February 1Feb 1 6 minutes ago, kralj said:Pa plasman u ABA bio je pre svega važan zbog prohodnosti u EL. Kada su to precrtali plaćenim licencama po pozivu, glavni kompetativni faktor je nestao, a rezultat postao manje vredan.Slažem se za Miljenovića i ostale. Zato i kažem da treba da se odvoje igrači koji ne konkurišu za EL i onda oni sa klincima igraju klasičnu takmičarsku utakmicu.Evo gledam pažljivo CMMa vikendima i siguran sam da on ne bi nikada sebi dopustio partije kakve igra u ABA da mu nije sugerisano suzdržavanje od maksimuma.Nije stvar u bitnosti ili nebitnostj takmičenja.Obradović gubi 3 utakmice protiv nominalno slabijih protivnika u kojima sva 3 puta u poslednju četvrtinu Zvezda ulazi sa vođstvom.
February 1Feb 1 35 minutes ago, samo_opusteno said:Nije nepotrebno, domaca takmicenja na kraju sezone odrede sezonu. Ako se uzmu trofeji sve se lepo zavrsi, ako ne uzmu dzaba plej in pa i plej of EL, videli smo prosle sezone da se to brzo zaboravi.nije bilo šta da se zaboravi, prošlu sezonu su odredila 4 poraza u produžecima u poslednje 4 utakmice ELda su dobili 2 i da su se dobro šibali u plejofu, ne bi se zaboravilo, sigurno ne zbog rezultata u letnjoj ligi KSS
February 1Feb 1 9 minutes ago, sigurnost said:Nije stvar u bitnosti ili nebitnostj takmičenja.Obradović gubi 3 utakmice protiv nominalno slabijih protivnika u kojima sva 3 puta u poslednju četvrtinu Zvezda ulazi sa vođstvom.ja lično na ovaj period aba lige gledam kao na trening-tekme, verujem da nije daleko od toga ni na terenu.ono što je važno je ovo što pričaš ali u evroligi; da li je u pitanju poslednja četvrtina, kao protiv partizana ili prva, kao pre par večeri ili onih 3x 15ak razlike protiv virtusa između, tek, obradović se baš sramoti u fundamentima trenerskog posla.nije sramota izgubiti i 25 razlike jednom ali način na koji on gubi 15-20 razlike u aktuelnim el tekmama, je za ozbiljnu reviziju njegovih odluka.nije on ni sa monakom nešto epski omanuo u rezultatu ali su ga zamenili el rukijem spanulisom, bez da su trepnuli.grozan mi je obradović ako neko nije uhvatio noseću ideju, baš mi userava ovu inače fantastičnu sezonu za zvezdin univerzum.
February 1Feb 1 Vidi bre, mi izgubili.. Ja isključio TV na poluvremenu jer nije imalo šta da se gleda osim da kidaš živce, ali sam ipak mislio da ćemo dobiti... Lol 😂
February 1Feb 1 49 minutes ago, kralj said:Pa plasman u ABA bio je pre svega važan zbog prohodnosti u EL. Kada su to precrtali plaćenim licencama po pozivu, glavni kompetativni faktor je nestao, a rezultat postao manje vredan.Slažem se za Miljenovića i ostale. Zato i kažem da treba da se odvoje igrači koji ne konkurišu za EL i onda oni sa klincima igraju klasičnu takmičarsku utakmicu.Evo gledam pažljivo CMMa vikendima i siguran sam da on ne bi nikada sebi dopustio partije kakve igra u ABA da mu nije sugerisano suzdržavanje od maksimuma.ABA liga se osvaja, dodeljuje se trofej na kraju, to nam je primarno domace takmicenje. To bi bilo kao da kazes da spanska ACB liga nije bitna spanskim klubovima, tamo su takodje postojali neki kriterijumi za one klubove koji nemaju A licencu. Luzerska je logika i jadan izgovor ne igrati ozbiljno takmicenje zato sto ti ne donosi neko drugo takmicenje, izgovor koji se uvek pojavi nakon poraza kao lazna uteha.Takodje, kome je svejedno da li ce da pobedi ili izgubi takmicarsku utakmicu bilo kojeg ranga je zalutao u takmicarski sport. Neke stvari su vise, neke manje vazne ali i manje vazne stvari su vazne, sto im i ime kaze. Mislim da je stvarno krajnje vreme da prestanemo s tim bajkama o igracima koji ce da odigraju kad je vazno, bude se u aprilu i slicnim doskocicama. Moze igrac da podbaci ali ne moze da se "vadi" da mu ovo ili ono takmicenje nije vazno, nesto ne vidim da im je neka plata manje ili vise vazna.
