobila civile u Gruziji ili u Siriji.

I jedni i drugi prebijaju svoje ambicije preko tudjih ledja, nekad je ambicija bila sirenje komunizma i pljacka resursa, sad je komunizam prop'o, da ne kazem ubili ga kapitalisti ko misa, pa mogu da se mlate samo oko resursa. I Kuba i Ukrajina su primeri kako kad ugrozis bezbednost velikom komsiji nije bas dobro, a ako hoces da jednacis ubijanje civila imas drugih primera ohoho.

Recimo onomad kad je Irak pretio Americi oruzjem za masovno unistenje, ostali su bez prilicno civila, negde oko milion, nesto od toga je otpalo i na americke doprinose.

Ali sve to znas i ti nego biras da se pravis lud.

Opet ti izjednači sankcije i 15.000 ubijenih.

A odosmo daleko i od Kube i od Ukraine. Zanimljivo mi je kako na topicu gdje raspredamo o raspadu jedne zemlje na zapadnoj hemisferi, samo se odjednom ubaci "a ne pišete tako o Ukrajini".

E da, jedna "mala" razlika. U Ukrajini je ta vlast dobila neke izbore, a u Kubi zasjela puškama prije 60 ljetah. Ali to su finese, jelte.

3 hours ago, milfisland said:

...a u Kubi zasjela puškama prije 60 ljetah. Ali to su finese, jelte.

S tom ogradom da je i prethodna vlast u Kubi na isti nacin zasela - vojnim pucem, i zavela diktaturu u sprezi sa organizovanim kriminalom. Opcija da se smeni na izborima nije postojala.

Embargo protiv Kube je zlocin protiv covecanstva, humanosti i svega cemu normalno drustvo stremi. Mafija i korporacije su stajale iza svega ovoga, a Batista je bio veliko djubre i diktator, sigurno i gori nego Kastro.

4 hours ago, milfisland said:

Opet ti izjednači sankcije i 15.000 ubijenih.

cenis da 60 godina sankcija nije kubance ic kostalo u zivotima nevinog stanovnistva?

a ako cemo pravo - na kubi nije bilo ni izbora ni demokratije ni pre kastra pa amerima to ic nije smetalo da s njima posluju niti im je padalo na pamet da uvode sankcije.

ameri su se zajebali jer su mislili da je kuba dovoljno mala da ce moci da je kontrolisu, ubiju kastra i postave opet nekog svog diktatorcica i tako u nedogled. nisu ni oni znali da ce sankcije ovoliko trajati. samo je neverovatno da se niko od njih ne doseti da je vreme da se prekine to budalesanje i da se bar krene u pregovaranje i dogovaranje koje bi omogucilo svima normalniju buducnost.

10 minutes ago, adam said:

cenis da 60 godina sankcija nije kubance ic kostalo u zivotima nevinog stanovnistva?

a ako cemo pravo - na kubi nije bilo ni izbora ni demokratije ni pre kastra pa amerima to ic nije smetalo da s njima posluju niti im je padalo na pamet da uvode sankcije.

ameri su se zajebali jer su mislili da je kuba dovoljno mala da ce moci da je kontrolisu, ubiju kastra i postave opet nekog svog diktatorcica i tako u nedogled. nisu ni oni znali da ce sankcije ovoliko trajati. samo je neverovatno da se niko od njih ne doseti da je vreme da se prekine to budalesanje i da se bar krene u pregovaranje i dogovaranje koje bi omogucilo svima normalniju buducnost.

Pregovaranja i pomaka je bilo za vreme Obame. Ali znaš i sam ko je i kako došao na vlast u Americi.

8 hours ago, milfisland said:

Pitam za druga.

Dete može da se ubije dronom i bombom, a može i nedostatkom lekova i medicinske opreme.

Screenshot_20251219-112601~2.png

To su podaci do 2022. U međuvremenu je skočilo na preko 8%. Znači skoro duplo više mrtve dece kao posledica sankcija.

Reci drugu da ima mozak i da počne da ga koristi.

Just now, dragance said:

Pregovaranja i pomaka je bilo za vreme Obame. Ali znaš i sam ko je i kako došao na vlast u Americi.

bilo je al obama nije imao vremena a ostali nemaju volje da tu pricu nastavljaju. kad ce se tako nesto opet desiti, videcemo. svakako ne u skorijoj buducnosti. us sistem glasanja je takav da niko nece rizikovati da izgubi glasove domacih kubanaca zarad sredjivanja situacije koja im ne pravi frku ni na domacem, ni na internacionalnom terenu.

kubi je u ovom trenutku kina jedina nada. kad bi oni povecali ulaganja (sto ce se desiti, samo je pitanje kad) to bi kubi dalo sansu da kolko-tolko stane na noge. a sta ce biti dalje, to tesko da iko moze predvideti.

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.