Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

KKPFC 25/26 - We thought of the children, we still do, but now we aim higher !!!!!!

Featured Replies

Just now, Jimmy Kowalski said:

Koje EL ekipe imaju tu bitnu domacu osnovu koja cini okosnicu ekipe, pa se to kao nadogradi sa 3-4 stranca? Nijedna. Nije pitanje broja stranaca, pa ni Amerikanaca, stvoriti dobru atmosferu u ekipi nije nimalo lak posao. Pa ni u reprezentaciji gde su ti svi igraci iste nacionalnosti cesto ne vladaju harmonicni odnosi. To su jako slozeni procesi, gde je dovoljno 1-2 igraca koji mogu sve da sjebu..

Žalgiris. 8 Litvanaca, 3 Amera (2 sa EL iskustvom i drugi sa iskustvom igranja u Evropi), Francuz i Nemac.
Ili da menjaš koncept na neki sistem koji fura Pariz ili Valensija, pa da igrače kroz sistem ograničavaš dajući im manju minutažu u kojoj moraju da isporuče.

• Replies 12.1k
  • Views 620.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• vracharac
    vracharac

https://nova.rs/sport/kosarka/preminuo-dusko-vujosevic/ Nazalost

• Mindaugas Žukauskas
    Mindaugas Žukauskas

Zamislite Tomaševića u roze trikou, dok mu saigrač stavlja penis u usta. Ja mogu

• Hriste boze raspeti i sveti Svaki grobar na aerodrom leti Svako leti tamo kod Surcina Da doceka najveceg Turcina Leti stuke, letu avioni Bicemo mi opet sampioni Vodio je Beneton Trevizo Jao sto bih ne

Posted Images

8 minutes ago, smooth.Op said:

Najjači je Džabulani majke mi.
Došao kao baba neka na početak sezone, raspada se čovek.
Popije zviždanje i kao, a ne ne zajebi ti ovo, ovo je nepoštovanje.

Kada pitaju glumce kako pristupaju kada igraju negativca, svi odgovaraju da oni sebe ne vide kao bad guys (in jor ajz ju ar gud gajz). Tako i igraci, igraju ono na sta su navikli, neki put ide sut, neki put ne ide, who cares. Eto dao je kao bitnu trojku u finisu, ali navijaci govna nije im dovoljno. Isto i Duane..

Ili Real sa Ljuljom, Cacom, Gabi Dekom, Tavaresom. Jbg, igraci sa stazom u klubu jesu bitni. Ne moraju biti nuzno domaci

3 minutes ago, smooth.Op said:

Žalgiris. 8 Litvanaca, 3 Amera (2 sa EL iskustvom i drugi sa iskustvom igranja u Evropi), Francuz i Nemac.
Ili da menjaš koncept na neki sistem koji fura Pariz ili Valensija, pa da igrače kroz sistem ograničavaš dajući im manju minutažu u kojoj moraju da isporuče.

OK, eto ima 1 od 20. Uzgred, Trinki je i smenjen zbog losih odnosa u ekipi, nije mu pomoglo sto se uz dosta srece okitio domacom titulom..

2 minutes ago, Jimmy Kowalski said:

Kada pitaju glumce kako pristupaju kada igraju negativca, svi odgovaraju da oni sebe ne vide kao bad guys (in jor ajz ju ar gud gajz). Tako i igraci, igraju ono na sta su navikli, neki put ide sut, neki put ne ide, who cares. Eto dao je kao bitnu trojku u finisu, ali navijaci govna nije im dovoljno. Isto i Duane..

Za ovakvo ponasanje bi dobili otkaz u svakom timu u ovoj placenickoj EL, NBA, bilo gde. Da vidimo da li ce u ovom kvazi KKP... Zelimir ogoleo sve svaka cast (ima i on putera naravno).... da se vidi kakva kvazi organizacija je KKP i pod cijom kontrolom...

1 minute ago, Jimmy Kowalski said:

Koje EL ekipe imaju tu bitnu domacu osnovu koja cini okosnicu ekipe, pa se to kao nadogradi sa 3-4 stranca? Nijedna. Nije pitanje broja stranaca, pa ni Amerikanaca, stvoriti dobru atmosferu u ekipi nije nimalo lak posao. Pa ni u reprezentaciji gde su ti svi igraci iste nacionalnosti cesto ne vladaju harmonicni odnosi. To su jako slozeni procesi, gde je dovoljno 1-2 igraca koji mogu sve da sjebu..

Па пази може и контра питање, која то екипа у Евролиги има оволико Американаца, који чине оно баш окосницу екипе. Без да проверавам сваку понаособ, рекао бих ниједна.

Није толико ствар ни у домаћим играчима, боље је ако су домаћи, што је океј из наше перспективе тренутно неизводљиво. Али опет те то не спречава да ти окосница тима ипак буде европска, од искунијих евролигашких играча, плус 3-4 амера макс и колико већ можеш да намакнеш домаћих употребљивих.

