Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Programatorski vocap

Featured Replies

• Author

Ovaj mu je puno bolji

• Replies 398
  • Views 20.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ne verujem da ruski hakeri igraju ping pong s bazama, pošto niko ne zna gde je baza   

• Nikodije
    Nikodije

• Juce je kolega P dao otkaz posle 12 godina rada na istom projektu i neverovatno je kako je menadzment uspeo sjebati fantastican dugorocan projekat u manje od dve godine. Meni koji sam bio deo tog proj

Posted Images

Danas sam uradio prvi vibe coded app, straight to prod. Generisao, odradio test run, deploy*

*nije toliko dramatično, marketing testira neki novi tool koji je sličan kao stari. Za ovakve stupidne stvari je bez premca, rekao sam samo da je input isti kao i za stari tool, da obrati pažnju na iste stvari kao i za stari tool i da formatira podatke za novi tool i uradi patch na njihov api. Pola sata-sat uz svo drndanje sa još nekim drugim stvarima, configs i podešavanja. Sve i da ne radi sve kako treba, drugi ljudi sad mogu da testiraju šta imaju, pa ako zadrže može detaljnije da se testira. Uštedelo mi bar dan posla čitanja dokumentacije i formatiranja podataka.

• Author

Ja koristim uglavnom copilot agent sa claude modelima i kad imam manje vise jasan zadatak na jednom repository stvarno je velika pomoc.

Na drugoj strani kad imas kompleksan bug koji zavisi od poznavanja biznisa (tj. nema pristup podacima u produkciji), cloud arhitekture i mreze tu postaje prilicno bezvredan alat jer predlaze milion resenja koja ocigledno to nisu. (mada i razumljivo jer nema sav kontekst). Nazalost u mom slucaju ja imam kvartalno jedan user story iz prve grupe a nedeljno bar jedan ovakav bug. Sto je najgore resenje je uvek u tipa 10 linija coda u jednom projektu, 2,3 config change u drugom i samo generisanje koda u trecem.

PS.

Ako neko prica zasto nemate monorepo nazalost nije moguce zbog netehnickih razloga...

PSS.

Moj lakmus test za sve coding modele je na jednom srednjem java projektu migracija sa jersey na spring rest. (500 kloc, 180 endpointa, obican rest uz nekih 5,6 custom filtera i spring security) Posle 2,3 sata najbliziji je bio poslednji Opus 4.6 iz VS Code Insider koji je dosao do tacke da kompajlira ali od runa je udaljen satima.

@bags Kada imas kompleksan bug, jel imas neku ideju sta je problem? Ili ga pustis sam da dijagnostikuje bug?

13 hours ago, Choda said:

@bags Kada imas kompleksan bug, jel imas neku ideju sta je problem? Ili ga pustis sam da dijagnostikuje bug?

@bags vs bug - zvuci kao remake sa Netflixa. :)

18 hours ago, bags said:

Ja koristim uglavnom copilot agent sa claude modelima i kad imam manje vise jasan zadatak na jednom repository stvarno je velika pomoc.

Na drugoj strani kad imas kompleksan bug koji zavisi od poznavanja biznisa (tj. nema pristup podacima u produkciji), cloud arhitekture i mreze tu postaje prilicno bezvredan alat jer predlaze milion resenja koja ocigledno to nisu. (mada i razumljivo jer nema sav kontekst). Nazalost u mom slucaju ja imam kvartalno jedan user story iz prve grupe a nedeljno bar jedan ovakav bug. Sto je najgore resenje je uvek u tipa 10 linija coda u jednom projektu, 2,3 config change u drugom i samo generisanje koda u trecem.

PS.

Ako neko prica zasto nemate monorepo nazalost nije moguce zbog netehnickih razloga...

PSS.

Moj lakmus test za sve coding modele je na jednom srednjem java projektu migracija sa jersey na spring rest. (500 kloc, 180 endpointa, obican rest uz nekih 5,6 custom filtera i spring security) Posle 2,3 sata najbliziji je bio poslednji Opus 4.6 iz VS Code Insider koji je dosao do tacke da kompajlira ali od runa je udaljen satima.

Checkoutuješ sve jedno pored drugog, otvoriš agenta u folderu iznad, i kažeš mu u instrukcijama da je svaki folder svoj git repo, čemu koji služi i kako da kompajlira koji (i šta god još ima specifično).

Takođe što se clouda tiče, napraviš profil na već kojem CLI alatu koristiš (recimo aws cli), objasniš mu malo organizaciju, i kažeš mu da ne dira stvari koje su ti sensitive (naravno ne tako, pobrojiš ih pojedinačno). Ako je Cloud strana lepo organizovana da nigde neme secreta u cleartextu, još je jednostavnije.

Sve ovo najbolje ubaciti u AGENTS.md ili CLAUDE.md u folderu iz kojeg počinje.

U takoj organizaciji gleda Cloud metrike, radi xref sa logovima i slow querijima, pa logove xref sa kodom, ako mu daš DB migracije, validira i da li ti fale indexi.

Isto, nekad može da bude korisno da mu ne daješ odmah da reši problem, nego ga usmeriš na deo koda (ili mu daš skrinšot) i kažeš da analizira i razume kako radi taj modul. Onda kad to uradi kažeš mu koji je problem.

Edited by shamotnapec

• Author

17 hours ago, Choda said:

Imam neke tragove u logovima ali je iskreno bas grbavo. Previse je delova koji su dinamicni i jako je tesko u lokalnom dev rekonstruisati uopste.

To je neki dzinovski pipeline gde svaki node je opet neki svoj workflow. Plus imas manuelne korake u UI izmedju pa ne mozes iskljuciti ni ljudski faktor.

Ovo sto je @shamotnapec napisao je i neka moja vizija ali opet problem je sto nemam pristup npr. Terraform skriptama a i vremena nikad dovoljno.

Moje iskustvo je da ako ga usmeris u kom pravcu da trazi bug, da to uradi veoma efikasno.

Uzeo sam Claude Pro na mesec dana i trenutno vibe codiram bullet heaven igricu u Godot endzinu, u koji naravno nisam nikad u zivotu koristio. Za sad mi ide iznenadjujuce dobro gospode

Sve je to lepo za neki razvoj ali... danas imao situaciju gde treba da promenim neke parametre nad 800 virtualnih masina. Tu nam je sva produkcija za sektor firme koji zaposljava 5000 ljudi. E sad, mogu ja da napravim skripte, testiram i pustim... a mogu i da pesacki se drkam jedan po jedan. Pogadjajte sta je sef rekao da radim. Neke stvari su preveliki rizik i za normalnu automatizaciju a ne vibe coding.

Konačno i da zaradiš tu povišicu od pre neki dan srdoc

13 hours ago, Shan Jan said:

Sve je to lepo za neki razvoj ali... danas imao situaciju gde treba da promenim neke parametre nad 800 virtualnih masina. Tu nam je sva produkcija za sektor firme koji zaposljava 5000 ljudi. E sad, mogu ja da napravim skripte, testiram i pustim... a mogu i da pesacki se drkam jedan po jedan. Pogadjajte sta je sef rekao da radim. Neke stvari su preveliki rizik i za normalnu automatizaciju a ne vibe coding.

Moj najveci utisak ovog posta je da te sef mikromenadzuje kako ces da odradis posao. gospode

43 minutes ago, Choda said:

Moj najveci utisak ovog posta je da te sef mikromenadzuje kako ces da odradis posao. gospode

A pa nije nego ga ja pitao za savet.

Nemoj sad da se vadis lolol

• Author

562550034-43f2f391-a2ad-43fe-b7d6-d82d342b19d8.png

wicked