Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

NBA 25/26

Featured Replies

• Popular Post

Krecemo za 10 dana.

U noci izmedju 21. i 22. oktobra, u 1:30 ujutru novu sezonu otvaraju OKC i Houston. Samim tim, vreme je za novi topic

Pa da otvorimo sa mojim kratkim prevdjanjima.

EAST

Brooklyn Nets - tim koji u novu sezonu ulazi sa ciljem... iskreno, nemam pojma sa kojim ciljem. imaju Nicka Clackstona i MPJ, to su dva coveka koje mogu nekome uvaliti. ali i dalje ne razumem strategiju, jer su imali 4 pika prve runde i uzeli 3 ista igraca. kuriozitet je sto nijedan nije Amerikanac, odnosno uzeli su play iz Rusije, Francuske i Izraela... uz Washington, najgori tim lige. nema sta drugo

Washington Wizards - ovde je bolja situacija u odnosu na Brooklyn u toliko sto mogu da dumpuju Middletona i McColluma, oslobode tonu capa, i daju Tre Johnsonu godinu dana da radi sta god hoce. to je to. pa sledece godine jovo nanovo. i onda bi mozda mogli da lice na nestu u 27/28

Charlotte Hornets - going nowhere fast. ovo na papiru zapravo i nije kompletna propast. Miller je dobar, Bridges takodje, ako ne ubije nekog u medjuvremenu. a doveli su i Sextona Plumleeja, Dinwiddiea. to naravno nije tim za titulu, ali bi mogli do playina makar. mozda i bolje. problem je sto sve to pada u vodu, jer su oni(Jordan and Co) iz nekog razloga odlucili da je davanje potpune slobode LaMelo Ballu dobra ideja. e pa, kakva ideja, takav i rezultat. Hornetsi su jednostavno neozbiljni, i uz dva tim gore cine trio koji nece ni do playina.

Chicago Bulls - najgore kod Chicaga je sto ne kapiraju da su smece. Giddey, White i Vucevic. kakav trio za velika dela... i onda, velika nada, Matas Buzelis... tim napravljen da se grcevito bori za playin. a to sto nema buducnosti, who cares. ps. predlazem izbegavanje gledanja Bullsa zarad ocuvanja ljubavi prema kosarci

Toronto Raptors - crni Rajakovicu... Barnes, RJ Barrett, Poeltl... i onda dovedu Ingrama... ljudi, vi nemate playa!!! Quickley je PG koju carini loptu i ne moze zdrav da sastavi vise od pola sezone. Barnes i Barrett nikada nece biti ono sto im je projektovano, a Ingram je dobar... u street basketu 1 na 1. timska kosarka, to mu vec slabije ide. ovaj tim ce da vija playin a Rajakovic ce vise vremena da proveede u crkvi moleci se nego na terenu ako ne zeli da popije otkaz.

Miami Heat - Herro je out prvih nekoliko nedelja. znaci Norm Powell ce im biti glavni igrac? Jovic ce se boriti za minute, i ako dodje do 20, to je uspeh. ne znam. ja kad gledam Miami, to mi je tim koji nema ni glavu ni rep. playin ekipe, kako god da obrnes. ako ne budu i losiji obzirom da ce prvi play biti Rozier dok se Herro ne vrne.

Philadelphia 76ers - s ovim timom nisam znao sta cu... stavio sam ih u sredinu, iako su tim koji moze do finala konferencije, a moze da bude kao i Hornetsi(cak i da sve bude naopako, ne viim kako mogu biti gori of Brooklyna i Washingtona). Maxey je overrated, ali je ipak dobar igrac. George vise nije George, cak i da bude zdrav. Embiid moze da im da pola sezone ako sve bude kako treba. kao takvi, mogu se docepati playoffa, a onda, ako budu imali Embiida i Georga, mogu biti jako zajebani. jer supporting cast nije los. Oubre igra pristojno, trebao bi da se vrati McCain koji je bio senzacionalan, a tu je i Edgecombe...