Слажем се да није то све тако једноставно, не мора да значи да би тако било све идилично, али ако ће нека екипа да те избуши, то ће дефинитивно пре бити она са америчким генгомтм у главној улози.

15 minutes ago, Nikodije said:

On na ovo gleda kao neki naš Mile Ilić koji pri kraju karijere ode u neki Katar po kintu i ne očekuje cimanje, misli može kako hoće. Retko kada su se naši klubovi usrećili sa veteranima.

Screenshot_20251205-141552.Facebook.png

Do poslednjeg reala

Edited by Ratamahatta

9 minutes ago, johan nagel said:

Па пази може и контра питање, која то екипа у Евролиги има оволико Американаца, који чине оно баш окосницу екипе. Без да проверавам сваку понаособ, рекао бих ниједна.

Није толико ствар ни у домаћим играчима, боље је ако су домаћи, што је океј из наше перспективе тренутно неизводљиво. Али опет те то не спречава да ти окосница тима ипак буде европска, од искунијих евролигашких играча, плус 3-4 амера макс и колико већ можеш да намакнеш домаћих употребљивих.

Слажем се да није то све тако једноставно, не мора да значи да би тако било све идилично, али ако ће нека екипа да те избуши, то ће дефинитивно пре бити она са америчким генгомтм у главној улози.

Pa ti si stavio akcenat na domace versus Amerikanci. Ja sam ti odgovorio u odnosu na to. Poenta je u karakteru svakog igraca. Zato sam i spomenuo reprezentacije, nema veze sto su svi zemljaci, neko ko sebe stavlja iznad tima, taj negativno utice na atmosferu. Mogu da budu 2-3, onda ode sve u Honduras. Zato se stalno i govori da je bolje imati 12 igraca koji funkcionisu dobro zajedno pa makar nekima i nedostajao napadacki kvalitet. Podjednako ne bih zeleo u svom timu Duana i Hezonju, nacionalnost mi nije bitna. Iskusni EL igraci su i Iffe i Davies, pa se nismo previse usrecili s njima, iako je njihova prosla sezona statisticki malo slabija u odnosu na prosek. Ali su zbog tog iskustva preplaceni. Opet, jedan Shengelija je neko koga bih i u ovim godinama zeleo.

14 minutes ago, Jimmy Kowalski said:

Domaca osnova nije nuzno stvar pasosa vec staza u klubu. Najbogatiji klubovi koji nemaju problem da zadrze igraca jer niko u Evropi ih nece platiti vise se svi redom oslanjaju na igrace koji su godinama u klubu i to nije slucaj samo danas vec od prvog dana kako je dozvoljen neogranicen broj stranaca. CSKA je bio klasican primer za to, sada su takvi klubovi Real, Monako, Efes ili Olimpijakos. Isto vazi za klubove poput Fenera, Panate i Barselone koji imaju istu politiku ali su trenutno u tranziciji. Od manje bogatih klubova koji imaju znacajnu bazu domacih igraca (domacih po pasosu) izdvajaju se Zalgiris i Zvezda, donekle i Makabi ali kod njih je domaci igrac malo specifican fenomen a, istini za volju, isto je pokusao i Partizan u prvim godinama Obradovicevog mandata. Bajern takodje tradicionalno ima gomilu bitnih igraca koji su ili domaci ili su se odomacili, poput Lucica ili ranije Djedovica. Valensija i Baskonija imaju jak identitet i kosarkasku kulturu koja "usisava" nove akvizicije. Zapravo, ako ne racunamo Dubai koji je tek poceo pa se o njima nista ne moze reci, jedina legionarska ekipa u Evroligi je Milano ali i za njih je veliko pitanje da li je to stvar izbora ili lutanje u strategiji kreiranja tima.

Svi generalni menadzeri i treneri veoma dobro znaju da je kontinuitet u sportu neobicno vazan i da se oni pitaju menjali bi timove samo iz nuzde, problem je sto ako nisi izuzetno bogat jednostavno ne mozes da zadrzis igraca. Cak i za najbogatije je problem da zadrze svoje najbolje igrace samo se njihov problem zove NBA. Otuda tolika frekvencija igraca i utisak da nikom nije stalo da dugo godina sacuva isti tim. Istina je potpuno drugacija, svi bi zeleli da im se tim uglavnom sastoji od domacih i odomacenih igraca ali im cesto ne uspeva to sto bi zeleli jer ne zavisi od njih.

Ono sto se moze uraditi da bi se izbegle ove scene iz Partizana je da se strogo vodi racuna kad se potpisuje igrac o njegovom karakteru a takve informacije su danas lako dostupne. Ovakvi problemi ce rasti kako bude rasla kolonija bivsih NBA igraca jer je u SAD kosarkaska kultura bitno razlicita od evropske a igraci su savrseno svesni da u Evropi ne postoji institucija trejda koji ocas posla moze bez njihove volje da ih posalje u drugi klub ako budu pravili probleme. Naravno, nece svaki americki igrac biti trula jabuka u svlacionici, obicno nesvesan toga da je trula jabuka, ali ce uvek postojati ta opasnost. Ja cak i ne mislim da je tu neko nesto kriv za ovo ili ono, jednostavno ti momci dolaze iz razlicite kulture i razlicitog socijalnog miljea i navikli su na drugacije medjusobne odnose.

