October 29, 2025Oct 29 1 hour ago, Nikodije said:Sećamo se kako se Vildoza ugasio kada je došao Kampaco, realno je da se sada i CMM ugasi, on je igrač koji može da bude produktivan samo sa velikom minutažom i ulogom. Ali pitanje je da li se više dobija uvođenjem Batlera i Grejema ili se gubi gašenjem CMM. To ćemo saznati.Vildoza se ugasio znatno pre nego je Kampaco dobio dozvolu da igra.
October 29, 2025Oct 29 8 hours ago, kralj said:I tu jednu je veseli Pirlo dobio.Biće ovde ozbiljnih hemijskih reakcija kad se svi vrate.Meni deluje da se Graham ispostavlja kao višak.Tj, da nam treba drugi profil na beku, sa mnogo slabijim statusom i minutažom od 7-8 minuta koja mu radi posao.Hokejaška hijerarhija u Evroligi je totalna katastrofa.Druze moj mili, ovo je tipicno srpsko "preglumljivanje" koje dovodi do bizarnih zakljucaka. Ne treba nam Grejem da ne bismo ugusili CMM-a (koji je nominalno slabiji igrac od Grejema), bolje je da dovedemo Jaga s "minutazom od 7-8 minuta koja mu radi posao". Luka & Kuzma bi ti u suzama pali na junacke grudi zbog takve akrobacije kad bi taj drugi profil na beku bio Stefan Jovic a ne Jago.Grejem naravno da nije nikakav visak, covek je projektovan da bude prvi plej ekipe jos kad je doveden i to zna i Kodi. U najboljem slucaju da Grejem pokaze zasto je doveden CMM ce da vodi second unit koji ce odbranom i tranzicijom da pravi brejkove (nesto kao kombinacija Markus - Jovic pre mnogo godina), za sada guramo s ovom prvom petorkom dok Grejem ne proigra, sto nece biti brzo. Batler ce verovatno da pokriva poziciju dva zajedno sa Nworom jer nema ko drugi. Dobric i Miljenovic ce biti trece opcije koji ce sa Jagom igrati lavovski deo utakmica u ABA ligi.Mi smo juce pobedili Asvel sa jednim krstenim bekom u ekipi i tri krpeza, da je s druge strane bio Makabi ili Panatanaikos odvalili bi nas od zivota, o kakvim viskovima govorimo. Kodi igra sjajno od pocetka sezone i vazan nam je igrac ali za njega znamo da je hirovit i da mu napadacka produkcija nije stabilna jos od prosle sezone, nikakva "hokejaska hijerarhija" njega nece izbaciti iz nekog ritma. Juce je imao 0 od 5 za tri, protiv Baskonije 4 od 9, bar pola od tih suteva ne bi uzeo da pored sebe ima igraca kojem ce da prepusti poslednjih nekoliko sekundi napada ako nam pozvana akcija ne prodje.Na kraju, svi su igraci vise puta rekli da jedva cekaju da Batler i Grejem zaigraju jer im treba pomoc. Oni najbolje znaju koliko se trose i da li bi im znacilo prosirenje rotacije.
October 29, 2025Oct 29 9 hours ago, kralj said:Tj, da nam treba drugi profil na beku, sa mnogo slabijim statusom i minutažom od 7-8 minuta koja mu radi posao.Dobric?
October 29, 2025Oct 29 Mnogo je lakše igrati kad si okružen kvalitetnim igračima ... kad čeljad nisu besna, kuća nije tesna.
October 29, 2025Oct 29 Just now, kurjak said:Mnogo je lakše igrati kad si okružen kvalitetnim igračima ... kad čeljad nisu besna, kuća nije tesna.mislim da nas gledanje nba lige malko zbuni1/ tekma tamo traje 48 minuta, pa je normalno da nosioc igra 30-35min2/ nba nosioci su u dobrom procentu igrači koji su u stanju da odigraju 7 od 10 tekmi vrhunski ili da u 7 od 10 slučajeva budu najbolja opcija za ono što treba izvesti na terenuinače, većina ekipa igra sezonu sa 9 ili 10 igrača koji imaju značajne minute. ostali ako imaju je nešto sitnomislim da će tako biti i ovde, u zvezdi: 9 ili 10 igrača sa solidnom minutažom, koja naravno varira od utakmice do utakmice, odnosno, konteksta u kojem se nalazimo.
