January 3Jan 3 16 minutes ago, Valk said:U ovo sumnjam, ali da je dobio možda sugestiju da promoviše Jagoa ne bismo li ga nekome uvalili - ne bih se iznenadila.Sve u svemu, ova cela diskusija je malo deplasirana kad je Saša u ovom kockanju dobio jack pot. Da smo pukli zbog isključivo Brazioca™ i njegovog sumraka svesti pa bi bilo razumljivije.Moja poenta je da kad dodje vreme da se igra za ozbiljne stvari Jago nece igrati jer niko nije lud i svi vide koliko moze ali s tim "promovisanjem" njega u igraca nece igrati ni Grejem jer niko nije proigrao bez minuta i kontinuiteta. Onda cemo svi da kukamo sto CMM pegla 30+ minuta na svakoj utakmici a ni CMM nije konstanta na koju mozes da se oslonis jer je nestabilan i ume da se pretvori u stetocinu kad krene utakmicu lose. Imamo realan problem sa back-up plejem koji Jago ne moze da resi i svi znamo da ne moze da resi jer ga gledamo vec neko vreme u nasem dresu. Mozda ne moze da resi ni Grejem ali to ne znamo jer se sa njim ne pokusava. Imali smo tu utakmicu sa Cedolimpijom na kojoj je ne samo konacno pokazao znake zivota vec je i igrao dosta dobro ali je kao nagradu dobio samo 14 minuta na Jagovih 23.
January 3Jan 3 1 hour ago, samo_opusteno said:U ovom trenutku Jago ima 11 asistencija na poslednje 2 utakmice a Grejem 8 ukupno u Zvezdi.kao što je napisano 17x, izuzev tekme sa cede-olimpijom, graham je igrao beka-šutera-ćoškara u dosadašnjih 11 minuta od tih sitno tekmi na kojima je igrao. yago je igrao plejmejkera.
January 3Jan 3 @harper leeMa ja se slažem s tobom načelno da ne sme da nam Jago bude drugi plej na duže staze, pa jbt kukali smo onoliko kad pravi gluposti i ne može baš sve da ispegla na šarm i srce. Videćemo već koliko protiv Valensije šta će se dešavati, to je ekipa koja će da brutalno kazni svaku našu glupost, za razliku od drogiranog Efesa. Imaće se mnogo manje prostora za greške, ali i za uhodavanje Grejema ili koga god.Da ne zvučim pretenciozno ili nadmeno jer i sami trokiramo u ABA ligi, ali ne znam koliko je merodavno što je Grejem porobio Cedevitu. Da mora više da igra - mora, ali što bi rekao Aksentije Topalović "slažem se da to čudo proradi, velike smo pare uložili, samo nikakoo ne dam da se učite na mom dedici!" Edited January 3Jan 3 by Valk
January 3Jan 3 naravno da nije merodavno što je dobro odigrao protiv cedevite 14 minuta ili čak protiv olyja 15 minuta.međutim, važno je što je igrao pleja, pošto to i jeste.ne bih ja imao ništa protiv da opet ne igra protiv valensije ali ne vidim razlog zbog kojeg ne bi igrao 25minuta protiv te olimpije i drugih timova iz aba, kao i protiv efesa na +25ako već pričamo o nekom strahu i nepoverenju, što je naravno bullshitsvi u ovom solarnom sistemu znaju šta može yago u evroligi.većina takođe zna šta graham može biti, ukoliko je u ritmu.možda od njega ne bude ništa čak i da mu istripovani obrad da sve šanse ovoga sveta ali jasno je da treba pokušati i potruditi se da pronađeš značajniju ulogu za njega u sistemu, jer ti ovaj čovek u tom nekom idealnijem scenariju diže plafon ekipe.
January 3Jan 3 To sa Jagom i Grejemom nije novo, zvezdaška ("stručna") javnost uvek ima po neku pikanteriju tog tipa, a treneri, pre svega domaći, neretko postanu protagonisti tih kreativnih mantri. Juče je Obradović sa najviše pičkimaterina častio MVPa utakmice Nworu, Dedu ne bi tako izvređao bukvalno da mu sude tri sekunde jer je rešio da se isere u protivnički reket.Imam veoma jak osećaj da bi se Saša u gro sadržaja složio sa košarkaškim autoritetima Đurom i Kuzmom, samo imam poteškoće kojota da fitujem u to društvo. A ako dobrog Romarija misle da prodaju bolje nikom da ga ne pokazuju i da mu stave kesu na glavu. Momak igra skandalozno već drugu sezonu zaredom.
