May 29May 29 Odgledao prvu i drugu tekmu Okc - SAS. Za ostale tekme mi je bilo dovoljno kroz hajlajtse da se uverim da se ništa promeniti neće, Spursi moraju da budu bolji 30 razlike da bi dobili tekmu. U suprotnom, bez šanse su jer sudije vode utakmice sa povezom preko očiju. I ne mogu uopšte da skapiram zbog čega. Zašto prave lakrdiju, o čemu se tu radi? Smeje im se pola planete, Shai angažuje advokate da tuže ceo košarkaški svet koji ga zajebava. I hajde, jasno je svima a njima najviše da Wembija bez tuče da zaustave ne mogu, ali nije samo on meta. Posle svake tekme izlaze kompilacije udaranja, gaženja, povlačenja za dresove, a na suprotnom kraju padanja u nesvest uz minimalni ili bez ikakvog kontakta. Nema šta tu o igri da se priča.
May 29May 29 3 minutes ago, Hele said:Da sam sudija, ne da ne bih svirao faul kad se folira nego bih i puštao da ga iznabadabaju za sve pare i ne bih svirao faul i svirao bih mu tehničku za flop.
May 29May 29 7 minutes ago, Scouser said:I ne mogu uopšte da skapiram zbog čega. Zašto prave lakrdiju, o čemu se tu radi? Smeje im se pola planete, Shai angažuje advokate da tuže ceo košarkaški svet koji ga zajebavaMeni je ovo isto nejasno, nije kao da pričamo o Lejkersima ili Niksima ovde, timovima sa milionskim bazama navijača. Mislim da ni Stef Kari nikad nije imao ovakav tretman kod sudija.Neko je pominjao ranije WWF narativ, da je za gledanost potrebno (makar veštački) napraviti loše momke, ali to je ovde potpuno promašen fudbal, OCK nisu bedbojsi, to je samo skupina ljigavaca, jedan bedboj Dort i jedan čiviluk Holmgren. Ljudi su mrzeli Džordana jer je smarao i uvek morao da pobedi, ljudi mrze SGA jer je floper, to su dva potpuno različita sveta. Prvog mrziš, ali poštuješ do neba, drugog gledaš sa gnušanjem. Lik kalja svoj nenormalni talenat ovakvim ponašanjem.Iz istog razloga nikad nisam Bradu gotivio, pošto je on OG foul-baiter, ali on se zaustavio na jednom MVPju i bez prstena je, pa ne bode toliko oči.
May 29May 29 Ja kontam da je to jednostavno liku stil igre i da samo od kriterijuma zavisi da li će da sviraju ili ne. On da se menja neće, plus bi to veorvatno bilo kontraproduktivno za njegove statse.2 minutes ago, goofs said:OCK nisu bedbojsi, to je samo skupina ljigavaca, jedan bedboj Dort i jedan čiviluk Holmgren.in the nutshell. Aj da kažeš da i Alex Caruso ima taj mindset da bude neki defnanzivni hustler.
May 29May 29 1 hour ago, Hele said:Žešće glupa serija i liga trenutno, game 7 odlučuju sudije i hoće li ovo svirati ili neNije bio flop ni u jednoj od ove dve situacije, niti je bilo lako polaganje. To nije beton liga ili basket iza zgrade. Oba šuta su teška na tom nivou i presuđuju milimetri. Polaganje je imao protiv igrača koji je dobro zatvorio i odigrao čisto telom, a dobar je atleta i pokušao je da blokira. Da sam to bio ja smečovao bi loptu negde u deseti red. I zapravo dobro pokazuju koliko je teško suđenje na tom nivou, u tri situacije ne sviraju ništa po meni jer ni ne treba, ali sve tri je moglo da se desi da se vidi ili previdi neki kontakt i donese odluka na koju bi svi skočili. Pogotovo ova druga gde Harper ide jako ramenom, ali odbrambeni mu uzima loptu čisto. Edited May 29May 29 by Venom
May 29May 29 21 minutes ago, goofs said:Meni je ovo isto nejasno, nije kao da pričamo o Lejkersima ili Niksima ovde, moram da uložim prigovor ovde.ne znam kako je bilo u drevna vremena početkom 70ih ali s'obzirom da su obe titule uzete protiv lakersa, mogu na neviđeno da kažem da nije bilo protekcijeod ranih 90ih, kada povremeno vidim knickse, preko druge polovine 90ih, kada sam imao priliku redovno da ih pratim,pa onda o teška i nešto lakša vremena beyond 2000, nikada nisu imali protekciju sudija, čak ni nameštaljku na draftu, ako izuzmemo the frozen envelope tj prviiz nekog razloga, knicksi nikada nisu imali kod lige pristup da ih treba pogurati. možda protiv nekih još većih nesrećnika ali kada su tema ovi big gunz timovi ili aktuelni šampioni, mrka kapa.
May 29May 29 Ma znam, ni ja ne pamtim kad su Niksi bili gurani, nego samo htedoh reći da bih razumeo da veliki timovi iz velikih gradova/marketa imaju protekciju, jer ono, udovoljavaš milionskoj bazi navijača. OKC nije ni blizu tome, tim postoji malo manje od 20 godina, a cela država Oklahoma jedva da ima 4 miliona stanovnika.
