December 5, 2025Dec 5 7 minutes ago, Nikodije said:Najviše povika ima na Dvejna, Sterlinga i Tajrika, koji su tu drugu godinu. Pa zar nije bilo dovoljno vremena da se proceni njihov karakter?Prosle godine nismo bili u situaciji da toliko zavisimo od Duana, osim u KLS-u gde je dobio loptu da radi s njom sta hoce. Tokom sezone je cesto bio na ledu, ponasao se vrlo neodgovorno i na treninzima, ali kao vodili puno razgovora i on satro prihvatio kritiku i promenio svoj pristup. Sterling i Tyrique nisu prosle godine bili problematicni, sto se pristupa tice..
December 5, 2025Dec 5 1 hour ago, uini said:sve kapiram ali ti / mi razmišljamo iz nekih uvreženih mitova i legendi prošlih vremena, koje ne važe danas u svetu korporacija, što bi rek'o ostojahi ja bih verovatno na njegovom mestu bio u fazonu, najjače da ću da stojim ovde nakon tekme koju sam dobio (ili izgubio) i da mi zvižde zato što oni misle da je tako košer.zašto bi ga bolela paja, ne piše mu u ugovoru da treba to da trpi, makar bio loš 300xCekaj, u korporaciji radnik koji zaradjuje 2,5 miliona godišnje ima taj luksuz da radi sa 10% kapaciteta, ne ostvaruje rezultate zbog kojih je plaćen i kad mu nezadovoljan klijent prigovori na kvalitet usluga, on se okrene i kaze, ma boli me kurac odoh da igram plejstejsn. On tu platu prima zbog mitova i legendi proslih vremena, a ne isporucuje ni korporacijski minimum
December 5, 2025Dec 5 1 minute ago, Uskebasi said:Cekaj, u korporaciji radnik koji zaradjuje 2,5 miliona godišnje ima taj luksuz da radi sa 10% kapaciteta, ne ostvaruje rezultate zbog kojih je plaćen i kad mu nezadovoljan klijent prigovori na kvalitet usluga, on se okrene i kaze, ma boli me kurac odoh da igram plejstejsn.On tu platu prima zbog mitova i legendi proslih vremena, a ne isporucuje ni korporacijski minimumDa, u EL trenutno može. Imaju garantovane ugovore, zabadaju lepe iznose, a mogu da rade šta god hoće sve dok se pojavljuju na treninzima i rade i 10% ako treba dok ih ne zaboli u predelu prepona ili donjih leđa... Tako će biti sve dok klubovi poklanjaju novce i takmiče se za islužene igrače. Umesto da im u ugovor ubace uslov za određenom kilažom ili nekim drugim parametrom. Pa ko neće, ne mora.
December 5, 2025Dec 5 @Uskebasi , nije baš tako kao što navodiš.pri čemu je ključna stavka, da, ukoliko si nezadovoljan radom izuzetno cenjenog radnika kojeg si doveo a radnik ne krši propise, tj u ovom slučaju trenira, sluša šta mu se kaže, dolazi na vreme i šta sve već po ugovoru - korporacija svejedno može da ga otpusti, dok god se drži slova ugovora i isplaća sve što je dužnaali on (radnik) nije dužan da trpi dranje i vređanje zato što ne radi po projekcijama koje je korporacija imala kada je napravila akviziciju.prosto, ta vremena da ti nešto ćutiš i trpiš dok te navijači, trener ili ekonom jebu, jer je tako pravedno, su prošla. ne kažem da je to dobro ili loše, samo da je tako.
December 5, 2025Dec 5 6 minutes ago, smooth.Op said:Tu i jeste mindfuck i glavna stvar gde se razmimoilazimo u doživljaju svega ovoga.Imaš Željka koji je već jednom pogubio svlačionicu sa amerima, koje je zamenio novim amerima i opet došao u istu situaciju. Sa druge strane imaš amere koji znaju sa čim imaju posla i šta se od njih traže i umesto da pale odavde, oni produžavaju saradnju.Za firmu u kojoj trenutno radim sam rekao "Odavde ce samo puskom i ispaljenim olovom da me isteraju"Kad ih potpises, kasno je da im procenjujes karakter, gotovo je. Ugovor parafiran..pare idu..jedino da ih drkas na sitno, kao Dule..trening u 5 , citanje knjiga i slicno.
