Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

KK Crvena Zvezda 2025/26

Featured Replies

20 minutes ago, JPM said:

Sa ovim već nemam nikakav problem, @kralj , tvoje mišljenje, skroz legitimno.

Ne znam kako su dogovoreni ciljevi Dubaia i kako se oni spremaju za utakmice, vidim samo ono što vide i drugi, dominantnu partiju i gaženje nezainteresovanog protivnika. Da su ispali već iz EL to bi mi bilo potpuno jasno, ali oni se svim silama bore za to zadnje mesto u plej in, pa mi je logičnije da i njima ABA ne znači nešto mnogo, ali eto, oni su potpuno drugačije izašli na parket.

Koliki nam je inače skor sa tim Dubaiem, valjda ih samo jednom dobismo, jel tako?

Domaća takmičenja su takmičenja drugog reda za sve. Nije to moja subjektivna projekcija nego o tome govore svi bitni indikatori kao što su sastavi timova, minutaže nosioca, posete na utakmicama i tumbanje rasporeda u skladu sa EL prioritetima. Pristup utakmici je živa stvar i nije nešto što može da se učita u programsku šemu već zavisi od mnogih kontrolisanih i nekontrolisanih faktora. Neki od njih su doveli do toga da juče odigramo landa pišore, pre svega činjenica da smo naglavačke okrenuli i istresli najdominantniju ekipu Evrope i sutradan putovali na meč sa Dubaijem koji je dva dana već odmarao i nije putovao nigde. Deplasirano je praviti neke šire projekcije na osnovu ove jedne utakmice, i njihovi navijači koji rigidno drže do profesionalizma nisu ovako zapenili kad su ovi trsli recimo od FMPa, što našima ne može da se desi ni u ludilu.inn

Tačno je da imamo 1 pobedu protiv njih, možda nam ne leže kao tim, sport je to. Zato smo ugazili dva puta prvoplasiranog i prilično smo nabrijani da opet razdražimo Rašniranka. Mene ne remetiš, napisaću par postova jer sam u prvom nastupio nadrkano, ali i tebi je bolje da uživaš mesto što si dežurna narikača. Evo čak je i Laki dao blagoslov i ništa nije klipario.

• Replies 18.4k
  • Views 822.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Dragi moji, ja sam obećala deci uštipke ako Zvezda pobedi, i sad idem da ispunim obećanje. Majka ne laže svoje cigančiće™ Čestitke nam sviju, a najviše @kralj čije jinxovanje je presudilo. ŠEST poe

• Donatas Motiejunas je dogovorio produžetak saradnje sa Zvezdom, saznaje Meridian sport.

Posted Images

Dežurna narikača?

Veoma plitka karakterizacija! Samo zato što sam jednu utakmicu označio kao sramotno odigranu?

Imaš mogućnosti, pa se vrati na postove koje pišem ovde, pa vidi da li sam narikača. Bukvalno uvek dajem podršku ekipi, i dalje će tako biti, ali ne mogu da kažem nešto što nije tako, koliko god da se to ljudima ovde ili bilo gde ne sviđa. Sinoćna utakmica je odigrana sramotno. Nema dalje.

Pre će biti da se prelako stavljaju ljudima etikete nego li da sam ja narikača. I taj Laki što ga pominješ, čim nešto napiše što nije po volji, odmah dobije kofu govana za vrat.

Baš si bre nešto osetljiv, kakve bre kofe govana, dežurna narikača - vrlo važno.

Ajde primirje, lep je dan. Evo ova alanfordovština me je npr. skroz oduševila.

14 minutes ago, JPM said:

Dežurna narikača?

Veoma plitka karakterizacija!

Nisam ni zaratio, samo kažem da nisam narikača nikakava.

Napisao sam da je ova JEDNA utakmica odigrana sramotno, niti sam pljuvao igrače niti bilo šta.

Dakle, narikača nisam, ne volim ovakav pristup profesionalnim obavezama. Ružno je. To je to.

2 hours ago, Nikodije said:

Kada svi poispadaju iz Evrope okrenuće se istoj toj aba ligi na koju sada gledaju kai na smrdljiv sir i boriće se da ju osvoje kao da im život od toga zavisi, i biće tu puno kvalitetnih i uzbudljivih utakmica. Zvezda je na konto aba debakla najurila ceo tim prošlog leta, eto toliko im nije bitna. Ali svakako mora s vremena na vreme još jedan krug priče o nebitnoj abi, pa ok, move on.

