March 15Mar 15 13 minutes ago, Ted said:najbolje koje možeš da dohvatiš, iscimaš, nagovoriš......meni su Tanasković i Miletić sasvim ok za početak. pominje se i Pavle Nikolić. tu je i moj Neno Dimitrijević, koji je isto naš, kakav god pasoš da imao. Bogoljub Marković iz Mege, ako postoji ikakva šansa. ako su tu Marinković, Lakić, Radanov, Pokuševski, Nakić i Bošnjaković. primera radi do je 10 domačih igrača. na to možeš da nakalemiš određeni broj stranih igrača, do cifre koja je objektivno potrebna za EL. da kažemo da moraš da imaš minimum 15 do 18 igrača na raspolaganju (suludi tempo EL + aba + 2 domaća takmičenja gde su stranci limitirani). ako ćeš imati u roataciji 2 ili 3 klinca, juniora tipa Šekularac, Mijailović, to znači da moraš da ubodeš sa 5 do 6 stranih igrača koji će da budu nosioci u EL. mi trenutno imamo jedno 9 komanda. previše. sad, neko će da kaže ne može tako da se uzme EL, ali odgovor na to je da mi ne možemo ni da postavljamo EL kao cilj. možemo da iznenadimo, tako smo i osvojili EL, sa dobrom domaćom osnovom i dobrim odabirom stranaca, uglavnom Amera. na kraju krajeva, ni sa ovim kamarama Amera i stranaca nije da se baš bijemo za vrh EL.nije to samo pitanje EL, nego i abe i domaćih takmičenja. složićemo se da je domaće prvenstvo parodija, ali parodija u kojoj moramo učestvovati. kkp nije klub koji samo negde učestvuje, naročito nije u domaćim okvirima, tako da se mora imati popunjen i taj sastav vojske. onaj koji može da doprinese značajno na tim frontovima (kup i domaće prvenstvo + aba) i da bude pomoćno osoblje u EL. tako bi se izbegle blamaže poput ovogodišnjeg kupa, gde klub koji je počeo da pobeđuje po EL i diže formu gubi od Mege katastrofalno. radi se naprosto u ugledu kluba i nekakvom nivou koji moraš da održiš, a na domaćem frontu to ne možeš bez solidnog fonda domaćih igračapravićemo se da nisi ovo napisao
March 15Mar 15 15 minutes ago, bios said:Ti Tede kao da si se upravo spustio iz paralelne realnosti gde se ovo desilo.aman loše sam se "odrazio"......spakovao sam Amere tamo gde ih nije bilo, suština je da smo iznenadili, nismo ušli u takmičenje kao favoriti, nismo bili na radaru. odnosno hteo sam reći da ponovo možemo uzeti EL samo iz iste te pozicije, ovog puta sa neizbežnim Amerima i mixom sa domaćim igračima (koji nisu Jokić, Bogdanović, Micić, Milutinov itd koji su skuplji og 95% Amera)ne vidim ni jednu varijantu u kojoj ćemo da osvojimo EL sa 10+ stranaca. u stvari vidim, ako nekako postanemo jedan od najbogatijih klubova Evrope i tučemo Turke, Grke, Izraelce i Špance na tržištu redovno i komotno Edited March 15Mar 15 by Ted
March 15Mar 15 19 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:pravićemo se da nisi ovo napisaoja bih voleo da gledam takav kkp.....bez nekog opterećenja u EL i nerealnih očekivanjasve to pod uslovom da EL opstane, otkud znam kakvo će čudo da bude nba Evropa, a tamo sasvim sigurno nećemo biti
