Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

KK Crvena Zvezda 2025/26

Featured Replies

15 minutes ago, Milošica said:

@Valk

Opet mi ovde, sori.

Ma plati ti, nije mi ni do čega.

• Replies 18.4k
  • Views 822.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Dragi moji, ja sam obećala deci uštipke ako Zvezda pobedi, i sad idem da ispunim obećanje. Majka ne laže svoje cigančiće™ Čestitke nam sviju, a najviše @kralj čije jinxovanje je presudilo. ŠEST poe

• Donatas Motiejunas je dogovorio produžetak saradnje sa Zvezdom, saznaje Meridian sport.

Posted Images

5 hours ago, Кристофер Лумумбо said:

Strasne su posledice tog izbora, samo naibolji rezultat nekog naseg tima od F4 u Parizu i najbolja igra nekog naseg tima u poslednjih 30 godina.

Da, ali te godine mu je sa Exum-om prošlo. Možda bi i ove, sa Karlikom, ali zašto mora tako - njegov poslednji Fenerbahce bio je sa Slukasom, Sašin sa Majk Džemsom. U njihovim poslednjim inkarnacijama, taj posao je prebačen na kombo bekove, pa ako prođe, prođe.

Nisam dovoljno košarkaški pismen, ali ja taj trend jednostavno ne razumem.

kosarka moze da se igra na trista nacina, samo, ne mozes da uspes niti u jednom od tih trista ako ih praktikujes ofrlje ili pogresno

"Why would we need a playmaker if there is no play to be made?" - The Implementator.

6 minutes ago, JPM said:

"Why would we need a playmaker if there is no play to be made?" - The Implementator.

Gde lako, matori?

10 hours ago, Michael Krueger said:

Bili su TOP6 dobar deo sezone...

Mi smo s vremena na vreme top 6 dok se ostali zajebavaju

Edited by Ratamahatta

Mnogo je teže pobediti kada u drugom poluvremenu primiš 50 poena umesto u prvom.

Piči se i dalje isključivo preuzimanje kao da ne postoji ni jedan drugi način odbrane. Bar da igrači izrotiraju daleko od lopte pa smanje razliku, ovako se stalno čudimo kada bek pogodi preko centra ili kada nam centar pospremi koš iz drugog napada preko beka.

to je upravo primer ofrlje ili površnog pristupa.

i izolacija u napadu može biti zajebana, ako u okviru tog fokusa imaš nekakve iteracije, nešto što menja dinamiku napada i primorava protivnika da se krpi dok puca odbrana

isto važi i za preuzimanje, neophodan aspekt današnje košarkaške igre u defanzivi, jer, brzo se igra i lopta ide od ruke do ruke (kod protivnika, ne kod nas) ali i tu naravno postoje promene odbrane, iznenađenja koja teraju protivnika da ispadne iz rutine, zbuni se, promeni principe

najlakše je reći, igrači su glupi, ne znaju da prepoznaju situacije - to se sve vežba (ali nemamo vremena da vežbamo, svi drugi imaju neku magiju) i onda iz tog ponavljanja ekipa počinje da prepoznaje situacije kada ima smisla promeniti odbranu (a i trener može da uzme tajm aut da sugeriše, kada bi imao šta).

kao da u drugim ekipama igra 10+ bizmarka, samo se nama zalomilo da sferopulos, taj zli grčki trener, izabere idiote.

kalinari inače eksplicitno važi za jednog od najinteligentnijih igrača u evropi, treneri to govore a ne ne znam ko - a on je šampion ove godine ili top 3 u glupim potezima.

i najinteligentniji se raspadnu kada nema okvira i sistema koji se rutinirano praktikuju.

Džabe se nadate, kalendar je takav da će razočarani iz EL redovno u ovim preostalim utakmicama izgledati kao banda. Nit igrače zanimaju ti trofeji, nit im mogu doneti ugovor (zapravo im ga mogu nekom povredom uskratiti). Ovo se igra na entuzijazam i momentum, a ove godine je Partizan tu u prednosti jer su se malo trgli pred kraj.