December 5, 2025Dec 5 Neverovatno da Željku baš zapadne koliko već 20+ igrača koji su teška govna i lelemudi u par godina. Baš maler. Siguran sam da u drugim (uspešnim) ekipama igraju lojalni spartanci koji se samobičuju posle tekme, ako imaju bacanja ispod 90%, ili ako promaše zicer.
December 5, 2025Dec 5 6 minutes ago, SNARC said:Za firmu u kojoj trenutno radim sam rekao "Odavde ce samo puskom i ispaljenim olovom da me isteraju"Kad ih potpises, kasno je da im procenjujes karakter, gotovo je. Ugovor parafiran..pare idu..jedino da ih drkas na sitno, kao Dule..trening u 5 , citanje knjiga i slicno.Nema više takvog drkanja sa treninzima u 5 ili treninzima koji traju po 6 sati, ne možeš ni finansijski da ih kazniš, sindikat™ se izborio. Radio ne radio svira ti radio. Možeš samo da se nadaš da će hteti da se bave svojim poslom najbolje što mogu.
December 5, 2025Dec 5 18 minutes ago, Nikodije said:Najviše povika ima na Dvejna, Sterlinga i Tajrika, koji su tu drugu godinu. Pa zar nije bilo dovoljno vremena da se proceni njihov karakter? A jos da dodam ovo oko karaktera. Vi ste kad vas je Sfero preuzeo dobro izgledali, na kraju iskoristili nas raspad i uzeli glatko ABA. Sve to uz jaku domacu osnovu. Prosla sezona je trebalo da bude iskorak (u EL mozda i jeste donekle, ali tesko da ste imali osecaj zadovoljstva na kraju samo zbog cinjenice da ste se plasirali u plej-in), ali je onda kod vas usledio raspad. I ajde recimo Nedara, malo ko ce da lije suze sto nije produzen, ali Petrusev po kvalitetu je legit top EL centar. Da je ostao, moguce ne bi dosao Motejunas. A ko je bolji karakter od njih dvojice? Sad ko zna, mozda bi Filip kod Sase postao drugaciji, ljudi se menjaju. Ako za Tea, koga si apostrofirao kao nekog sa problematicnim karakterom ne mozes da ocekujes da se promeni pod stare dane, za nekog mladjeg mozes.. Poenta je da promene mogu da budu nabolje, ali sto bi rekao Edin igraci su kvarljiva roba. Mogu i da se pokvare, narocito kada zabodu lep masan ugovor.
December 5, 2025Dec 5 3 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:jbt stavi u spoilerNamerno nisam stavio na sportić.
December 5, 2025Dec 5 14 minutes ago, smooth.Op said:Tako će biti sve dok klubovi poklanjaju novce i takmiče se za islužene igrače. Umesto da im u ugovor ubace uslov za određenom kilažom ili nekim drugim parametrom. Pa ko neće, ne mora.Ko nam kriv što smo ramba zamenili aretom frenklin
December 5, 2025Dec 5 7 minutes ago, uini said:@Uskebasi , nije baš tako kao što navodiš.pri čemu je ključna stavka, da, ukoliko si nezadovoljan radom izuzetno cenjenog radnika kojeg si doveo a radnik ne krši propise, tj u ovom slučaju trenira, sluša šta mu se kaže, dolazi na vreme i šta sve već po ugovoru - korporacija svejedno može da ga otpusti, dok god se drži slova ugovora i isplaća sve što je dužnaali on (radnik) nije dužan da trpi dranje i vređanje zato što ne radi po projekcijama koje je korporacija imala kada je napravila akviziciju.prosto, ta vremena da ti nešto ćutiš i trpiš dok te navijači, trener ili ekonom jebu, jer je tako pravedno, su prošla. ne kažem da je to dobro ili loše, samo da je tako.E, onda ništa. Ne znam ni što rizikuju povrede na utakmici umesto da dodju na vreme, slušaju šta im se kaže, treniraju i odrade ugovor iz kog svakako poslodavac ne može da izadje čak i ako daju 10% od onoga za šta su plaćeni.A sad malo ozbiljno, Partizan za 15 dana može da raskine ugovor sa svakim od ovih igrača bez ikakvih penala i posledica po klub. To se neće desiti, jer je lakše baciti pare na neko zvučno ime za trenera koji će pokušati da spasi sezonu, ili čak ostaviti Ocokoljića i pustiti igrače da kao na basketu sami organizuju šta igraju