May 13May 13 8 minutes ago, uini said:jedino čemu se nadam je otkaz za obradovića ali u pravu si, džaba.Dobiće otkaz ako izduva ABA ligu sigurno. Doći će neki novi koji će posle dva poraza opet da se suočava sa situacijama gde će najbolji igrač da zakazuje fajt sa navijačima na parkingu Pionira. Ne tvrdim da drugde nema fanatizma, ali taj fanatizam je nekako usresređen na pripadnost klubu i ne generiše ekspertizu i superiornost u košarkaškom znanju.Saša Obradović je imao impozantnu košarkašku karijeru pre svega zbog radne etike i BBIQa. Trener je postao tako što su ga putešestvije vodile kroz bezbroj dokazivanja u egzotičnom košarkaškim pripizdinama, a legitimni EL trener je postao odavno, prošli tim mu je igrao vanredni difens, igrao je F4, imao najboljeg defanzivca Evrope, a drugog, aktuelnog je još tad pronašao i doradio. Nekako mi deluje da je daleko veći problem ambijent u kome ne samo što je svako ko je šutnuo na koš u OŠ danas zna više od trenera, nego što i to fascinirajuće tvrdoglavo i neumorno demonstrira. To što je juče Sfero bio dunster, danas Saša, a sutra će to biti Fil Džekson, deluje kao odvezana pertla spram come to red star bro fenomena.Pritom ne treba da prođe dve loše četvrtine i odmah sa tribina i mreža proradi Zig Hajl fenomen Dr. Strejndžlava.
May 13May 13 14 minutes ago, JPM said:Interesuje me kako izvlačiš ove zaključke o treneru. Ne kažem da nisi u pravu, ali ti očito imaš neki metod kojim zaključuješ da je Saša nadmen, da nema znanja, da je kao menadžer očajan i da je egocentrik.Sve je to možda tačno ali bio bih zahvalan da mi napišeš kako to sve vidiš u prenosu. Ili možda imaš kontakte van parketa ili prisustvuješ treninzima i slično, ne znam.Bolje pitaj Lakija, taj zna da ne valjaju i ovi što još nisu prohodali.
May 13May 13 12 minutes ago, JPM said:Interesuje me kako izvlačiš ove zaključke o treneru. Ne kažem da nisi u pravu, ali ti očito imaš neki metod kojim zaključuješ da je Saša nadmen, da nema znanja, da je kao menadžer očajan i da je egocentrik.Sve je to možda tačno ali bio bih zahvalan da mi napišeš kako to sve vidiš u prenosu. Ili možda imaš kontakte van parketa ili prisustvuješ treninzima i slično, ne znam.bas mi je cudna ova molba al ajde ukratko toplu vodu da otkrivamo zajedno:karakter pokazuje u svojim mnogim izjavama tokom sezone, na razlicite tememenadzerski effort kroz odlazak pomocnog trenera kojeg je on doveo, igraca koji nam je svojim stavom (a i ucinkom) instant promenio mentalitet ekipe, igraca koji je bio planiran za prvog pleja ali ga je on video kao beka sutera i igraca kojeg je forsirao umesto ovog prethodnog, tvrdio da najbolje razume kosarku i onda ga pustio da ide u zavrsnicitrenersku prosecnost pokazuje nacinom na koji mu ekipa igra, nesposobnosti da se prilagodi na desavanja na terenu, cak i kada dobro pripremi mec ksko ti se ovo cini?
May 13May 13 5 minutes ago, kralj said:Bolje pitaj Lakija, taj zna da ne valjaju i ovi što još nisu prohodali.Može da mi odgovori bilo ko ko je primetio određene negativne osobine trenera, i kako ih je primetio.
May 13May 13 4 minutes ago, uini said:ksko ti se ovo cini?Čini mi se kao osnova za diskusiju, nikako kao neki dokaz crno na belo. Ja nikad nisam bio u fazonu da je trener krivac za sve. Ja u ovom konkretnom rosteru vidim puno stvari koje nemaju veze sa samim trenerom, a to je pre svega manjak košarkaške inteligencije za timsku odbranu, potpuno nezalaganje u odbrani i potpunu neodgovornost u napadu. Donošenje odluka na nivou deteta koje tek ulazi u svet košarke. Tu pre svega mislim na Nworu i Monekea.Svakako je najlakše promeniti trenera, ali to samo po sebi neće rešiti ništa. Mi imamo tendenciju da pravimo neke frankenštajn ekipe. Evo i za sledeću sezonu imaćemo Kalinića, Dobrića, Đurišića, pominju se Roden i Luvavu... nakrcaćemo opet gomilu krila i svingmena. To naravno ima veze i sa trenerom, ali ultimativno sa onim ko donosi konačnu odluku o igračima.Moje pitanje je bilo kako na osnovu kratkog kadra neke osobe zaključiš o njegovim karakternim osobinama.Saša je već bivši, mislim. Da osvoji ABA nema teorije, a to će biti konačna presuda.