October 29, 2025Oct 29 14 minutes ago, kurjak said:Mnogo je lakše igrati kad si okružen kvalitetnim igračima ... kad čeljad nisu besna, kuća nije tesna.Vazna je stvar to sto Batler i Grejem dolaze na pobednicku ekipu koja je bez njih vezala pet pobeda a ne na grupu gradjana koja vapi za njihovim doprinosom. Grejem je iskusan igrac a sve sto znamo o Batleru iz skautinga govori o timskom igracu sa visokim IQ-om, to ce sigurno pomoci laksoj tranziciji. Na pocetku ce sigurno obojica imati problema sa ucinkom jer nisu dugo igrali a Batler jos ne poznaje ekipu i valja imati strpljenja, umesto sto smo po starom losem ciganskom obicaju unapred izmislili problem koji ne postoji kako bismo se osigurali da cemo jednog dana, ako kola krenu nizbrdo, moci da kazemo da smo mi sve vreme govorili da tu moze da dodje do problema. Cigan je proklet pa to ti je, njemu nista lepo ne moze da se desi a i ako mu se desi uvek razmislja o tome kako ce sve to lepo kad-tad da se raspadne. Na to se treba navici i ne obracati previse paznju, takva patologija obicno nema veze sa sportom vec sa mnogo dubljim stvarima.
October 29, 2025Oct 29 44 minutes ago, kurjak said:Mnogo je lakše igrati kad si okružen kvalitetnim igračima ... kad čeljad nisu besna, kuća nije tesna.Ризикујући да тролујем, сваки пут када чујем реч бесна у свези са КК ЦЗ, сетим се вулгарног скандирања...
October 29, 2025Oct 29 49 minutes ago, harper lee said:Vazna je stvar to sto Batler i Grejem dolaze na pobednicku ekipu koja je bez njih vezala pet pobeda a ne na grupu gradjana koja vapi za njihovim doprinosom. Grejem je iskusan igrac a sve sto znamo o Batleru iz skautinga govori o timskom igracu sa visokim IQ-om, to ce sigurno pomoci laksoj tranziciji. Na pocetku ce sigurno obojica imati problema sa ucinkom jer nisu dugo igrali a Batler jos ne poznaje ekipu i valja imati strpljenja, umesto sto smo po starom losem ciganskom obicaju unapred izmislili problem koji ne postoji kako bismo se osigurali da cemo jednog dana, ako kola krenu nizbrdo, moci da kazemo da smo mi sve vreme govorili da tu moze da dodje do problema. Cigan je proklet pa to ti je, njemu nista lepo ne moze da se desi a i ako mu se desi uvek razmislja o tome kako ce sve to lepo kad-tad da se raspadne. Na to se treba navici i ne obracati previse paznju, takva patologija obicno nema veze sa sportom vec sa mnogo dubljim stvarima.ne znam na sta tacno ciljas sa ovom patologijom, ali ako je to zbog stava da ce cmm u nastavku sezone imati losiji status i slabiji ucinak, onda mislim da si suvise dramatican. ako imas igraca na ciju poziciju dolaze dva bolja igraca, sasvim je razumno pretpostaviti da ce njegov ucinak pasti (iako sam ja rekao da ce se on ugasiti, sto je mozda takodje dramaticno), ali to ne znaci da ce se tim raspasti. stavise, bolje je kada na nekoj poziciji imas bolje igrace nego losije :alan ford: u nekom idealnom scenariju da grejem i batler budu spremni i brzo se uklope oni donose ekstra kvalitet koji nemamo sa cmm. ovom timu fali kreacije i suta, verujem da nba tandem to donosi.
