Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

KKPFC 25/26 - We thought of the children, we still do, but now we aim higher !!!!!!

Featured Replies

igrači su dobili tretman koji je reakcija na posledicu koja je nastupila. a posledica koja je nastupila, u očima najvećeg broja navijača Partizana, jeste ekstremno loša po klub. ima se osećaj ugroženosti, pa se aktivira i mehanizam zaštite. npr. kao kad neko izvši oružani napad na tvoju zemlju, hoće da je porobi, uništi, podjarmi, šta god. vataš pušku i staješ do sunarodnika, nebitno je dal se sa njim slažeš ili ne slažeš u vezi nečega. prvo odbrana, pa posle sve ostalo.

a posledica koja je nastupila jeste u vezi i sa igračima. nekim igračima. to što je neko te igrače izabrao (a svakog igrača je neko izabrao) ne podrazumeva i da oni mogu da rade šta hoće. ili da ne rade ništa. ako me neko pozove u svoju kuću ili mi ponudi da prenoćim koji dan to ne znači da ja imam pravo da polomim prozore, da pišam u dnevnoj sobi, crtam po zidovima itsl. niti da zahtevam od domaćina da kompletan život prilagodi mojim potrebama i navikama i da izmeni sve što je uobičajeno u njegovoj rutini. bićeš zahvalan, gledati da što manje smetaš, da se odužiš nekako i da pokažeš da ceniš gest. bićeš pristojan. mislim, ako si normalan. ako nisi, bićeš izbačen napolje. sasvim opravdano.

nikakvog prevaspitavanja tu nije bilo, bilo je reakcije na odnos igrača prema treneru i klubu. sasvim sam uveren da je reakcija bila ekstremno blaga i benigna u odnosu na bes i nezadovljstvo koje kod ljudi postoji. sasvim je moguće da je tim reakcijama pokupljen i neko ko objektivno nije trebao, ali to se dešava u odsustvu transparentnosti i bilo kakave reakcije kluba.

klub je taj koji mora da reši problem sa igračima ili da se reši samog igrača, ako je neophodno. kada propusti to da uradi, ima ko će da podseti. navijači npr. tako to funkcioniše. posto navijači nisu gomila morona koja će da aplaudira i podržava šta god bilo.

• Replies 12.1k
  • Views 620.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• vracharac
    vracharac

https://nova.rs/sport/kosarka/preminuo-dusko-vujosevic/ Nazalost

• Mindaugas Žukauskas
    Mindaugas Žukauskas

Zamislite Tomaševića u roze trikou, dok mu saigrač stavlja penis u usta. Ja mogu

• Hriste boze raspeti i sveti Svaki grobar na aerodrom leti Svako leti tamo kod Surcina Da doceka najveceg Turcina Leti stuke, letu avioni Bicemo mi opet sampioni Vodio je Beneton Trevizo Jao sto bih ne

Posted Images

1 hour ago, harper lee said:

Aleksandar Nikolic jedva da ima ikakve veze sa Partizanom, vise veze s vama ima Trinkijeri ili Penjaroja nego Profa. Obradovic je igrao i trenirao u Partizanu, osvojio je s tim klubom najveci trofej, vise puta je izjavio da je Partizan njegov klub i pored toga sto je najvece uspehe ostvario sa Panatanaikosom, samim tim se kvalifikovao za legendu kluba.

Slazem se ipak da nije najveca legenda kluba. Najveca legenda je Dusko Vujosevic cija je skoro cela karijera, bogata po vise osnova, ostvarena u Partizanu.

Aleksandar Nikolić ima veze sa Obradovićem - on ga je prvo selektirao u Čačku, bio je trenutak kad je kao zvanično najbolji evropski trener 1979.mirno otišao u Čačak(nažalost zbog već narušenog zdravlja) i za to kratko vreme selektirao Šarančića, Androića, Obradovića, Gorana Grbovića i Marka Ivanovića od kojih je većina završila u KKP. On ga je Kići predložio za trenera 1992, a znalo se da zbog srca ne sme da sedi na klupi. Već u Borcu 12 godina ranije, na klupi je sedeo Conja, u Splitu Boža, pa je bilo logično da i u KKP ima jednog mladca koji će mu biti prvi operativac.