May 13May 13 29 minutes ago, kralj said:Nekako mi deluje da je daleko veći problem ambijent u kome ne samo što je svako ko je šutnuo na koš u OŠ danas zna više od trenera, nego što i to fascinirajuće tvrdoglavo i neumorno demonstrira. To što je juče Sfero bio dunster, danas Saša, a sutra će to biti Fil Džekson, deluje kao odvezana pertla spram come to red star bro fenomena.Pritom ne treba da prođe dve loše četvrtine i odmah sa tribina i mreža proradi Zig Hajl fenomen Dr. Strejndžlava.Hau jes nou, ambijent je odgovoran za ja vidim Grejema isključivo kao dvojku i tačka, za Jagovo ekstremno razumevanje košarke i kurac do kolena pa teranje istog, za teranje Motejunasa i pomoćnog trenera nakon što su mu pokušali staviti do znanja™ da mu implementacija™ baš ne fercera, ambijent je kriv za sulude petorke, za ISO košarku, za isključivo svič odbranu, za garantovanih 50 na poluvremenu, za stotke kome se god nadigne na nas, za zlatiborske zore i razne noćne more.
May 13May 13 9 minutes ago, JPM said:Može da mi odgovori bilo ko ko je primetio određene negativne osobine trenera, i kako ih je primetio.Može, ali ne treba. Koga boli kurac šta misli prosečni konzument iz svoje žablje perspektive o dešavanjima na sedmom spratu. Tj, neka misli i neka smatra, samo bi bilo dobro da se ta kreletanja implementiraju u skauting i da se povede računa i o tom aspektu košarkaške igre - treba trpeti toksičnu javnost koja će da ti preti, da pravi psihološke profile, banuje veroispovesti i ostalo iz repertoara. Kalina je npr na pitanja o pritisku davao vrlo razumne odgovore i ovo što mu se privatno nažalost dešava je pritisak koji je naglašavao želeći da devalvira onaj koji košarkaška javnost nameće kao pitanje života i smrti. Gajimo kolektivni apetit u vezi sa tim stvarima i neretko deluje da čitavoj ciljnoj grupi, od sklepača tvitova do eksperta Đure na Tvu i odgovara da kiksamo samo da bi imali priliku da znaju bolje.
May 13May 13 2 minutes ago, Dankan Ajdaho said:Hau jes nou, ambijent je odgovoran za ja vidim Grejema isključivo kao dvojku i tačka, za Jagovo ekstremno razumevanje košarke i kurac do kolena pa teranje istog, za teranje Motejunasa i pomoćnog trenera nakon što su mu pokušali staviti do znanja™ da mu implementacija™ baš ne fercera, ambijent je kriv za sulude petorke, za ISO košarku, za isključivo svič odbranu, za garantovanih 50 na poluvremenu, za stotke kome se god nadigne na nas, za zlatiborske zore i razne noćne more.Zapravo ste obojica u pravu. Ništa od ovoga što si napisao nije krivica navijača, ali on o tome nije ni pisao. Pisao je o ambijentu oko kluba, o pritisku koji se stvara nakon bilo kog poraza i o nekonstruktivnim kritikama i pljuvanju sa tribine bez ikakve stvarne podrške kakva se očekuje od ljudi koji zapravo vole klub.Kod nas zaista nema strpljenja. Iz toga proizlaze populistički potezi ćaci uprave koja je u fazonu "pa poslušaću publiku jer ja u suštini i ne plaćam ovog trenera, što i mene da pljuju?", koje zaitim prati konstantna nekonstantnost u ambicijama, struci, planiranju... u svemu. Mi smo tu gde jesmo samo zato što je državi ćef da sipa pare. Od bilo koje sportske strategije nemamo ni "S".
May 13May 13 14 minutes ago, kralj said:Gajimo kolektivni apetit u vezi sa tim stvarima i neretko deluje da čitavoj ciljnoj grupi, od sklepača tvitova do eksperta Đure na Tvu i odgovara da kiksamo samo da bi imali priliku da znaju bolje.