Ovo je "drugi par cipela" u odnosu na utakmicu sinoc (utakmicu regularnog dela sezone domaceg/regionalnog takmicenja koje se igra paralelno sa drugim najjacim kosarkaskim takmicenjem na svetu).

Slazem se sa tobom da je proslogodisnji tim najuren bas zbog toga kako su pristupili svojim obavezama u najvaznijim utakmicama sezone tj plej-of duelima ABA lige sa kulminacijom svega u plej-ofu KLS-a.

Imali su toleranciju na manje zalaganje i napor u utakmicama regularnog dela ABA lige da bi mogli da daju sto vise u utakmicama regularnog dela Evrolige i da probaju da se domognu plej-ofa Evrolige koji je igran samo jednom u zadnjih 10+ godina. Zbog toga je doslo do vise poraza u ABA i losije pozicije pred plej-of sto ce biti slucaj i ove sezone (tolerancija koju sam spominjao je i dalje prisutna u ovom delu sezone).

Problem je bio sto su se oni (igraci a vrlo moguce i strucni stab) ocigledno zadovoljili tom jednom utakmicom vise u Evroligi (ispali u prvoj plej-in utakmici) i mozda pomislili da su ostvarili ne znam kakav uspeh pa su obavezama do kraja sezone (gde vise nije bilo Evroligaskih utakmica za njih) pristupili na isti nacin kao tokom regularnog dela sezone i na kraju doziveli "brodolom".

Nadam se da su izmenjeni strucni stab i igracki kadar svesni cinjenice sta je "doslo glave" njihovim prethodnicima (a ima igraca i clanova strucnog staba iz prethodne sezone da im to prenesu) i da ce pristup biti "Evrologaski" i na utakmicama ABA plej-ofa ako to budu jedine utakmice koje ce se igrati u tom periodu (postoji mogucnost da se paralelno bude igrao i plej-of Evrolige sto onda ipak menja situaciju).

Svaki šampionski tim igra da dobije svaku utakmicu i tu nema više i manje važnih utakmica. Najbolje srpske ekipe (Dulov Partizan 2007-2010 i Radonjina Zvezda 2014-2017) nisu birali utakmice i nije mogla da im se desi tako bedna utakmica poput Zvezdine jučerašnje.

Ma to nije tačno oko prošle sezone, odnosi u timu su bili bespovratno narušeni i pre kraja EL, kako sam shvatio i u klubu se mimo tima borilo sa Čovićevim recidivima u drugom činu ostavinske rasprave. Prvog bi Sfera najurili da su rezultati bili ključni, kao što su ga i najurili prvom prilikom kada je to postao slučaj.

8 minutes ago, Nikodije said:

Svaki šampionski tim igra da dobije svaku utakmicu i tu nema više i manje važnih utakmica. Najbolje srpske ekipe (Dulov Partizan 2007-2010 i Radonjina Zvezda 2014-2017) nisu birali utakmice i nije mogla da im se desi tako bedna utakmica poput Zvezdine jučerašnje.

Nisu birali jer je Aba liga donosila EL, a prvo mesto u regularnom delu ABA lige prednost domaćeg terena koja je bila jednaka otprilike povezu na očima i jednom kraćom nogom kod protivnika u finalu.

Nija ABA liga šaka pirinča da je pozoba svaki Dubai je uhougodna mitološka floskula, ali samo potpun marsovac bi u ovoj juče utakmici insistirao na maksimalnom pristupu i profesionalizmu.

A zbog toga otpisati tim kao nešampionski je baš heavy.

Nisam ga otpisao, samo kažem šta mislim da bi trebalo da bude odlika šampionskog tima. Unapred predati utakmicu svakako nije, bukvalno se nisu pojavili.

18 minutes ago, Nikodije said:

prvo, nije tačna ova tvoja tvrdnja iz prve rečenice. drugo, poređenje dva navedena rostera, sada već 15ak i 10ak godina udaljenih od aktuelnog konteksta, ne može da se desi ni po broju tekmi, niti po jačini u oba takmičenja a takođe ni po dinamici igre.

Edited by uini

Onda neka nam ubuduće jave kada im se ne igra zbog prejake dinamike, da ne gubimo vreme, mogao sam neki film sinoć da gledam. A ja buudala seo da gledam derbi dve evroligaške ekipe očekujući dobru košarku, no međutim jedan tim je odlučio da to nije vredno cimanja.