Boston Celtics - jos jedan do timova sa kojim covek ne zna sta ce... nema Tatuma zbog povrede, otisli su Horford, Porzingis i Holiday a dosao je Simons... sve to ne izgleda dobro, ali Boston je tim koji ima strukturu i zna kako da igra. ako Brown bude zdrav i neko mu objasni da nije Jordan, mogu oni mnoge da iznenade, pozitivno... ali ne bih se ipak previse oslanjao na Browna... oni ce uvatiti playin sigurno, mozda cak i playoff, ali tu ne vidim da mogu nesto

Indiana Pacers - OK, izgubili su Turnera, Hali je out of season, ali ovo je i dalje pristojan tim. problem je sto ce im sada faliti dubina, ali moje misljenje je da Nembhard, Mathurin i Siakam cine zdravu osnovu, plus Carlisle zna kako da trenira tim. ubedjen sam da cemo Pacerse videti medju 8, ali za nesto vise, ne bih se bas kladio

Milwaukee Bucks - poslednji tim iz edicije "neam pojma sta ce biti". ako Giannis ostane cele sezone i bude zdrav, playoff je laganica. ako ne bude zdrav, ili bude trejdovan za 234 picka prve runde, onda ce tim totalno propasti... ali i bes case scenarion za Buckse je polufinale istoka. vise od toga, ne vidim kako. prva runda istoka je ipak realnija opcija.

Detroit Pistons - overrated. mnogo su svi poleteli prosle godine. ovo nije los tim. Cunningham je odlican, makar do playoffa, Duren i Ausar Thompson bi trebali da nastave da napreduju, a vraca se Ivey. fali im sut, to je definitivno, ali su tim koji bi "jako i do samoga kraja" mogao da napada obruc. mislim da im regularna sezona nece biti problem, ali u playoffu nece dalje od polufinala. mada, neko ce morati i u finale, tako da, ko zna...

Orlando Magic - upgraded Pistons. znaci bukvalno sve isto moze da se napise kao i za Pistonse, samo sto imaju malo siru rotaciju, i vrte se oko ovoga malo duze pa imaju vise iskustva.

Atlanta Hawks - moj pick za finale istoka, mozda cak i za finale lige. zdravlje ce igrati veliku ulogu, ali ovaj tim moze da bude brutalan defanzivno, plus da imaju Younga da im kreira. mnogo mi se dopada ovaj roster iako je Porzingis pizdun. Daniels, Johnson, Risacher mogu biti najbolji odbrambeni trio u ligi a u Youngu u napadu ionako niko ni ne treba. zaista jedini pravi problem koji vidim je sto Porzingis i Johnson na prvom mestu ne mogu da ostanu zdravi... ali eto, ako ih usere, samo nebo je granica

Cleveland Cavaliers - ja sam neko ko ne veruje u ovaj tim. a puni su, prepuni cak. Garland, Mitchell, Strus, Mobley, Allen su potencijalno najbolja petorka lige, a na klupi su Hunter, Lonzo, Bryant, Wase... embarrassment of riches. i kad pogledas kakav je istok, maltene zagarantovano prvo mesto u regularnom delu sezone. i onda raspad u playoffu. nije kao da taj film nismo gledali. Mitchell i Harland mene ne mogu da brane, a Allen je neupotrebljiv u napadu, i sve im se poremeti... da se ne lazemo, prvi su favoriti istoka svakom normalnom. ali ja nisam normalan, i da znam da ce Atlanta biti zdrava, ne bi mi bli no druge, vec tek treci favorit

New York Knicks - svet definitivno nema vise smisla kada su Knicksi prvi favoriti. ali imaju tim koji je vec bio u finalnu confe, i ako nekako pronadju nacin da Brunson i Towns mogu zajedno da budu na terenu u playoffu, za mene su ubedljivi favorit. cak i sa tim problemom i dalje su mi favoriti, samo mozda ne toliko ubedljivo. tim od prosle godine je tu, uz par pojacanja, plus je najuren Tibs pa starteri nece igrati u proseku 45 minuta po tekmi krenuvsi od polovine novembra.

WEST

Utah Jazz - ovo potpada pod Brooklyn/Charlotte. uopste mi nije jasno sta radi Utah. ne razumem sta ce im Markkanen. mogli su ga lepo uvaljati za pickove i raditi full rebuild. ovako, samo sebi otezavaju. na dratu su uzeli Baileya, i to je pick koji moze da eksplodira ili potpuno potopi tim. ono, ako nauci da igra timsku kosarku, bice odlican. samo, nesto u to ne verujem... kasnije je uzet Riley, od kojeg mozda i bude nesto, ce vidimo... u svakom slucaju, oni su jos par godina daleko od playina, tako da, tenkovanje u najavi

New Orleans Pelicans - bljak. iz supljeg u prazno, na to mi oni lice. konacno se otarasili Ingrama, i onda je neko mislio da je Jordan Poole dobra ideja. voimjaoca. Murray ko zna koliko ce biti zdrav, isto i Zion. sto je najgore, oni imaju odlican support cast. doveli su Looneya koji je koristan. imaju i dva coveka koje bi svaki tim pozeleo, Murphyja i Herberta Jonesa. cak je i Alvarado dobra zamena, Sadiq Bay moze da ti da dobre munite... ali sve to pada u vodu kad su glavne violine Murray/Poole/Zion. ne ide... nema od njih leba

