Saturday at 10:194 days ... A igraju u Srbiji, možeš misliti.Meni i po Tomićevom obraćanju deluje da je pristup utakmici bio krajnje revijalan. Da ne govorim da je veliko pitanje da li je odgovornije prema vlastitoj karijeri (čitaj profesionalnije) odigrati ovakve utakmice na puno ili ih otaljavati u skladu sa renomeom takmičenja.I kad smo kod Kodija, koji je u ovo vreme prošle godine prolazio kroz sličan tretman kao Batler danas, nikada on neće biti Batlerova kategorija. Juče sam odgledao 5 minuta i video jedan masterpis, debelo je nekošarkaška sredina koja ono ne ume da vrednuje. Edited Saturday at 10:444 days by kralj
Saturday at 10:254 days Pa Srbija ipak ima bolju kosarkasku tradiciju tako da nije bas uporedivo sa Kinom.Pricam o Kodijevom pristupu, ne o kvalitetu.Potreban je i jedan i drugi timu ali sad kada nema Kodija vidi se Batlerova mlohavost.
Saturday at 10:384 days KLS je totalni cirkus od takmičenja, ako bismo srpsku košarkašku tradiciju projektovali na ovu bruku, Kina bi bila nedostižna.Inače, Kodi je vrlo rezervisano igrao ABA ligu, mora sve to malo da se kontekstualizuje.Vrlo ste nečitljivi u poslednje vreme. Jared Butler je bio MVP vrlo prestižnog takmičenja u poslu kojim sa bavi i igrao u creme de la creme konkurenciji i bio relativno uspešan.Ne ide to uz narečenu mlohavost, bavio se košarkom ili montirao komarnike. Edited Saturday at 10:404 days by kralj
Saturday at 11:004 days 6 minutes ago, kralj said:KLS je totalni cirkus od takmičenja, ako bismo srpsku košarkašku tradiciju projektovali na ovu bruku, Kina bi bila nedostižna.kada bi večiti zaista hteli, ili mogli, da postupaju u interesu košarke u Srbiji, najpre bi zajednički trebali da se ispišu iz ove lige i da bezuslovno objave da u istoj neće učestvovati dok se ne konstituiše kao profesionalna liga, sa profesionalnim organima i pravilima koja su u napred poznata i usklađena sa zdravim razumom. a verovatno bi mogli da povuku i još klubova da se pridruže, čime bi se sve dodatno obesmislilo, ako je dodatni besmisao u odnosu na ovo mogućšto se tiče države, objavljeni su podaci iz kojih se vidi da su ogromne pare samo ove godine ušle u večite. nije sad bitno koliko kome, al koliko sam video to je zbirno iznad 15 miliona evra. a budžeti večitih, i bez te vrste pomoći su naučna fantastika za ostatak lige, i dovoljni za EL. pri čemu im niko ne brani da iz nedržavnih izvora privuku još novca (navijači, sponzori). e sad, samo da država u nekom transparentnom postupku ove stimulacije od 15+milona evra raspodeli namenski ostalim klubovima koji igraju KLS, pa to bi bilo dovoljno da se formiraju ozbiljniji timovi, jača i zanimljivija liga, bolji finansijski uslovi za razvoj domaćih igrača, veće mogućnosti da se privuku kvalitetniji igrači. pri čemu bi večiti dallje bili dominantni u smislu budžeta i kvaliteta, ali ni ostali ne bi bili kusur. ali barem ne bi imali ovu smejuriju da država upumpa desetine milone evra u neke klubove i onda kao neki od tih klubova osvoji domaću ligu u konkurenciji drugih klubova gde igrači igarju za 500 ili 1000 evra. moja baba bi mogla da je usvoji titulu pri tavim nivoima nejednakosti i dikriminatornog prihoda, povlašćivanjapodrazumva se da bi trebalo ukinuti ovo pravilo o strancima u najvišem rangu, pošto je besmisleno i ne doprinosi ni na koji način proklamovanom cilju razvoja domaćih igrača. neka se domaći igrači razvijaju u konkurenciji kvalitetnih igrača, boli me dupe dal su strani ili domaći
Saturday at 11:154 days Nema šta da izlaze iz lige u znak protesta kada su oba ta kluba i organizator takmičenja deo iste ekipe. Nisu to entiteti nezavisni jedni od drugog. Sve je totalno besmisleno, od A do Š, i ove dve utakmice krajem maja su tu najmanji problem. Edited Saturday at 11:244 days by Heaviside
