Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

KK Crvena Zvezda 2025/26

Featured Replies

@kralj ne moze se porediti NBA i ABA nikako pa ni po vaznosti lokalnoj publici.

NBA je umnogome biznis

Ne znam sta je "dramljenje" konstatovati da je ovo bilo sramotno?

Sta treba, da ih pohvalim?

Edited by JPM

• Replies 18.4k
  • Views 822.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Dragi moji, ja sam obećala deci uštipke ako Zvezda pobedi, i sad idem da ispunim obećanje. Majka ne laže svoje cigančiće™ Čestitke nam sviju, a najviše @kralj čije jinxovanje je presudilo. ŠEST poe

• Donatas Motiejunas je dogovorio produžetak saradnje sa Zvezdom, saznaje Meridian sport.

Posted Images

4 minutes ago, JPM said:

Plus, Dubai se itekako bori na istim frontovima kao i mi.

I beg to differ, mi smo oke sa Iranom za sad.

5 minutes ago, Valk said:

I beg to differ, mi smo oke sa Iranom za sad.

Good one.

Valjda neće Dubajčani da nam zavrbuju Jagišu, da svojim šutevima i dodavanjima brani nebo iznad Dubaija Jova

14 minutes ago, JPM said:

@kralj ne moze se porediti NBA i ABA nikako pa ni po vaznosti lokalnoj publici.

NBA je umnogome biznis

Ne znam sta je "dramljenje" konstatovati da je ovo bilo sramotno?

Sta treba, da ih pohvalim?

Sramotno kao i svaki trening oporavka.

Ovo sa NBA ništa ne razumem. Slutim da hoćeš reći da je publici u Beogradu i Dubajiu važniji ABA trofej nego NBA prstem navijačima Nuggetsa i Thundera, ali imunitet mi izbacuje grešku na inputu, pa nisam u stanju takve info da procesuiram.

Jer Dubai ne igra Evroligu pa nema trening oporavka... ok, ne vredi, kad se ne želi razgovarati onda slede doskočice, vicevi i snishodljivost.

Ne bih dalje.

2 hours ago, JPM said:

@Borca Siguran sam da osvajanje ABA lige Dubaiu ne znaci nista. Oni su spremili logistiku, infrastrukturu i novac za osvajanje Evrolige. Njima gori pod nogama, svaki poraz u Evroligi ih udaljava sa sansama za plej in. Njima je bilo mnogo vaznije da odmore, a odigrali su kao pravi profesionalci. Pritom im tim nije skuplji od naseg.

ne može biti da ne znači ništa osvajanje aba lige ambicioznom klubu koji je osnovan 2023 i igra basket od 2024. godine.

zvezdi i partizanu znači aba trofej, ne zato što je to neka neverovatna tradicija, već zato što svaki klub takvog formata, želi da ima štouspešniju sezonu.

kada je u pitanju aktuelna el sezona, oni su spremili logistiku, infrastrukturu i novac da budu konkurentni u euroleague a ne da je osvoje, nema potrebe valjda da objašnjavam razliku između ta dva. gori im pod nogama, kao što gori i zvezdi i skoro svim pretendentima na plejof.

zvezdi pobeda juče nije donosila bog-zna-đta, što ne znači da je okej gubiti 20+ ali realno, koga zabole, kada se već sezona lomi oko rezultata u EL a za aba će trebati proper izdanje tek u plejofu.

@uini Porazi su normalna stvar. Poraz sam po sebi nije problem. Ali jeste način na koji se izgubilo sinoć. Ja o tome pričam. Pristup profesionalnim obavezama za koje su plaćeni milionima evra.

Dubaiu sigurno mnogo više znači Evroliga nego ABA. Samo su zato i ušli u ABA, to jest bukvalno platili učešće u ABA, jer im je to takmičenje ulaznica za Evroligu, morali su da igraju još neko evropsko takmičenje.

Dubai je obezbedio bar drugo mesto u ABA, što im je skroz ok, jer više nema te vrste tenzije u plej ofu, nema prohodnost ka Evroligi. Nama je, iz perspektive tradicije i sportskih ciljeva, region značajno bitniji.

Ponoviću, ne možeš da biješ igrače, ali ne vidim šta je toliko problematično da se napiše da je ovo bilo sramotno. To mora da se kaže kako bi se jasno komuniciralo šta su ciljevi.

Ili ovo što @dragance napisao, igrajte sa juniorima, drugim timom, pa da gledamo klince i bar znamo zašto se gube utakmice. I to je legit.

Ja sam prvi koji kaže da treba ceniti svaki trofej ma kako se zvao i da se lošim pristupom gubi kompetetivnost ekipe.

Sada dolazi ono čuvena ALI, koje glasi, jbg, NEMOGUĆE je za manje od dva dana, uz putovanje, nakon onakvog meča u petak, spremiti se za protivnika koji je u sličnom kvalitetnom rangu i koji je imao dan više za odmor i pripremu meča, bez putovanja.

Postoje granice psihofizičkih mogućnosti, a ovaj tim ih maltene dostigao protiv Fenera. Jednostavno je potrebno vreme za oporavak i vraćanje u život.

BTW, Karter je napokon probio blokadu nakon povratka na parket mada još uvek izgleda kao Bambi na ledu.

