October 7, 2025Oct 7 3 minutes ago, sigurnost said:Možda jedino gore volden- kino kolom- ročešti u SO sezoni.+ lengston hol i aleksa uskoković
October 7, 2025Oct 7 @sigurnost , gore u odnosu na sta & u kom smislu?zvezda je primer kako funkcionise ova teorija zavere drzava, imo.
October 7, 2025Oct 7 Gledam Gilespija protiv Igokee, cepa skokove i difens, dobro bi nam došao.A ume i da zagrli, sećamo se kako je grlio metlu nakon metlanja grobara. To je ono što Sferu treba.
October 7, 2025Oct 7 Ovako sa naknadom pameću, ta kocka da se napravi instant nigerijski klan možda i nije bila napametnija.
October 7, 2025Oct 7 19 minutes ago, uini said:@sigurnost , gore u odnosu na sta & u kom smislu?zvezda je primer kako funkcionise ova teorija zavere drzava, imo.Gori plejmejking.
October 7, 2025Oct 7 9 minutes ago, *edited by mod said:Ovako sa naknadom pameću, ta kocka da se napravi instant nigerijski klan možda i nije bila napametnija.Ja sam odmah izrazio sumnju u dalekovidost te ideje. S jedne strane moze da bude asset ako se kockice poklope i oni zapnu onako drugarski ali moze i da ode na drugu stranu i da ta ekipa privatizuje igru. Nemam za sada zamerki ni na igru ni na ponasanje "nigerijskog klana" tako da mislim da problem koji trenutno imamo nije u tome ali ako sezona ode u Honduras cenim da ce neki od tih igraca biti prvi koji ce da odjebu propali projekat i da krenu da igraju za svoju statistiku.Vidim da po netu ima dosta zamerki na to da nemamo akcije i ne igramo nista, rekao bih da to nije do trenera jer u nekim sekvencama dok je koncentracija na nivou vide se neke naznake onoga sto Sferopulos hoce da igra. Na primer, imali smo jednu sekvencu na Kritu protiv Fenera gde smo eksploatisali igru preko centara tako vesto da su i Rivero i Izundu izgledali kao senzacionalna pojacanja. Na zalost, ti periodi koncentracije kod nekih igraca su postali veoma kratki. Par napada i to je to, posle krene divljina, "jedan na pet" pokusaji, drkanje lopte po 15 sekundi dok se ne otvori prilika za prodor ili sut i upadnemo u zute minute kad gledas i ne verujes sta igramo i kakve gluposti pravimo.
October 7, 2025Oct 7 Mnogo je teško uigrati košarkaški tim. Zbog stvari koje danas gledamo, niko normalan ne menja 5-6 glavnih igrača (osim u NBA gde posle toga ne postoji pritisak rezultata bar par godina). Period uigravanja je prepun ovakvih mina. Ne znače ovakvi momenti nužno da su igrači sebični ili da je trener nikakav, jednostavno game-plan ne dolazi do izražaja, akcije ne prolaze, timska odbrana je vražja stvar.Već sam pisao ali ponoviću se, timu su neophodne pobede da bi taj period prošao što brže i bezbolnije. Nažalost, mi nemamo autoritet u klubu poput Žoca da hendluje motivaciju na treningu i da bude preacher kome će i igrači i navijači da veruju i kad izgleda beznadežno.Ovo oko bitnosti pobeda posle sam čuo i od nekog na potkastu, mislim onaj trener sa Radojevićem što vodi.
October 7, 2025Oct 7 Ja nemam ništa protiv da se da poverenje treneru, žrtvuje jedna sezona i onda dogodine™ zablista, ali oni će opet sledećeg leta da prave neki rebilding, dovode promašaje i slično. Ovaj klub je truo na rukovodećim pozicijama, ne može Bagzi da bude direktor kluba a Dozet SD. Neku tanku nadu polažem u Tomića. Edited October 7, 2025Oct 7 by Nikodije
October 7, 2025Oct 7 3 hours ago, Heaviside said:takva je koncepcija ove godine. smetaju nam mlitavi sporaći sa mozgom ala Mitrović, sad nam smetaju atletični momci jer nemaju mozga. oni koji uspostave savršen balans između ta dva aspekt igraju f4 a mi nismo iz te priče. mora da prevagne na neku stranu.može ovaj roster da igra dobro i lepo i da pobeđuje. selekcija nije uopšte toliko loša i očekujem da će i rezultati na kraju biti manje-više u skladu sa budžetom. šunjanje oko plej-in pozicije u EL i borba sa timom iz arapskih emirata za plasman u finale regionalne lige. to se dobija za 20 miliona bez ozbiljne dugoročne strategije ili nekog inovativnog pristupa samoj igri ili selekciji. ne znam odakle uopšte ideja da KKCZ može značajno bolje od toga.Meni uopste ne smeta, cak sam napisao da Zvezda poseduje odredjeni kvalitet ali je sklopljen takav tim da ima izrazite strelce bez pogleda ka ostalim igracima.E sad' kada je to tako oslanjas se na iso kosarku sto opet vodi ka tome da ce dosta zavisiti od procenta suta a sut je kvarljiva kategorija i boljim timovima i boljim strelcima nego kod ovih sto su kod nas.Juce smo izgubili utakmicu kao i neke druge zbog uzasnog procenta suta, kada se poklopi utakmica gde cemo pogadjati u visokim procentima dobicemo i neke jace ekipe a mislim da imamo potentnu ekipu za to.Podrazumeva se, kad sve dodje u normalu, osakaceni povredama nemamo prevelike sanse u evroligi.