Phoenix Suns - Sunsi su uradili dobar posao u offseasonu. OK, oni sada nemaju nista, ali otarasili su se Duranta i Beala, i vratili poneki pick. sada bi im valjalo otarasiti se i Greena, i uzeti za njega nesto. videcemo sta ce im Maluach doneti, to je jedan od pickova koji mi se dopao. sa njim, Brooksom i Dunnom treba da prave odbranu, a Booker ce se pobrinuti za napad. i dopalo mi se sto su ostavili Bookera. OK, on sam nece nista doneti, ali covek je sa 28 godina vec najbolji poenter u istoriji franshize, i takvi igraci se ne trejduju... ove godine nema playoffa za njih, ali imaju nesto oko cega mogu da prave tim za narednu sezonu...

Sacramento Kings - iliti kako upropastiti fransizu. oni su od Foxa i Halija dosli do Lavinea, DeRozana i Sabonisa. jebote, ne postoji trio u ligi koji zajedniki ima manje smisla. jedino sto valja u tom timu je Keegan Murray, i to je to. plus, Schroder moze da lici na korisnog igraca, ali i on nece izgledati dobro pored DeRozana i Lavinea... ako bi uspeli jednog od te dvojice da sutnu, mozda bi mogli da lice na nesto, ovako, ne vidim da mogu ni do playina, a ni buducnost nije svetla

Memphis Grizzlies - mlogo mi je zavo sto moram Grizzliese da stavim van playina, ali neko mora a zapad je prepun, ali prepun. a Grizzlies su izgubili Banea i ne dopada mi se otpustanje Jenkinsa. sve karte su bacili na Moranta i to je greska. covek je nepouzdan da nepouzdaniji ne moze biti a JJJ uz sav napredak nije bas toliko dobra. Eday je veliki znak pitanja... sve u svemu, previse otvorenih pitanja za Grizzlies... ali ako sve bude kako oni misle da ce biti, ovaj tim bi mogao i u playoff...

Portland Trailblazers - ja sam njih hteo i vise, ali ne ide. mnogo mi se dopada ovaj tim. samo da nadju nesto za Granta, on im je visak. Jrue, Sharp, Avdija, Tumara i Clingan. brutalna defanzivna petorka. plus Scoot na klupi, a kad se oporavi bice tu i Dame. tu su jos i Robert Williams i Thybulle. defanzivno, ovaj tim ima potencijal da se pribilizi OKC. usput, Chauncey forsira takav stil kosarke, tako da se ne mojte iznenaditi ako Portland bude i u top 6. ja sigurno necu

San Antonio Spurs - ne svidja mi se Fox u ovom timu, i mislim da su jos makar 2 godine daleko od true contenders. Castle je covek koji treba da bude njihov PG. on, rukisha Harper, Vassell, Sochan, Wemby. eto ti 5. a Barnes i Fox su visak. utopiti ih za 3-4 dobra igraca, i imaces bruka tim. na kraju ce sve svakako zavisiti od Wembyja, ne od Foxa. za sada, mislim da jos nisu spremni za nesto ozbiljno, ali playin bi morao

Dallas Mavericks - jos jedan tim koji je defanzivna tvrdjava. problem je Kyrie, naravno. ali ako on uspe da se oporavi i odigra iza all stara, i povrede zaobidju ostatak, njima bi starteri mogli biti Kyrie, Klay, Flagg, Davis, Lively. pa onda jos Washington, Max Christie i Gafford. stvarno odlican roster. visok, a pokretljiv. bice deanzivni nightmare ako se sklope kockice

Golden State Warriors - pazi kad mi Warriorsi nisu medju 6. jebote. njima ce Horford verovatno biti starter, jer Jackson-Davis je ipak slab. Curry, Podz, Butler, Green, Horford. ako ne umru od starosti, taj tim moze da napravi probleme. ne znam sta je max.... polufinale sigurno, a mozda cak i finale confe. nece moci do kraja, previse treba da im se poklopi.

Los Angeles Clippers - eeee Bogi, Bogi ( nikako da bude zdrav covek... ali Clippersi imaju ekipu za mnogo. pitanje je svakako koliko ce Kahwi biti zdrav, i da li Brada moze da se ne osramoti u playoffu, ali Clipperse ako zdravlje posluzi mogu daleko. sigurno do finala confe. opet, titulu ne vidim.