Uostalom, tako je bilo i u Varezeu, od 5 titula Kupa šampiona, Aca je uzeo prve tri, a preostale dve je na klupi sedeo njegov učenik Gamba. Nikolićev Ignis je, inače, najbolji evropski tim svih vremena.

Tačno je i da je sa Zvezdom uzeo Kup kupova, pa ga nijedan od svih tih klubova ne može svojatati kao svoju legendu.

Ali uticaj profe na događanja u KKP tokom osamdesetih i devedesetih je presudan za konačno stvaranje kulta kakvog znamo danas.

Dule ga je dodatno oblikovao u svakom smislu, 'Da volim crno bele' trenutak je Duletovo delo kojim se klub odvojio od ove sredine, od Evrope i od košarke uopšte, postao je deo naših identiteta i genotipa naše dece i generacija koje će njih naslediti. Ovih pet godina neću pamtiti po punoj Areni, već po groznici koju je lično Žoc inicirao, da pola grada na posao dolazi u raspoloženju formiranom u zavisnosti od prethodne ili buduće utakmice KKP. Možda ja mogu hladna srca da procenjujem Željka od meča do meča, ali je on ušao i u moju kuću i smatram ga najboljim delom života koji možeš imati u Srbiji.

Žoc svakako nije najveća Partizanova legenda(po meni to nije ni Dule, već Dragan Kićanović, nebitno), ali može da bude ponosan što je u kategoriji 'jedan od'. Verujem da i sam tako misli.

Sve OK, samo kazem da nije svako ko se ikada pojavio u srpskoj kosarci legenda Partizana.

5 hours ago, kalmah said:

O cemu ti pricas covece oterali su idioti najveceg trenera u istoriji ovog kluba svojim nezalaganjem normalno je da ce im se zvizdati

Mislim da je ova rečenica savršena paradigma svega ovog oko čega diskutujemo ovde - igrači su idioti, nezalaganjem su oterali The Najvećeg. U zemlji mitomana, u kojoj se od 1389. nacionalni sport zove "ko je izdao?", ovo je najprirodniji mogući zaključak. Kao što je najorganskiji taj ćaci-brain(fart) kao posledica svih tih vekova bavljenja pomenutim sportom.

I ne može sport (sada ovaj pravi) biti izuzet iz mentaliteta celog naroda, a on je patrijarhalan, pun idolopoklonstva, i uvek gladan mitova. A nema jačeg mita o onog o mesiji, spasitelju i izbavitelju... Na njemu jašu i Vučić i Obradović, jer prosto znaju s kakvim narodom imaju posla. I zato će za neuspeh uvek biti kriv neko drugi, spolja, iznutra, zavera neka, nož u leđa...Ostoja, Tajrik, Vanja ili Vuk Branković. Prosto, takvi smo, arhićaci.

I zato će gorepomenuti idioti, ergo igrači, biti dežurni krivci, a ćaci meritoran da ih procenjuje, ocenjuje, maže govnima, aplaudira ili na šipci preslišava. Simple as that. Do sad je to bila pošast sa fudbalske livade, sad je metastazirala i u halu.

Zeljko Obradovic je pokazao u svojoj trenerskoj karijeri kakav ima odnos sa svojim igracima, uostalom Kelates kada je dosao u Partizan rekao je da se promenio da nije vise zahtevan kakav je bio dok je njega trenirao u nekom prethodnom periodu,dakle prilagodio se ovim novim generacijama igraca,sta se desilo u ovoj sezoni pa naprosto posumljeni idiot i zalizani mafijas su poceli da saradjuju i gomilaji nepotrebne igrace kako sto su Murinen,Osetkovski bez Zeljkove saglasnosti.

pogledao sam tekmu. prvo poluvreme manje-više mrak, činilo se kao još jedan ubedljiv poraz.

u drugom poluvremenu reakcija, u nekim segmentima nas je i sam Hapoel vratio u igru, povremeno se činilo da su u modu "ma ovo je gotovo". u svakom slučaju borba na nivou, želja na nivou, međusobna podrška igrača na nivou, Penjaroja na nivou, navijanje u gostima odlično, sudije ispod svakog nivoa.