October 7, 2025Oct 7 36 minutes ago, sigurnost said:Gori plejmejking.igramo sticajem okolnosti sa jednim pravim plejmejkerom, koji je na dve tekme ima 6ast / 2to vs armanii 4ast / 3to protiv bajernaovaj drugi deo nije dobar ali sveukupno, kodi radi posao, posto mu je glavni forte to da probija odbranu i poentira ili da iz prodora gadja saigrace za sut, koji u prvoj tekmi protiv armanija nisu ubacivali.kodi miler mekintajer je klasican dezurni krivac, jer pod a / nije onoliko svemocan kako su zvezdasi zamisljali iz tri odgledane tekme, i b/ nije neki idealni plejmejker koga smo opet izmislili, koji asistira, trpa u 40% procentu trice, igra vrhunsku odbranu i switchuje uspesno na preuzimanju plus, ide do kosa jako i do samog kraja a pazi sad, CMM jedino od gore navedenog ne sutira trice 40%.
October 7, 2025Oct 7 4 minutes ago, uini said:a pazi sad, CMM jedino od gore navedenog ne sutira trice 40%.spoiler alert, u aktuelne 2x el tekme, sutira trice 45.5%, odnosno, 5 iz 11 pokusaja.sranje je taj CMM.
October 7, 2025Oct 7 pominjete često kkp-ovu prošlu sezonu koja može da se uporedi(u ovoj fazi) sa vašom tekućom. manje više identični rebilding tima i sistem jovo na novo, ako se ne sećate evo da podsetim da smo mi gurali do 2-8 pa su se počele ukazivati neke naznake na šta taj tim i igra treba da liče. naravno ovo je mnogo teža situacija za janisatm što zbog specifične težine koja ne može da se meri sa žocovom u partizanu tako i zbog broja povređenih igrača(kod nas ih je bio nešto manje) ovo takmičenje nije šah, nema tu šuster mata, za neke naznake je potrebno vreme. ove sezone prvo da se okupite u punom sastavu, pa da se vidi gde škripi kada tim bude našpanovan na trenera i on na njih, pa sledeće sezone fine tunning i napad na neki zacrtani ciljneće to moći da promeni ni ubrza ni ćavi paskval ni obradović
October 7, 2025Oct 7 1 hour ago, harper lee said:Ja sam odmah izrazio sumnju u dalekovidost te ideje. S jedne strane moze da bude asset ako se kockice poklope i oni zapnu onako drugarski ali moze i da ode na drugu stranu i da ta ekipa privatizuje igru. Nemam za sada zamerki ni na igru ni na ponasanje "nigerijskog klana" tako da mislim da problem koji trenutno imamo nije u tome ali ako sezona ode u Honduras cenim da ce neki od tih igraca biti prvi koji ce da odjebu propali projekat i da krenu da igraju za svoju statistiku.Vidim da po netu ima dosta zamerki na to da nemamo akcije i ne igramo nista, rekao bih da to nije do trenera jer u nekim sekvencama dok je koncentracija na nivou vide se neke naznake onoga sto Sferopulos hoce da igra. Na primer, imali smo jednu sekvencu na Kritu protiv Fenera gde smo eksploatisali igru preko centara tako vesto da su i Rivero i Izundu izgledali kao senzacionalna pojacanja. Na zalost, ti periodi koncentracije kod nekih igraca su postali veoma kratki. Par napada i to je to, posle krene divljina, "jedan na pet" pokusaji, drkanje lopte po 15 sekundi dok se ne otvori prilika za prodor ili sut i upadnemo u zute minute kad gledas i ne verujes sta igramo i kakve gluposti pravimo.Jednostavno mislim da su igrači iz Nigerije (pri tom ne mislim samo na košarku) verovatno medju manje disciplinovanim. Već se vidi to Čimino, "Nema brige, sredicemo sve Nwora i ja"U teoriji može da bude super i da se gine drugarski, a može lako da se desi da se jedan od njih naduri ili popišmani i povuče ostale.
October 7, 2025Oct 7 46 minutes ago, kud u maglu Simoviću said: ove sezone prvo da se okupite u punom sastavu, pa da se vidi gde škripi kada tim bude našpanovan na trenera i on na njih, pa sledeće sezone fine tunning i napad na neki zacrtani ciljslažem se do ove lajne, prosto zato što su odigrana dva kola od valjda 36. kada se već pominje prošla sezona u nekom kontekstu, imali smo 3-0 u startu, mogli smo i do 4/5-0 ali liga ne traje 10 kola nego 36 pa tek onda plej in/of
October 7, 2025Oct 7 Fascinantna je intuicija određenih forumaša nakon tri tekme. Ako stvarno budemo imali Fela Kuti geng, znam kom proroku da se obratim kad budem kupovao polovni auto.