Minnesota Timberwolves - jos jedan tim koji moze do finala confe, ali nikako do titule. Edwards je svakako postao superstar, tim je poslozen i Randle se uklopio, tako da u regularnoj sezoni mogu da vidim Minnesota izuzetno visoko. drugo mesto nije nemoguce. takodje, imaju i iskustva u playoffu... najveci problem su godine Conleya, i koliko on jos ima u tenku, jer NAW je otisao u Atlantu, tako da ce DiVincenzo morati da pokriva i njega i Edwardsa... potencijalni upside im moze pruziti Dillingham, ali za sada to nismo videli.

Houston Rockets - nakon sto su doveli Duranta i DFS, svi su mislili da ce biti najozbiljniji protivnik OKC. medjutim, nakon povrede VanVleeta, ovaj tim moze do polufinala zapada, mozda i do finala uz malo srece, ali tamo ne vidim da mogu da prodju. jer super je Durant, Alpi, Amen Thompson, Smith, DFS... ali nema playa. jedino ako Sheppard eksplodira u drugoj sezoni i malo promeni igru... ali mislim da ce ih nedostatak VanVleeta sahraniti

Los Angeles Lakers - ovo cisto jer se nikada ne kladi protiv LeBrona. timu ce svakako faliti odbrana i ne cini mi se da su se popravili sa dolaskom Aytona. takodje, LeBron, Luka i Reaves svi hoce da igraju sa loptom u rukama i niko nece da igra odbranu, tako da poverenja u Lakerse uopste nemam, ali naucio sam da se ne kladim protiv LeBrona. a ako Luka poludi, mogu oni i do titule.

Denver Nuggets - iako sam napisao da Lakersi mogu do titule, iako to moze i bilo ko ko izadje sa istoka, realnost je da je ova sezona two horse race. za mene su Nuggetsi prvi favoriti. ako budu zdravi, ne vidim ko moze da ih dobije, ukljucujuci OKC. ali Jamal, Gordon i Jokic moraju biti na 100%, a ostatak tima mora biti zdrav. Nuggetsi su pre dve godine ispali jer su pocrkali posle 5. tekme polufinala. prosle godine su igrali sa 4 igraca, i to 7 tekmi prvu pa 7 tekmi drugu rundu. ove godine, nadam se da ce nas bogovi zdravlja pogledati posto su se 23/24 i 24/25 lepo nasalili sa nama... titula ne samo da je moguca, vec je i ocekivana

Oklahoma City Thunder - sta reci. vladajuci sampioni iako jedan od najmladjih, ako ne i najmladji tim u ligi. sacuvali sve igrace. mislim da ce opet lagano uzeti regularnu sezonu na zapadu... jedino sto ne znam sta ce biti sa Topicem ( pa kud se oma povredi, sve ti jebem... elem, gledajuci sve, OKC bi trebali biti ubedljivi favoriti. ali kao sto rekoh, za mene nisu, zdravi Nuggetsi ih sigurno nece prestici u regularnoj sezoni, ali u playoffu, moje pare su na Nuggetsima...

Eto... hajde da uzivamo u kosarci )

• Replies 6.3k
  • Views 265.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

Posted Images

Al je Bogdanu dobrooo

https://youtu.be/Oy7bVHJfMU4

NYK vs Den finale...parada u Denveru...Jokicevom bratu istice uslovna al pravi novo sranje

Ist:

Niksi

Međik

Kavsi

Pistonsi

Baksi

Hoksi

76s

Hit

Seltiks

Vizards

Boranija

Vest:

Rokets

Nagets

Tander

Klipers

Timbervulvs

Pelikans

Lejkers

Spurs

Kaubojz

Voriors

Kings

Sans

Grizlis

Blejzers

Džez

U finalu Debeli se sveti braci Vagner

Evo sta AI3 ima da kaze na temu load management-a, i u pravu je D

2 hours ago, 1n54jd3r said:

NYK vs Den finale...parada u Denveru...Jokicevom bratu istice uslovna al pravi novo sranje

ne moze, vec je upisano da se 3:4 istorija ponavlja protiv problem hjustona,

it-is-known-yes.gif

Realno Niksi i Oklahoma veliko finale i opet Oklahoma uzima, za nijansu su jaci od tih ostalih 10ak solidnih ekipa u ligi

Nagetsi jesu sklopili dobar tim ali posto Jokic nije lider opet im sve zavisi od Mareja a to je pretska prica, bice opet ispadanje u max drugoj rundi i kuknjava na sudbinu kletu kako nema s kim da igra, klasika

Ja bih rekao da Hjuston uzima zapad u regularnom delu, uprkos nedostatku pravog pleja, a da Denver i Oklahomljani prate u bilo kom redosledu. Nakon toga ide plejada timova koji su nit tamo nit vamo, Voriorsi mi se sviđaju, a Lejkersi mogu da budu baš zajebani ako mršavi Luka uzme stvari pod svoje i ako se Ejton pokaže kao pogodak.