January 3Jan 3 2 minutes ago, kralj said:A ako dobrog Romarija misle da prodaju bolje nikom da ga ne pokazuju i da mu stave kesu na glavu. Momak igra skandalozno već drugu sezonu zaredom.ma kakvi, nisu ostali rasli u saksiji do malopre pa će sad da navaleplašim se da obradović još uvek ne može da smisli kako da involvira sve relevantne igrače, pa izmišlja ovakve gluposti, kako bi držao rotaciju na 7-8 igračanisam o tome ranije razmišljao ali lik može biti klasičan thibs samo bez aure - kratka rotacija i daje ballhandlerima da odlučuju šta se igra u 9 od 10 slučajeva.što je fajn ali problem je ako ne znaš da se prilagodiš u situacijama u kojima taj jedini plan ne fercera Edited January 3Jan 3 by uini
January 3Jan 3 Ne dozvolite da vas to sto ste permutovali sport u kom se igraci stavljaju u izlog za prodaju sprecava da stvarate i tu konstrukciju.
January 3Jan 3 Prodaja igraca u kosarci? Bedne su to pare da bi se bilo ko stavljao u izlog. Plate su vece bar 10x od "obestecenja".
January 3Jan 3 Mislio sam da me dovoljno poznajete i da ne postoji šansa da navedeno protumačite kao tvrdnju da se od Jaga može zaraditi.
January 3Jan 3 17 minutes ago, uini said:ma kakvi, nisu ostali rasli u saksiji do malopre pa će sad da navaleplašim se da obradović još uvek ne može da smisli kako da involvira sve relevantne igrače, pa izmišlja ovakve gluposti, kako bi držao rotaciju na 7-8 igračanisam o tome ranije razmišljao ali lik može biti klasičan thibs samo bez aure - kratka rotacija i daje ballhandlerima da odlučuju šta se igra u 9 od 10 slučajeva.što je fajn ali problem je ako ne znaš da se prilagodiš u situacijama u kojima taj jedini plan ne ferceraPričali smo o tome još pre Batlerovog debija. Ali meni ni na kraj pameti nije bilo da će Jago imati prednost u odnosu na Devontea u okviru rešavanja tog ni malo naivnog problema.
January 3Jan 3 40 minutes ago, Valk said:@harper leeMa ja se slažem s tobom načelno da ne sme da nam Jago bude drugi plej na duže staze, pa jbt kukali smo onoliko kad pravi gluposti i ne može baš sve da ispegla na šarm i srce. Videćemo već koliko protiv Valensije šta će se dešavati, to je ekipa koja će da brutalno kazni svaku našu glupost, za razliku od drogiranog Efesa. Imaće se mnogo manje prostora za greške, ali i za uhodavanje Grejema ili koga god.Da ne zvučim pretenciozno ili nadmeno jer i sami trokiramo u ABA ligi, ali ne znam koliko je merodavno što je Grejem porobio Cedevitu. Da mora više da igra - mora, ali što bi rekao Aksentije Topalović "slažem se da to čudo proradi, velike smo pare uložili, samo nikakoo ne dam da se učite na mom dedici!"Pa, o tome se i radi. Grejem nije jeftin igrac, ako ne moze onda ne moze ali daj da mu damo sansu pa da se uverimo da ne moze i da zatvorimo tu knjigu. Ovako se stice utisak kao da je Obradovic u panici da Grejem slucajno ne pokaze nesto pa da ispadne da ga je bezveze sushio na klupi. Te nemuste price o NBA igracima koji treba da nauce neke stvari izgledaju kao jeftin izgovor u situaciji kad gledas Jaga kako se saplice o sopstvene noge i gubi loptu na pola terena pod malo jacim pritiskom, na utakmici na kojoj vodis 25 razlike pred poslednju cetvrtinu i ne postoji nikakav rizik da pustis igraca koji ti je potreban da igra. Grejem je, ako se ne varam, odigrao tri utakmice sa dvocifrenom