March 13Mar 13 4 hours ago, bags said:Ovo je AI programing doing it right, lik cita sve sto Claude izbaci i odma moze da ga prekine, ja radim isto to
March 14Mar 14 Februara bio problem na produkciji, a nestalo tokena pred month reset. Uspeo sam resiti stvar sam. 💪 Sledeci put ko zna.Inace cisto radi ostajanja u formi, nekada ga pitam da resi problem u jednom workspace-u, a ja radim istu stvar u drugom. Generalno pola pola sanse cije mi se resenje vise svidja.
March 17Mar 17 Ko se boji da ce ostati bez posla (ili ostane bez posla) nek uzme da radi ovo: https://x.com/Codie_Sanchez/status/2033580366351458341Trenutno to rade sillicon valley fensi firme, ali uskoro ce se prosiriti na svaku kompaniju sa 10+ ljudi i 3+ racunara. Early birds ce zaraditi tolike pare da ce im scrum master sekte iz 2012. pozavideti. Edited March 17Mar 17 by Fins fleet
March 17Mar 17 Author kills stupid manual processes.To moze u ovim USA startupima tipa Netflix but for dogs.
March 17Mar 17 3 hours ago, bags said:To moze u ovim USA startupima tipa Netflix but for dogs.Pa u principu moze u 90 odsto mesage gde gde imas minimalno digitalno pismene radnike. I dovoljno kompetentne ljude koji ce postaviti process. I gde process nije sluzbena tajna. I verovatno jos par if, ali da dosta stvari ce se automatizovati danas koje nismo ranije jer smo mislili da nije vredno ulozenog truda.Pre 3 meseca, slozio bih se sa tobom. Danas - jbg, druga prica.
March 17Mar 17 Author 11 minutes ago, Fins fleet said:Pre 3 meseca, slozio bih se sa tobom. Danas - jbg, druga prica.Moze li onda pojasnjenje sta je tacno internal AI transformation hire. Gledao sam i ovaj twitter thread i osim toga da ce ona pisati o tome sledece nedelje nisam puno uhvatio.
March 17Mar 17 2 minutes ago, bags said:Moze li onda pojasnjenje sta je tacno internal AI transformation hire. Gledao sam i ovaj twitter thread i osim toga da ce ona pisati o tome sledece nedelje nisam puno uhvatio.Neko ko ce prosto ici od coveka do coveka i automatizovati im procese. Kod mene u firmi to trenutno radi tako sto smo napravili interni tool koji instalira claude skills na tvoj racunar i onda kada nekome nesto treba, napravimo skill i to moze da se stavi kod sebe sa install-my-skill install skill-name. Interni package manager. Nismo nikoga zaposlili za to za sada, ali moguce da hocesmo jednog dana kako bi odrzavali. Naravno, to ce izgledati drugacije drugde, jasno mi je da interni package manager nije resenje za svakoga.
March 17Mar 17 Da dodam: zeni zadnjih par godina uvode ERP. Place non-stop, horor price su neverovatne. Sta god da internal AI transformation hire uradi, nece biti gore od toga. Edited March 17Mar 17 by Fins fleet
March 25Mar 25 Na poslu koristimo Vercel, ali traffic ide preko Cloudflarea. Već neko vreme je bila diskusija da preskočimo CF da bi bilo "brže" i onda sam postavio test domen koji ide direktno na Vercel... Results are in: konstantno brži preko CF-a.Mogući razlozi 1) greška u podešavanjima, pa možda nije stvarno išao na Vercel2) Cloudflare edge network je bolji od VercelaNišta drugo mi ne pada na pamet. Edited March 25Mar 25 by Venom
March 25Mar 25 Author @Venom Zavisi oko dosta faktora i podesavanja ali ispravno konfigurisan CF (pre svega cache rules) je brutalan.Ako ti treba EU alternativa probaj bunny.net. Kod nas je bila zelja da se predje na njih ali je zbog par enterprise problema pomerena za 2027.
March 25Mar 25 Ne treba mi EU alternativa. Zapravo sam prilično happy sa Vercelom, radi ok i podrška je relativno dobra iako im nismo veliki klijent, jer imamo samo tri licence/pristupa. Jedna od opcija je doduše da koristimo Cloudflare direktno, mada su mi oni uvek bili konfuzni sa bilion opcija. Ali to bi realno smanjilo troškove dodatno i očigledno bi bilo još brže.
March 25Mar 25 On 17. 3. 2026. at 14:55, Fins fleet said:Neko ko ce prosto ici od coveka do coveka i automatizovati im procese. Ovako ja zamisljam pakao. To su nekad bili oni SCRUM masteri kojeg ti uvale u firmu da izokrene sve naglavacke, napravi dzumbus i onda se pokupi i ode u drugu firmu.
March 25Mar 25 24 minutes ago, goofs said:Ovako ja zamisljam pakao. To su nekad bili oni SCRUM masteri kojeg ti uvale u firmu da izokrene sve naglavacke, napravi dzumbus i onda se pokupi i ode u drugu firmu.Poslali smo ponudu jednom liku u ponedeljak, jos nije prihvatio ali svakako ako on nece neko drugi hoce. Javim utiske kroz par meseci. Mislim nece meni pomagati, ali bice prica.Scrum je dokazana prevara koja nikada nikome nije pomogla, pa onda scrum masteri kojeg ti uvale isto ne mogu da donose nikakvu vrednost. Mislim o cemu mi ovde pricamo jbt. Tako mozes da pricas o bilo kojoj contractor poziciji, pocev od programatorske. A ovo nije nuzno contracting, ono sto naprave treba odrzavati. Dakle pricamo o likovia koji prave proizvod, samo sto proizvod u principu nije nuzno kod vec specs prilagodjene AI-u.Da ce biti likova koji ce da naprave sranje i odu - hoce. Da ce biti likova koji ce biti bolji i losiji u svom poslu - naravno. To vazi za sve, a kamoli za nesto sto nije postojalo pre 6 meseci jer nismo imali tehnologiju za tako nesto, a sada je trendy. Lesinarstvo nam je u krvi jbg. Edited March 25Mar 25 by Fins fleet