March 15Mar 15 4 hours ago, Ted said:nije bilo nikakvo narikanje. situacija je bila vanredna, pisanje je bilo u sladu sa situacijom. Žoc je pre svega odgovoran što si imao sezonu EL koju možeš da pratiš, a ne sezonu fiba LŠ ili sezonu ničega/jurenja 7. mesta u abi. stvar elementarne grobarske pristojnosti je bila da se stavimo na stranu Žoca, a kontra onih koji nikad nisu krivi za bilo šta, al su za sve zaslužnija sam prvi mislio da je vreme da Žoc prepušta kormilo nekom drugom i o tome sam pisao otvoreno. ali mi na kraj pameti nije padalo da će odlazak biti kakav je bio. tu za mene prestaje svaka priča i dalja primedba na Žoc-a i počinje bezuslovna podrška. postoje stvari sa kojima nema zajebavanja i šaleTi si Tede dobar dečko i iskren grobar ali ovo prosto ništa nije tačno. To jest ako veruješ u ovo onda si i naivan, što i ide uz dobrog i iskrenog.. Probaću da ti istaknem ključne reči: taj famozni (brand name) Žoc je POBEGAO kao najveća pičketina posle dva meseca sezone, IZBEGAVAJUĆI time ODGOVORNOST da se njegov i Ostojin petogodišnji bilans sagleda na kraju tog ciklusa. A najveća PREVARA koju je izveo je to što je (u onom jadnom igrokazu) ubedio stado da je on tu neka ŽRTVA (a Ostoja njegov dželat). Pisao sam već o srpskoj mitomaniji i tom našem nacionalnom sportu da se upre prstom u nekog drugog kao odgovornog. Željko Obradović je u karijeri više puta u karijeri krivio igrače (i druge faktore) i nikada nije preuzeo odgovornost. Prosto je lik to - loš gubitnik. I to je legitimno, pogotovo u sportu.. I legitimno je da tu priču puše mombrili sa tribine, traže novi ugovor, dočekuju na Surčinu, i teraju igrače...ali bi ovde trebali da pišu ljudi koji imaju malo više mozga od njih.I shvatite već jednom - Željko Obradović je izabrao da ode na onaj način. Čak je i ona španska prevara pričala da mu je on to najavio nedeljama pre. Znači nije rešavao problem, nego se sklonio. I rekao da je to pre svega u interesu Partizana i njegovog ličnog zdravlja. To što nije mogao da ostane na tome, dostojanstven, gospodski, nego je morao da začini sa čarterom i Osetkovskim govori samo o njegovom nivou. I to što ti "nisi mogao da zamisliš da će odlazak biti onakav kakav je bio" govori samo o tvojoj naivnosti, a ne o njegovom odlasku.I ta priča da nam je on doneo EL Bukvalno kao Vučić kad kaže da će podići penzije, izgraditi neko parče auto-puta i sl. To neko idolopoklonstvo.. On je, što se njegovog posla tiče, izgubio (1/8) tekmu od Burse u EC. Sa igračima koji su igrali F4 EL, protiv Alimpijevićeve rotacije od osam igrača.. Znači, to je njegov posao. Licenca je onda kupljena...za naše pare. Bukvalno imamo priliku da LIVE slušamo kako nastaju navijački mitovi..."on se vratio u Srbiju da vadi Partizan iz kanala, sa Zagorcem doneo EL, došao na korak od F4 ali ga onaj Vučićev zlikovac oterao zbog podrške studentima." Bukvalno samo gusle fale, a niđe veze priča nema.
March 15Mar 15 2 hours ago, Filozof manijak said:Javi se sa statiskom na kraju sezoneTakođe, da se uračunaju procenti pobeda sa Karlikom i bez njega.
March 15Mar 15 32 minutes ago, copkillah said:Takođe, da se uračunaju procenti pobeda sa Karlikom i bez njega.Žoc nije znao da će se Karlik vratiti? Zavera Mome Jakovljevića..
March 16Mar 16 8 hours ago, Vasilij Zajcev said:Žoc nije znao da će se Karlik vratiti?Zavera Mome Jakovljevića..Ne, jednostavno je, ne možeš tim da gledaš isto s njim i bez njega.
March 16Mar 16 Prvo, zelim Generalu da ozdravi, sto pre. Drugo, bez ikakvog poredjenja, apsolutno mi imponuje Joan Penaroja, od dolaska na aerodrom solo, bez strucnog svog staba sve do onog juce. Videcemo za dalje. Profesionalac i (subjektivno) facetina.
