January 27Jan 27 Ja sam otišao pre uvođenja fiskalne kase 😅 tako da ne mogu da svedočim o elektronskoj obradi. A papirom i olovkom je bilo svega u svođenju računa, zbog čega su i uveli fiskalne kase.
February 2Feb 2 uzeo sam godisnju muzejsku, 100 evrica, vazi za vecinu najvecih, i ukljucuje i gomilu malih... cenim da sam je skoro isplatio vec u januaru
February 12Feb 12 On 21. 1. 2026. at 10:05, bags said:Dynatrace i Bitpanda. Ne zna se ko su veci govnari. Mozda ipak Bitpanda jer su ipak uspeli stvoriti Amazon uslove bez Amazon plata.Nedostatka IT strucnjaka u Austriji ne postoji jos od krize 2008. Jedino sto nedostaje je ljudi koji su spremni raditi za minimalne plate da bi se docepali EU.kakav je kvalitet tih ljudova? sumnjam da je top level...
February 13Feb 13 Author 14 hours ago, Miki_belavista said:kakav je kvalitet tih ljudova? sumnjam da je top level...Pa cesto ti i ne treba top level. Od 2015. dolazi sve manje ljudi iz istocne (pa i srednje) Evrope u ovdasnji IT jer su uslovi u tim zeljama cesto za IT bolji. Ima i dosta ljudi da se vratilo kad je formiralo porodicu. U poslednjih 5,6 godina najvise dolazi ljudi iz Azije. Kvalitet je sasvim solidan. Cesto firme nadju vrhunskog kandidata i onda ga bukvlano prevare za platu jer ovaj nema izbora i cilj mu je samo da se domogne EU.Nepisano pravilo je da se godine iskustva izvan nemackog govornog podrucja skoro ne broje. Evo ima i kod mene savant iz Vijetnama. Covek-tim doslovno zamenio full team srednje efikasnih ljudi. Plata verovatno na junior levelu, ali niko nije glup. Cim neko ponudi realnu platu ode on...
February 13Feb 13 10 hours ago, bags said:Pa cesto ti i ne treba top level. Od 2015. dolazi sve manje ljudi iz istocne (pa i srednje) Evrope u ovdasnji IT jer su uslovi u tim zeljama cesto za IT bolji.Ima i dosta ljudi da se vratilo kad je formiralo porodicu. U poslednjih 5,6 godina najvise dolazi ljudi iz Azije.Kvalitet je sasvim solidan. Cesto firme nadju vrhunskog kandidata i onda ga bukvlano prevare za platu jer ovaj nema izbora i cilj mu je samo da se domogne EU.Nepisano pravilo je da se godine iskustva izvan nemackog govornog podrucja skoro ne broje. Evo ima i kod mene savant iz Vijetnama. Covek-tim doslovno zamenio full team srednje efikasnih ljudi. Plata verovatno na junior levelu, ali niko nije glup. Cim neko ponudi realnu platu ode on...slazem se. Svako tu vidi neku korist, on prvo radi za male pare, posle ce naci nesto puno bolje. TU sad dolazi do izrazaja prednost svih EVropejaca, jel oni od start imaju mogucnost izbora, mladi kupe gajbu, i sve ostale pogodnosti EUa.
February 13Feb 13 Author 1 hour ago, Miki_belavista said:mladi kupe naslede gajbu,Mladi su u opasnoj gabuli...
February 14Feb 14 13 hours ago, bags said:Mladi su u opasnoj gabuli...mislio sam na ovu ekipu od 50 god, oni su kupovali gajbe kad je odnos plata cena u Beci i jevropi bio ok. Sad su nastampali brdo dolara i jura tako da su plate obezvredjene.