Sumanut format, nit je zanimljivo, hale poluprazne, ABA treba da bude F4, vikend posle kraja regularnog fela EL, KLS nek se igra umesto superkupa na početku godine. Igrači u ovo doba bolje da su na oporavku, pa od sredine juna da rade individualno i sindikat da produži period priprema za novu sezonu na dva meseca.

Eventualno ovo klinci kad bi igrali pa da ima smisla.

1 minute ago, kralj said:

Džabe se nadate, kalendar je takav da će razočarani iz EL redovno u ovim preostalim utakmicama izgledati kao banda.

jedino čemu se nadam je otkaz za obradovića ali u pravu si, džaba.

btw, ne verujem da se iko tangira oko završnice aba / kls, makar ovde

to je samo logičan finiš efforta u kojem se igra isključivo na skill i entuzijazam, cele sezone. naravno tu je i par uputstava kako napasti protivnika iz skautiranja pre tekme, da je to sve što treba treneru, pomoćnici bi bili svi glavni treneri

3 minutes ago, uini said:

najlakše je reći, igrači su glupi, ne znaju da prepoznaju situacije - to se sve vežba (ali nemamo vremena da vežbamo, svi drugi imaju neku magiju) i onda iz tog ponavljanja ekipa počinje da prepoznaje situacije kada ima smisla promeniti odbranu (a i trener može da uzme tajm aut da sugeriše, kada bi imao šta).

Zapravo je najlakše reći da trener nema pišu i fakju referi, a tu su Cigani ludaci svetski prvaci.

4 minutes ago, kralj said:

Zapravo je najlakše reći da trener nema pišu i fakju referi, a tu su Cigani ludaci svetski prvaci.

nije da nema pišu, nego nema dovoljno znanja, to je očigledno cele sezone. a uz to je i nadmeni korpo narcis.

nije sad kao da nešto treba naslućivati, njegovi limiti se vide i spojeni sa karakterom, donose ovakav rezultat.

ego mu je ogroman, ko trener je jedva prosečan, kao menadžer je očajan.

al' eto, igrači su glupi, navijači idioti. neka kupi pametne igrače a navijače ko jebe pa da vidimo rapsodiju (nećemo, naći će se neki problem koji je nepremostiv)

Mislim da je i najvećim košarkaškim analfabetama jasno sve kada pogledaju našu utakmicu barem jednu četvrtinu.

Potpuno nekreativni, usiljeni napadi, sa apsolutno predvidivim ishodom po pitanju toga ko i kako isti završava, sa druge strane svič defanziva koja u 90% slučajeva rezultira ili pucanjem prve linije odbrane (kada je centar protiv beka) koje rezultira protokom lopte i otvorenim šutem, ili pak ofanzivnim skokom kada bek ostane sa centrom.

I tako u nedogled. 40 minuta. Takođe ne postoji ni najmanje žrtvovanje malih faulova zarad kontrole igre i tempa. Mi možemo bez po muke da izgubimo 10 razlike prednosti za minut. Nikakav problem. Nemamo plejmejkera za držanje tempa utakmice i nemamo ljude koji su spremni da prave male faulove da spreče kontru.

U takvoj konstalaciji, naše utakmice više izgledaju kao flashy all star utakmice nego li ozbiljna košarka.

6 minutes ago, uini said:

nije da nema pišu, nego nema dovoljno znanja, to je očigledno cele sezone. a uz to je i nadmeni korpo narcis.

nije sad kao da nešto treba naslućivati, njegovi limiti se vide i spojeni sa karakterom, donose ovakav rezultat.

ego mu je ogroman, ko trener je jedva prosečan, kao menadžer je očajan.

al' eto, igrači su glupi, navijači idioti. neka kupi pametne igrače a navijače ko jebe pa da vidimo rapsodiju (nećemo, naći će se neki problem koji je nepremostiv)

Interesuje me kako izvlačiš ove zaključke o treneru. Ne kažem da nisi u pravu, ali ti očito imaš neki metod kojim zaključuješ da je Saša nadmen, da nema znanja, da je kao menadžer očajan i da je egocentrik.

Sve je to možda tačno ali bio bih zahvalan da mi napišeš kako to sve vidiš u prenosu. Ili možda imaš kontakte van parketa ili prisustvuješ treninzima i slično, ne znam.