Crta se to samo od sebe. Svaka ABA utakmica je zajebancija izuzev Derbija.

Partizan koji nema nikakve šanse u EL, pa igra ABA juče u praskozorje ne bi li imao par sati više da se spremi da bolje odigra revijalni EL meč za čast.

Edited by kralj

6 minutes ago, Nikodije said:

Onda neka nam ubuduće jave kada im se ne igra zbog prejake dinamike, da ne gubimo vreme, mogao sam neki film sinoć da gledam. A ja buudala seo da gledam derbi dve evroligaške ekipe očekujući dobru košarku, no međutim jedan tim je odlučio da to nije vredno cimanja.

okej, verovatno si brzo mogao da naslutiš kuda ide situacija. ja srećom nisam ni zamišljao da igramo pa gledao nba od 18h i kada sam video da se piše ovde, bilo je već minus 20.

samo kažem da se biraju tekme, pogotovo u ovakvoj ekonomiji. real madrid u nekim aktuelnijim osvajanjima je primer koji mi pada na pamet.

te duletove i radonjine ekipe su bile značajno jače od ostatka aba lige. cepaju sve u drugoj brzini, imaju šatro ozbiljnog protivnika u finalu kojeg reše 3-1/0, osim opet par sezona, gde se potrefilo da su zvezda i partizan slične snage.

nema se sad vremena ni za trening ni snage za neku ozbiljnost uvek - što ne znači da ne postoji način da se to eskivira. kao što rekoše kolege, imaš pun roster 2iljade igrača, nemaš potrebe za ovu priliku da uigravaš nešto sa prvom posadom za el: odmori ih alltogether, ubaci igrače koji imaju malo minuta, pa nek izgube 25 razliek, šta fali.

Taj matine termin nije nužno posledica pomeranja da bi se spremili za EL, pričam o komšijama. ABA ima standardno taj termin, uglavnom je Mega igrala u tim terminima. Jedna utakmica je svako kolo u tom terminu.

Diskusija nam se svodi na to kako ko od nas prihvata ovakve situacije, i to je skroz legitimno. Ne vidim potrebu za preteranim uzbuđivanjem oko bilo kog stava, svakako se uvek može naći i izgovor za kritiku i izgovor za odbranu ovakvog poraza.

Tačno je da Radonjine ekipe nisu igrale ovako mlohavo, ali je isto tako tačno da su njegove ekipe drugačije pravljene. Mi danas skoro pa da nemamo krvavokolenaša u ekipi. Eventualno je to nekada bio Kalina, i sad povremeno podseca na to. Radonja je imao pola ekipe bar krvavokolenaša, grajndera, hastlera...kako god. Danas, ekipa je prepuna talenata, ali i prepuna igrača nad kojima Sale nema previše autoriteta, i to je vidljivo. Skoro svako od njih je plaćeniji od trenera, neki su čak i veća "imena". Tu je uvek pitanje autoriteta. Sećamo se svi kako je to izgledalo kada se Alimpije dere Dedi i Dobriću da će da ih išamara, jer nikom drugom ne sme.

Ova ekipa, koju sad imamo, nikad talentovanija u našoj istoriji, može da igra jebenu odbranu, samo kada to hoće. Sinoć nije htela. I to je poražavajuće zbog odnosa ka profesionalizmu. Opet, slažem se da nije ni malo lako naći i talanat i hasl potencijal u jednom igraču. Uvek su hastleri oni sa manjak košarkaškog vica.

1 hour ago, Nikodije said:

Ima jedna bitna razlika, tada si u EL mogao sam sa osvojenem ABA ligom, nisi ni bio u mogucnosti kao sada....

5 minutes ago, assignment said:

Ima jedna bitna razlika, tada si u EL mogao sam sa osvojenem ABA ligom, nisi ni bio u mogucnosti kao sada....

Nijedno takmičenje više ne vodi u EL osim Evrokupa pa ne bih rekao da bilo ko tankuje nacionalnu ligu. Već dve godine igramo aba krajnje nezainteresovano, pa kada ispadnemo u polufinalu nemoj da neko u klubu opet pravi haos i zbog toga otpušta ceo tim.

Pride, takav pristup povlači još veću obavezu u EL.