Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Programatorski vocap

Featured Replies

• Author

Kakva amaterska greska danas sa moje strane koju su doduse napravili i puno ozbiljniji.

Migracija za bazu (u flyway) koja je prosla kroz 3 testna okruzenja bez problema zbog specifcnosti (a i kolicine) podataka u produkciji probija limit i pocinje sve da pada kao kula od karata.

Na srecu nismo morali nista specijalno cistiti nego samo optimizovati logiku i ponovo mars unapred...

• Replies 398
  • Views 20.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ne verujem da ruski hakeri igraju ping pong s bazama, pošto niko ne zna gde je baza   

• Nikodije
    Nikodije

• Juce je kolega P dao otkaz posle 12 godina rada na istom projektu i neverovatno je kako je menadzment uspeo sjebati fantastican dugorocan projekat u manje od dve godine. Meni koji sam bio deo tog proj

Posted Images

^^ vise mi ima smisla za ovu temu post.

• 4 weeks later...

podseti me jutjub na ekipu malo smušenih javascript demigodova od pre deset i više godina, pretposlednji je kreator vercela, ali poslednji je u to vreme bio demigod bez demi. kreator express, mocha, koa, jade... jer je samouk, povučen i ljudi ga nisu znali in vivo bilo je nagađanje da je alias iza kojeg se krije tim gugl programera. ima mnogo vremena kako je odustao od programiranja, prvo od pravljenja alata za js, a onda od svega uključujući github gde je bio na vrhu komitera i sad je fotograf. sumnjam da se od programiranja posebno opario ali ne bi se reklo da mu je to bilo bitno.

https://www.youtube.com/watch?v=wxDBF3OOaRA

• Author

RIP 2024-2026

Bolje ovde nego na stanje IT...

Morao sam da pitam AI sta znaci ovaj post.

• Author
4 minutes ago, glibav said:

Morao sam da pitam AI sta znaci ovaj post.

Imas li jos tokena za danas?

Pocelo je vec opasno zatezanje. Evo copilot sinoc objavio da prelazi na usage based pricing plus svi multiplajeri totalno poludeli (codex 5.4 sa 1 na 6, opus na 27x). Cini se da idu full scale enterprise mode. Mislim i tu su uzasan value for money ali racunaju da je velike firme tesko preci na nesto drugo zbog inertnosti.

Za privatnu upotrebu cini se da je deep seek trenutno najpovoljniji ali i to je samo promotivna cena.

Zar velike firme ne mogu da nabudže lokalne servere, pa da ljudi dele resurse? Hvale ljudi onaj Minimax M2.7 da daje bar 90% klodovih rezultata, a ne traži Fugaku da ga pokreće.

5 hours ago, bags said:

Imas li jos tokena za danas?

Uspeo sam da sjebem prod deploy danas tako da celi dan u pokusaju da vidim sta je posledica te nisam nista ni koristio. Ali vidim sta pises.

Ajd za nas sa jeftinijim ulaznicama - jel su to poceli da naplacuju realnije cene?

Realnije, ali i dalje subvencionisane, Malo da se ljudi naviknu, pa će opet povećati

Kod nas sutra prekosutra AI training day, sve puca od AI, nece jos taj RIP.

Od Kineza tu su tri igrača, Moonshot AI Kimi, Deepseek i Alibabin Qwen... dosta su jeftiniji (4 do 5 puta), kvalitet ne znam kakav je. Kimi 2.6 ima "swarm agent mode", hvale se da na testovima dišu za vrat Opus 4.7 i ChatGPT 5.5

Nisam čuo ni za jedan indijski AI...

Edited by Lord Protector

Da se dopunim nece Agentic code nidje, poneki mozda odu u kameno doba