Bruno, Bonga, Džekiri, Pejn, Vanja, Arijan, Kalates to je to, tako treba i neće niko nikome zviždati, pa i ako se bude izgubilo. priklljučio se i Sterling u produžetku, Osetkovski koliko može. i moram da primetim da je Sterling pokazao vidno interesovanje za tekmu, iako je bio klupiran jedan dobar deo. što neko reče, verovatno je on igrač koji će da ide kuda ide matica. ako bi se na ovo priključio Pokuševski i Karlik kad se vrati, to je nešto sa čime mora da se izgura sezona

naravno, to je desetak igrača, nije dovoljno za ovaj ritam i broj utakmica. ali ako uspeju da pronađu timski duh, barem bi trebalo da izbegnemo razna blamiranja i negativne rekorde u EL. kako je sve krenulo ove sezone i to bi bio uspeh

Edited by Ted

Najveći pokazatelj pomeranja stvari sinoć je Arijan Lakić koji do Penjaroje nije parket video.

Што генерално ником није било јасно зашто, јер је мање више увек доносио нешто позитивно, иако је очигледно лимитиран квалитетом за овај ниво.

Но често срце, воља, жеља могу да надоместе неке ствари.

realno je bio igrač manje u napadu, a nije ni neki defanzivni ubica

nije tu ni penjaroja neki vizionar glede arijana, petorka pejn, arijan, vanja, bonga i bruno je počela da stiže hapoel i bilo bi suludo da ih je rotirao

tu je on iskoristio svoje minute

nadam se da će mu ova partija doneti neki kredit kod penjaroje za budućnost, a njemu samopouzdanja da pogađa kad je sam, a prečesto ga puštaju

3 minutes ago, johan nagel said:

Што генерално ником није било јасно зашто, јер је мање више увек доносио нешто позитивно, иако је очигледно лимитиран квалитетом за овај ниво.

Но често срце, воља, жеља могу да надоместе неке ствари.

Pa sad, nisam ja siguran baš koliko je on limitiran a koliko prosto nije mogao da dobije šansu.

nema brzinu, dribling, šut za nivo u el

ima srce, voljni momenat

Играч улоге, 10ак-15 минута крвавих колена, то је оно што је могао да донесе и што доноси мање више увек кад је на терену.

Niko od nas ne zna šta Arijan stvarno može kad nema kontinuitet.

Ista priča je bila i za Trifu koji je u KKP bukvalno izgubio šut i dribling jer mu je bila namenjena utešna nagrada deset minuta. Dečak je odlično gradio defanzivni skok, jurio bekove itd., pa za ofanzivu koliko dobije prostora iz ćoška.

Kao takav je ipak imao bolju sezonu od mezimca Papapetrua, ali nije dogurao dalje od pomoćnog osoblja.

Nadam se da Penjaroja malo izmeni taj odnos prosjaka i sinova i da posle ove utakmice promeša karte u timu.

po cacku se prica da je pavle potpisao za partizan

ocekivao sam i najavljivao tako nesto, nadajuci se da se nece desiti vec u ovoj sezoni

za partizan svakako bolje resenje od pominjanih tanaskovica i miletica, ako dobije priliku svakako ce je iskoristiti

za njega nisam siguran, poslednje mesto gde nasi mladi igraci treba da idu su blizanci

KKP je potpisao i Nikolu Djurovica iz mladjih kategorija

Ja baš ne kapiram logiku da (opet) gomilaš igrače na poziciji 4 a ništa spolja, al ajd.