January 27Jan 27 Trifa je u Turskoj tukao 15p po tekmi, plus defanziva. Ok, Makabi ga je ukanalio. Ali kako je ukrao minute Papapetruu, tim stavom će se izboriti i u sledećem ugovoru za svoje mesto. U svakom slučaju, ovaj KKP roster imao bi bolje obezbeđen obruč s njim. I to na obe strane. Pa puta dva sa Arijanom. Pričamo o najgoroj odbrani Evrolige. Dve godine zaredom. O timu koji pobeđuje kad pošteno stegne jednu jedinu četvrtinu. O trojci na kojoj je groktala mangulica, Vanja se svako malo vraćao iz povrede i krpilo se sa dvojke i četvorke. Ali se Ledej opušteno prodao, Trifa se opušteno prodao i onda smo sprcali neke milione dolara dve godine zaredom. Pa vi sad podvucite crtu i napravite matematiku.
January 27Jan 27 Promašeno je poređenje Trifunovića i Lakića sa najboljim Vujoševićevim đacima, ali za Smajlija i Tristana već nije neopravdano zapitati se da li su mogli biti bolje iskorišćeni tj. da li je njihova igra mogla biti unapređena bez katastrofalnog uticaja na rezultate. Talenta je definitvno bilo. Trifa je ok igrač, možda bi i mogao da nađe ulogu u nekom evroligašu, ali ne u timu koji ima f4 ambicije kao Partizan ili Zvezda. To više nije do trenera nego da samih klubova koje proizvodnja korisnih klupskih igrača uopšte ne zanima.
January 27Jan 27 Moje mišljenje je da je Smajli dobro iskorišćen dok za Tristana ni u 2026. nisam siguran koliko je igrač za pobedničku košarku, a posebno tada.Ono što zameram Željku je što Smajli nije zadržan. Naravno, ako je postojala mogućnost, tj. ako razlozi odlaska nisu bili nekošarkaške prirode. Edited January 27Jan 27 by Milošica
January 27Jan 27 Ja Obradoviću ne zameram ništa. Radio je u skladu sa strategijom kluba. Pišem čisto hipotetički, u smislu da li bi neki Vujošević uspeo od recimo Tristana da napravi odgovornog igrača, a od Smajlija igrača za Real. Tristana je btw Kari vodio na EP i dao mu solidnu ulogu i reklo bi se da ne misli da Tristan ne može da bude bitan deo pobedničkog tima.
January 27Jan 27 Rekao bih da je kontekst mnogo drugačiji kad je repka u pitanju i da bi se Tristan tada u EL proveo kod Karija(i svakog ozbiljnog trenera) možda za nijansu bolje nego protiv Turske na EP.
January 27Jan 27 Ovakav Tristan verovatno bi. Prosto mislim da je šteta što više ne postoji sistem koji igrače priprema za to što si nazvao pobedničkom košarkom. Nije ni Mega to. Edited January 27Jan 27 by Heaviside
January 27Jan 27 Just now, Heaviside said:Ovakav Tristan verovatno bi. Prosto mislim da je šteta što više ne postoji sistem koji igrače priprema za to što si nazvao pobedničkom košarkom. Nije ni Mega to.Nisam baš u koledž materiji, ali deluje mi da su, kad je već takva situacija, dobri koledži najmanje loša opcija za tako nešto. Možda grešim.
January 27Jan 27 Just now, Milošica said:Nije igrao.Zar nije bio nesto lakse povredjen? Ili je to kasnije bilo, vise se ne secam.
January 27Jan 27 Just now, Jimmy Kowalski said:Zar nije bio nesto lakse povredjen? Ili je to kasnije bilo, vise se ne secam.Da, u pravu si. Svakako mislim da se ne bi naigrao u tvrdim utakmicama na prvenstvu ali makar neku minutažu bi dobio.
January 27Jan 27 Just now, Milošica said:Da, u pravu si. Svakako mislim da se ne bi naigrao u tvrdim utakmicama na prvenstvu ali makar neku minutažu bi dobio.Ma tu nema zbora. On jeste super kada se igra poluozbiljno bez pritiska, pogodice neke otvorene trojke. Ali kada treba da se pegla odbrana, da se rves pod kosem, kada je tesno, na njega ne racunas ozbiljno..
January 27Jan 27 Po meni je Tristan najveći talenat pored Mike Murinena koji stigao u KKP za ovih 5 godina, ali je valjda Novica prvi rekao da je sve uzalud kad on odmah posle treninga i tekme nabije slušalice i zaboravi gde je bio i šta su mu rekli pre 5 minuta.Zato će mali Uroš uskoro biti u prvoj petorci.
January 27Jan 27 jel nowitza radio sa njim ili cuo price iz kafica?kapiram da je bolje da nakon tekme i treninga ode da kuje zheljezo gej-go do pojasa ali tu smo gde smo.