October 29, 2025Oct 29 3 minutes ago, Nikodije said:ne znam na sta tacno ciljas sa ovom patologijom, ali ako je to zbog stava da ce cmm u nastavku sezone imati losiji status i slabiji ucinak, onda mislim da si suvise dramatican. ako imas igraca na ciju poziciju dolaze dva bolja igraca, sasvim je razumno pretpostaviti da ce njegov ucinak pasti (iako sam ja rekao da ce se on ugasiti, sto je mozda takodje dramaticno), ali to ne znaci da ce se tim raspasti. stavise, bolje je kada na nekoj poziciji imas bolje igrace nego losije :alan ford: u nekom idealnom scenariju da grejem i batler budu spremni i brzo se uklope oni donose ekstra kvalitet koji nemamo sa cmm. ovom timu fali kreacije i suta, verujem da nba tandem to donosi.Nisam mislio na tvoj post vec na celu ovu a priori raspravu. Jos uvek nam nedostaje gomila igraca zbog povreda a mi se bavimo time da li ce nam i na koji nacin timski hijerarhiju poremetiti to sto se poneki od tih povredjenih igraca vraca u tim. Ta potreba da stalno sebi guramo kamencic u cipelu cak i kad za to nema nikakvog vidljivog razloga kako god okrenes jeste patoloska na neki nacin. Grejem nije nov igrac kojeg smo tek doveli vec plej cija je uloga projektovana pre pocetka sezone a Batler uopste nije konkurencija CMM-u za mesto u timu dok se Karter ne vrati, kada se vrati, ako se vrati.
October 29, 2025Oct 29 1 minute ago, harper lee said:Nisam mislio na tvoj post vec na celu ovu a priori raspravu. Jos uvek nam nedostaje gomila igraca zbog povreda a mi se bavimo time da li ce nam i na koji nacin timski hijerarhiju poremetiti to sto se poneki od tih povredjenih igraca vraca u tim. Ta potreba da stalno sebi guramo kamencic u cipelu cak i kad za to nema nikakvog vidljivog razloga kako god okrenes jeste patoloska na neki nacin. Grejem nije nov igrac kojeg smo tek doveli vec plej cija je uloga projektovana pre pocetka sezone a Batler uopste nije konkurencija CMM-u za mesto u timu dok se Karter ne vrati, kada se vrati, ako se vrati.po svemu sto znamo o batleru, on je igrac koji voli loptu u rukama, reklo bi se vise nego 1 nego 2, i kao takav verujem da jeste konkurencija cmm. pitanje hijerarhije i tzv hemije uvek se postavlja kada je tim konstantno u nekim promenama, igraci se povredjuju, novi dolaze, povredjeni se oporavljaju... novi koji dodje i uzme 10 suteva, to je 10 suteva manje za ostale, to jeste legitimna tema i ne mora da znaci da oni koji se bave time zele propast, vec je to realnost jer u danasnjim uslovima nemoguce je spojiti dve nedelje u istom sastavu. imali smo srece da ove povrede nisu previse ostetile tim u rezultatskom smislu, jer su ovi zdravi kliknuli na pravi nacin i svi su imali puno prostora. sportski tim je ziv organizam, nikada se ne zna kako ce reagovati na odredjene situacije. kada ti se cini da postoji problem, oni se skupe i nadju samopouzdanje u vecim ulogama i poverenju koje imaju. kada je na okupu 15 zdravih igraca, onda imas guzvu i nekoliko nezadovoljnih, pa i to moze da bude problem.
October 29, 2025Oct 29 Rjesicemo guzvu slanjem Plavsica i Jaga u Unikahu. Dobiju dva po cijeni jednog za Black Friday
October 29, 2025Oct 29 1 hour ago, sasha said:Ne bih dao Jaga, sve je bolje kada se vratio, ko neka amajlija je.+ ispao čovek.