Očito se ne oseća komforno i to je vidljivo iz svakog pokreta. Nadam se većem protagonizmu u narednom periodu jer on igrač od kojeg mi mogli, makar u teoriji, da dobijemo ono što nismo mogli od Jaga.

20 minutes ago, Dankan Ajdaho said:

Ja sam prvi koji kaže da treba ceniti svaki trofej ma kako se zvao i da se lošim pristupom gubi kompetetivnost ekipe.

Sada dolazi ono čuvena ALI, koje glasi, jbg, NEMOGUĆE je za manje od dva dana, uz putovanje, nakon onakvog meča u petak, spremiti se za protivnika koji je u sličnom kvalitetnom rangu i koji je imao dan više za odmor i pripremu meča, bez putovanja.

Postoje granice psihofizičkih mogućnosti, a ovaj tim ih maltene dostigao protiv Fenera. Jednostavno je potrebno vreme za oporavak i vraćanje u život.

Ma treba im jebati mater 😂

Nikome ne prija da te neko pegla onako, mislim da bi ceo tim potpisao da izgubimo 25 razlike uz uslov da se ne igra utakmica.

Bukvalno nema troje ljudi na kugli zemaljskoj kojima bi posle onakve potrosnje i realno pobede kvaliteta plej ofa EL pre manje od 48 sati zasmetalo bilo sta u nedelju uvece. Jedan od te trojice je nas kolega sa foruma. Ostalu dvojicu jos niko nije locirao.

24 minutes ago, JPM said:

Jer Dubai ne igra Evroligu pa nema trening oporavka... ok, ne vredi, kad se ne želi razgovarati onda slede doskočice, vicevi i snishodljivost.

Ne bih dalje.

Oprosti, u pravu si, nekad mi alergija izbije na pojedine stereotipe o NBA. Postoji taj narativ o nekompetativnosti koji je toliko i napadan i rezistentan da ne pomaže ni kada igrači iz Evrope odu i vrate se sa neposrednim iskustvom o radnim navikama Lebrona, Duranta, Kobija...

Sve u svemu, ako igrači Dubaija identično pristupaju obavezama u EL i ABA, oni nisu čitavi. Da im je neko stručniji osmišljavao strategiju, pod uslovom da je to tačno, sva je prilika da im danas ne bi visio EL plejof, a u ABA bi imali možda koji poraz više.

Ali sumnjam da je tako.

Što se tiče lokalnog značaja, stvarno ne znam na šta ciljaš. Zvezdu u ABA jedva 2000 ljudi gleda, ne dođe velika većina sa plaćenim godišnjim kartama. U dalekom Koloradu na proslavu titule izađe 200k ljudi u gradu koji ima jedva preko 700.

Sa ovim već nemam nikakav problem, @kralj , tvoje mišljenje, skroz legitimno.

Ne znam kako su dogovoreni ciljevi Dubaia i kako se oni spremaju za utakmice, vidim samo ono što vide i drugi, dominantnu partiju i gaženje nezainteresovanog protivnika. Da su ispali već iz EL to bi mi bilo potpuno jasno, ali oni se svim silama bore za to zadnje mesto u plej in, pa mi je logičnije da i njima ABA ne znači nešto mnogo, ali eto, oni su potpuno drugačije izašli na parket.

Koliki nam je inače skor sa tim Dubaiem, valjda ih samo jednom dobismo, jel tako?

Meni je pre svega problem koji igraci Obradovicu igraju ABA ligu.

Imas nekoliko igraca, koji ne igraju EL uopste ili jako malo. Pa valjda planiras nesto unapred. Cemu oni sluze, za sta je Deda placen? Da samo trenira???

Jago, Miljenovic, Dobric, Davidovac treba da igraju po 20 minuta, mozda sa 1 juniorom, a igraci koji su 48 sati pre toga igrali i potrosili se protiv Fenera da odigraju sto manje. I ako izgube neka izgube...

Realno ti igraci bi trebali da budu zeljni parketa, i pokazu da vrede nesto... Jago je specijalni slucaj.... Do juce grande cojonis, minuti u EL, sada nije dovoljno dobar za ABA?!?

Edited by assignment

1 hour ago, Dankan Ajdaho said:

BTW, Karter je napokon probio blokadu nakon povratka na parket mada još uvek izgleda kao Bambi na ledu.

Očito se ne oseća komforno i to je vidljivo iz svakog pokreta. Nadam se većem protagonizmu u narednom periodu jer on igrač od kojeg mi mogli, makar u teoriji, da dobijemo ono što nismo mogli od Jaga.

Ne može Karter na 1, ima nesiguran dribling i još nesigurniji pas. Čak i dodavanja koja su za ozbiljnije rekreativce stvar rutine, poput onog sinoć za Dedu u ofsajdu, za Kartera su problematična. Baš loš dodavač i bojim se da će Salo uskoro opet da potegne za uslugama brazilčeta, iako je očito i on zamislio da tu implementira Kartera.

Karter je eksplozivan i potentan strelac, streaky šuter, ali ume da ubacuje frižidere kad mu je dan. Ja ga pre vidim kao još jednu iso skorersku opciju, koja će biti preko potrebna ako Nvora nastavi da mrljavi.