May 13May 13 34 minutes ago, kralj said:Dobiće otkaz ako izduva ABA ligu sigurno. Doći će neki novi koji će posle dva poraza opet da se suočava sa situacijama gde će najbolji igrač da zakazuje fajt sa navijačima na parkingu Pionira.Ne tvrdim da drugde nema fanatizma, ali taj fanatizam je nekako usresređen na pripadnost klubu i ne generiše ekspertizu i superiornost u košarkaškom znanju.Saša Obradović je imao impozantnu košarkašku karijeru pre svega zbog radne etike i BBIQa. Trener je postao tako što su ga putešestvije vodile kroz bezbroj dokazivanja u egzotičnom košarkaškim pripizdinama, a legitimni EL trener je postao odavno, prošli tim mu je igrao vanredni difens, igrao je F4, imao najboljeg defanzivca Evrope, a drugog, aktuelnog je još tad pronašao i doradio. Nekako mi deluje da je daleko veći problem ambijent u kome ne samo što je svako ko je šutnuo na koš u OŠ danas zna više od trenera, nego što i to fascinirajuće tvrdoglavo i neumorno demonstrira. To što je juče Sfero bio dunster, danas Saša, a sutra će to biti Fil Džekson, deluje kao odvezana pertla spram come to red star bro fenomena.Pritom ne treba da prođe dve loše četvrtine i odmah sa tribina i mreža proradi Zig Hajl fenomen Dr. Strejndžlava.Ti si sve u pravu. Treneri su sjajni, mi smo govna, pravimo pritisak koji te prefinjene ličnosti ne mogu da podnesu i to je uzrok svih problema.Ono kako je Sferopulosu izgledala ekipa u završnici prošle sezone i kako izgleda Obradoviću ove, je ne za momentalni otkaz, nego za ražalovanje i kažnjavanje.Da im se mačem skinu epolete, iseče kravata, kaiš i pertle i puste niz ulicu da ih policijska patrola odvede kući.Svaka ekipa koja se nije predala pobedila je ovu Obradovićevu ekipu. Juče Olimpija krenula da izgubi, trener im sedeći kaže, aj igrajte malo da se ne brukama i oni razjebaše Ćelafutinu grupu građana.Obradović jeste bio trenerska zvezda u nastajanju pre 10+ godina, ali izgubi se čovek negde u bespućima povjesne zbiljnosti. Kad god je bio na korak od nečega desio se blokaut. Gubitak Evrokupa posle sezone bez poraza, 2:27 u trećoj četvrtini na F4 protiv Olimpijakosa...Ko ne može da izdrži pritisak neka vodi Dramu ili Lavrio.
May 13May 13 U naprednim društvima ljudi ovoliki entuzijazam, vreme i energiju mahom troše na oblasti u kojima su stručni, pa kritike konstruišu na radnom mestu, društva napreduju, a oni zadovoljni u slobodno vreme idu na utakmice i na balete bez ikakvog poriva da se najebu majke trenerima i koreografima.
May 13May 13 3 minutes ago, kralj said:U naprednim društvima ljudi ovoliki entuzijazam, vreme i energiju mahom troše na oblasti u kojima su stručni, pa kritike konstruišu na radnom mestu, društva napreduju, a oni zadovoljni u slobodno vreme idu na utakmice i na balete bez ikakvog poriva da se najebu majke trenerima i koreografima.Misliš na Severnu Koreju?
May 13May 13 34 minutes ago, JPM said:Zapravo ste obojica u pravu. Ništa od ovoga što si napisao nije krivica navijača, ali on o tome nije ni pisao. Pisao je o ambijentu oko kluba, o pritisku koji se stvara nakon bilo kog poraza i o nekonstruktivnim kritikama i pljuvanju sa tribine bez ikakve stvarne podrške kakva se očekuje od ljudi koji zapravo vole klub.Kod nas zaista nema strpljenja. Iz toga proizlaze populistički potezi ćaci uprave koja je u fazonu "pa poslušaću publiku jer ja u suštini i ne plaćam ovog trenera, što i mene da pljuju?", koje zaitim prati konstantna nekonstantnost u ambicijama, struci, planiranju... u svemu. Mi smo tu gde jesmo samo zato što je državi ćef da sipa pare. Od bilo koje sportske strategije nemamo ni "S".Populistički potez je bio dovođenje Obradovića, nakon PREĐAŠNJEG ISKUSTVA sa istim, gde si već video kako on izgleda na klupi, koji mu je modus operandi, i onda si ga PONOVO DOVEO, da ponovi sve isto.Svako ko misli da će rešiti problem tako što će ponoviti sve isto što mu u prvom pokušaju nije uspelo, je imbecil.
May 13May 13 Salo je po odlasku iz kkcz odveo Monako na f4, ali ovo što gledamo sada više liči na prvi mandat u kkcz nego na Monako, samo sa manje dranja i psovanja i sa mnogo boljim igračima nego tada.
May 13May 13 1 minute ago, kralj said:U naprednim društvima ljudi ovoliki entuzijazam, vreme i energiju mahom troše na oblasti u kojima su stručni, pa kritike konstruišu na radnom mestu, društva napreduju, a oni zadovoljni u slobodno vreme idu na utakmice i na balete bez ikakvog poriva da se najebu majke trenerima i koreografima.super ti je ovoMoram dodati da smo napredno društvo samo po imenu vladajuće stranke, tako da je sve ovo prirodno stanje, frustracija negde mora da se ispolji. Resursi ulupani u blizance imaju dobar roi za ulagače.Svi mi furamo neku svoju Kartaginu i imamo pravo na taj odbrambeni mehanizam, ja se grizem po prstima da ne odgovarm forumašima kad zajune u neku svoju pravedničku bitku.