Saturday at 11:164 days 12 minutes ago, kralj said:KLS je totalni cirkus od takmičenja, ako bismo srpsku košarkašku tradiciju projektovali na ovu bruku, Kina bi bila nedostižna.Inače, Kodi je vrlo rezervisano igrao ABA ligu, mora sve to malo da se kontekstualizuje.Vrlo ste nečitljivi u poslednje vreme. Jared Butler je bio MVP vrlo prestižnog takmičenja u poslu kojim sa bavi i igrao u creme de la creme konkurenciji i bio relativno uspešan.Ne ide to uz narečenu mlohavost, bavio se košarkom ili montirao komarnike.O shvatanju kosarke u Srbiji najbolje govori to sto su glavne mete kritike i pljuvanja maltene od pocetka sezone Moneke, Nwora, Batler i Kodi, cetiri najbolja igraca Zvezde sa najvecim ucinkom na nivou sezone, pisao sam vec o tome. Stav je da se uvek kritikuju najbolji jer su najbolji i najskuplji i od njih se najvise ocekuje a od ovih drugih se ne ocekuje nista pa nije ni bitno, kao da kosarkaski tim nije kolektiv vec skup individua koje nemaju veze jedna sa drugom. Ono sto je spektakularno i nema veze sa kosarkom i sportom koliko s nekim drugim stvarima je da jednom kad se kreira stav o nekom igracu, a obicno se kreira prebrzo i prelako, kriticar bi pre umro u najvecim mukama nego sto bi priznao da je mozda pogresio, drhti pred televizorom u nadi da ce igrac kojeg je uzeo na zub da odigra sto je moguce gore i vremenom se to pretvori u cistu mrznju prema igracu, kako god on igrao. Kad se jednom udje u taj tunel samo se sve vise i vise gazi po papucici za gas i nema stajanja, vaznije je "biti u pravu" nego bilo sta drugo.Sinoc me lik ubedjuje da je Batler govnar sto je sutnuo trojku 9 sekundi pre kraja utakmice jer je dao Spartaku vremena da ubaci, umesto da je cekao do kraja i opalio u poslednjoj sekundi. I sta covek da odgovori na tako nesto? Kao da igraci u 24 sekunde napada stoje zamrznuti u istim pozicijama pa mozes da biras kad ces da sutnes isti sut iz iste pozicije. Covek je govnar sto je ubacio sut koji bi bio za pobedu da veciti Dobric po jubilarni hiljaditi put nije doziveo pomracenje mozga.Juce je bilo 35 godina od Barija. Tada sam posle utakmice pomislio da su moji navijacki dani iza mene jer covek od svog kluba ne moze da trazi vise od toga da se popne na sam vrh fudbalskog lanca ishrane i sve posle toga vise nije ni toliko bitno. Danas ne mogu da se odlucim da li je to bio najveci uspeh kluba ili najveca tragedija po zvezdasku navijacku populaciju koja se pretvorila u gloryhunter masu nerazumnih i vecito nezadovoljnih ljudi i potpuno izgubila kriterijume, ne samo u fudbalu vec i u drugim sportovima. Otuda ove fantazije o Radonjicu a bojim se i o Covicu (da, i takve ideje sam vidjao), u Zvezdi se vise ne navija za klub vec za iluziju o starim dobrim vremenima kad smo kao bili neki veliki klub, usput uz potpunosto ignorisanje u kakvoj konkurenciji i kakvim uslovima su se pravili tadasnji rezultati.
Saturday at 17:104 days 10 minutes ago, Hamlet Strašni said:Ko će da otvori novi topik?2. april je prošao... onaj lik paolo rosi, sto napise da smo sve vec ovo videli i da ce tako biti i sutra
Saturday at 18:164 days Ibon Navaro, piše mondo...Kakav je taj? Samo u Spaniji je radio, zar ne?Možda nije loše razmišljati van kutije.
Saturday at 18:344 days Penjarola za siromašne23 minutes ago, JPM said:piše mondo...poziva se na direktno.rs, koji je prvi objavio za izmenu Saša- Tomić Edited Saturday at 18:404 days by levi
Saturday at 20:314 days 1 hour ago, levi said:koji je prvi objavio za izmenu Saša- TomićTo je bilo toliko ocigledno, da niko nije ni morao da se trudi da objavi.