May 29May 29 7 minutes ago, goofs said:Meni je ovo isto nejasnoNeko je pominjao ranije WWF narativ, da je za gledanost potrebno (makar veštački) napraviti loše momke, ali to je ovde potpuno promašen fudbal, OCK nisu bedbojsi, to je samo skupina ljigavaca, jedan bedboj Dort i jedan čiviluk Holmgren. Ljudi su mrzeli Džordana jer je smarao i uvek morao da pobedi, ljudi mrze SGA jer je floper, to su dva potpuno različita sveta. Prvog mrziš, ali poštuješ do neba, drugog gledaš sa gnušanjem. Lik kalja svoj nenormalni talenat ovakvim ponašanjem.Iz istog razloga nikad nisam Bradu gotivio, pošto je on OG foul-baiter, ali on se zaustavio na jednom MVPju i bez prstena je, pa ne bode toliko oči.Mislim da nije to poenta, ne moraju oni da budu neki tačan model bad boysa, nego je dovoljno da budu mega iritantni (a evo ne sećam se iritantnije ekipe u ovih 30+ godina praćenja lige). U kombinaciji sa njihovim ogromnim talentom, to pravi idealan tim po toj marketinškoj logici, ili sam tako bar razumeo onog wwf lika. Na to onda dodaš drastične promene sudijskog kriterijuma kod kuće i u gostima, i imaš lepo izdizajniranih 7 epizoda zabave, gold&Silver goes brrrrrr.
May 29May 29 Da, ali stvaraš kontra-efekat, ljudi neće hteti da gledaju ovo. Juta-Čikago se nije propuštalo, svi su hteli da vide Džordana kako gubi, po cenu da navijaju za onog silovatelja. Ovo sad je sprdnja širom weba.Nemam nikakav dokaz, ali isto mi smrdi da je malo pogurano da se igra u 7.
May 29May 29 25 minutes ago, goofs said:OKC nije ni blizu tome, tim postoji malo manje od 20 godina, a cela država Oklahoma jedva da ima 4 miliona stanovnika.tačno ali gledao sam intro i prvu četvrtinu ove pretposlednje tekme, tj 5e, ono kako izgleda atmosfera u oklahomi, onako ja zamišljam moderni nacizam sve sa meme/tik tok muzikom i ostaloono je prednost domaćeg terena, kapiram da se protivnici osećaju kao da su im sipali neku neveselu psihodeličnu drogu u getorejd. Edited May 29May 29 by uini
May 29May 29 17 minutes ago, goofs said:Da, ali stvaraš kontra-efekat, ljudi neće hteti da gledaju ovo.Mozda to nama tako deluje, ali mislim da onitm znaju te stvari puno bolje, narocito u poslednjih 10 godina sa ovim kolicinama date vaskolike. Sve se to pazljivo kalkulise u pokusaju da se maksimizuju profiti. Zar nisu bili oni podaci skoro da je liga nikad gledanija, iako je proslogodisnje finale podbacilo? Ovogodisnje NYK - OKC bi imalo puno jace brojeve, i zbog Niksa naravno ali i zato sto gomila ljudi zeli da vidi svrgnutu oklahomu. A najbolja je prica da budu svrgnuti u finalu, ne pre. San Antonio je isto dobra prica, i cedice Aliena na max u narednoj deceniji, ali je iz perspektive profita to malo prevremena cediljka. Ocekujem vintage Brothersa u 7oj pa ko bude bolji neka pobedi okc.Nemam pojma, takva neka marketinska logika mi je do sada najbolje objasnjenje ovog tretmana OKC, osim ako Presti nema neke snimke Silvera sa Malog Svetog Dzejmsa.
May 29May 29 Ja sam siguran da NBA mnogo više gubi nego dobija ovom sprdnjom koju gledamo u dresovima sudija i OKC.Reputacija lige je rekao bih all time low. Najveći protagonista lige tj mvp je lik čija se igra zasnova na padanju i izvlačenju faulova od čega daje skoro trećinu svojih poena. Nema tih para da sednem da gledam celu utakmicu ovog kako pada i da samo čekam da sudija svira ove pipe i pipkalice (ne sećamo se kako je Karuzo čuvao Jokića tj sa koliko kontakta i da li i u kom univerzumu možem oda zamislimo da neko tako čuva Šaija?). To je bukvalno ankcioznost.Pogledam highlights i vozi.
May 29May 29 2 hours ago, JPM said: 2 hours ago, Hele said: Da sam sudija, ne da ne bih svirao faul kad se folira nego bih i puštao da ga iznabadabaju za sve pare i ne bih svirao faul i svirao bih mu tehničku za flop.btw, slusham neke komentatore - to (tehnicka za flop) je navodno jos uvek u pravilima. al' niko ne primenjuje...
May 29May 29 3 minutes ago, Ogawa said:btw, slusham neke komentatore - to (tehnicka za flop) je navodno jos uvek u pravilima. al' niko ne primenjuje...Lakše im da samo ne sude prekršaj, jer ako daš i tehničku to bi značilo da si siguran da je kontakt odglumljen, to jest da baš nikakav nije postojao.Ovako, možeš da kažeš da se kontakt desio ali da defanzivac nije uradio ništa van pravila da ga izazove.