March 15Mar 15 Bas je neprijatno gledati ovaj rezultat.Utakmica nebitna ali ovoliko d anema otpora je bas bezveze.
March 15Mar 15 Potcenjuje se Dubai, u najmanju ruku imaju roster jednakog kvaliteta kao Zvezda. Pogledao sam doduše samo prvo poluvreme i pogodili su skoro sve što su šutnuli, protiv toga teško bi bolje prošle i jače ekipe od zvezde. Ne aboliram naše za ovo jajarenje, ali Dubai jeste jeben matchup za Zvezdu već 2 godine, Golemac ih odlično vodi i na sve to pražnjenje posle Fenera, bila je ovo jednosmerna ulica od prvog minuta.
March 15Mar 15 Potcenjuju ga oni koji nikako ne bi smeli, a to je nas tim. Dubaiu je ova utakmica znacila mnogo manje nego nama, jer su oni u krvnickoj borbi za plej in evrolige a u ABA su prvi ili drugi. A opet, oni su ovo odigrali profesionalno.
March 15Mar 15 Pre manje od dva dana igrali smo tekmu na život i smrt i iscedili se do zadnjeg damara.Nemoguće je bilo oporaviti se za kompetativan meč. Dubai je igrao svoju utakmicu u sredu.
March 15Mar 15 49 minutes ago, JPM said:Potcenjuju ga oni koji nikako ne bi smeli, a to je nas tim. Dubaiu je ova utakmica znacila mnogo manje nego nama, jer su oni u krvnickoj borbi za plej in evrolige a u ABA su prvi ili drugi.A opet, oni su ovo odigrali profesionalno.S obzirom kako Dubai igra kod kuce, a kako u gostima ako zele (a logicno je da zele) da osvoje trofej ABA (prvi trofej u klupskoj istoriji koji im je svakako blizi od trofeja Evrolige cak i da udju u plej-of Evrolige na kraju) onda im nikako ne moze biti svejedno da li su prvi ili drugi pred plej-of. Oni imaju poraz vise od Partizana ali su bolji u medjusobnom skoru pa ako zele prvo mesto moraju da odrzavaju "korak" sa njima i gledaju da u ovih 8 utakmica plej-of grupe imaju barem isti skor kao i Partizan.Zvezda je u ovu plej-of grupu usla sa 3 poraza vise od Partizana i njih i uz cinjenicu da se paralelno igra Evroliga po meni nije realno mogla da npr prestigne i Partizan i Dubai u ovih 8 kola nove grupe pa stoga mislim da je vecerasnja utakmica svakako bila od veceg znacaja za Dubai nego za Zvezdu (to smo na kraju videli i u pristupu jedne i druge ekipe).Sve ovo naravno ne znaci da je normalno da primis 60+ poena za poluvreme i na kraju budes blizi tome da izgubis 40 razlike nego da izgubis recimo 10-tak razlike niti da podrzavam bas toliku "lezernost". Edited March 15Mar 15 by Borca
March 16Mar 16 @Borca Siguran sam da osvajanje ABA lige Dubaiu ne znaci nista. Oni su spremili logistiku, infrastrukturu i novac za osvajanje Evrolige. Njima gori pod nogama, svaki poraz u Evroligi ih udaljava sa sansama za plej in. Njima je bilo mnogo vaznije da odmore, a odigrali su kao pravi profesionalci. Pritom im tim nije skuplji od naseg.Ovako gubiti je sramota. Da ni jednog sekunda ne budes u igri za pobedu. Mozemo mi da nalazimo izgovore do prekosutra, ali cisto da se zna, birati utakmice na kojima ces da se pojavis je uvek za posledicu imalo neuspeh, moras svaku sansu da koristis jer je toliko neizvesno. Cak je ove godine ABA liga ubedljivo najkonkurentnija ikad.
March 16Mar 16 ABA liga je takmičarski postalo nebitno takmičenje, u početku sezone te utakmice još i mogu da posluže za uigravanje i ulazak u ritam, sada su teret, naročito kada posle onakvog ludila sa Fenerom mora sutradan da se putuje.JPM, da si živ i zdrav, utakmice se biraju dobrih 20 godina, čovek koji je esencija sporta i profesionalnosti - Lebron, ne samo da ih bira, nego njegov tim 5 godina već pravi taktiku i u većini utakmica je primenjuje, taktiku koja u prvim redovima računa da ga se mora pokrivati u odbrani, ne zato što ne može da je igra bolje, nego zato što se štedi. Baš se drami bezveze oko ovoga, ja sam prestao da gledam ubrzo posle tajmauta u kome Saša u prvih 15 sekundi za potrebe TV kadra mal ne dobi fras, da bi se u sekundi monaški pribrao i 'ajmo momci pametno'. Nama da ova utakmica išta vredi ne bismo je pomerali, ali toliko nam vredi da bismo je radije odigrali kako god 45 sati posle Fenera, a da imamo dan više da se spremimo za petak. Gledao sam i Partizan, koji na tu ABU navodno gleda kao na spas sezone. Bukvalno isti pristup. Desiće se nekada da igrači budu u zoni i momentumu i odigraju poletno, ali svakako to neće da bude dva dana posle jedne od većih pobeda u istoriji kluba.
March 16Mar 16 1 hour ago, JPM said:Cak je ove godine ABA liga ubedljivo najkonkurentnija ikad.Koga zabole za ABA ligu, čoveče? Neka se samo ne povrede. Radije bih da to igraju sa juniorima.
March 16Mar 16 Kada svi poispadaju iz Evrope okrenuće se istoj toj aba ligi na koju sada gledaju kai na smrdljiv sir i boriće se da ju osvoje kao da im život od toga zavisi, i biće tu puno kvalitetnih i uzbudljivih utakmica. Zvezda je na konto aba debakla najurila ceo tim prošlog leta, eto toliko im nije bitna. Ali svakako mora s vremena na vreme još jedan krug priče o nebitnoj abi, pa ok, move on.
March 16Mar 16 14 minutes ago, dragance said:Koga zabole za ABA ligu, čoveče? Neka se samo ne povrede. Radije bih da to igraju sa juniorima.I to je legitimno, juniori.A nama se servira da je sve vazno a onda igraju ovako. Koji god da je nivo takmicenja, sramota je ovako izgubiti. Naravno, ne mozemo sad da bijemo igrace zbog toga ali vredi to konstatovati.Plus, Dubai se itekako bori na istim frontovima kao i mi.