Za Kliperse predviđam tihu suspenziju zbog one drame oko salary capa (čiji epilog tek treba da vidimo), ali cenim da će Kavaj vrlo brzo na klupu za povređene, a i da će se tu i tamo pojavljivati neke misteriozne povredice koje će ih odgurati od dobrog rezultata, a možda i plejofa.

Na istoku Niksi ili Kavsi, a kao potajni istočni kontenderi koje valja gledati - Hoksi, Pistonsi i Medžik. Ovo sve jer je istok u stanju u kakvom jeste. Janis će da porobi regularnu sezonu i onda da ispadne u prvoj-drugoj rundi jer mu Kajl Kuzma igra petorku, a protiv toga se ne može.

• Popular Post

The Milwaukee Bucks are signing Alex Antetokounmpo to a two-way NBA deal, joining older brothers Giannis and Thanasis, Octagon's Alex Saratsis tells ESPN. This marks the first time in NBA history that three brothers are on active roster contracts with the same team.

isuse

I komentar

This is the NBA equivalent of having kids to save a struggling marriage.

lol

Днвр шури, склапају се коцкице, Мареј наместио нишанске справе а на њиховој новоотвореној теми мук ццц.

Meni deluje da će Strela i Porzingis da imaju sezonu karijere. Nikad bolje nisu izgledali.

A i oko Zajona gajim afirmativne predosećaje.

Marej kida, dobili klupu, Džonson u najgorem slučaju dostojna zamena MPJ-u.

Ono što im je falilo da pokidaju sve, sada imaju.

Klupa:

Braun

Hardavej

Votson

Valančijunas

praktično kao prva petorka nekim klošarskim timovima. Šteta što nisu uboli nekog pleja veterana.

Plus tu još imaju igrače od kojih mogu nešto da dobiju poput Strotera, Piketa, Holmsa...

Igraju i neku novu odbranu, čekam da odgledam neku celu tekmu da vidim kako to izgleda.

Imaju i periode kad igraju zonu sa Jokićem i Valančijunasom.

Po nekim power rankingsima, projekcije za top4 igrača ove sezone (proizvoljnim redosledom): SGA, Debeli, Luka, Janis

Prvi sledeći u nizu: Vembi

USA propo ph34r

Odgledao prve tri četvrtine protiv Klipersa i prvo poluvreme protiv Bulsa (koji su toliki krš da su zajedno sa sudijama učinili utakmicu negledljivom).

Prva petorka minus Džonson razbija. Džonson kao da ima tremu svaki put kada ostane sam na trojci.

Klupa znatno bolja u napadu nego prošle sezone, s tim što boli organizacija igre i svaki napad koji organizuje Pejton Votson. Imaju individualni kvalitet da protiv drugih klupa poentiraju i održe razliku, uz bolju odbranu su, što reče Hele, u rangu prve petorke nekog krš tima.

Mislim da bi im bilo bolje da su odmah uzeli nekog pleja na minimalcu umesto što čekaju februar.

Očekujem da ove sezone lagano dobijaju razne Vašingtone i Portlande, a videće se protiv OKCa, Minesote, Hjustona i LA timova da li se nadati nečemu u plej-ofu. U prvom poluvremenu Klipersi su išli preko Jokića, a zona nije delovala dobro kao protiv OKCa u plej-ofu.

Edited by reg

1 minute ago, reg said:

Mislim da bi im bilo bolje da su odmah uzeli nekog pleja na minimalcu umesto što čekaju februar.

Očekujem da ove sezone lagano dobijaju razne Vašingtone i Portlande, a videće se protiv OKCa, Minesote, Hjustona i LA timova da li se nadati nečemu u plej-ofu. U prvom poluvremenu Klipersi su dosta išli preko Jokića, a zona nije delovala dobro kao protiv OKCa u plej-ofu.

Tvrdoglavi su da ovo bude final roster (verovatno malo glejzuju ego BBa). Ja bih rekao da je njima pitanje svih pitanja da li mogu konačno da okrenu ritam protiv Minesote koja ih je prošle sezone gazila bez milosti. Verujem da se ne plaše mogo OKCa. To i da su zdravi za PO.