February 1Feb 1 16 minutes ago, harper lee said:ABA liga se osvaja, dodeljuje se trofej na kraju, to nam je primarno domace takmicenje. To bi bilo kao da kazes da spanska ACB liga nije bitna spanskim klubovima, tamo su takodje postojali neki kriterijumi za one klubove koji nemaju A licencu. Luzerska je logika i jadan izgovor ne igrati ozbiljno takmicenje zato sto ti ne donosi neko drugo takmicenje, izgovor koji se uvek pojavi nakon poraza kao lazna uteha.Takodje, kome je svejedno da li ce da pobedi ili izgubi takmicarsku utakmicu bilo kojeg ranga je zalutao u takmicarski sport. Neke stvari su vise, neke manje vazne ali i manje vazne stvari su vazne, sto im i ime kaze. Mislim da je stvarno krajnje vreme da prestanemo s tim bajkama o igracima koji ce da odigraju kad je vazno, bude se u aprilu i slicnim doskocicama. Moze igrac da podbaci ali ne moze da se "vadi" da mu ovo ili ono takmicenje nije vazno, nesto ne vidim da im je neka plata manje ili vise vazna.Vrlo izvesno da ce tu "priliku" da odigraju sa nekom zeljom i zalaganjem u ABA imati u npr 1/4 finalu plej-ofa (za polufinale i finale se i dalje ne zna da li je plej-of ili F4) imati u seriji bez prednsoti domaceg terena u Podgorici, Ljubljani ili Areni. Evo vec sezonu i po ABA igraju kao da je rekreativni termin u fiskulturnoj sali lokalne osnovne skole bez obzira da li je neka utakmica posle duplog kola Evrolige ili je plej-of utakmica. Edited February 1Feb 1 by Borca
February 1Feb 1 3 minutes ago, Borca said:Vrlo izvesno da ce tu "priliku" da odigraju sa nekom zeljom i zalaganjem u ABA imati u npr 1/4 finalu plej-ofa (za polufinale i finale se i dalje ne zna da li je plej-of ili F4) imati u seriji bez prednsoti domaceg terena u Podgorici, Ljubljani ili Areni.nema više tog rata od plejofa aba lige od koga zavisi cela sezona, gde se prazne hale, izvode huligani pored terena dok se protivniča ekipa zagreva itd. ne ponovilo seapril za koji se tempira forma je završnica EL
February 1Feb 1 20 minutes ago, harper lee said:ABA liga se osvaja, dodeljuje se trofej na kraju, to nam je primarno domace takmicenje. To bi bilo kao da kazes da spanska ACB liga nije bitna spanskim klubovima, tamo su takodje postojali neki kriterijumi za one klubove koji nemaju A licencu. Luzerska je logika i jadan izgovor ne igrati ozbiljno takmicenje zato sto ti ne donosi neko drugo takmicenje, izgovor koji se uvek pojavi nakon poraza kao lazna uteha.Takodje, kome je svejedno da li ce da pobedi ili izgubi takmicarsku utakmicu bilo kojeg ranga je zalutao u takmicarski sport. Neke stvari su vise, neke manje vazne ali i manje vazne stvari su vazne, sto im i ime kaze. Mislim da je stvarno krajnje vreme da prestanemo s tim bajkama o igracima koji ce da odigraju kad je vazno, bude se u aprilu i slicnim doskocicama. Moze igrac da podbaci ali ne moze da se "vadi" da mu ovo ili ono takmicenje nije vazno, nesto ne vidim da im je neka plata manje ili vise vazna.Ali to što ekskluzivno pripisuješ igračima je rezultat niza odluka sa kojima oni nemaju veze osim što ih na kraju komandnog lanca sprovode na terenu. ABA liga je takmičenje u kome se jasno kalkuliše - i prilikom selekcije 12 igrača i prilikom rasporeda minutaže i kada se pravi kalendar takmičenja i kada igrač dobija instrukcije koliko treba da gine. Naravno, ACB/Endesa je liga sa većom tradicijom i daleko veće popularnosti, ali i tamo se kalkuliše sa potrošnjom i jasno se stavlja prioritet na EL.