March 16Mar 16 49 minutes ago, copkillah said:Ne, jednostavno je, ne možeš tim da gledaš isto s njim i bez njega.Ma još je jednostavnije - gledaš samo sopstvenim očima. I isključiš sve te alibi filtere u mozgu. Kad tako pogledaš, i pre Karlikovog povratka, ekipa izgleda 10x normalnije nego sa Obradovićem. Nema dernjanja na igrače, unošenja u lice, crven kao bulka, a ovamo na prst u dupe sa sudijama koje ga kradu na očigled svih. Prosto, lik je preuzeo tim na njegovoj najnižoj tački i pokazao da to sve može drugačije da se radi i izgleda.Očinji vid. Probajte.
March 16Mar 16 4 minutes ago, Vasilij Zajcev said:Ma još je jednostavnije - gledaš samo sopstvenim očima. I isključiš sve te alibi filtere u mozgu. Kad tako pogledaš, i pre Karlikovog povratka, ekipa izgleda 10x normalnije nego sa Obradovićem. Nema dernjanja na igrače, unošenja u lice, crven kao bulka, a ovamo na prst u dupe sa sudijama koje ga kradu na očigled svih. Prosto, lik je preuzeo tim na njegovoj najnižoj tački i pokazao da to sve može drugačije da se radi i izgleda.Očinji vid. Probajte.Propustio si momenat gde ja nigde nisam rekao da nije tako, samo sam rekao šta takođe treba da se uzme u obzir i to je to. Sve ostalo su neke tvoje projekcije i kognitivne distorzije, a ja tu ne mogu da ti pomognem osim da ukažem na iste.
March 16Mar 16 13 minutes ago, DCI Banks said:...od dolaska na aerodrom solo, bez strucnog svog staba sve do onog juce...Takvo ponašanje prosto nije na ceni. Mora rijaliti da se pravi...gde je viđen, u kojoj pečenjari, šta je rekao zaovi nečijeg kuma i šta bi to moglo da znači...šta su njegovi uslovi da nas počasti svojim prisustvom...koliko miliona je minimalni budžet...čerteri, kurci, palci..
March 16Mar 16 7 minutes ago, copkillah said:Propustio si momenat gde ja nigde nisam rekao da nije tako, samo sam rekao šta takođe treba da se uzme u obzir i to je to. Sve ostalo su neke tvoje projekcije i kognitivne distorzije, a ja tu ne mogu da ti pomognem osim da ukažem na iste.Ne druže, reči "jednostavno je" i savete da "treba uračunati procente...ne možeš da gledaš.." ne idu u istu rečenicu. Ako je nešto jednostavno, jednostavno je. I zove se očinji vid. Ako se komentariše trener, a hoćeš da pojednostaviš, ne uvode se igrači u priču. I to nije nikakva projekcija i distorzija nego prost, good old alibi reflex.Penjaroja je trener Partizana tri meseca, Karlik se vratio pre tri utakmice. To je prosta činjenica. Mešanje drugog dok se priča o prvom je školski primer distorzije. Edited March 16Mar 16 by Vasilij Zajcev
March 16Mar 16 Da, ali Penjaroja ima isit kurac rezultate kao Obradovic, tako da ta priča kako je fin i profesionalan može mački o rep da se okači
March 16Mar 16 23 minutes ago, goofs said:Da, ali Penjaroja ima isit kurac rezultate kao Obradovic, tako da ta priča kako je fin i profesionalan može mački o rep da se okačiObradović selektirao, prošao pripreme sa timom, i doveo ga dokle ga doveo.Španac nasledio na pola sezone raspuštenu bandu (razbijenu vojsku) i nekako je uveo u red.i onda neko kaže kako imaju iste rezultate? Možda imaju, ali sa drastično različitim početnim pozicijama.Lepo neko reče, statistika je bikini, pa je tumači ko ka kako hoće. Edited March 16Mar 16 by Filozof manijak