2 hours ago, smooth.Op said:

Igrači nisu došli na postrojavanje, nego ih je kapiten doveo pred navijače. A njihovo ponašanje sve govori.

Pa okej, my bad, ali to ne menja suštinu. Ne pravimo se blesavi, nije ovo bilo klasično dovođenje kapitena pred navijače na otpozdravljanje posle pobede. Polazeći od sebe, valjda je prirodno da sebe sačuvaš od svakakvog javnog poniženja, ma kako da je reč o velikim autoritetima, a ne društvenom talogu sa šipke. Sreća pa su stranci, jer naši imaju istoriju ponižavanja u sličnim situacijama, a siromah Vanja je kroz reprezentaciju, pa sad i ovde, prošao sve nivoe septičke jame, a mogao je bezbrižno da pika basket u pustinji za par stotina hiljada više. Njega mi je posebno žao. Ne znam, možda je sva histerija i opravdana, možda je ovo zaista neka grupa antihrista koja živi paklenu pomorandžu, ali tome u prilog idu samo tračevi i vrlo elastična tumačenja, s druge strane imamo činjenice da je Željko te igrače ne samo potpisao, nego većinu i produžio, govorio da nikada bolju grupu nije trenirao, svi ostaju posle treninga i sl. Deluje mi da su ljudi olako iskopali rovove i okrenuli topove, bez pravog oslonca na pouzdane informacije.

Kkcz je ove godine dovela 10 novih crnaca i svi se ponašaju kao domaća osnova, a nor imali smo Tea koji je pravio sranja. Nema tu pravila, treba ti sreće da ubodeš, kao i trenera koji se prilagođava igračima i ne misli da je veći i važniji od njih.

1 minute ago, kralj said:

Pa okej, my bad, ali to ne menja suštinu. Ne pravimo se blesavi, nije ovo bilo klasično dovođenje kapitena pred navijače na otpozdravljanje posle pobede. Polazeći od sebe, valjda je prirodno da sebe sačuvaš od svakakvog javnog poniženja, ma kako da je reč o velikim autoritetima, a ne društvenom talogu sa šipke. Sreća pa su stranci, jer naši imaju istoriju ponižavanja u sličnim situacijama, a siromah Vanja je kroz reprezentaciju, pa sad i ovde, prošao sve nivoe septičke jame, a mogao je bezbrižno da pika basket u pustinji za par stotina hiljada više. Njega mi je posebno žao. Ne znam, možda je sva histerija i opravdana, možda je ovo zaista neka grupa antihrista koja živi paklenu pomorandžu, ali tome u prilog idu samo tračevi i vrlo elastična tumačenja, s druge strane imamo činjenice da je Željko te igrače ne samo potpisao, nego većinu i produžio, govorio da nikada bolju grupu nije trenirao, svi ostaju posle treninga i sl. Deluje mi da su ljudi olako iskopali rovove i okrenuli topove, bez pravog oslonca na pouzdane informacije.

Ovo je bilo dovođenje da se stvar između igrača i navijača završi. Nisam u kontaktima, ali pretpostavljam da je to bila Vanjina namera. Mogao ih je povesti u tunel odmah, bili bi izviždani i to je to. Mi ovde vidimo grupu igrača koja je definitivno u otporu i u nekom svom pravedničkom gardu.

Pisao sam ranije kakve informacije od igrača imam. Da su domaći igrači ljuti na Željka. Preko njih se trenirala strogoća i histerisalo se, dok se glavnim igračima titrala jajca...
Tako nešto se slomilo na Vanji. Bio je driblan za nešto što nije mogao da kontroliše. Pa mu je pukao film i popičkao se sa Žocom. Sad on fasuje porciju isto sa ovim likovima, ali šta da radiš. Što se tiče ugovora ne verujem da je bilo gde mogao da dobije pare koje ima u KKP. Jedino da je u Zvezdu otišao.

1 minute ago, smooth.Op said:

Što se tiče ugovora ne verujem da je bilo gde mogao da dobije pare koje ima u KKP. Jedino da je u Zvezdu otišao.

NIGDE. Sramotno koliko se placa taj mali mam... Vanja i slicni igraci. Bukvalno su 10 puta preplaceni.... iz Budzeta... Republike ove kvazi drzavice

Trener jeste veći i važniji od igrača, zna se ko je general. Problem nastaje kad igrač(i) pomisle suprotno, i ne žele da se povinuju autoritetu.

U konačnici, to je opet krivica trenera koji to nije prepoznao, ili na vreme odreagovao i rešio

• Popular Post

Vi ste svi kompletno poludeli koji opravdavate vređanje i zviždanje sopstvenim igračima, bez ikakvog čvrstog povoda. Ne mogu da verujem šta čitam