February 1Feb 1 35 minutes ago, kralj said:Ali to što ekskluzivno pripisuješ igračima je rezultat niza odluka sa kojima oni nemaju veze osim što ih na kraju komandnog lanca sprovode na terenu. ABA liga je takmičenje u kome se jasno kalkuliše - i prilikom selekcije 12 igrača i prilikom rasporeda minutaže i kada se pravi kalendar takmičenja i kada igrač dobija instrukcije koliko treba da gine. Naravno, ACB/Endesa je liga sa većom tradicijom i daleko veće popularnosti, ali i tamo se kalkuliše sa potrošnjom i jasno se stavlja prioritet na EL.S kojom potrosnjom kalkulise Dejan Davidovac? Gde se taj toliko potrosio a da ja nisam video?
February 1Feb 1 2 hours ago, sigurnost said:Nisam video ništa od tog cimanja dva veterana.Kalinić neprimetan na obe strane terena, Motiju je onaj Italijan pokupio svaku loptu pod oba koša.Kako nisi video da je Motiejunas dao 22 poena i imao najveci indeks u timu? U okviru svojih mogucnosti, covek je utakmici pristupio jako profesionalno
February 1Feb 1 1 hour ago, levi said:nema više tog rata od plejofa aba lige od koga zavisi cela sezona, gde se prazne hale, izvode huligani pored terena dok se protivniča ekipa zagreva itd. ne ponovilo seapril za koji se tempira forma je završnica ELTe vaznosti vise nema slazem se ali se i dalje igra za trofej pa je svakako veliki neuspeh (moze i jos "jaci" izraz ovde ako se setimo rezultata prve utakmice polufinala) kad npr prosle sezone ispadnes u polufinalu plej-ofa od ekipe koja ima 3-4 puta manji budzet (ove sezone je razlika verovatno jos i veca).Oni su sasvim zasluzeno dosli do tog prvog mesta na tabeli pred plej-of ali da su igraci koji su i u Evroligi pokazali da mogu da pobedjuju na gostovanjima kod kud i kamo kvalitetnijih timova od Buducnosti (imali 9-8 skor u gostima u Evroligi, prvi put za 10-tak godina kako klub igra Evroligu da je ostvareno vise pobeda nego poraza u gostima) odigrali angazovano i fokusirano "kad je vazno" vrlo su velike sanse da bi igrali finale.
February 1Feb 1 3 hours ago, harper lee said:S kojom potrosnjom kalkulise Dejan Davidovac? Gde se taj toliko potrosio a da ja nisam video?Dobro, Deda je anomalija selekcije. Imaš igrača koji je igrao protiv Lebrona u jednoj od najvećih košarkaških utakmica u istoriji, i sada se od njega očekuje da krvari kolena protiv Mege, dok se Jago planski dozira i priprema za utakmicu u utorak. Na Dedinom mestu trebalo bi da igra Bogoljub, da se ABA tim gradi oko njega i da, zajedno sa ostalim igračima koji nisu u rotaciji za utorak, odigra ozbiljnu takmičarsku utakmicu pod vođstvom pomoćnog trenera. To je, u krajnjoj liniji, i ono što bi navijači radije gledali -razvojni, motivsan tim sa jasnom logikom, umesto igrača u tridesetim, plaćenog 700 hiljada, koji utakmicu otaljava, a u Evroligi sedi u civilu čak i kada je pola tima povređeno.