minutazom, na jednoj (Spartak) je bio jako los ali na dve (Olimpijakos i Cedevita) je bio sasvim koristan i dobar. Mozda Cedevita nije merodavna ali od Olimpijakosa malo koji tim u Evropi moze biti merodavniji.Ja vidim sta vidim na utakmicama i te price tipa "trener vidi na treningu pa najbolje zna" ne mogu da me impresioniraju. Grejem niti carini loptu, niti se steka u odbrani, niti svojim prisustvom razbija te znamenite napadacke setove koje Obradovic minuciozno smislja i sprovodi na terenu. On meni deluje kao zardjao igrac koji ne moze da uhvati formu a jedini pouzdani lek protiv toga je da igra. Ako ne igra ozbiljne minute ni na utakmicama na kojima ga krene, kao sto je bio slucaj sa Cedevitom, ili na utakmici na kojoj smo imali +20 jos na poluvremenu, onda nece zaigrati nikad. I to je OK ali onda tako reci a nemoj da se blamiras sa glupavim obrazlozenjima kao da smo svi slepi. Protiv Cedevite ako izuzmemo ovacije klincima koji su ubacili prve poene u seniorskoj karijeri publika je najtoplije pozdravila Grejemove dobre poteze, covek vecu podrsku ima od publike nego od trenera koji ga vodi.
January 3Jan 3 27 minutes ago, uini said:ma kakvi, nisu ostali rasli u saksiji do malopre pa će sad da navaleplašim se da obradović još uvek ne može da smisli kako da involvira sve relevantne igrače, pa izmišlja ovakve gluposti, kako bi držao rotaciju na 7-8 igračanisam o tome ranije razmišljao ali lik može biti klasičan thibs samo bez aure - kratka rotacija i daje ballhandlerima da odlučuju šta se igra u 9 od 10 slučajeva.što je fajn ali problem je ako ne znaš da se prilagodiš u situacijama u kojima taj jedini plan ferceraZato uspesno involvira mrtvog Davidovca koji je protiv Efesa za dlaku bio manja stetocina od Jaga. Lavovski deo odvaljivanja Efesa sinoc je kresanje minutaze umornom i ocigledno nervoznom Kalinicu (14 minuta) i nezainteresovanom i dekoncentrisanom Davidovcu (11 minuta). Plus, da vidis kako ce da involvira Dobrica cim se oporavi.
January 3Jan 3 17 minutes ago, harper lee said:Ja vidim sta vidim na utakmicama i te price tipa "trener vidi na treningu pa najbolje zna" ne mogu da me impresioniraju. Grejem niti carini loptu, niti se steka u odbrani, niti svojim prisustvom razbija te znamenite napadacke setove koje Obradovic minuciozno smislja i sprovodi na terenu. On meni deluje kao zardjao igrac koji ne moze da uhvati formu a jedini pouzdani lek protiv toga je da igra. Ako ne igra ozbiljne minute ni na utakmicama na kojima ga krene, kao sto je bio slucaj sa Cedevitom, ili na utakmici na kojoj smo imali +20 jos na poluvremenu, onda nece zaigrati nikad. I to je OK ali onda tako reci a nemoj da se blamiras sa glupavim obrazlozenjima kao da smo svi slepi. Protiv Cedevite ako izuzmemo ovacije klincima koji su ubacili prve poene u seniorskoj karijeri publika je najtoplije pozdravila Grejemove dobre poteze, covek vecu podrsku ima od publike nego od trenera koji ga vodi.cela i jednostavna suština ove šarade.
January 3Jan 3 Kouč Saša te olinjale NBA bekove mrzi kao kugu. Slušao sam ga svojevremeno u nekom podkastu gde je nedvosmisleno pokazao animozitet prema NBA-u i košarku koja se tamo igra okarakterisao kao jedan "glamurozni cirkus". Verovatno ga siroma Devonte podseća na Kembu Vokera kojeg je u Monaku tretirao kao da je Aleksandar Cvetković.